Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papaschlumpf

13 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sírunk a krómozott lökhárító és a kézifékkar után, majd beülünk a klímába és bekapcsoljuk a navit. Ki van nyalva a fenekünk, csak nem ismerjük be. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
papaschlumpf 2014.09.10 13:27:23
@bonifac: És mennyire igazad van! A térképhez agy kell. A navi segít vezetés közben, hogy az előre kitalált úton ne kelljen annyira a tájékozódásra figyelni. Szól, hogy ne döngess esetleg el egy kereszteződés mellett, mert éppen egy jó sztoriban vagy az útitársakkal. Ha valahova megyek előre megnézem és eltervezem az útvonalat és még az is lehet, hogy olyat látok a térképen, amit érdemes megnézni, de a navi simán elvinne mellette. Ha az ember gondolkozik és kitalálja előre az útvonalat, akkor a navi menet közben szólhat, hogy trafi vagy dugó van. Ez kétség kívül hasznos. De nekem az alternatív útvonal hamarabb összeáll a térkép alapján, mint ahogy bármit is kidob a gép.
Összességében a térkép nagyon hasznos és szükséges. Sajnos ezt is frissíteni kell, mint a navit.
És még egy egy fontos dolog:
"plusz egy darab szemét az autóban"
Ezzel a mondattal gyakorlatilag annak a sok embernek a munkája válik értéktelenné, akik a térképet készítik, kiadják és árusítják. Nem tudom kedves ommm mit szólnál egy ilyen mondathoz: az újságcikkek újabb szemetek a postaládánkban vagy a számítógépünkön. Na ugye, hogy nem túl kellemes. Szóval lehet fikázni, de néha mögé kell nézni annak, hogy esetleg nem bántasz meg olyanokat, akik nem érdemlik meg. Hiszen navi se lenne nyomtatott térképek és térképészek nélkül.
Azt már megszoktuk, hogy nem telik el nap, hogy Vendel ne emlegetné Petrát. A minap is felvett egy kis hátizsákot, és mondta, hogy menjünk kirándulni. Odament a konyhaszekrényhez, és kekszet kért belőle, majd a következőt mondta: Petrának, visszük!Aztán valamelyik nap a Youtube-on…..
Egyéves Vendel kalandjai Szia Apa! 2010.01.14 22:12:00
Két nappal ezelőtt, reggel, amikor munkába indultam Vendel teljesen magától mondta nekem ezt a két szót. Az a napom be volt aranyozva...
Vendel fiunk Nemszabad 2009.04.23 10:06:00
Vendel az a fajta gyerek, aki mellett elengedhetetlen a fiók- és szekrényzár, hacsak nem akarok állandóan ruha, illetve edényhalmok tetején élni. Merthogy a napi ezer "nemszabad" nincs rá nagy hatással. És akkor itt van V.T. igen tisztelt, de nálunk a gyakorlatban nem…..
2008. 03. 17. H.V.M. 55 cm, 3830 g2009. 03. 17. H.V.M. 77 cm, 10.860 g, 8 fogAz elmúlt egy évben megtanult átfordulni, felülni, mászni, felállni, kapaszkodva járni, lépcsőn legurulni. Elsajátította a grimaszolás egyedi technikáját (pl. ha valamit tiltunk neki, akkor pislog egy…..
Vendel fiunk Mutogatós 2009.02.17 21:29:00
Mostanában ha Vendelt fölvesszük rögtön magasba lendül kinyújtott karja, és mutat előre, mutat jobbra-balra, legtöbbször előtte sem konkretizálódott tárgyak felé, de a lényeg, hogy azonnal induljunk el vele az adott irányba. És ez még csak egy a legújabban kifejlesztett akarat…..
Vendel fiunk Öt kép 2009.02.19 10:03:00
Beindítsam, apa?Reggeli séta közlekedési eszköze manapságOszlop-keringőEzt magyarázza meg nekem valakiVendi játszik..
Vendel fiunk Négykézláb 2008.10.24 22:55:00
Pécsen már felfigyeltem arra, hogy ha Vendi valamit nagyon meg akar szerezni, akkor megteszi előre azt az egy két lépést ami elég ahhoz, hogy ha hasravágja magát és kinyújtózik elérje a kiszemelt tárgyat. De tegnap délután nagy lépés történt. Megindult előre és folyamatosan,…..
Vendel fiunk Ül 2008.10.08 20:09:00
Ma egy órakor csörög a telefonom. Ebben még semmi különös nincs és abban sem, hogy Emese hívott. A mondandó viszont annál fontosabb volt: - Képzeld az imént felült Vendi! - Hoppá, nem is számítunk rá (azaz vártuk már, de azért mégis váratlan volt) és egyik pillanatról a…..
Vendel fiunk Mostanában 2008.08.26 00:13:00
Érdekes beszélgetni olyanokkal, akiknek nagyobb gyermekük van, főleg, ha csakegy hónappal öregebb. Nagy bölcsen mondják mi fog történni a közeljövőben velünk. Érdekes beszélni olyanokkal is, akiknek velünk egykorú a gyermekük, mert azokkal meg lehet osztani, ki hol tart. Érdekes…..
Vendel fiunk Gusztus 2008.07.07 21:17:00
Jaj, veszélyben a söröm! Azt már eddig is tapasztaltuk, hogy szinte mindent amit ettünk Vendi kinézte a szánkból. Legelőször a fagylaltra gerjedt. Na, az én fiam, gondoltam, mert a fagyit nagyon szeretem. A héten pedig már egyre jobban figyelte ha ettünk. Nagy szemekkel…..
Vendel fiunk Isten gyermeke 2008.06.08 16:05:00
Anya: Mennyi ajándékot kapott Vendi!Apa: Igen, mennyei ajándékot kapott!Ma megtörtént amire születése óta készülünk, Isten gyermeke lett Vendel. Egy hívő ember életének egyik legfontosabb állomása ez, hogy a keresztség szentségében olyan eltörölhetetlen jelet kapjon, ami…..
Vendel fiunk Repülés 2008.05.07 23:06:00
Manapság a repülés elegendhetelen tartozékai a magasságmérő és a műhorizont. Amikor Vendit szerelték össze, akkor ezeket mint a 21. század fontos kellékeit, őbelé is beleszerelték. Ez tény, mert nagyon jól tudja, mikor milyen helyzetben és magasságban található. Ha például az…..
Vendel fiunk Kell vagy nem? 2008.04.28 23:45:00
Ismét felvetődött a régi dilemma, kell a cumi vagy sem. Napokban találkoztam Mimivel, Julikával és Dömével (akivel sajnos nem tisztáztam, hogy inkább most ismerkedjen Vendi Julikával, mert később lesz majd inkább a probléma - http://haramia2.freeblog.hu/ ) Julika aludt…..
Vendel fiunk Öt hét 2008.04.21 15:18:00
Öt héttel ezelőtt boldogsággal és örömmel telve ébredtem fel egyedül a szobánkban. Ma kicsit álmosan ugyan, de boldogsággal és örömmel telve ébredtem fel, DE már hárman voltunk a szobában! Nagyon jó érzés, még akkor is, ha csókra szívesebben ébredek, mint…..
Vendel fiunk Szép álmokat! 2008.04.19 23:25:00
Sanyarú sorsa van az apáknak! Először is gyermekünkkel csak 9 hónap elteltével találkozhatunk és akkor is csak futólag, aztán jön pár jó hét, amikor otthon vagyunk, bár ez idő alatt is el kell menni ügyeket intézni. De ha elkezdődik a munka és "vérkapitalista…..
Vendel fiunk Értelem 2008.04.10 20:51:00
Nem tudom mikortól lesz egy gyerek úgy igazán értelmes abban az értelemben, hogy mindent megért és aszerint is cselekeszik, amit mondanak neki. Szüleim óva intenek attól, hogy már most megtegyünk mindent amit akar Vendi, mert megvan a magához való  esze és gyorsan felméri hogyan…..