Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pilotakex

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vizsgáljuk hát meg kissé alaposabban, hogy kik is ezek a titokzatos kutrigurok és utigurok! Láttuk, hogy Illig és Weissgerber a Magyarok a kitalált középkorban c. könyvben „hun” kutrigurokat és „szintén hun” utigurokat említ.Zichy István A magyarság…..
Az utóbbi néhány tanulmány publikálása után magam is meglepődve tapasztaltam, hogy a téma iránt érdeklődő olvasóközönség még a szokásosnál is jobban felélénkült. Számtalan kérdés, rengeteg megfontolásra váró új szempont, és a témákhoz kapcsolódó adalék jutott el…..
Szkítiától Maghrebig A Kőszikla 2013.02.18 10:46:29
2012 novemberében, Debrecenben, a Régről regélők... c. előadássorozat keretei között ismét lehetőséget kaptam, hogy legújabb kutatási eredményeimről beszámoljak. Ez volt az első olyan alkalom, amikor a Nagy Konstantinnal és Cirillel kapcsolatos gondolataimat szélesebb körben is…..
pilotakex 2022.08.17 18:21:04
Üdvözlöm Gyula! Remélem még él ez a blog és olvassa az újonnan jött vándorok üzeneteit is. Én épp itt tartok (a kösziklánál). Felmerült bennem egy kérdés ami már fejezetek óta motoszkál a fejemben és végre meg tudtam fogalmazni. Szóval ezért teszem fel most mert itt ezen a ponton ahol most tartok itt számomra zavaró. Szándékosan nem azt mondom, hogy hibás. Az a logika amivel végig vezeti a témát szerintem brilliáns, érthető, elgondolkodtató, maximum mások más összefüggéseket is találnak. Le a kalappal!
Ami engem ezen a ponton zavar egy kicsit, hogy, hogy találkozhat Attila bármilyen pápával, vagy keresztény egyházi vezetővel Róma falainál abban az időszakban. Mint levezette Ő az aki megszabadítja a keresztényeket a nagy üldöztetésüktől szenvedéseiktől. Azt gondolom, hogy ilyen körülmények között nem lehetett kiépült, jól szervezett pápai hierarhia azokban az időkben ahol éppen véres üldözés folyt. Szerintem ilyen esetben a térítők, tanítók, vezetők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, ők az elsődleges célpontok. Talán a kereszténység ekkor még csak terjedőben volt, ami veszélyt jelentett az akkori hatalmi rendre? Ilyetén maga a keresztényegyház Attilának köszönheti a felemelkedését, az alapítását? Mint írja Ő csak jóval később keresztelkedett meg mert csak a hatalom érdekelte?! Ebben az esetben érthetővé válik, hogy miért csinált belőle inkább barbárt az egyház mint alapítot az utókornak!

Gondolom érti hova akarok kilyukadni. Csak annyit akartam jelezni, hogy valahogy nem életszagú ez a kérdés. A számolás az évszámokkal, a párhuzamos események tömkelege, a szavak modosulása, ezek teljesen követhetők és logikusak. Az uborka szó és variánsai abszolút meggyőzővé teszik a szavak változásait. Apropó a nyelvek változására van még egy példám. Az angol nyelv annyit változott Shakespeare óta, hogy csak igen kevesen tudják olvasni eredetiben, pedig csak 500év telt el.
Most pedig olvasom tovább a következőt :)