Regisztráció Blogot indítok
Adatok
domdori

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szégyellem magam, 3 hónapja semmit nem írtam. Ez azért is kár, mert közel sem tudom úgy leírni a dolgokat, ahogy megtörténtek, illetve a felére már szerintem nem is emlékszem. De most van egy szabad estém, holnap nem dolgozom, így gondoltam megpróbálom összefoglalni az elmúlt…..
Több mint 3 hónap után illene arról is írnom egy kicsit, hogy mégis mivel foglalkozom. Sokan viccelődtek velem mielőtt kijöttem, hogy a szemétszedésnél nem lesz nagyobb felelősségünk. Ennek ellenére néha azt értem, hogy túlságosan csak elméleti síkon dolgozunk. A két projektem közül az egyikre azt…..
Régen írtam, sajnos nem volt időm, így lehet hogy hosszú leszek. Először is bekerültem egy 45 fős francia fiatalokból álló társaságba, akikkel egész évben együtt fogunk dolgozni. Az első héten elég depressziós is voltam emiatt, mert addigra tökre megszoktam, hogy körülöttem mindenki tanulta a…..
Csoportkép a tréningen :)   A menzán   Nem tudom mi ez a "Candy" felirat mindenhol..
Azért szelektív szemétgyűjtésben még van hova fejlődnöm…egyik reggel komoly csatát vívtam Pasta no egg-el, mert a telibe penészedet sajtkrémemet reggel 7-kor nem voltam hajlandó kikaparni a „mindenes” kukába, utána kimosni a dobozt és külön szemetesbe helyezni, hanem egybe kihajítottam…de azóta is…..
Tehát már majdnem 2 hete nem ettem bagettet…de rájöttem, hogy az csak a kezdeti stresszt gyógyította jól, amúgy a testemnek nincs szüksége rá (jaj pedig nagyon finom), de ez már csak azért is baj, mert nem vagyok hű a blog címéhez. De nem emiatt „tűntem el”, csak az a fura helyzet állt fent az…..
Majdnem eltelt egy hét az utolsó bejegyzés óta, ami azt jelenti, hogy túl vagyok az első sulis héten, hála az égnek :) Nehéz újra megszokni, hogy házi feladat van, és kötelezően bent kell ülni valahol, plusz néha felszólít a tanár is. Volt 1-2 közös program esténként a diákokkal, ahol nagyon más…..
Meg volt az első francia óránk is az egyetemen… nagyon büszke vagyok magamra, mert 7 csoport közül a 2. legerősebbe kerültem (ezelőtt nem volt még idegen nyelvvel ilyen tapasztalatom :D). Ez összesen 3 hétig fog tartani, amíg nem kezdjük el az önkéntességet. A csoport fele ázsiai, főleg kínai…..
Már kb. fél éve izgultam augusztus 31-e miatt, amikor is végre megérkeztem Saint-Étiennebe.  De kezdjük az elején...miután szinte véletlenül rátaláltam az EVS (úgymint Európai Önkéntes Szolgálat-http://www.eplusifjusag.hu/hu/evs/volunteer) programjaira facebookon (EVS önkéntesek), elég hamar…..