Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0165

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk facebook-oldalán szavazó olvasóink a múlt heti kérdésünkre nagy többséggel azt a választ adták, hogy Kelet-Magyarország és a Balaton között a jelenlegitől merőben eltérő vasúti összeköttetésre is szükség van: menjen vonat éjszaka is! Magam is egyetértve a nép…..
0165 2016.09.02 14:28:35
Az átlós vonatok éjszakai közlekedtetése jó ötlet mindenféleképpen.

De Én úgy gondolom, hogy:

Igenis legyen a közszolgáltatás része és:

Az alap vonatrész Miskolc-Tiszai állomásról induljon 22:00 órakor, és Nyíregyháza állomásról 30 perc tartózkodást követően, a Tapolca-Ukk-Celldömölk-Szombathely felé tartó vonatrész felcsatolása után induljon tovább. Szolnokon ismét tartózkodjon, 20 percet, itt a Békéscsaba, Szeged-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Lakitelek-Szentes és a
és a Szeged-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Nagykőrös-Cegléd felől érkező vonatrészek kerülnének besorozásra.

Majd a vonat Kelenföld állomáson tartózkodna, 5:10 óráig, majd onnan Székesfehérváron a Tapolca-Ukk-Celldömölk-Szombathely felé tartó vonatrész kisorozásra kerülne (15 perc tartózkodás), a vonat Siófokon (5 perc), Fonyódon (3 perc) és Balatonszentgyörgyön tartózkodna (15 perc) még, és reggel 8:20 órakor érkezne Keszthelyre. Visszafelé hasonlóképpen, az alapvonat 21:00 órakor

A vonat az alábbi összeállíással közlekedhetne:

Miskolc-Tiszai-Keszthely vonatrész: 3db Lange Schlieren (gyorsvonati pótjegy köteles kocsiként) + 1db fekvő- vagy hálóhelyes kocsi (IC pót- és helyjegy köteles 1. osztályú kocsiként)
Nyíregyháza-Szombathely vonatrész: 3db Lange Schlieren (gyorsvonati pótjegy köteles kocsiként)+ 2 Bp 20-67 (IC pót és helyjegy köteles, 2. osztályú kocsiként)+ 1db fekvő vagy hálóhelyes kocsi (IC pót és helyjegy köteles 1. osztályú kocsiként)
Békéscsaba-Keszthely vonatrész: 1db Bd 20-37 (gyorsvonati pótjegy köteles kocsiként) + 1db ARp (IC pót és helyjegy köteles 2. osztályú kocsiként)
Szeged-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Nagykőrös-Cegléd-Szolnok-Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Keszthely vonatrész: 1db ARp (IC pót és helyjegy köteles 2. osztályú kocsiként), 1db Bd 20-37 (gyorsvonati pótjegy köteles kocsiként)
Szeged-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Lakitelek-Szolnok-Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Keszthely vonatrész: 1db ARp ( IC pót és helyjegy köteles 2. osztályú kocsiként)+ 1db Bd 20-37 (gyorsvonati pótjegy köteles kocsiként)

A vonat IC pót és helyjegy köteles lenne, a kijelölt kocsik gyorsvonati pótjegy kötelesek lennének és Szolnok-Székesfehérvár valamint Nagykőrös-Székesfehérvár viszonylatban Budapest-bérlettel és csatlakozó jeggyel is igénybe vehetők lennének. A vonatba sorozott hálóhelyes és fekvőhelyes kocsik IC 1. osztályú kocsinak, a komfortkocsik (az adott vonatrészekben nincs legalább IC minőségű kocsi) IC 2. osztályú kocsinak tekintendőek.

A vonat csak Szerencs, Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló, Püspökladány, Karcag, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szajol, Szolnok, Cegléd, Ferihegy, Kőbánya-Kispest, Kelenföld, Érd felső, Tárnok, Martonvásár, Gárdony, Székesfehérvár, Siófok
0165 2016.09.02 14:54:01
@0165: Zamárdi, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonberény és Balatonszentgyörgy állomásokon és megállóhelyeken állna meg.

A közvetlen kocsis vonatrészek:

Békéscsaba és Szolnok között csak Murony, Mezőberény, Csárdaszállás, Gyoma és Mezőtúr állomásokon
Szeged és Szolnok között a Cegléd érintésével közlekedő vonatrész Kecskemétig csak Szatymaz és Kiskunfélegyháza állomásokon, Kecskeméttől Szolnokig Nagykőrös és Cegléd állomásokon
A Lakitelek érintésével közlekedő vonatrész Szeged és Kecskemét között a Cegléd érintésével Szeged felé közlekedő illetve onnan érkező vonattal azonos megállási rend szerint, 5 perccel később közlekedik, Kecskemét és Szolnok között minden állomáson és megállóhelyen megállna és a gyorsvonati pótjegy köteles kocsik ezen a szakaszon felár nélkül, a komfortkocsi helyjegy váltása mellett vehető igénybe.

A Nyíregyháza-Szombathely viszonylatú kocsik Székesfehérvár és Tapolca között, Székesfehérvár-Repülőtér és Balatonkenese-Üdülőtelep kivételével minden állomáson és megállóhelyen, Tapolca és Szombathely között csak Ukk, Celldömölk és Répcelak állomásokon és megállóhelyeken állnának meg, a vonat gyorsvonati pótjegy köteles kocsijai Székesfehérvár és Tapolca között felár nélkül igénybe vehetők lennének.