Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrattilamennichina

231 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még kiutazás előtt eldöntöttem, hogy lesz egy visszatekintő poszt is, benne az úttal kapcsolatos érzelmekkel, az elvitt tárgyak hasznosságával kapcsolatban és a költségekről is. Nem is tudom hol kezdjem. :-) Egy számomra nagyon kedves személy amikor megtudta, hogy megyek, akkor örült, hogy biztos…..
Tegnap este még az volt a tervem, hogy egyedül vágok neki az utolsó etapnak, de az angol lány szintén korán ébredt (a többi naphoz képest szokatlanul korán), és mivel egy időben fejeztük be a készülődést, ezért végül együtt indultunk el. Ismét köddel borított tájnak vágtunk neki (mondhatni menetrend…..
Az előző este csapatépítéssel telt, mert Bruma nem túl nagy település, jó ha 10 ház van benne és az eső is rázendített közben-közben, így ültünk az albergében és beszélgettünk. Befutott 2 távolkeleti nő is gurulós bőröndökkel, s feltételeztük, hogy nem a fullon lévő alberge az úticéljuk. Gyorsan ki…..
Nem sokkal 6 előtt ébredtem, de addigra az egyik spanyol házaspár már rég felkelt és az ír lány is kimászott az ágyból. A másik spanyol házaspár még javában aludt. Egy kis időt még adtam magamnak az ágyban, mert éjszaka egyszer arra ébredtem, hogy nagyon fáj a lábszáram. Forgolódtam picit, de a…..
Este viszonylag hamar elaludtam, de éjszaka párszor felébredtem, igaz egyből vissza is aludtam. Reggel 6 körül kezdett ébredezni a társaság. Még az elsők között kászálódtam ki az ágyból, így nem kellett sorban állnom a fürdő-WC előtt. Összeraktam a hátizsákot és kiültem az alberge elé reggelizni,…..
Az éjszaka kicsit zajosra sikerült, vagy 3x felébredtem, de összességében sikerült aludni. 6-kor ébredtem, szinte az óra nélkül. Most az előző napi vásárlásból csináltam reggelit, bepakoltam a táskát és elindultam. Kicsit tanácstalan voltam, hogy a kulcsot hol adjam le, de végül egy idősebb spanyol…..
A Camino Inglés-nek 2 hivatalos kezdőpontja van, A Coruna és Ferrol. Az első nekem nem játszott, mert 80 km körül van a táv és min. 100 km gyaloglás után állítják ki a Compostelát, így maradt a 120 km-es ferroli út. Nem a Compostela a motiváló erő, de ha már Santiagoba érek be, akkor azt is ki…..
Itt ülök a reptéren és várom Ibit (értsd: Iberia Airlines madridi járata). Az időmbe belefér, így írok picit (készültem is rá :-) ). Kezdésnek jöjjenek egy kicsit a számok, a végén pedig a felszerelés. Szóval El Camino. Több féle útvonal létezik, a legtöbb Spanyolországban indul, van néhány…..
Közeledik az indulás napja, biztos jön a kérdés, hogy miként állok a készülődéssel? Nos, múlt héten elkezdtem összeírtni, hogy mit is akarok vinni és mit kell még vennem. Ebből a legfontosabb tétel volt a hátizsák, mivel kimondottan túrázásra, pláne több napos útra való hátizsákom még nem volt,…..
Hosszú hallgatás után újra szólásra nyitom a szám. :-) A kínai életemről szóló blog lezárása után nyitottam ezt, azzal a céllal, hogy az utazásaimat, kirándulásaimat bemutassam. Megvallom őszintén, hogy bár voltak kirándulásaim, de az írás elmaradt. :-( Míg Kínában rengeteg időm volt munka után,…..
Kicsit megkésve bár, de itt a folytatás - késlekedésem okáról egy későbbi posztban. :-) Miután végigaludtam az éjszakát vonaton és körülnéztem Zürichben és Badenben, némi agyalás után szombati programnak a Fronalpstock-ot szemeltük ki kirándulásunk céljának. Eredetileg a Pilatus volt a tervem a…..
Ahogy azt meglebegtettem, a hétvégén útra keltem és körülnéztem egy kicsit Svájcban. Nem volt teljesen előzmény nélküli, mert már sok-sok hónappal ezelőtt megbeszéltük Ágival, kint dolgozó barátommal, hogy meglátogatom, de valahogy sosem sikerült összeegyeztetni. Aztán nekem közbejött Kína is...…..
Régi név, új blog. :-) 1 év Kína után az (eddig) 45150 látogatás jegyző Mr. Attila menni China blog bezárta kapuit. Most már újra itthon vagyok, itthon dolgozom - a kirándulás, utazás iránti szenvedély viszont megmaradt. Van utazási, kirándulási tervem úgy Európában, mint a nagy világban... Egy hét…..
Mr Attila menni China Itthon 2017.09.17 22:28:05
Két hete értem haza. Sokat gondolkodtam, hogy mit is írjak utolsó posztnak... Utolsó reggelre maradt a kiköltözés, a lakás átadáa a főbérlőnek. Nem is volt vele gond, tetszett neki a rend, amit hagytam, a papírmunka miatt viszont így is majd' 1 órába telt a művelet, amit nehezített a még be nem…..
Mr Attila menni China Úton haza 2017.09.01 10:00:00
Hát itt a vége. Úton a reptérre. Egy év van mögöttem. Jó lett volna még maradni, de szükség van rám otthon a cégben. "Ne sírj, hogy vége lett. Örülj, hogy megtörtént." Örülök. Tényleg. :-) De nehéz a szívem. Még a karácsonyi szünetben vettem otthon egy motivációs…..
Mr Attila menni China Csomagolósdi 2017.08.30 05:48:59
Muszáj nekiállni csomagolni. Egy nagy és egy kis bőrönddel jöttem, de hazafelé ez nem lesz elegendő. Részben ajándékok, részben emlékek, részben megszokott hasznos dolgok töltik ki a második nagy bőröndöt. Igen, vettem még egyet, kb. fél áron (de lehet, hogy még olcsóbban), mint amennyiért otthon…..
Volt már róla szó többször is a blogon, hogy tőlünk pár percre van egy pláza, zenélő, kivilágított szökőkúttal. Most összeszedtem magamat és kiválogattam a képeket. :-D Anno az első lakást is a pláza melletti toronyházban mutatták nekem. A pláza mindkét végén van egy…..
Tamás egy ideje panaszkodott, hogy lassan egy éve itt van, idén már volt 12 tájfun a dél-ázsiai térségben, de némi esőn kívül mást nem éreztünk belőle, viszont ő tényleg szeretne átélni egyet. Valahol bennem is motoszkált a gondolat, engem is érdekelt, hogy milyen, amikor a…..
Mr Attila menni China Changsha 2017.08.24 07:07:13
5.napMiután minden nap sikerült későn ágyba kerülni és korán kellett kelni, ezért jól esett az utolsó napi lazaság. Szabadprogramot kaptunk, idegenvezető nélkül kellett felfedezni a várost, s délután 3-ra kellett visszamenni a hotelbe ahonnan a csoport együtt ment a reptérre. De ne siessünk ennyire…..
3. napAz előző esti produkciót követően elég későn kerültünk ágyba, tekintve, hogy 9-kor kezdődött és kb. 2 órás volt a műsor. Ezt még megfejelte az idegenvezető, hogy akkor másnap ébresztő 5:30-kor, reggeli 6-kor és indulunk tovább. Szerencsére a reggeli bőséges, finom és svédasztalos rendszerű…..
1. napKedden (15-én) reggel fél 6-kor keltem, hogy elérjem a buszt és időben a reptéren legyek. Várt egy kirándulás és egy hatalmas élmény. Még kiutazásom előtt volt egy csomó tervem, hogy mit akarok megnézni - ezek jó része későbbre marad. Ez a hely viszont már itt Kínában talált meg. Előbb Chris…..
Ennyi kihagyás után visszatérve kicsit megkeverem az időrendi sorrendet és kezdem a mai nappal, majd később következik a beszámoló a heti kirándulásról. Miután a héten sikerült napi 4-5 órákat aludni és ez nem változott nagyon a szombat estére sem, így kellő fáradtsággal keltem fel vasárnap reggel…..
Múlt hétfő délután dobta fel a kérdést Leona, hogy milyen tervem van a hétvégére? Tudtam, hogy a héten a szombat lesz a szabadnapja, ezért különösebben nem terveztem előre semmit. Persze a kérdés mögött terv volt... Még megismerkedésünk előtt jelentkezett a "8. nemzetközi strand kemping fesztiválra"…..
Kiutazásom előtt olvasgattam egy blogot egy magyar család kínai életéről, bár ők nem Zhuhai-ban laktak (igen, közben haza költöztek), de vízum ügyintézés miatt anno jártak Hongkongban is. Náluk olvastam a hongkongi nagy Buddha szoborról és a Victoria Peak-ről is. Mindkettő felkerült a listára. Pár…..
Egy kirándulós-város nézős posztot akarok hozni nektek, de ma sem sikerült elég időben hazaérni, hogy befejezzem a szöveget és a képeket összeválogassam, így az megint csúszik. Pár hete megkezdődött a céges kosárbajnokság, így hétfőn a lányok meccsét néztem meg, majd Anqi-val beültünk vacsorázni.…..