Regisztráció Blogot indítok
Adatok
létszámfeletti

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kereszténység egy kicsiny, de annál tragikusabb sorsú csoportjáról emlékezek meg ebben a posztban. Azokról a házasságon kívül rekedt férfiakról és nőkről, akik egy sajátos egyházi szabályozás miatt nem élhetnek házasságban, hanem halálukig, de ha addig nem is, nagyon hosszú ideig tartózkodniuk…..
létszámfeletti 2017.04.16 14:18:27
@endike: nem, barátom, sajnos tévedsz. Egy nőnek nem "sokkkkkkal " könnyebb. Lehet, hogy te kívülről így látod, de én belülről egy kicsit másként. Más szexuális vágyainak mértékét könnyű minősíteni. Mint ahogy más embert egyéb tekintetben is könnyű minősíteni. Amúgy a többférjűség is létezik... ha ritka is.
Pár évtizede, szűk évszázada még az volt a "trend", hogy a nőknek nincsenek is vágyaik. Szexualitásuk a gyerekszülésre korlátozódik. Ezzel emelték őket kétes értékű piedesztálra. Ma is van (nő is!) aki ezt hirdeti... aztán vagy hazudik, vagy nem.
Ez volt tehát az elvárás, ebből maradt meg az a szűk látókörű vélemény, hogy nekik "sokkkkkkal" könnyebb. Azt pedig, hogy másoknak milyen könnyű, nekem bezzeg milyen nehéz, és milyen hős is vagyok én, meg mennyivel több is jár(na) nekem, nem taglalom tovább, mert nem érdemes. Elterjedtebb, mint a nitrogén a légkörben.
A budapesti 3-as metró utasai azt hitték, a jármű vezetője Krisztus követésére hívja őket. Majdnem így történt...
létszámfeletti 2017.03.19 15:44:23
@Graves: bocs, de nem egészen értem: kinek sír a szája? Ki van elnyomva? Azt írod, hogy mindegyiknek. Te "mindenkit" ismersz személyesen? Azért ez nem semmi! Elismerésem... (azért ne vedd komolyan! :-) )
Az egyház nem vész el, csak átalakul - mondhatnánk az Erfurti Egyházmegye strukturális reformja kapcsán. A németek 2012-2020 közötti megújulási programja féltávnál tart, s tele van tanulságokkal...
létszámfeletti 2016.09.01 15:41:46
@agarik: elárulod, hogy téged miért bánt más hite? Te nem hiszel Istenben, rendben van, ez végülis a kutyát nem érdekli. De hogy más hisz, az miért baj? És milyen jogon ítélkezel több millió más ember felett, áruld már el, ki hatalmazott fel rá? Egy kalap alá veszel minden hívőt, a saját "értékrended" és véleményed alapján. Szegény, tudatlan kisember? És te? Gazdag, bölcs, nagy ember vagy, ugye? Háááát... mit mondjak, nem hozzád fogok észért menni. Bölcsességért pláne.