Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomFisher

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dél-koreai fővárosról sok minden eszébe jut az embernek, például a modernség, a high-tech vagy a jövő. Gábornak is ez (meg még egy-két keresetlen gondolat, feltételezem) jutott az eszébe, amikor Szöul kellős közepén egy udvari pottyantósban a tél kellős közepén volt kénytelen megoldani a…..
TomFisher 2020.04.02 09:08:57
@élhetetlen: Tényleg releváns a _30_ évvel ezelőtti tapasztalataid felemlegetése egy jelenkori szituációval való összevetés apropóján.
        TGM a HVG-n magyarázta el, hogy miért nem demokrata Gyurcsány. Elsősorban azért nem demokrata a Gyurcsány, mert le akarja ültetni Orbánt és klánját.         " Vitatkozni kell az ellenféllel, nem pedig fenyegetni. Az, hogy ezt az egyszerű és közismert szabályt Gyurcsány Ferenc ellenfelei…..
  "FBI has learned of the existence of emails that appear to be pertintent to the investigation" (részlet James B. Comey igazgató kongresszusi bizottsági elnököknek küldött leveléből)  Comey levelében szinte semmiféle információ nincs arról, hogy egészen pontosan mire bukkantak Hillary Clinton…..
TomFisher 2016.10.31 08:12:15
Persze hogy mi is kéjes vigyorral szemléltük a részvételi adatokat, jó látni a zavart az erőben. Eddig soha nem mentek helybe ennyire a lófaszért a fiúk, örömteli, hogy az ordenáré hazugságokat és uszításcunamit egyre kevesebben kajálják be. Az okostojás kutatók által várt billegés helyett alig 40…..
TomFisher 2016.10.04 17:25:34
@poszt

Miki, abban tévedsz - és ezen a tévedésen jónéhány kommentelő is osztozik - hogy a távolmaradók (zöme) a kormány politikája elleni tiltakozásul, tüntetőleg maradt távol. A távolmaradók jelentős része masszívan, és vastagon szarik mind a Fideszre, mind az ellenzékre, egyszerűen passzív és érdektelen. Gyurcsány is

Persze az is ordas nagy tévedés - ez a kommentelők egy másik részét érinti - hogy a "nem" szavazatok automatikusan a kormány/fidesz támogatásaként értékelhetők. Ez messze nincs így, tuti.

Nyilván saját környezetem - nem reprezentatív - felmérése nem mérvadó, de igenis sokan vannak, akik pusztán ebben az egyetlen kérdésben osztják a kormány álláspontját, hogy nem akarnak ide muzulmánokat. Persze, tudott dolog, hogy egy brüsszeli döntést ez a népszavazás érdemben nem befolyásol, mégis ad egyfajta legitimitást a kormánynak/fidesznek arra nézve, hogy a magyar társadalom mit gondol erről a kérdésről. Oké, egy érvényességi küszöb feletti eredmény több muníciót adott volna, szerintem kár, hogy nem jött össze.

Saját környezetem - nyilván nem reprezentatív- felmérése alapján - pártállástól függetlenül - senki nem akar ide muzulmánokat, hozzátéve persze, ők sem akarnak - egyelőre - ittmaradni. A Dublin III egyezmény árnyalja a képet, mert a nagy humanista, européer lózungok mögül - lásd svédek, osztrákok - mindenki azt lesi, kit tud(ná)nak idezsuppolni, amit csak súlyosbít, hogy a szerbek részéről sincs különösebb hajlam a migránsok visszafogadására.
Őszintén szólva, az utóbbi három országgyűlési választás alkalmával - valós, érdemi alternatíva híján - minden esetben egy méretes fütyit applikáltam a szavazólapra X helyett, most egy gecinagy nemet jelöltem, mert tele a tököm a kötelező, polkorrekt attitűddel. Uff.
TomFisher 2016.10.04 17:31:35
@TomFisher: Bocs, kicsit kifforatlan lett, telóról írtam.