Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lehagyom magam!

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehagyom magam! Lehagytam magam! 2016.10.26 10:51:56
HLA-B27. Ez az antigén tehet róla, hogy Bechterew-kórral élem az életem. És talán ugyanennek köszönhetem, hogy lefutottam hét kontinensen a maratont. Meg persze Bencének, aki felé ezúton is jelzem hálám. Noha soha nem úgy éltem meg ezt a dolgot, hogy beteg vagyok, de azért azt sem tagadhatom, hogy…..
Lehagyom magam! 2016.11.03 22:13:02
@Patrish: Szia Patrish! Köszönöm szépen a kedves szavakat! Neked is sok sikert a célod eléréséhez! A tavasz még azért messze van, szóval kitartás, bármi is legyen a cél :)
Lehagyom magam! 2016.11.03 22:14:05
@Burgermeister: Köszönöm!
Merész vállalkozásom utolsó állomásához érkeztem. A végére hagytam a legnagyobb kihívást, vagy, ha úgy tetszik, a legkomolyabb ínyencséget: az Antarktiszt...
Nagy utazás jön, és mintha én sem volnék a régi. Mármint csupa jó értelemben, hiszen mostanra túl vagyok öt maratonon úgy, hogy előtte még a futástól is ódzkodtam. Voltam lent, voltam fent, és mint kiderült, ez sehol máshol nem volt annyira így, mint a távoli Ausztráliában. Itt egyébként nem túl…..
Fokváros után bizakodó voltam, ugyanis a dubaji maraton következett. Illetve, hogy pontosítsak, azért következett ez, mert ezt választottam, hogy kipipálhassam Ázsiát. És, hogy miért épp ezt?..
Fél év telt el a csalódásokkal teli, de tanulságos Los Angeles maraton óta...
Mivel egyik maratonról a másikra javítottam húsz percet az időmön, úgy voltam vele, hogy ha így haladok, én lehetek a következő Abebe Bikila, aki már két olimpiai arannyal büszkélkedhet ebben a sportágban. Csak épp nekem még Bechterewem is van, tehát ezzel együtt nyilván rajta is túlteszek. Ebben a…..
Minden sokkal egyszerűbb, ha már másodszor megy neki az ember, épp úgy van ez maratonok esetében, mint kisgyerekként a két lábra állással. A második versenyre készülve már támaszkodhattam a riói tapasztalataimra, így például ezúttal nem mozogtam annyit felkészülés gyanánt, hogy a kondim fejlesztése…..
Eljött az én időm. A perc, amikor hosszú hetek kemény munkája után bizonyíthatok magamnak, a családomnak, a barátaimnak és mindenkinek, aki tud erről az őrültségről. Megmutathatom, hogy képes vagyok rá, meg tudom csinálni, Bechterew-kór ide vagy oda. Nos, ha egy sportfilmben lennénk, akkor Al Pacino…..
Lehagyom magam! Ízelítő 2016.09.17 17:57:00
Vajon képeken lekövethető a fejlődésem? Döntsétek el ti, olvasók! Alább egy kis képes ízelítő, spoilerek nélkül...
Lehagyom magam! 2016.09.22 10:46:36
Lehagyom magam! Miért ne? 2016.09.21 13:49:47
Szerencsés ember vagyok. Nálam még időben diagnosztizálták a Bechterew-kórt, sok kellemetlen tünettel pedig, mint például a gyulladásos bélbetegség, vagy a pikkelysömör, soha nem is találkoztam. Igaz, sokszor fájt a testem, de komolyabb hátrányt nem okoztak ezek a fájdalmak, könnyen alkalmazkodtam.…..
Lehagyom magam! Hello, Bechterew! 2016.09.19 07:45:11
HLA-B27. Az átlagember számára csupán betűk és számok látszólag véletlenszerű sorozata, esetleg egy elrontott rendszám. Nekem viszont a testem, és közvetetten az életem része. Azoknál ugyanis, akikben megvan ez az antigén, jóval nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják a Bechterew-kórt (öröm az…..
Lehagyom magam! Azért kár 2016.09.15 09:57:00
Egészen sokáig igaz volt az a mondat, hogy "több ember járt az űrben, mint ahányan bizonyítani tudják, hogy lefutották hét kontinensen a maratont". Mostanra viszont, mikor épp bele kezdek ebbe a projektbe, ez sajnos megdőlt. Történt ugyanis, hogy 2014-ben két futó csoportosulás létrehozta a The…..