Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapunyitás

26 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gránit Bank megújította tavaly a telefonos alkalmazását, első körben az iPhone-t használók számára, de decemberben andoridos mobilokra is megérkezett a frissítés. Nézzük meg, milyen mit hozott a fejlesztés, mert van ám újdonság, amiket már időszerű volt megcsinálni! Rögtön újdonság, hogy az…..
Kapunyitás Újra diákmunka 2018.06.19 08:05:34
Volt már szó a diákmunkáról, de az iskola végeztével és a sok szabadidővel újra előkerül sok fiatal esetében ez a téma. Többször szóba került már, hogy milyen előnyei vannak a diákmunkának, illetve az sem titok, hogy én melyik diákszövetkezetet preferálom (nem reklám!). Éppen ezért, most is…..
Kezdjük rögtön azzal, hogy a jelenlegi környezetben biztosan nem a kamatok miatt! Vegyünk például egy 0,50%-os éves EBKM-mel rendelkező megtakarítási számlát (EBKM: egységes betéti kamatmutató), és 100000Ft-ot. Ebben az esetben egy év alatt 500 forintot kamatozott a pénzünk, mindenféle levonások…..
A téma főleg ebben az időszakban aktuális, itt az érettségi időszaka, illetve az egyetemeken is eljött a diploma megszerzésének ideje. Emiatt sokakban felmerül a kérdés, hogy hogyan tovább, ha már 12-15-17 évet tanultunk, leéltünk majdnem két évtizedet az iskolapadban, ahol próbáltak felkészíteni…..
Ebben a jóidőben szerintem már a legfázósabbak is kikapcsolták a fűtést, már amennyiben egyediről van szó. Azonban nem tévedhetek nagyot, ha azt mondom, hogy a téli, hideg hónapokban mindenkinek magasabbak voltak a havi rezsi költségei, pont a fűtés miatt. Így nem csoda, hogy az…..
A Magnet Bank több díjat is nyert idén a MasterCard-tól, az egyik ilyen pedig a legújabb megtakarítási programja miatt illeti meg őket. Nem forgatják fel a megtakarításról alkotott képünket, azonban két olyan formáját hozták el, amely szerintem is megérdemelte a…..
Több bejegyzésben is megírtam már, illetve aki követi a bejegyzéseket, valószínűleg eléggé jól tudja, hogy a tudatosan kezelt és megtervezett pénzügyek filózófiáját vallom. Fel kell mérni a kiadásainkat, ennek alapján tervet kell készíteni, lehetőség szerint meg kell fogni…..
Immár a K&H bank is beállít a sorba, és elindította azt a szolgáltatását, hogy a bank által kibocsátott bankkártyádat digitalizálva, a mobiltelefonoddal fizethetsz paypass képes terminálokon. Hasonló szolgáltatással először a Gránit Bank, majd az MKB jelent meg hazánk piacán, de valószínűleg…..
Lehet, hogy kicsit megkésett ez a bejegyzés tőlem, mivel a felvételi eredmények most derültek ki nem is olyan régen, de azért hátha a későbbiekben hasznos lesz, vagy el tudok oszlatni némi kételyt ezzel vagy hasonló szakokkal kapcsolatban. Kezdjük először is a legnagyobb kritikával, amivel ezt a…..
Hazánkban hagyománya van a saját lakás vagy ház birtoklásának, szemben nyugati országokkal. Hogy ez egy jó, vagy rossz felfogás, azt nem most szeretném megvitatni, mindkettő mellett és ellen vannak érvek, de az tény, hogy itthon így szokás. Amiről azonban a jelen bejegyzésben írni szeretnék, az a…..
Ebben a bejegyzéssorozatban költözésről, illetve hozzá kapcsolódó témákról tervezek írni, egyrészt azért, mert nálam jelenleg aktuális ez a dolog, másrészről pedig úgy gondolom, hogy akadnak olyanok, akik találhatnak hasznos információkat majd benne. Hogyan álltam neki a NAGY…..
Július végén kiderülnek a felvételi ponthatárok, minden érettségizett és egyetemre jelentkező diák megtudja, hová vették fel. Éppen ezért gondolom úgy, hogy aktualitása van a címben említett témának, amelyen egyébként én is keresztülmentem. Nagyjából mindenki több helyet jelöl meg magának, ahol…..
Nem tudom, hogy van-e visszatérő látogató a blogon, de ha esetleg van, akkor biztosan feltűnt neki, hogy az elmúlt kicsit több, mint három hónapban nem igazán volt itt aktivitás, szóval bocsánat :) Kicsit összegyűltek a dolgok ezekben a hónapokban; egyrészről állandó ugyebár a…..
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a munkahelyeken az egyik leggyakrabban használt irodai alkalmazás az Excel. Függetlenül attól, hogy a cég használ-e speciális szoftvereket vagy rendszereket, a táblázatkezelő minden nap előkerül a munkahelyen, mert egy nagyszerű eszköz. A speciális programok is…..
Rendben van, a cím nem a teljes igazságot takarja, természetesen a tanulásnak nem az ösztöndíj a célja, csupán egy mellékhatása. Azonban, ahogyan a neve is mondja, elvileg a tanulásra, a minél jobb eredményre próbálnak ezzel ösztönözni az iskolák, és valószínűleg intézménytől függetlenül, már el is…..
Ebben a bejegyzésben összeszedtem néhány bankszámlát, amely megfelelő lehet nektek diákkorban valamely tulajdonságuk miatt. Nem csak diákszámlákat gyűjtöttem össze, valamint a teljesség igénye nélkül. Természetesen vannak más számlák is, én most ezeket tartottam említésnek méltóra. Erste…..
Nos, eltelt a február, így vége annak a kísérletemnek, hogy készpénz nélkül boldoguljak. A hónap első feléről tett tapasztalataimat már olvashattátok itt. Ezek a tapasztalatokat most is csak megerősíteni tudom, hogy befejeződött a február. Nem okozott túl nagy kellemetlenséget, hogy nem…..
Kapunyitás 2017.03.04 07:44:31
@zsoci: Van olyan bankszámla, ahol minden 0 forint, igaz alap bankkártyával. De több olyan is van, ahol csak bankkártyáért fizetsz, és az nincs 3000 forint egy évben. Ennyit pedig szerintem simán meg lehet spórolni egy évben azzal, hogy a visszajárót nem szórja el az ember.

Egyébként lehet a bankokat nem szeretni, és tartani attól, hogy az ember nem kapja vissza a pénzét, ami a számlán csücsül. De ha bizalmatlan valaki a bankkal szemben, hogy lenyúlja a pénzt (vagy esetleg zárolja, a legtöbb esetben valamilyen jogalapra hivatkozva), akkor annyi erővel az ember már a munkaadójával szemben is lehet bizalmatlan, hogy nem fogja hónap végén kifizetni a munkát, amit végzett.
Tudom, sarkalatos példa, de megtörténhet, ha már ilyen szemszögből nézzük a dolgokat.

Viszont olyannal, hogy egy ATM-ben nincs pénz, maximum évente egyszer találkozom, főleg olyankor, mikor a fizetések és a nyugdíj megérkezik. De akkor átmegyek egy másik ATM-hez, és kész.
Kapunyitás Pénzügyi tudatosság 2017.02.26 08:43:50
A bejegyzés sorozat első részében a magyar fejlesztésű Koin alkalmazást mutattam be, amelynek előnyei mellett elmondtam, hogy az egyes hátrányok miatt csak 2 hónapig használtam, utána másik programot kerestem magamnak. Ez a program, ahogyan már korábban is említettem a YNAB – YouNeedABudget…..
Az előző bejegyzésben már említést tettem rá, hogy készülék valamire, de akkor most konkrétan meg is írnám, hogy mire. Az volt az elképzelés, hogy a februári hónapot megpróbálom teljesen készpénz nélkül kibírni. Most pedig, hogy a hónap felénél járunk, be is számolnék az eddig…..
Az aktualitása miatt ebben a bejegyzésben arról fogok írni nektek, hogy hogyan is kezdek neki egy hónapban, pénzügyi szempontból. Nem feltétlenül követendő példa, de bízom benne, hogy találtok olyan pontokat benne, ami esetleg segíthet nektek is valamiben. Kezdjük alapvetően azzal, hogy (ahogyan az…..
Kapunyitás MŰISZ - Diákmunka 2017.01.22 21:00:00
Igen, a blogon volt már szó arról, hogy milyen jó dolog a bankszámla, valamint arról is, hogy már fiatal korban megéri pénzügyileg tudatosan viselkedni. Na de honnan jöjjön ezekhez a pénz? Diákmunka! Lehet, nem erre a válaszra számítottatok, azonban az a bejegyzés most erről fog…..
Kapunyitás WYZE.ME 2017.01.17 09:22:00
A pénzügyi tudatosság jegyében írt első bejegyzésre, amely a Koin-ról szólt, több komment is érkezett, és ezek között a kiadásaink „automatikus könyvelése” volt az egyik első, illetve több választ is kiérdemlő hozzászólás. Ehhez kapcsolódóan szeretném pedig…..
Kapunyitás Pénzügyi tudatosság 2017.01.11 08:05:20
Én személy szerint megközelítőleg egy éve kezdtem el, mondjuk úgy, „tudatosabban kezelni a pénzügyeimet”. Előtte is nagyjából volt fogalmam, hogy mennyit költöttem egy adott hónapban, azonban pontosan nem tudtam volna megmondani, valamint az sem volt világos, hogy ennek mekkora részét fedezte a havi…..
Kapunyitás 2017.01.12 19:34:49
@metal: Az a része valóban nem nehéz, de nem volt ennyire egyszerű a helyzet, mert akkoriban sokkal több készpénzt használtam mint most. Ráadásul előző hónapról "maradt még felhasználható egyenleg", de mégsem ment megtakarításba. Nem volt ez ennyire kézzelfogható, számomra.

Szerintem egy ilyen vagy hasonló program hasznos, ezért is írtam róla, és segíthet átláthatóbbá tenni az ember pénzügyi helyzetét, célokra gyűjteni, stb. De akinek nincs rá szüksége, nem használja :)
Én például a határidőnaplóval nem tudok megbékélni, nincs rá szükségem, mert ugyan sok dolgom van, mégis mindent megjegyzek, ilyen téren.

@ karandash
Már talán azzal is előrébb van, ha tudja, mire költötte el a pénzét, nem csak azt látja, hogy elfogyott.

Nekem arra tökéletes volt a program, hogy pár hónap alatt meglássam, mire mennyit költök, hol kellene visszafogni magam, hol lehetne spórolni, ha muszáj lenne. Ezek után a következő lépés volt, hogy a YNAB programot kezdtem le használni, mert lehetőséget adott arra, hogy egy-egy hónap kiadásait tervezni tudjam (vagy éppen hónapokkal előre tervezni például egy nyaralást). Az pedig, ha láttam, hogy egy adott hónapban már majdnem elköltöttem az egyik kategóriára szánt összeget, az segített abban, hogy akkor nem vettem meg valami szükségtelen vagy nélkülözhető dolgot.

Van, akinek a pénzügyeinek a nyilvántartása segít, és van akinek nem, mert akár fejből tudja ezeket követni.
Most hétvégén került megrendezésre a Millenárison a Beer, Burger, Barbecue Fesztivál, ahol készpénzzel nem, csak paypass-os bankkártyával vagy Hellopay kártyával lehetett fizetni. Itt találkoztam először ezzel az utóbbi, a tavalyi Budapesti Pálinkafesztiválon bemutatott és bevezetett…..
Augusztus elején kiderültek a felvételi eredmények, mostanra pedig a legtöbb helyen a regisztráció is lezajlott. Erről minden bizonnyal mindenki kapott már levelet, amelyben leírták, hogy miket vigyetek magatokkal, és ezek között szerepelhet a bankszámlaadatok. Nem kételkedem…..