Regisztráció Blogot indítok
Adatok
van.aki

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész világ radikalizálódik. Az iszlám szélsőségekhez hasonlóan a keresztény értékekre oly gyakran hivatkozó hazai szélsőjobb szintén kiszabadult a palackból. Kérdés, hogy amikor szélsőséges nézetek válnak normálissá, mi a feladata az európai és a hazai kereszténységnek? Azt kell-e követni, ami a…..
van.aki 2016.09.04 12:12:47
@csakférfi:

"A koránból idézek. Mivel Mohamed is egy próféta vol a maga korában.Mint Mózes vagy
Jézus vagy Ezekiel...stb."

hogyan lehet Mohamedet Jézushoz hasonlítani? Mohamed egy politikus, harcos volt. nem volt éppen jó ember. csak egy példa: 53 éves korában feleségül vett egy 6 éves gyermeket (Aisha), akivel annak 9 éves korában elhálta a nászt... és nem ez az egyetlen szörnyűség, amit cselekedett, vagy amire utasítást adott.

"Allah lepecsételte szívüket és hallásukat, látásukat hályog lepi.
Nekik hatalmas kínzás jár---Nem a földön hanem a pokolban---ezt értelmezik félre a szélsőségesek."

a Korán muszliokra és nem muszlimokra (hitetlenekre) osztja fel a világot és számos súlyos (halálos) kijelentést tesz a hitetlenekre, amelyek értelmében le kell vágni a fejüket, kezüket, meg kell kövezni őket, stb.

idézet a Koránból:

“Hanem részesedése azoknak, akik háborúban állnak Allahhal és az Ő Hírnökével, s azon vannak a földön, hogy megrontók legyenek, hát hogy megölettetnek, vagy keresztre feszíttetnek, avagy levágattatnak kezeik és lábaik egymással szemben (mindkettő), avagy kiűzettek a földről. Ez nékik megalázottság az evilágon, s övék a Túlvilágon a hatalmas szenvedés. Kiéve kik megbánják mielőtt lebírod őket. Tudjátok meg, hogy Allah megbocsátó, Könyörületes”

ugye tetszik érteni? nem azokkal kell így bánni, akik fegyverrel jönnek, mert ugye sem Mohamed, sem Allah ellen nem lehet fegyverrel menni - ezt talán nem kell magyaráznom miért -, hanem azokkal, aki mindezekben nem hisznek és tagadják ezen kijelentések igazságát.

"Tehát a gazdag német honnan veszi a nyugdíjra a pénzét?
Merkel nem véletlenül állította "tárt "karokkal várunk benneteket.
A migránsok meg elhitték.
Jaaaj a nagy humanitárisok----nincs aki eltartsa a német csúcsnyugdíjast.
Te nem olvasol?
Vagy nem, érted az összefüggéseket?"

itt valami gyökeres félreértés van. hogy honnan veszi a német a pénzt? onnan, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat állít elő, amire nagy a kereslet a világban. szóval, a jelenlegi Németország nem éppen jó példa a szegény országok kizsákmányolására. csak, hogy félre ne értsd: ez nem jelenti ám azt, hogy NO nem zsákmányolja ki a nála fejletlenebb országokat, mint például minket. de a pénz alapvetően nem ebből van, hanem abból, hogy a német termékekre és szolgáltatásokra szükség van.

@Ad Dio: (:
van.aki 2016.09.04 22:11:02
@csakférfi: "Ne vitázzunk nem egy az álláspontunk.Más dolgokat olvasok ki a bibliából és a koránból avagy a taoból,vagy buddhizmusból
Emberek aki voltak elég bölcsek ahhoz hogy vallásokat alapítsanak.Mohamed Mózes,Buddha,Ábrahám,Konfuciusz, Lao Ce...stb.
Emberek voltak!Értehetően leírták mit gondolnak az együttélés szabályairól."

Mohamed próféta nem sok mindent tudott leírni, ugyanis számos forrás szerint analfabéta volt.

egyre inkább úgy látom, hogy tényleg nincs értelme a vitának, mert ez nem vita.
egyébként az emberek általában azért vitáznak, mert nem egyezik az álláspontjuk... erre hivatkozva azt írni, hogy ne vitázzunk... mondjuk úgy, érdekes! :D
van.aki 2016.09.04 22:26:13
@csakférfi: "Tényleg ezt így le merted írni?,
Ezek egymásnak ellentmondó dolgok.
Mivel a nyugdíjas nem dolgozik.
Istenem ezzel érvelsz??
Azért kellett a migráns áradat mert elöregszik.Csak merkel humanitáriusnak álcázta.
Mégis miből fizetnének magas nyugdíjat ha nem a munkások járulékából.
csakhogy az egyre kevesebb.
bakker !"

vajon mi mond egymásnak ellent? az is a baj, hogy annyira pongyolán írsz, hogy szinte bajos kisilabizálni, mit akarsz közölni. ráadásul a vesszőt hírből sem ismered, és minden mondatod hemzseg a helyesírási hibáktól. mégis hogyan akarsz így vitatkozni? érdemes volna megtanulnod helyesen írni, helyes fogalmazni, aztán valóban elmélyülni egy-két témában, és csak aztán visszajönni és véleményt formálni. van egy mondás, amivel magam is egyetértek: A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója - sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de attól tartok, hogy nálad pontosan ez a helyzet. de ne csüggedj: képezd magad, tájékozódj és utána gyere vitatkozni.