Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baltasar Bustos

79 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marharépák és krumplibogarak Adva van, hogy a világ tele van marharépákkal. Ez így volt, így lesz mindig, kár lenne nagy ügyet csinálni az egészből. A marharépa egy enyhe kifejezés, olyasmi, mint a krumplibogár, mostanában így nevezem a seggfejeket. Ha létezne a marharépáknak…..
 Nincs is jobb, mint az öreg kollégákat hallgatni, amikor zsidóznak. Beszélgetnek a régi világról, hirtelen elhalkulnak, és akkor kisiklik a finom kis szó az ajkukon: zsidó. Halmozzák a neveket, felemlegetik a történeteket, és néha megállnak és azt mondják: igen, az zsidó.…..
   Régebben azt mondogatta: egy démon lakik bennem, és csak a pálinkagőzben jön elő. Később belátta, hogy az a démon az ő maga. Pálinkaágyon érlelt harag, cseppenként csöppenő gyűlölet. Ki vagyok?, kérdezte azokon a hajnalokon, amikor emlékek nélkül ébredt. Ki…..
Tisztázzuk: mint minden jóllakott, rendes ember, úgy akartam írni, mint Charlie Parker. Bolondos, zseniális mondatokat akartam szülni, hömpölygő áradatokba beleszőtt tömör, szótlan, mosolygós átjárókat. Sosem írtam úgy, mint Charlie Parker, de Dizzy Gillespie őrült…..
Amikor megláttam az esti műsorok között tudtam, hogy meg fogom nézni. Éppen az a film, amit csak kiegyensúlyozott korszakomban tudok végignézni, a címe Meghasadt lélek, és egy amerikai dokumentumfilmről van szó.  Miután alig pár hete újraolvastam Hermann Hesse Kerék alatt…..
Imádom a természetet, szeretek vadászni! Nem a gyilkolást szeretem, hanem a vadon csöndjét, amit felverhetek a puskámmal. Nem a vadászokkal van a gond, hanem az orvvadászokkal, az orvvadászok csúnya, gonosz emberek, akiknek nincsen pénzük engedélyre. Az orvvadászokat már a…..
Srebrenica, 1995. 400 holland katona (felfegyverzett "béke-fenntartó") végignézi, ahogyan a szerbek lemészárolnak kilencezer bosnyák férfit, és fiút. A 400 béke-fenntartó nyugodtan áll, néhány fejes telefonál, senki sem tesz semmit. Sokan felháborodnak, majd egymásra…..
Feltehetően öngyilkos szándékból kitaláltam, hogy a futballmenedzserekről írok egy anyagot. Érdekes, jópofa fickók ők, igazi dörzsölt maffiózók üzletemberek. Keresgélve a személyek között, rátaláltam Zemplényire, országunk talán leghíresebb csalójára, aki nem mellesleg…..
"Kedves Lev!Szerintem ne pocsékold az idődet arra a terjengős regényre, hagyd abba, amin dolgozol! Már megírtam haiku-ban!Jó, japán barátod: Musashi "Vad harc, vagy béke, És ugyanaz a vége.A hófehér csönd." ..
Szaniszló úr az Echo Tv-n nagy beszédet tartott a magyarok származásáról. Röviden: mi vagyunk a sumérok, akik később Tibetbe mentek, és ott a Szent Turul madár védelme alatt éldegéltek sokáig. Pár évszázad múlva a Kárpát-medencébe tévedtünk, ahol örökkön mi vagyunk a…..
Ami biztos: M. Árpi, 1-szeres válogatott magyar focista, támadó középpályásként 26 éves korára már 7 egyesületben megfordult, 84 mérkőzésen 2 gólt szerzett.   A rajongó. Csudálatos! Régen láttam ekkora tehetséget, egyszerűen hihetetlen, hogy Árpi milyen…..
Következzék két komment a Vasas-oldaláról (teljesen mindegy -vagy, hogy divatosan, és tudományosan fejezzem ki magam magam ki maki gam: irreveláns-, hogy hol jelent meg): Bumbiii Vissza a topikba 2010-01-15 20:00:08 (#171355) Sokszor előfordul, hogy választani kell,…..
  Gyurcsány Ferenc visszatért! Ezúttal nem politikusként, hanem énekesként! Volt miniszterelnökünk elmondta a sajtótájékoztatón: "- Be kell vallanom, tudom, új munkát kell keresnem. Mindig is szerettem énekelni, és rajongtam a '80-as évekért! Azt hiszem, szeretnek az…..
Náthásan, de büszkén találtam rá egy új, hamarjában megkedvelt oldalra: toriblog.blog.huElőször a Koránnal kapcsolatban fedeztem fel:http://toriblog.blog.hu/2008/11/04/a_koranNem is maga a cikk nyűgözött le elsősorban, hanem a hozzá kapcsolódó kommentek. Én ilyen értelmes,…..
Felhalmozás. Úgy vagyok a filmekkel, mint más a pénzzel, igyekszem minél többet összegyűjteni. Csak gyűlnek, gyűlnek a winchesteremen, elárasztanak a filmfolyamok. Lassan megfulladok. Nincs időm, hogy mind megnézzem (elköltsem), de jó, hogy ott vannak (a bankszámlámon), megadja…..
 Szilveszteri fogadalmam, hogy nem fogadok meg soha semmit.Szilveszteri fogadalmam, hogy nem fogadok el semmit.Felforgatom a világot, szétforgácsolva tehetetlenségem.Tehetetlen vagyok a felforgató erőkkel szemben, ezzel szemben a föld forog, az alkotó liheg.Pokolba az izzadt…..
Előre elnézést kérek minden rassztól -az ócska viccért-: Fehér karácsonyunk lesz! Remélem ez nem azt jelenti, hogy bőrfejűekkel kell ünnepelnem. Nem akarom megsérteni a bőrfejűek gyülekezési jogát, de szerencsés lenne, ha nem az én fenyőfámnál gyülekeznének. „- De ha…..
 Musashi: Gébics a kiszáradt ágon A Musashi életét, gondolkodását leíró könyv (William Scott Wilson: A magányos szamuráj) egyre inkább felszippant. Éjjelente már szamurájokkal, Mesterekkel álmodok. Annyira tetszik ez a dogmák, és erőszak nélküli tanítás, hogy…..
 A legnehezebb harcokat önmagammal vívom, néha teljesen reménytelennek tűnik ez a küzdelem. Ha nem csak felebarátok lennénk Istennel (most mindegy melyikkel) megkérném, hogy csepegtessen belém egy kevéske türelmet, szorgalmat, önfeláldozást. Hiába olvasok a Keleti Bölcsekről,…..
„Ami engem illet, a Parlamentben trónoló vigécek nagy részét falhoz állítanám!   Azért, hogy lefénykepezzem őket!   Annyira szeretem ezt a muris, állandóan cserélödő, és mégis változatlan (egy para paradoxon) társulatot, hogy kitapétáznám velük a…..
2009. November vége. Még sohasem láttam Baltasart idegesnek. Feszülten így szól: „úgy vártam, hogy élőben lássam”. A kedvese lepte meg két jeggyel.    Műsoron a Muzsikás, és még valami. Baltasar erre a még valamire izgul ennyire, „Woven hand”…..