Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sajátomblog

44 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..már sok szó esett arról, hogy valamikor réges-régen a magyar focisták igazi nagy csapatokban játszottak..most is néhány magyarnak szeretnék elsősorban emléket állítani azzal, hogy elkészítem a Barcelona 1961-es csapatát, nevezetesen azt a tizenegyet, akik 1961. május 31-én, a Bajnokcsapatok Európa…..
..pár nappal ezelőtt, kis szösszenetben emlékeztem meg az AC Milan 1969-es csapatáról, és a szándékot a tett követte, először elkészültek a csapat 15-ös keretének képei, kivágói, majd a képek belekerültek a gombokba.. ..ne felejtsük tehát, ez a csapat 1969-ben megnyerte BEK-et, és elhódította az…..
BUMBBLOG ..csapatverseny..? 2020.10.21 14:45:16
régóta fontolgatom, hogy az országban szanaszét lévő gombfoci klubok játszhatnának afféle csapatmérkőzéseket, ahol az azonos csapatbéliek egymással nem mérkőznek meg, hanem csak a két klub játékosai játszanak egymással, mindenki, mindenkivel.. ..ha három fős csapatokban gondolkodok, akkor először…..
BUMBBLOG ..egy kis múltidézés.. 2020.10.20 16:24:01
..mindenki, aki valamikor is gombfocizott gyermekkorában, szívesen nosztalgiázik azokról az időkről..magam sem vagyok kivétel, az én életemben ez az időszak nagyjából tíz évet ölel fel a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek elejéig.. ..1969 tavaszán még az első középiskolai évemet tapostam,…..
BUMBBLOG ..Solymár Kupa - döntő 2020.10.19 11:13:04
..eljött hát a Solymár Kupa négyes döntője, ahová nem kis meglepetésre magam is bejutottam, hiszen a selejtező első csoportját megnyerve, erre jogot szereztem.. ..a döntő résztvevői közül Kulcsár Zolival már rengeteget mérkőztem, ismerem győzni akarását, Juhász Leonarddal is vívtunk már egy-két…..
BUMBBLOG ..ha látom, elkeseredem.. 2020.10.14 11:50:06
..úgy tűnik, az x-es gombok sorsa nyugvópontra jutott, sikerült egy gyártónak megszereznie az utolsó olyan gyártó szerszámokat, amivel tisztességes minőségben lehet gyártani ezt a népszerű gombtípust.. ..magam ugyan a múltban, gyerekként, ifjúként sosem játszottam ezzel a típussal, így semmiféle…..
BUMBBLOG ..1968.. 2020.10.09 08:27:04
..egy érdekes levezetést olvastam annak az évnek bajnoki zárásáról, ahol a Dózsa ugyan 102 gólt vágott egy szezonban, de a Fradi lett a bajnok..: HOGYAN BUNDÁZTA MEG A FERENCVÁROS ÉS A VASAS AZ 1968-AS BAJNOKSÁGOT, ELVÉVE AZ ARANYAT A 102 GÓLT SZERZŐ ÚJPESTI DÓZSÁTÓL?Vörös Csaba oknyomozó írása a…..
BUMBBLOG ..most a zöldek.. 2020.10.07 08:48:56
..gyermekkorom egyik kedvenc csapata, a Celtic, mely akkoriban nem volt kapható, most elkészült, és már pályára léphetnek, és, ha már a zöldeknél tartunk, a valamikori Húsvéti Tornák egyik osztrák szereplője, a Rapid Wien....
..zajlik, sőt hangosan durrog a gombfoci kedvelők csoportja a facebookon.. ..jóindulatú felajánlások, senkit nem bántó bejegyzések közé rondítanak egyesek, maguknak, illetve elvbarátaiknak előnyöket próbálva kovácsolni.. ..siralmasnak tartom, hogy majdnem minden jóindulatú kezdeményezésnek ez a…..
..igaz, különösebb hírverés nélkül, de elkezdődött a Solymár Kupa..ma volt az első csoportkör, négy résztvevővel, teljes kőrmérkőzés, oda-vissza alapon, vagyis mindenki hat mérkőzést játszott.. ..eredetileg öten lettünk volna, de a covid közbeszólt, egy résztvevő lemondta..és ez a vírus amúgy is…..
..volt már itt szó a Rákosfalva csapatáról..most, hogy elkészült egy 18-as, bővebb keret, a szakvezetés a holnapi tornára kijelölte a kezdő csapatot.. ..Rapp - Rumbold, Rudas, Rosato - Rattin, Riquelme, Rákosi, Rijkaard - Raduly, Raul, Rossi.. ..a cserepadon Rüstü, Rajna, Roth, Rivera, Rivelino,…..
..mint gombfocis körökben közismert, kétféle gombfocit gyártok, a bumb és y gombokat..a bumb gomb nagy, robosztus, az y, lágy vonalú, kecses..mindkettőben dominál a kép, nagysága rengeteg lehetőséget biztosít a képszerkesztőknek, hogy kiéljék fantáziájukat.. ..a pályákon a magas bumb gombok nehezen…..
..akik ismernek, tudják, szeretek különféle elvek alapján összeállítani olyan csapatokat, melynek játékosait valami összeköti ugyan, de a valóságban sosem volt ilyen klub, vagy válogatott.. ..most, egy ötlettől vezérelve arra gondoltam, hogy meg kellene nézni, mely labdarúgók játszottak több mint…..
..ahogy olvasgatom a gombfocis híreket, a covid ellenére szerveződik egy újabb, a három érintéses játék szerelmeseinek lehetőséget adó torna, ezúttal Bajnokok Ligája néven..kicsit hasonló módon, mint ahogy az EB, tehát kisebb, 4-6 fős selejtezőkkel, majd esetleg egy hatfős döntővel..melyet talán…..
..a szombati viszonylag gyengébb szereplés okán a Rákosfalva gárdájánál is el kellet gondolkodni, hogy az egyetlen magyar (Rapp Imre) jó megoldás-e csapat számára..hiszen a nagy sztárok, mint Rivera, Rosato, Riquelme, Rijkaard, Raul, Ronaldo, Rattin és Ramos, illetve társaik nem váltották be a…..
BUMBBLOG ..az I. BUMB-KUPA.. 2020.09.13 09:40:57
..tegnap, kora délután, egy meghívásos tornának adott helyet a gödöllői BUMB Aréna..a meghívottakat kávé, víz, pogácsa, kis édesség..és a legfinomabb túrógombóc fogadta..(a későbbiekben is volt bőven gombóc).. ..a kellemes, szinte forró nyárias napnak köszönhetően a teraszon lett felállítva a két…..
..egy hirtelen ötlettől vezérelve (azért elég régen fontolgatom)..holnap, öt résztvevővel, két pályán rendezem meg az I. BUMB-KUPÁT, igazi nagyágyúk meghívásával (mivel én nem vagyok nagyágyú, így rendezőként játszhatom azokkal, akik viszont azok.. ..ifjusági méretű pályákon, a három érintéses…..
BUMBBLOG ..ismét játszottunk.. 2020.09.09 11:23:53
..tegnap ismét gombfoci zörgés volt Öcsinél, a szokásos öt megszállott, körmérkőzésekkel, oda visszavágókkal..köszönöm a jó hangulatot, játékot....
BUMBBLOG ..olasz válogatott 1970.. 2020.09.07 21:01:00
..az előbbiekben írtam arról, hogy ifjú koromban az olasz válogatott volt az egyik nagy kedvencem, hiszen tán 1965-ben láttam a tv-ben az Intert, majd 1966-ban a VB-n az olasz csapatot..ahol ugyan nem sok babér termett, de 1968-ban megnyerték az EB-t, majd az 1970-es VB-n, egy felejthetetlen…..
BUMBBLOG ..a gombfoci örök.. 2020.09.07 13:12:50
....amikor gyermekkoromban gombfociztunk a haverokkal..több kedvenc csapatom is volt, az egyik első az 1964-65-ös Internazionale, az 1962 körüli és az 1969-es Benfica, az 1967-es Celtic Glasgow, az 1969-es Újpesti Dózsa és Ajax Amsterdam, az 1966-os Portugália, majd az 1970 VB kapcsán Olaszország,…..
BUMBBLOG ..egy igazán ritkaság.. 2020.09.06 09:40:11
..azt még nem sikerült kiderítenem, hogy miként jut eszébe bárkinek is Malaysia válogatottját gombokba pakolni, de rajta vagyok, hiszen ez a most készült kivágó bizony mind y, mind bumb gombokba fog belekerülni..de ez már a gazdája feladata lesz.. ..a képehez még annyit, a megrendelő, hasonlóan…..
..hihetetlen, de még mindig vannak olyanok, akiknek a bumb gombok a kedvencei.. ..most egy 1962-es Brazilia készült el, és egy 2020-as Atalanta..remélhetően a gazdája sikert sikerre fog halmozni velük..    ..
..játszottunk tegnap..végre nálam jött össze majdnem teljes körben a Finomkéz gárda..de hárman is remek mérkőzéseket játszottunk..mindenki megmérkőzött mindenkivel négyszer, Laci volt a legjobb, Attila szorosan a nyomában, nekem csak a bronzérem jutott.. ..a gyakorlást egyben egy próbának is…..
..valójában szeretem a fantázia csapatokat az álomcsapatokat és különféle szubjektív válogatott csapatokat, hiszen ezek nem másoknak, hanem magamnak készülnek, teret engedve a fantáziának, a képek szabad formázásának, itt minden megengedett.. ..már sok ilyen csapatot készítettem, most itt egy új, a…..