Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habisty

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zarándokutam a Szent Jakab-úton 2012.06.09 11:23:00
ghmtjtzujtujtuhjt jmtujtuthukm..
Hóbelevanc Csődben a multiplexek 2008.06.12 10:30:00
Annak idején nemhogy a nagyvárosok büszkélkedhettek mozival, de gyakorlatilag alig volt kistelepülés, ahol ne lett volna elérhető a szórakozásnak ez a formája. A legkisebb üdülőfaluban is volt még a 80-as években fapados mozi, valamilyen kisméretű vetítőgéppel. Aztán lassan…..
habisty 2008.06.12 14:05:31
Sziasztok!

Én főiskolás koromban egy Palace moziban dolgoztam diákmunkásként.
Ez két éve volt kb.
Elég sok tapasztalatot szereztem a multikról.
Azt hamar észrevettem, hogy hogyan alakulnak a bevételek és a kiadások.
Nekem is megdöbbenő volt, de az az igazság, hogy nehéz evvel az ár/aránnyal játszani (nem véletlenül nincs évente több moziünnep nevezetű akció)még pedig a következő miatt: még a jelenlegi magas jegyárak mellett is veszteségesen müködne a mozi, ha nem lenne a büfé. Ami pénzt azaz profitot egy multiplex megtermel mind a büfészolgáltatásból csurran. A jegyekből ki kell fizetni a rezsiköltséget ami nem olcsó, gondoljunk csak az áramhasználatra, aztán ott vannak a jogdíjak meg a filmtekercsek ilyen olyan bérleti díjai, még ha tudom jól, hogy központilag el van osztva hogy melyik mozi hány tekercset kap adott filmből, akkor is milliókba kerül. Nem közvetlenül adott mozinak, de a központ is a mozik jegyáraiból szipkázzák el ezt a pénzt.
Egy szó mint száz, nem véletlenül több száz forint egy kis pop-corn, ezeken hozzák be a profitot.
Mondok egy példát: Anno ment a Gyűrük Ura III biztos emlékeztek 3 és fél órás volt. Na mi ide beiktattunk egy szünetet és nem pisi szünet miatt, hanem hogy az emberek kijöjjenek még egy adag popcornt és üdítőt vásárolni. A többi mozi nem csinálta ezt me. MI taroltunk. És különböző ügyes technikai fortélyok révén sikerült az egy tekercs filmet 2-2 teremben futtatni.Amikor kijött két termből szünetre a nép, gyorsan tekercs csere 2. részt felrak és indít, másik 2 teremben pedig 1. részt újra feltekercsezni és indítani. Íg 4x anniy embert tudtunk befogadni. És 8x több büfébevételünk lett.
A filmszalagot egyébként félelmetes volt látni, hogy át volt kötve két teremre, azaz egy perces csúszással ment két teremben és több mint 10 métert futott házibarkácsolású görgőkön a szalag. :-))

De visszatérve: rengeteg kiadása van egy mozinak és ezt mind mind a jegy árakból kell állni, amit mint már mondtam, sokszor nem is tudnak kitermelni.
És azért azt se felejtsük el, hogy ezek a mozik egy egy tulajdonosi körhöz tartoznak akik valahol most is épp a tengerparton sütkéreznek a megtermelt profitból.
Én úgy gondolom, bármenniyre is szeretném én is, de nem lehet lejjebb vinni a jegyárakat...

Ez egy tendencia, nem fog változni...főleg ahogy az előttem szólók is írták, hogy sok a csámcsogás, a bunkó népség stb....
gyerekek...hányszor kellett nekem anno megakadályozni a verekedést a sorok között...hjajj....
:-))))
plusz még egy dolgo...elértük szerintem azt az időszakot amikorra a mozik lelakottá váltak..nézzétek meg a székeket, a függönyöket...érezzétek a szagokat...dzsuvás ragadós már minden...
Állítólag 4-5 évente kellenne felújítani mindent egy moziban, nálunk ezeket még egy moziban sem láttam, szerintem költség kímélés végett, mert több tíz millió forintról van szó. De ez is egy olyan dolog ami engem például otthon marasztal....
Ezt a levelet érdemes többször elolvasni, mert egyszerűen hihetetlen. A balatoni nyárban a szerencsétlen mindenes kiscsajt nem elég, hogy megdugják, de még. És ráadásul levélírónk egy borzalmasan pökhendi pöcs. Nem humoros, inkább szomorú és idegesítő történettel van dolgunk.…..
habisty 2008.04.07 09:22:56