Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ango

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Masszívan nő a beoltottak száma itt Nagy-Britanniában, de mi magyarok még mindig nem bízunk a koronavírus elleni oltásban. Mi ennek a háttere? Van-e egyáltalán alapja?..
Aki nap mint nap autózik, az tapasztalhatja, hogy elképesztő a magyar közlekedési morál. És most nem a mind inkább elharapózó szimpla tahóságra gondolok, hanem arra, hogy sokszor olyan érzése van az embernek, mintha öngyilkos kamikaze pilóták közé csöppent volna. Legutóbb Dobogókő felé a jeges…..
Az előző részben felvázolt, a dízel üzemű és teljesen elektromos hajtás közötti kis szén-dioxid kibocsátás szempontjából kis különbség felvetésére rövidesen megjött a válasz a Financial Times hasábjain. A VW által publikált adatok szerint az elektromos eGolf és a dízel motorral felszerelt változat…..
Ango 2019.12.24 22:45:39
@asola: Te vagy az Handrás? Már itt is?!
Pár nap alatt a debreceni Facebook-csoportokból az országos médiáig jutott el a híre, hogy eltűntek a Fancsikai-tavak. Nem összementek, nem alacsony a vízállásuk, hanem egész egyszerűen: eltűntek. Debreceniek tízezreinek kiránduló- és horgászhelyei lettek semmivé.  Halak tízezrei pusztultak el a…..
A 80-as években és korábban születettek még bizonyára emlékeznek arra, hogy nyugati autót sokszor csak magazinokban, filmekben láthattunk, vagy nyaralás alkalmával, amikor a Balaton melletti kempingek megteltek a holland, NSZK és osztrák turisták autóival. Megcsodáltuk, körbejártuk őket, megnéztük,…..
Ango 2019.08.19 13:54:52
@A nép fia: Úgy látszik Zöldséges Merci témájában vannak helyi dialektusok :-) A zöldséges jelző védelmében íme 2 hitelesebb link: hu.m.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W123

totalcar.hu/magazin/hirek/2016/01/28/negyven_eves_a_zoldseges-merci/

A zöldséges érthetően is több kategóriát lefed, mint a túlságosan leszűkített "dinnyés". Volt ott krumpli, hagyma stb a csomagtartóban (még a hátsó ülésen). Éljen tehát a (helyesen) Zöldséges Merci!
Immár hagyományosan közreadták azt a listát, melyen a legjobb megítélésű országok szerepelnek. Talán nem meglepő az európai túlsúly, miközben egészen meglepő helyezések is vannak. Stockholm jó hely. Nem is kicsit... (Fotó: pixabay.com/Maky_Orel)..
Ango 2016.08.19 09:06:00
Ez a cikk egy, a 60-as években íródott listáról beszél? Svédország az első helyen? Ez valami vicc? Nyolc éve élek itt. Kisvárosban havonta, félhavonta, nagyvárosokban (pl. Göteborg) hetente szokás autókat felgyújtani. Ja és nem a tejfelszőke Johan és bandája áll a háttérben (akikből már egyre kevesebb van). Nyolc éve itt, kizárólag (mégegyszer: kizárólag!) a keresetem miatt. Havi rendszerességgel utazom haza a "szomorú" Magyarországra, hogy erőt és energiát merítsek az itteni élethez. Lassan pedig valószínűleg végleg hazaköltözöm újra. Na az egy szép nap lesz! Ami itt van Svédországban, az sokminden csak nem kellemes. Persze a svédek világPR-ját nehéz lenne felülmúlni. Szőke lányok, Volvo, rénszarvas, Stockholm, stb mint egy Tesz-vesz város mesekönyvben, ahol Róka mama fagyit vesz a Sün fagyistól. Mindenki happy,a gazdaság tiszta és pörög, az emberek jótékonykodnak.
Tény hogy nagy az agymosás, a svédeket csak a kávé meg a süti érdekli, miközben lángol a külváros, megbeszélik kávészünetben, hogy melyik a legszebb svéd lánynév. A TV-ben éhező szír gyerekeknek kérnek segélyt alapítványok. Azoknak az éhező gyerekeknek, akiknek a szüleit svéd export fegyverekkel irtották ki. Persze megint nem ők voltak... ők csak a fegyvert adták. Ezekről a bevételekről senki nem beszél, pedig a Saab sem a nyomorék alakú kocsikból él (ami már véget ért), és a Gripen sem egy utasszállító.
A bevandorlókkal pörgetett gazdaság pedig addig működik, amíg a segélyre felvett hitelből plazma TV-T lehet venni, elvégre valamivel el kell ütni az időt vizipipázás közben, amíg betegszabadságon vannak éveken át, úgy hogy amikor orvoshoz megy betegszabi meghosszabbítására, még 20 év után is tolmács kell neki (igen, szintén a mi adónkból, ahogy a rendelőben rendelt taxi is, ami hozza- viszi).
Fantasztikus, ahogy egy világot meg lehet vezetni egy csipetnyi álszentséggel, egy evőkanál hazugsággal és egy fazéknyi felszínes boldogsággal (szerencsés kivételek az itt kommentelők). Na ennyit Svédországról, ahol azért a természet tényleg nagyon szép. Pár órát lehetne erről még beszélni, de sajnos dolgoznom kell tovább, különben nem lesz miből hitelt felvenni...igen, azoknak. Szép napot odahaza mindenkinek. Most pedig jöhetnek a lib kommentelők, arról hogy mekkora Hater vagyok :-)