Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skallagrímsson

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon nagy fába vágom most bele a fejszémet, mert megpróbálok egy hadijátékos toborzó cikksorozatot indítani, úgy ahogyan szerintem ma a legegyszerűbb elkezdeni a hobbinkat. Indulásnak egy Memoir 44 alapdoboz beszerzésével, majd ennek fejlesztésével, hogy abból ki lehessen kacsintani az asztali…..
Skallagrímsson 2016.08.15 23:36:01
@janos900: Egyelőre van kifestve 36 magyar kalandozó lovas (1:72-es Orion kazárokból, besenyőkből és kunokból meg a Hät hunjaiból, csak utóbbiakra kellett kengyelt is festeni :-)) ugyancsak 36 német lovaggal szemben (akik a Strelets normann lovasai valójában). Beszereztem egy nagyobb bizánci seregre valót is, gyalogságot is meg nehézlovasokat, de ahhoz a többféle gyalogos fegyvernem miatt tényleg bonyolultabb szabályrendszer kéne.
Tulajdonképp lehetne velük skirmisht is játszani nem csak nagyobb csatát (jellemzőbb is lenne a kor átlagos harctevékenységére), azért kezdtem mégis Augsburggal, mert ott mindkét fél szinte tisztán lovasságból állt, és a kiinduló német hadrend legalább ismert.
A fő nagy gondom az, amit mondtál: hogy a nomád nyílzáport nehéz jól beilleszteni úgy, hogy a másik félnek maradjon valamiféle esélye :-) (Most úgy csinálom, hogy 3-4 lovas jelképez egy-egy harcászati magasabbegységet egy talpon, minden vesztes közelharc vagy bekapott nyílzápor után egy bábu lejön, de hiába nehezítem a magyarok dolgát Lech folyón való felfújt bőrtömlős átkeléssel meg a német félnek adott néhány zárt hadrendű lovasroham közelharci bónuszkártyával, a magyarok szívós küzdelemben, de mindig nyernek. Ami ilyen kitelepüléses gyerekfoglalkozáson nem is gond, ha viszont komolyabban játszanék, valahogy ki kell egyensúlyozni a dolgot.)