Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyfiu12345

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Visszafordíthatatlanul halad előre a liturgikus reform, amelynek lényege, hogy klerikalizmus helyett közösségi, élő, nép-jellegű szertartások szolgálják az élő egyház építését...
egyfiu12345 2017.08.26 16:44:28
A falumban él egy hölgy, aki kb. 25 évet élt a férjével. A férje egy alkoholista, amit a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy szinte minden pénz az italra és a cigarettára ment el. Emellett semmi becset nem adott a feleségének (aki egy nagyon rendes, dolgos hölgy). Ez a hölgy ilyen hosszú ideig tűrte ezt az embertelen életet, de aztán rájött hogy döntenie kell: vagy kilép ebből a házasságból, vagy az elmeosztályon köt ki. Szerencsére az előbbit választotta. Közben összejött egy másik férfival, aki nagyon megbecsüli, azóta is együtt vannak és boldogan él. (Csakhogy érzékeltessem a dolgot: egyszer büszkén újságolta, hogy a pasijától kapott egy tábla csokit, merthogy ő ilyen ajándékot még soha nem kapott....).

Mindeddig szép és jó minden, csakhogy az éremnek van egy másik oldala is. Ez a hölgy aktív tagja volt a helyi katolikus egyházközségnek, a plébános is nagy szeretettel beszélt róla, sokszor ő maga hívta a különböző alkalmakra. Tartott ez az állapot mindaddig, amíg ez a hölgy ebben a csodálatos "szentségi" házasságban élt az állat férje mellett.
Hiszen miután összejött az új párjával, a pap enyhén szólva finoman megmondta neki, hogy ne járjon a templomunkba, hanem inkább menjen át valamelyik szomszéd faluba misére.

Úgyhogy én szívből remélem, hogy Ferenc pápánk ezen óhaja, mely szerint a liturgia ne legyen kirekesztő, nálunk is teljesülni fog!
A váci megyéspüspök az elsők között főpásztorként kimondta, amit sokan felvetettek már az egyházban. Megkérdeztük, miért gondolja így...
egyfiu12345 2017.08.11 12:18:51
Én úgy gondolom, hogy nem kellene ennyire túl-szakralizálni ezt a témát. Tény hogy egy pap Isten szolgája, aki a legszentebb cselekményeket végzi, azonban ő is csak egy EMBER, akinek ugyanúgy működnek a szervei, mint bárki más (egészséges) embernek. A szervek közé pedig bizony a nemi szervek is beletartoznak, melyek ugyanúgy részei a testünknek, mint a fülünk vagy az orrunk, így a nemiséggel kapcsolatos vágyak is ugyanolyan természetes részei a lényünknek, mint az hogy éhesek vagyunk, vagy éppen az, hogy ha hideg van, fázunk. (bármennyire is próbálják úgy beállítani a szexualitást, mint valami ördögi dolgot).
Ezek alapján pedig nem lehet senkitől megkövetelni, hogy cölibátusban éljen. Ha valaki ÖNKÉNT választja, az más kérdés, az a szerzeteseknek való, akik valamilyen szinten "elzárva" élnek a világtól.
Egy áldozópap viszont nagyonis benne él a világban, így eleve semmi sem indokolja a kötelező cölibátust (az megint más kérdés, ha valaki ÖNKÉNT vállalja). Azt azonban, hogy magát a papi szolgálatot a cölibátushoz kössék, irreális dolognak tartom, mert a két dolog nem zárja ki egymást. A mai papok nagyon túl vannak terhelve ez tény, de semmivel nem dolgoznak többet mint egy átlag dolgozó ember. Sőt, ki merem jelenteni, hogy egy lelkiismeretes tanár sokkal többet dolgozik: 8-16 óráig bent van az iskolában, emellett délután szakköröket, próbákat tart, este pedig javítsa ki a dolgozatokat, ja és még jó lenne a másnapi óráira is felkészülni. Mégis házasságban, családban élnek, és jut idejük hivatásként végezni a tanítást.
Nem beszélve arról, hogy jóval több hivatás lenne ha a papok nősülhetnének (hát még ha nők is lehetnének papok). Hiába mondják sokan, hogy nem lenne több hivatás, de igenis több lenne, mert a tények mást mondanak: a mi környékünkön 6-7-8 falut lát el 1 katolikus pap, ellenben minden faluban van külön református lelkész, még a kisebb gyülekezetekben is.
Úgyhogy szerintem az lenne a jó megoldás, ha egy pap eldönthetné, hogy cölibátusban vagy házasságban szeretne élni.
Saját neméhez vonzódó férfi küldte el tanúságtételét a SZEMléleknek. Egy hozzá hasonló férj példája adott erőt neki, hogy meghozzon egy komoly döntést. Levelét neve megjelölése nélkül adjuk közre az alábbiakban...
egyfiu12345 2017.07.24 13:14:10
A "tanúságtétel" írója ügyesen összemossa a homoszexualitás és a biszexualitás fogalmát.
Egy meleg férfi attól meleg, hogy CSAK és kizárólag a saját neme iránt képes vonzalmat érezni (vonzalom alatt nemcsak a szexuális vágyakat, hanem az érzelmeket, érzékiséget, szenvedélyt, szerelmet és az életreszóló társra találás vágyát is értem). Így egy full meleg ember számára 2 alternatíva létezik: vagy cölibátusban él, vagy "kiéli" homoszexualitását (azaz igyekszik megtalálni élete /férfi/párját). A heteró házasság nem járható út, mivel a feleség iránt semmiféle vonzalmat nem érezhet, maximum mély baráti-rokoni szeretetet, másrészt a feleséggel szemben elég kegyetlen dolog, hogy a férjéből soha nem válthat ki valódi vágyakat. Harmadrészt pedig az ilyen házasság Isten előtt is érvénytelen (egyházjogilag is), mivel nem tiszta szerelemből stb. köttetett.

A cikk írója minden bizonnyal nem meleg, hanem Biszexuális. Emiatt működik a szex kettejük között, és emiatt boldog a házasságában. A biszexuális emberek vagy egyszerre vonzódnak mindkét nemhez, vagy hullámzik bennük az irányultság, vagyis vannak időszakok mikor a férfiak érdeklik szinte kizárólag, máskor pedig csak a nők. Illetve olyan is előfordul, hogy komoly, szerelmen alapuló kapcsolatot csak nővel tud elképzelni, a férfival pedig kizárólag szexet.
Életem során megismertem jónéhány biszexuális embert. Közülük sokan voltak olyanok, akik a külvilág szemében játsszák a példás családapát, a hűséges férjet, titokban pedig férfiakkal szexelnek.

Tehát egy biszexuális ember DÖNTHET, hogy miként szeretne élni, egy meleg viszont NEM dönthet, mert számára a férfi-nő házasság nem opció.

Ez a "tanúságtétel" nagyon jó iránymutatás egyébként a biszexuális emberek számára, egy követendő példa, de nem a melegek számára, nem mossuk össze a kettőt!
Melegedő Kis Homofóbhatározó 2016.08.04 08:40:00
Vannak emberek, akik képtelenek a saját dolgukkal foglalkozni. Nem tudni miért. Talán mert a saját életüket nem tartják elég izgalmasnak, vagy még nem találtak jobb hobbit. Nagyobb városokban házmestereknek hívjuk őket, vidéken pedig ők alkotják a humán térfigyelő rendszereket. Aztán vannak közülük…..
egyfiu12345 2016.08.13 15:36:25
Szerintem teljesen fölösleges egy homofóbbal vitázni a kérdésről. Addig, amíg valaki nem ismer meleget (jobbanmondva mindenki ismer, csak nem tudja róla), addig értelemszerűen gyűlölködni fog. Legtöbb esetben arra lusta, hogy legalább utánaolvasson, hogy mi is a homoszexualitás, vagy legalább logikusan végiggondolja. Akinek van egy kevés esze, az önmaga is levezetheti a következő gondolatmenetet:
-egy értelmi fogyatékos embert (bármennyire is furcsán viselkedik), nem ítéli el senki, mert NEM TEHET RÓLA. Tehát ha valaki valamiről nem tehet, azt nem ítéli el senki.
-ha a melegeket elítélik, az automatikusan magával hozza, hogy az illető azt hiszi, hogy TEHET róla. Hiszen ha tudná, hogy egy meleg nem tehet erről, akkor nem ítélné el.
-ha a meleg TEHET RÓLA hogy meleg, akkor fel kell tenni a kérdést: hogy kell ezt elképzelni? Régen heteró lehetett, aztán egy szép napon gondolt egyet, s eldöntötte, hogy jövő héttől a saját neméhez fog vonzódni, nem pedig az ellenkezőhöz? Mi oka lenne valakinek erre? Hiszen élhetne kényelmes heteró életet, melyben a kapcsolatát nem kell titkolnia, házasságot köthet stb, s ő mégis mindezt eldobná, s egy olyan kisebbség tagja akarna lenni, amelyet mindenki gyűlöl? Másik pedig az, hogy ez az "átváltozás" hogyan mehet végbe? Mert ha ez lehetséges, akkor a kommentelők közül is bárki meg tudná ezt tenni ha akarná? Szándékosan meg tudnátok változtatni azt, hogy ne az ellenkező, hanem a saját nemetekhez vonzódjatok?

Ha egy meleg is emberhez méltó módon szeretne élni, azzal kinek mi a baja? Az, hogy egy meleg pár mondjuk együtt él egy albérletben, mindketten normálisan dolgoznak, monogán kapcsolatban élnek, azzal kinek mi baja lehet? Kit botránkoztatnak meg? Vagy ha netalán (húha) házasságot köthetnének egyszer, s ezáltal vehetnek fel közösen hitelt, azzal melyik ideális, eszményi családot károsítanák meg illetve fenyegetnék? (mert tudjuk ugyebár, hogy a melegházasság bevezetése veszélyeztetné a hagyományos családokat :-) )

Vagy talán a felvonulás a gond? Én soha életemben nem voltam a felvonuláson. Sokan ezzel jönnek, hogy ott milyen botrányos dolgok történnek. Hát valóban, iszonyat botrányos az, amikor több tízezer, hétköznapi kinézetű ember végigsétál 1 km-t, és évente egyszer arra a szerencsétlen 1 órácskára lezárják miattuk az utat. Az nem háborít fel senkit, amikor a foci EB alatt az utcán mozdulni sem lehetett a sok szurkolótól, illetve a tömegközlekedési eszközökön is üvöltöznek? És akit nem érdekel a foci, annak miért kell a pofájába tolni? Vagy aki épp munkából siet haza fáradtan, az miért köteles a futballhuligánok ordítozását hallgatnia? Ja, vagy ez nem gond?
Az, hogy a felvonuláson jelen van néhány valóban vérlázító külsejű és viselkedésű egyén, attól nem kell több tízezer emberre általánosítani, bár az valóban igaz, hogy az ilyen botrányos embereket vagy nem kellene beengedni a felvonulásra, vagy nem kellene hagyni hogy úgy nézzenek ki ahogy kinéznek.
Visszatérve a házasság kérdésére: egy meleg ember is ugyanúgy dolgozik mint bárki más (mert bármilyen furcsán hangzik, de egy meleg ember is ugyanúgy táplálkozik, ugyanúgy fázik télen, ugyanúgy tisztálkodik, emiatt neki is ugyanúgy dolgoznia kell, hogy előteremtse a megélhetését). S ha egy meleg ember is ugyanúgy fizeti az adót, akkor elvárható lenne, hogy ugyanazok a jogok illessék meg, mint bárki mást.