Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szebellédi Mátyás

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zwack, Herz, Pick, Törley. A szavak hallatán egyből büszkén gondolunk a közismert termékekre: Unicum, szalámi, pezsgő. Ám kevesen vannak tisztában azzal, hogy ezen márkák mindegyike egy-egy családról kapta nevét, s még kevesebben ismerik a vállalatok történetét. A négy brand egyik közös jellemzője…..
Szebellédi Mátyás 2016.11.18 01:34:04
@karandash: Valóban, van némi túlzás abban, hogy a Törley világhírű lenne, ez kétségtelen. Szóhasználatomat leginkább arra alapoztam, hogy bizony a századforduló idején a Törley-t ismerték Berlinben, Hamburgban, Koppenhágában, sőt, Amerikában és Ausztráliában is. S bár sokáig akadozott, pontosabban gyakorlatilag teljesen leállt a pezsgők gyártása, most, hogy újra egyre nagyobb teret hódít a piacon (hazai viszonylatban a pezsgőpiacon 66%-os részesedéssel piacvezetők), világszemléletben is nagyobb híre lett újra. Ma a Törley értékesítésének 40%-át külföldön végzi, ami szintén figyelemreméltó arány.
Egyébként valóban érdekes, hogy Ázsiában hogyan jelennek meg hasonló termékeink. Ha jól tudom, a Túró Rudi például Kínában Túró Kiittyy (tényleg így írják) néven volt forgalomban, azt nem tudom, hogy manapság is lehet-e kapni.
A Pickről viszont nem tudtam, köszi a tájékoztatást! :)
Szebellédi Mátyás 2016.12.02 11:13:07
@esomar: Jogos az észrevétel, köszönöm!
Az irracionalitás rossz hatásai elleni küzdelem első lépcsőfoka maga a felismerés, hogy az adott szituációban irracionálisan viselkedünk. Ha ezt be tudjuk látni, akkor apránként képesek lehetünk leépíteni gondolkodásunk várának téves alapjait. S ne…..
Ha az embernek módja van rá, különleges alkalmakra szívesen vásárol aranyból készült ékszereket, tárgyakat. Azonban korántsem mindegy, hogy az a bizonyos arany nyaklánc milyen utat járt be, hogy a kedvesünk nyakában lóghasson. ..