Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CrazyLali

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt egyszer régen egy sorozat itt, a blogon, melyben arra kértelek titeket, írjátok meg, mi lenne az, amit az országból, ahol most éltek, hazavinnétek Magyarországra – ötletet, működési elvet, filozófiát, bármit. Erre a felhívásra született meg anno Zuzzer írása, amit aztán…..
CrazyLali 2017.02.17 07:16:59
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: pontosan ugyanaz jutott eszembe, mint svájci négernek: tuti nem sviccer volt :D
Ha meg sviccer volt, akkor az anyja/apja külföldi, és adott neki a jobbik génekből :D
CrazyLali 2017.02.16 10:44:14
@Din Serpahis: nagyon igazat írsz! Van rá pénz, akkora tartalék van az országban, hogy bele se lehet gondolni, és ez a háttérben mindent elsimít. Mellette mehet a bénázás ezerrel.
Sok minden kellene ahhoz, hogy lehessen egy Magyarország 2.0, a mai poszt szerzője, Kishableány 7 pontban foglalta össze, mik lennének ezek. Persze a változás nem történne egyik napról a másikra, inkább évtizedekben mérhető, de minél később kezdődik, annál tovább tart. (A…..
CrazyLali 2016.08.31 14:28:14
@adamskij: nagyon jó cikk, szépen leírja az aktuális lejtőt. És amíg mindenkinek annyi esze van, hogy kereskedésből meg ilyesfajta bénázásokból akar nagyot szakítani, addig ez nem is változik. Termelni kell. Értéket teremteni. Nem x-ért venni, 1,2x-ért pedig eladni a hülyéknek, mert ebből soha nem lesz semmi. Csak adódik ugye a kérdés, hogy miből?
Hogy Magyarországon miből lesz tőke? Semmiből, mert már mindent eladtak, elkótyavetyéltek, privatizáltak, lenyúltak. Semmi nem maradt már magyar tulajdonban, minden pénz külföldi zsebeket töm. És ezért nem Nyugat a hibás, hanem azok az emberek, akik ezt meglépték. Büntetlenül.

Másrészt pedig nem vagyunk egy kalapban Hollandiával, ahol Rotterdamban évszázadok óta egy olyan kikötő működik, ahová az Európába érkező összes árut mondjuk megdobják 4% vámmal.
Vagy Svájccal, ahol tudjuk, milyen pénzeken ülnek, plusz évszázadok óta nem verték szét háborúban.
Vagy Németországgal, akit kihúztak a sz@rból a Marshall-segéllyel, hogy újraépíthesse magát.
Angliát, Franciaországot és a többi gyarmatból élő, és abból a mai napig pazarló, királykodó országot ne is említsem.
Ez egy másik polc, egy másik szint.
Ezekben az országokban úgymond "magától" termelődik, fial a pénz. Ebből van tőkéjük, hiába élnek sokkal pazarlóbban a nyugati emberek, még mindig nem bírnak annyit elpazarolni, mint amennyi "bejön" a másik oldalon.
És az olló egyre csak nyílik...

Ja, persze, jól dolgoznak a németek... Ez rohadtul nem a munkásokon múlik. Mert ne mondja nekem senki, hogy nyugaton élő magyar ismerősei nem teszik ki jobban a lelküket a melóhelyen, mint svájci/német/francia/angol társaik. Simán hatékonyabban dolgozik a kelet-európai munkaerő, mert rá van kényszerítve. Magáról az emberről beszélek, nem a technológiai és egyéb körítésről, mert az tényleg sokkal faszább nyugaton.

Hát, így állunk, kitörési lehetőség is van ám, és ez pedig a szellemi tőke, valamint a termelés, áru, érték előállítása. Mert a semmiből semmi lesz.
CrazyLali 2016.09.04 13:34:33
@Bredpitt Monika: Szuper, köszi :)
Írtam egy privát üzit az elérhetőségemmel