Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marahwyn

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen érthető okokból tengődik látszólag a T betű ott, a hetero normativitástól eltérő betűláncolat negyedik tagjaként. Az LMBTQ megnevezés sokak számára kicsit olyannak tűnhet, mint egy rózsaszín esőkabát; hiába pereg rá az „égi áldás” lucskos és fröcsögő igazságmániája, így együtt védi meg az…..
Megkértek, hogy írjak egy véleményt a filmről, ami végül kiütötte Enyedi Ildikó Testről és Lélekről-jét a végső döntésnél. Egy filmről, ami bár egy transznemű nőről szól, valahogy kicsit mégsem. De a lehető legjobb értelemben.Figyelem, a következőkben a saját véleményemet fogom csak megfogalmazni…..
Valahol -gondolom én- minden transznak fura élete van, de az enyém mintha egy kicsit különösebbre sikerült volna. Persze, mindenkinek a maga gerezdje a legnehezebb (nem, nem magázódunk), de azért engedjétek meg, hogy megmutassam, miről beszélek, avagy hogyan jutottunk el Mara kolléganővel…..
Maga a halál természeténél fogva mindig is ijesztően kézzel fogható volt számomra már egészen kicsiny gyermekkorom óta. Hamar elvesztettem nagyszüleimet, apaági nagypapám jóval születésem előtt elment, anya szülei sem maradtak sajnos sokáig. Mind a nagymamám, mind pedig az ő párja, anya nevelőapja…..
Mindenféle kényszerképzet nélkül a múltamról azért azt meg lehet talán állapítani, hogy tele van olyan motívumokkal, amiket kénytelen vagyok a tisztánlátás végett mostanság kibogarászni. Ilyen volt például az a tény, amire csak nagyon sok apró, finom szó és egy-két rendkívül okosan elhelyezett…..
„Tört béklyóit levetette s megpihent a rab. S annyi kín után a mélyben végül ő lett boldogabb.”   Középiskola harmadik évében írtam ezeket a sorokat. Egy olyan fiktív versben volt idézet, amelyben azt ecseteltem (de persze minden tisztelet mellett), hogy miként válik valaki, aki Kossuth-díjas,…..
(Nem is tudom, miként folytassam… Olyan egyszerűnek tűnik, hogy hát bele-belebújtam anya ruháiba és boldog voltam tőle és ennyi, de igazán mégsem volt annyira az. Most így, a mai eszemmel, azon morfondírozom sokat, hogy miért is volt olyan nehéz elmondani, mit érzek, miért tartott ilyen sokáig.…..
Mara, amiről akar... Nyitom már! 2016.08.22 21:09:36
Hogy hol kezdődik Mara „története”? Hol született és mikor? Hát nem most, de itt valahol.  Nos, 1988. december nyolcadikán, egy csütörtöki napon, hajnalban, még talán havazott is. Nem nagyon emlékszem, micsoda meglepetés, bár gondolom világra hozásom pillanata nem is annyira fontos lényem alakulása…..
Lassan vége ennek a nyárnak is, aki tehette, már kinyaralta magát, a szerencsésebbek még kifoghatnak néhány melegebb napot és pancsolhatnak egyet valahol. Ha nyár, akkor strand és ha strand, akkor fürdőruha. Még a fürdőruhák története is a klasszikus ókorba, egész konkrétan Rómába nyúlik vissza. A…..
Marahwyn 2016.08.17 10:41:11
@szekőcei: De igen.