Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AudiJo

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezeken az oldalakon a vissza-visszatérő Kedves Olvasó talán már hozzászokott ahhoz, hogy főképp műszaki jellegű tartalommal találkozik. Jómagam, mérnök és egyszersmind konstruktőr aspektusokból szemlélem a témát, ami nyilván eltér a hifivel műszakilag kevésbé, inkább zenei, hangminőségbéli…..
Audiolife Az utolsó poszt 2020.09.16 13:06:19
Igazából nem is tudom, mióta írok hifiről. Nem volt kedvem megnézni, mi a dátuma az első posztnak. Azt kb be tudom lőni, hogy az audiolife előtt már írtam egy másik blogra néhány évet. ..
Hangfalat soha nem tesztelek otthon, pedig felajánlás volt jó pár. Nagyon ritkán teszek csak kivételt, a sajátomat leszámítva talán ez az első alkalom...
AudiJo 2019.04.24 15:19:52
@morgológ: Kedves NG!

Sztem nincs ezzel a csere-berével semmi baj addig a szintig, amíg ez életformává nem válik és ilyenkor már nem a hifi szolgálja a zenét (a zene hallgatást), hanem a hifi válik az életed központi kérdésévé és nem a zene hallgatása! A saját tapasztalat szerzése a lényeg és ezt a csere-berén kívül elérheted úgy, hogy a fórumokon a lakóhelyed közelében próbálsz társat keresni, aki hajlandó megmutatni a saját láncát és beszélgetni erről illetve szintén a fórumokon szoktak szervezni különböző találkozókat, ahol hasonló érdeklődésű társakkal találkozhatsz és általában hallgatózni is lehet. Mindezek nem kárpótolnak az otthoni nyugodt és elmélyült zene hallgatásért viszont tudsz tájékozódni mint a beszélgetésekből mind a készülék fülelésből.
Kérdezheted, hogy miért nem a fórumon? Mert egész másként nyilvánulnak meg a hobby-társak egy-egy ilyen találkozáskor mint a személytelen fórumokon!
AJ
Mostanában nagyon rákoncentráltam az erősítőkre, teljesen méltatlanul magukra hagyva a lánc többi, mégoly fontos elemét, mintha azok ki lennének pipálva, megvannak, működnek, aztán annyi. Persze nem így van, tervezek is a jövőben bizonyos változtatásokat kábel és DAC vonalon, de az szerintem még…..
AudiJo 2019.04.11 15:03:17
@ogab: Az "első verzió" a klasszikus multi (vagy leginkább bi)amplifikálás - az előfok 2 egyforma sztereó végfokot hajt és 1-1 végfok a passziv hangfal hangfal 1-1 bemenetére csatlakozik (azért 2 végfokot írok mert a gyakorlatban a 3 vagy többutas hangfalakon is sokszor 2 bemenet-pár van általánosan a magas tartománynak és a mély-középnek - tisztelet a kivételnek). A végfokok ebben az esetben a hangfalba épített passziv váltó előtt helyezkednek el. A "második verzió" tipikusan az aktív hangfal megvalósítása - az előfokból érkező jel az aktív hangfal bemenetéről egy sávszűrő elektronikába kerül, ahol megtörténik a teljes hangspektrum szétosztása az egyes hangszórók felé és a szétosztott frekvenciasáv jelei 1-1 különálló végfokra kerül amely már csak a rákerülő frekvenciasávot erősíti a hangszóró számára. Az előnyei a multiamp-hoz képest azok, amit Gábor is leírt.
AJ
Minap kaptam egy e-mailt, amiben az igényes férfiak figyelmébe ajánlják két szakállápoló és három a munkahelyi kiégéséről szóló cikk között az ún. minőségi zenehallgatást...
Véget ért a szokásos két napos bemutató, jöhetnek az észrevételek pro és kontra, mi hol döngött, hol volt sok a magas, és hol lehetett végre zenét hallgatni. Hol tudott megérinteni, és melyik mellett mentél el. Az idei AV trend íve kissé lefelé mutat, és az is látszik, hogy az audio bisznisz - van…..
AudiJo 2017.11.14 14:23:18
Általában véve egyetértek az általad leírtakkal (különösen, hogy én épp vasárnap voltam kinn)! A helyek minősítésében persze én kicsit máshová helyezem a súlyt (sztem a legjobb hangzást és a hozzám leginkább közelálló zenéket épp a l'auditeur-szoba hozta), de ez persze szubjektív ezért vitázni sincs értelme erről!
Bár nem én voltam aki Lana Del Rey-re felháborodottan kirohant, de akár én is lehettem volna (mondjuk nem morogtam volna hangosan, hogy mennyire nem tetszik) - alapvetően nem szeretem a popzenét és inkább átmegyek másik szobába, ha valahol ilyennel demóznak! Ezektől sajnos nem tud megszabadulni az ember, hisz nyilvános ezek szólnak, legalább a kiállításokon ne ezt kelljen hallgatnom - ha már nem is hallgathatok mindenütt nagy zenekari muzsikát vagy zongoraszonátákat (pedig otthon leginkább ez pörög), legalább itt felállhatok és átmehetek másik szobába, hátha ott ilyet hallok! Ahhoz túl rövid az élet, hogy olyat hallgassak amit nem szeretek!:))) Sajnos egyébként épp ehhez kapcsolódik egy mostani negatív tapasztalatom - az AN szobában (CD-játszó + OTO erősítő) nap elején egyedül voltam és az ott demózó srác megkérdezte, hogy milyen zenét szeretnék hallgatni (én általában nem szoktam zenét kérni, de mivel itt mást nem zavartam és megszólítottak úgy gondoltam, hogy nem egy másik jazz muzsikát kérek). Cím és előadó nélkül nagy zenekari muzsikát kértem és megrökönyödésemre közölte a demózó, hogy olyan nekik nincs, mert nem szól jól azon a láncon! Tény és való, hogy kis szobába való lánc volt, de hallgattam én anno kis Rotel erősítőn + JPW Sonata-n Wagnert és ez valahogy fel sem merült bennem! Nem tudom Peter Q. mit szólna, ha ezt hallaná, hogy azért nem demózunk a Berlin Szimfónikusokkal, mert az nem szól jól az OTO-n! Végül Bach cselló szvit-eken (Yo Yo Ma-val) sikerült meghallgatni, de azért épp ott kicsit elképedtem! Ja, az obligát Yello lemez az fő helyre volt kirakva a szobában!:(((
AudiJo
Szilveszterre szántuk ezt a botrányos bejegyzést. Beférkőztünk a komolyabb magyar nyelvű hifi médiumok számítógépes rendszerébe, mint a KGB Hillary Clintonéba, és kimentettük a most készülő írásokat. Érdekes egybeesés, hogy éppen mindannyian a Xixamitsou ME1 (ejtsd „Cicamicu mí -van”) tesztjével…..
Az esős késő őszi szombati napokat zenehallgatással tölteni mindig testet és szívet melengető élmény. Az embernek nincs nagy kedve kint ténferegni a nedves zimankóban, a fűtött szoba melege, meg egy pohár jó bor ígérete a jó zene mellé, sokkal csábítóbb.               Jubilee Bár, ezen a…..
AudiJo 2016.11.09 11:28:36
@kovacscs: De ezért most kire haragszol? Zsoltra, hogy saját kedvtelésére megcsinálta? Vagy cikk írójára, aki tudósított egy non-profit rendezvényről (amelyen én is ott voltam, pedig nem vagyok AP-club tag)? Zsolt hangsúlyozottan nem azért hozta létre, hogy ebből termék legyen, hanem ünneplendő egy termékét, ami 25 évvel ezelőtt kicsit felkavarta az addigi audio-kereskedelmet! Létrehozott egy minőség-orientált terméket, ami részben nevében, részben a maga konkrétumában leélt 25 évet. Ezért szerintem rá nem lehet haragudni, a saját cégén belül azt hoz létre, amit jól esik! A vevőire sem lehet haragudni, hisz megfizetik Ők a termék árát, örüljenek a birtoklásuknak! A hírvivőre meg végképp nem érdemes haragudni!
Viszont itt történt egy olyan momentum, amit Zsolt sem hagyott szó nélkül és a Pointe-et kölcsönadó Szekeres Pisti részletesen kitaglalt a saját blogján - végre két magyar kereskedő nem sz@...zza egymás termékét, hanem mindkettő respektálja a másikét! Ez bizony egy olyan momentum, ami fölött nem érdemes átsiklani, mert ilyen az utóbbi 25 vagy még több évben nem fordult elő, pedig jó lenne, ha ez lenne a mérce az egymás közötti kommunikációban!
Én bízvást állíthatom magamról, hogy nem leszek a StandArt Jubilee vásárlója (más Zsolt Audio terméknek inkább), viszont respektálom mind Zsolt törekvését, mind azt ami épp ezen bemutató kapcsán kialakult!
AudiJo