Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bao

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
Mikor? Melyiket? Összetartozás 2018.06.24 03:06:03
Fél évtizede egészen pozitívan fogadtuk blogilag, hogy Magyarország kormánya június 4-ét, Gyurcsány Ferenc születésnapját a trianoni béke aláírásának az évfordulóját a nemzeti összetartozás napjának nyilvánította. Akkor úgy tűnt, hogy túllépett a búsulós gyásznapon, és ezt a valóban nem túl fényes…..
bao 2018.06.25 01:54:12
@vakapad: Kedves vakapad! Úgy látom sem a történelem, sem a matek nem az erőssége.

1. Az ország területének 68%-át vitte el, az állítólag menni akaró 28%. Tehát az ország legalább 40%-ával vittek el többet, nem 15-tel.

2. Ki robbantotta ki az I VH-t? =D Kérem, nézzen már utána, de ezúttal ne a szovjet tankönyvekből!
bao 2018.06.25 02:10:38
@de let e ...: Azt hiszem rekordot tetszett dönteni. Egy mondatban ennyi baromságot...
bao 2018.06.25 01:37:57
Félanalfabéta, kényszeres, névtelen blogolók, kérem NE!!! Egyszerűen nem értem miért kell felkészületlenül, tudatlanul, érzékeny témákban, hályogkovácsolni?

Vegyünk néhány abszurd, a hozzáértés teljes hiányáról árulkodó zupasta állítást!

1. "Magyarország feldarabolása akkor sem a magyarokkal való alapos kiszúrásról szólt "

Az igaz, hogy nem a magyarokkal való kiszúrásról szólt. Ahogy egy rablógyilkos sem azért öli meg az áldozatát, hogy kiszúrjon vele, hanem az anyagi javaiért. A szomszédok a magyarok erőforrásait akarták megszerezni, a franciák és a britek pedig támogatták őket ebben, mert a németektől rettegve gond nélkül odadobtak egy népet a biztonságuk vélt, csekély növelése érdekében.

2. "Trianon a nagyjából egy tömbben élő nemzetiségek önrendelkezésének az érvényesítéséről szólt...
A trianoni békeszerződés érvénybe lépését tehát nyugodtan tarthatnánk a kiteljesedett nemzeti önállóság és önrendelkezés örömünnepének. "

Hahaha! Itt kedves zupasta, Ön átvette az elkövetők narratíváját, és a bűnösök igazolásába, mentegetésébe, és a jól ismert áldozathibáztatásba, a sérelmeik bagatellizálásába kezdett.

Egyfelöl Trianonnak csak az egyik, talán legkevésbé erős motorja volt a nemzeti önrendelkezés. Ha a háború utáni, Európa szerte feltámadó társadalmi elégedetlenségtől eltekintünk, akkor egy valóban demokratikus népszavazás esetén igen kérdéses lett volna, hogy a nemzetiségek el akarnak-e szakadni. Az elszakadást a környező országok imperialista elitjei kényszerítették ki, az ország megszállásával. Pl. a roppant "kultúrált és demokratikus" Csehország elitje, egy olyan "Nagy-Csehországról álmodozott, amelynek csak a 40% lett volna cseh. A többieket természetesen majd ők asszimilálták volna.

Másfelöl Trianon nemhogy nem az önrendelkezés örömünnepe volt, kedves zupata, hanem egyenesen az arculcsapása. Tegyük fel ugyanis, hogy szemben a fentiekkel, a hazai románok, szlovákok és szerbek egy emberként el akartak volna szakadni, a többiek pedig nem. A fenti nemzetiségek száma kb. 5.3 millió, ami Mo. lakosainak a 28%-a volt. Ezzel szemben az ország területének 68%-át, lakosainak 56%-át elvitte a menni akaró 28%. A maradék 72%-nyi lakossal pedig az történt, amit nem akart. Vagyis megfosztották őket az önrendelkezéstől. Tessék egy jót ünnepelni zupasta úr!

3. "A saját korábbi, kisebbségi, jogfosztott létüket, az ezeréves magyar elnyomást sokszor a területükre került magyar kisebbségeken bosszulták meg. "

Megint erőn felül tetszett nyelni az ellenséges propagandát! A rabló elmesélte, hogy ő nagyon el volt nyomva, ezért kellett rabolnia, Őn pedig rögtön kőbe is véste. Nézzük már meg ezt a legendát, az ezeréves magyar elnyomásról.
Ahogy egy történész leírta, a nemzetiségi elnyomásmak 5 fokozata van.
1. Népírtás.
2. Kitelepítés.
3. Többségiek betelepítése.
4. Adminisztratív, intézményi nyomásgyakorlás. pl. jogok korlátozása.
5. Informális nyomásgyakorlás. Pl. ellenséges közhangulattal.

A magyarság ezer év alatt egyszer sem alklmazta egyik kisebbségével szemben sem az első hármat (a legsúlyosabbakat). Szemben a szomszédainkkal, akik 100 év alatt ezt már megtették. A két legenyhébbet, pedig valamilyen mértékben 40-50 évig igen akkor, amikor a nemzeti viaskodás kölcsönösen napirenden volt. Mellesleg ezt a repressziót a kor vezető demokráciái is alkalmazták.

4. "... a XXI. században véglegesült nyugati orientáció és uniós tagság lényegében megoldotta is a kérdést. "

Mi sem áll ennél távolabb a valóságtól, kedves, jó zupata! Ugyan lépje már át a határt, és nézze már meg pl. a nyelv használat helyzetét pl. a komáromi vasút állomáson, a nagyváradi utca név táblákon, a vásárhelyi orvosegyetemen, stb.

5. "Éppen ezért a mostani populista-szélsőjobbos reneszánsz - amiben sajnos Magyarország elég régóta élen jár - éppen nem a Kárpát-medencei békés együttélés ügyét segíti, és a határon túli magyarság helyzetét is csak nehezebbé teszi. "

Megint a régi ballib lemezt tetszett feltenni. Csak ne sértsük a rablógyilkosságból nemzeti ünnepet fabrikáló szomszédok érzékenységét, mert ez a békés együttélést veszélyezteti, meg az ottani magyaroknak lesz rosszabb. Ez azért elég szánalmas, nem?
Sajnos az a rossz hírem van, hogy a valódi megoldásokhoz, a konfliktusok felvállalásán keresztül vezet az út.
Ass blaster Voks 2018.04.20 16:59:49
Magyarország választott. Rosszul választott jót. Vagyis a választás végeredménye az ország számára jó. A választás mikéntje nem jó. Mire gondolok? A Fidesz nyert. Miért ne nyert volna? Egyedül indult. Nem volt ellenfél. Vagy volt? Bolondozol polgártárs? Ki a tököm volt ellenfél? Az a bagázs amelyik…..
bao 2018.04.21 00:08:12
@diggerdriver: Te egyre prolibb vagy, b..szod! =D És ne legyenek illúzióid, nemcsak a stílusodban, hanem a lényegben, a tartalomban is.
bao 2018.04.23 02:11:19
@diggerdriver: Legfeljebb csak részben. =D
Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában a tavalyihoz képest három helyet hátrébb csúszva a 30. helyen áll, így pedig már a sereghajtó Görögország is megelőzte hazánkat. A magyarnál rosszabb egészségüggyel már csak Lengyelország, Albánia,…..
bao 2018.01.15 20:54:34
@ulpius66: Kedves ulpius, nem rossz hozzászólás a 60-as IQ-dhoz képest. De pontosítani szeretnék. Nem a nővérnek büdös a munka, hanem te vagy a büdös! Megromlottál. Lejárt a szavatossági időd. Nagyot ugrottál, hogy beleharapj a bokájába, de sajnos nem érted el. Nem baj, legalább megugattad.
      Az utóbbi napokban több új kísérlet történt Horthy Miklós rehabilitálására. A III. kerület egyik panziója kertjében  szobrot állítottak a volt kormányzónak. Az eseményen felszólalt a Magyarok Világszövetségének elnöke is, Orbán Viktor pedig a nemzetet vezető, kivételes államférfiúnak nevezte…..