Regisztráció Blogot indítok
Adatok
33per6

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elon Musk, a Tesla, a SpaceX, a Paypal atyja szerint 10 jel is utal arra, hogy szimulált világban élünk. A részletek a hivatkozás mögött található cikkben vannak összeszedve, de a cáfolat előtt külön kiemelném az egyik gondolatot: Ha nem nyitjuk ki a szekrény ajtaját, akkor is benne vannak a…..
33per6 2016.08.05 14:04:08
Ha az időérzékelésünk is mesterségesen van létrehozva, akkor az akárhány állapot menedzselése nem okoz gondot, mi itt bent a szimulált világban egyszerűen nem érzékeljük a kinti idő múlását, tartson bármeddig is a szimulációt futtató gépnek a következő időpillanat létrehozása. Mikor elkészült vele, akkor léptet egyet a mi idő-számlálónkon. (idő-kvantumunkon, vagy Planck-idő számlálónkon, vagy ami ennek megfelel)

Ha fénysebességhez mérhető sebességgel utazunk, akkor meg valami logika mentén ritkított órajel működtet minket, ez okozza az idődilatációt, hihi - ez a Senkiházi alapelv. Valójában csak most jutott eszembe. Talán a statikus világot kreálja valamilyen processzor - a szimulált játékos figyelmének megfelelő mélységben, a gyorsan mozgó szereplőket pedig átveszi valami koprocesszor, más órajellel, más frissítési frekvenciával, stb.

Talán a szellem és a test dolgait is külön egységek teszik bele a nagy szimulációba, ezért létezhet a kettő akár külön is, mégis összetartozva.

Szekrényben a ruha van-e: egy 3d játékengine nyilvánvalóan számon tartja, hogy a szekrénybe a játékos berakott-e valami ruhát, ám ha a játszó tudat, a játékos csak járkál a szobában, és a szekrényajtó zárva van, aligha fáradozik a ruhák kirajzolásával, csak hogy felülírhassa a pixeleket a zárt szekrényajtó textúrájával... nem is, rossz példát hoztam, ha a játszó tudat épp nem a szekrény felé figyel, hanem a másik irányba, a szekrény nincs is a látómezőben, akkor a szimulált világ szimulált zsekrénye vajon létezik, vagy se? Információként valahol létezik, de a videomemóriában épp nincs, az biztos. (a szimulációnk nem csak vizuális ráadásul, létezik benne tapintás, íz, stb.) Szóval a kérdés összetett, szerintem csak annyi biztos, hogy semmi nem biztos.

Én gyakran elmélkedem azon, hogy szimuláció-e ez az egész (teremtés?) és hogy engem vajon egy kinti tudat irányít, vagy csak programozva vagyok rá, hogy tudatosnak tudjam magamat, netán magam vagyok a tudat, vagy csak egy része vagyok egy kollektív tudatnak, vagy mi a pöcsmadár van.