Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viharangöntő

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Ha ez egy görög sorstragédia lenne - miután a főhős sajnálatos módon elhalálozott - megjelenne Pallasz Athéné és unottan elrendezne mindent. Pallasz Athéné azonban éppen most alakított kormányt kisebb istenekkel, akiknek mindenféle érdekeik vannak, inkább nagy ívben leszarja főhősünket, aki…..
viharangöntő 2018.04.18 15:08:11
@viharangöntő: szónokok közül
viharangöntő 2018.04.18 21:05:24
@velőtanya: Nem tudom megítélni, hogy tudatosan hazudik-e, vagy el is hiszi, amit mond. Mindenesetre kevés kártékonyabb figura létezik a nem egyértelműen fideszes közegben. (Bár pl. Szanyi Tibor erős versenytárs.)

Nem kárhoztatok senkit, aki egyéni menekülési útvonalat keres, de nemigen hiszem, hogy létezhet ilyen. (Leszámítva persze a kivándorlást.) Orbánnak nincsenek gátlásai, nem fog szelídülni, és hosszú évek tapasztalatából tudható, hogy kizárólag akkor lép a fékre, ha nyilvánvaló ellenerőbe ütközik. És nagyon úgy tűnik most, hogy ellenerő csak akkor jöhet létre, ha az ezt kívánó tömeg kikényszeríti a létrejöttét.
viharangöntő 2018.04.20 23:10:29
@velőtanya: A szervezők nem a fél ország politikai képviseletére vállalkoztak, hanem arra, hogy tüntetéseket szerveznek, amelyek kikényszeríthetik a politikai képviselet létrejöttét. Ez olyasmi, amit én pl nem tudnék jól csinálni, ők viszont eddig jól csinálták, szóval az a legkevesebb, hogy nem hagyom cserben őket, hanem részt veszek a tüntetéseken. Szerintem gondolj arra, hogy önmagában véve a tömeg nagyságának is teremtő ereje lehet.
        Balázs Zoltán egyetemi tanár (aki a FIDESZ önkormányzati képviselője volt, vállaltan és nem csak az elmúlt három hónapban konzervatív) fájdalmas hangvételű írást közölt a Mandineren.        A Kommentár főmunkatársának avanzsált rezsimpöllencs (jogi képviselőnk kérésére egyre gyakrabban…..
viharangöntő 2018.04.16 16:48:53
@aronsatie: Javaslnék neked egy másik megközelítést, ha megengeded. Képzeld el, hogy cukrász vagy, és áll az udvarodon egy pavilon, amiben fagylaltot árulsz, vagy legalábbis szeretnél, és nem egészen mellékesen van egy bakkecskéd. A jószág folyvást ott legelészik a pavilon mellett a pázsiton. Na már most, a potenciális vevőid egy bizonyos - összességében csekély - hányada rajong a bakkecskéért, szívesen simogatják, ső6 kimondottan miatta járnak hozzád fagyizni. De a nagy többséget viszont távol tartja tőled ez a bakkecske. Van, aki fél tőle, van, aki a szagát nem szereti, van, akinek az ördög jut róla eszébe stbstbstb. Összességében határozottan rosszat tesz az üzletnek a pavilon mellett legelő bakkecske, és ha eltűnne a képből, tízszer annyian vennének tőled fagylaltot.
A bakkecske, ha jót akar neked, szépen megkéri a rajongóit, hogy járjanak hozzád továbbra is, és háttérbe vonul, hogy ne rontsa az üzletedet. Ha viszont fontosabb neki lubickolni a rajongók simogatásaiban, akkor továbbra is csökönyösen a pavilon mellett legelészik, és nem törődik vele, hogy miatta képtelen vagy számottevően bővíteni a vásárlókörödet.
Aligha kell magyaráznom, mire utalok. Ha Gyurcsány hátrálna pár lépést, az felbecsülhetetlen segítséget jelentene a saját bevallása szerint számára is fontos ügynek. A jelenléte Orbánnak hasznos, de neki nagyon.
Örülünk, Vincent? Holnapposzt 2018.04.09 00:33:27
       Kéretik abbahagyni az önkorbácsolást. Igen, ez az ország mától egy kicsit jobban hasonlít majd egy darab szarra, mint eddig. Erről azonban nem ti tehettek. Hanem pont ők.    ..
viharangöntő 2018.04.11 14:21:22
@velőtanya: Próbálom továbbra is tartani magam ahhoz, hogy nem váteszkedem, de nem látom, hogyan tudhatna Orbán kimászni a saját maga ásta veremből. Egyelőre úgy tesz, mintha nem forrna a teljes magyar net a történtek miatt, talán azt reméli, hogy legrosszabb esetben elintézheti az ügyet olyasféle dumával, mint amit az egyik pribékje (valami hidvéghi, vagy minekhíják) tolt, miszerint a vesztes ellenzék nem tartja tiszteletben a választás "krisztálytiszta" eredményét. Csakhogy tele van az ország számítógépekkel, amelyek tele vannak (pl a valasztas.hu-ról) lementett képernyőképekkel. Annyi adat áll rendelkezésre a kizárólag a fidesz számára kedvező és az össszes ellenzéki párt számára kedvezőtlen "anomáliákról", hogy lehetetlen elleplezni a csalás tényét, és akkor még szó sem esett a többi - tanúvallomáson alapuló - bizonyítékról. A legóvatosabb becslés szerint is ezen áll vagy bukik a fidesz kétharmada, valamivel merészebb - de korántsem hagymázas - becslés szerint kétszámjegyű mandátum sorsáról lehet szó. Ez már nem az a világ, amikor a net még luxusnak számított, és alig pár száz mobiltelefon akadt az országban.
viharangöntő 2018.04.11 15:03:11
@velőtanya: Ha a kárvallottak - mindenekelőtt nem is a pártok, hanem az a minimum két és fél millió ember, akiknek az akaratát csalással próbálják semmissé tenni - meghunyászkodik holmi jogászkodástól, akkor nem sokat számít a jogvesztő határidő, mert akkor is meghunyászkodna, ha nem járna le. Ha viszont nem hunyászkodik meg, akkor vízágyúktól és a gumiövedékektől sem fog meghunyászkodni. (És ha már itt tartunk: eljöhet még az idő, amikor templomi prédikációkban Dániel 5, 1-7-et az Elios-üggyel fogják illusztrálni, felemlegetve, hogy a 21. századi magyar Belsazár is kapott üzenetet a lámpavassal kapcsolatban. Az Örökkévaló humorérzéke időnként sajátos vonásokat mutat.)
viharangöntő 2018.04.11 17:17:05
@netukki: Elképzeltem, ahogy bzs fenyegetőn közli az árpádsávos kemény maggal, hogy ő dühös. Nem sok kedvem van az utóbbi időben mosolyogni, de mi tagadás, most elmosolyodtam.
Örülünk, Vincent? Maposzt 2018.04.08 09:06:04
        Legyen egy ilyen poszt is. Holnap majd lesz holnapposzt. Mert lesz holnap. Nyugi.        Nincs tippem. Az nem igaz, hogy bármi történhet, de aránylag sok minden...
viharangöntő 2018.04.09 18:19:38
viharangöntő 2018.04.10 17:44:20
@velőtanya: Szimpátiákat és ellenszenveket félretéve: ha nem születik a felmerült aggályokra megnyugtató, a kárvallott pártok mindegyike által elfogadott válasz, akkor az Orbán-rezsim illegitim volta innentől kétségbevonhatatlan tény. (Megjegyzem: ha Orbánnak az a célja, hogy - akár az Aranybulla ellenállási záradéka alapján - egyesítse önmaga ellen a valódi konzervatívokat, a romkocsmás anarchistákat, a füvező libsiket és az árpádsávos radikáljobbereket, és legitim indokot adjon nekik erőszakos módszerek alkalmazására, akkor jó úton jár.)
         Nem szeretnék egy igazán liberális Magyarországot.        Egy igazán liberális Magyarországon nagyon sokan éreznék magukat rosszul azok közül, akik lényegesen konzervatívabbak az európai átlagnál, tisztességes emberek, akikkel a legtöbb kérdésben szót lehet érteni, pár dologban meg nem.…..
viharangöntő 2018.03.30 08:38:29
@velőtanya: 444.hu/2018/03/30/ha-a-fidesz-megtartja-2014-es-szavazoit-akkor-70-szazalek-alatti-reszvetelnel-keves-eselye-lesz-az-ellenzeknek

Átgondoltnak tűnik. Nem nagyon tudom másképp értelmezni, mint hogy 70 százalék körüli, vagy magasabb részvételi aránynál megalapozott remény van Orbánék bukására. És ebből az következik, hogy bármit csinálnak vagy nem csinálnak a pártok, ha a kormányváltást kívánók tudatosan (a rendelkezésre álló honlapokról, mindenekelőtt talán erről: taktikaiszavazas.hu/ ) tájékozódva egy irányba szavaznak, akkor csak a részvételi arányon múlik, mi lesz.

A 18 budapesti körzetből 12 már a legesélyesebb ellenzékire szavazó nem elkötelezettekkel is nyerhetőnek tűnik a ballib oldal számára, a többi 6 körzet megnyeréséhez koordináció kellene. (Koordinációval viszont ezek is nyerhetők, még a nagyon jobbernek tarott budai kerületek is.) Vidéken 16 körzetben nem jobbikos a legesélyesebb, ezekből 10 szintén nyerhetőnek tűnik, ha a nem elkötelezettek tudatosan a legesélyesebb ellenzikére szavaznak, és koordinációval további 3-4 megszerzésére sem esélytelen. (Esélytelennek minősítem azokat a körzeteket, ahol Sanyó Ádám adatai szerint a fideszes jelölt támogatottsága meghaladja az ötven százalékot, bár 70 százalék feletti részvételnél már ezek is borulhatnak. Általánosságban elmondható, hogy minden szavazó, aki 60 százalékot elérő részvétel után szavaz, ellenzéki jelöltet fog támogatni.)

Ha Sanyó Ádám adatai helytállóak, akkor a Jobbiknak esélye van megszerezni BAZ és Heves megye egészét, valamint az összes többi megyében legalább 1-2 körzetet. Megkerülhetetlen lesz, de nem lesz olyan erős, hogy diktálni tudjon. A ballib oldal (ide számítva az LMP-t is) csak akkor lesz megkerülhető, ha a Jobbik lepaktál Orbánékkal. Ha viszont erre nem kerül sor, akkor tényleg csak a részvételi arányon múlik Orbán maradása vagy bukása.
viharangöntő 2018.03.31 07:52:26
@velőtanya: Senkinek nem javasolnék illúziókergetést. Arra próbálok rávenni mindenkit, akit csak tudok, hogy menjen el szavazni, szavazzon úgy, hogy a szavazatával mindenképpen Orbánék bukását mozdítsa elő, és lehetőleg vegyen erre rá mindenkit, akit csak tud.
Ennél többet nem tehetek, de ennyit meg kell tennem, és meg is teszem.
Aztán majd meglátjuk, mennyit ér ez.
viharangöntő 2018.04.04 12:06:58
@velőtanya: Nálam is kezd betelni az LMP-s pohár. Lehet azt mondani az MSzP javaslatára, hogy ez így elfogadhatatlan (ráadásul jogosan, mert az MSzP még mindig szeretne az erő pozíciójából diktálni), de ha valóban közös cél Orbán megbuktatása, akkor az LMP előáll egy ellenjavaslattal. Amennyiben ez nem történik meg, akkor bármit is mondanak, nem céljuk Orbán megbuktatása, és az LMP hibájából bukik meg a koordináció.
Nem vagyok egy nagy véleményvezér, de azért néhány emberre van valamicske befolyásom. Ha péntekig nem születik megegyezés, az LMP minimum 4-5 listás szavazatot elveszít, erre gondom lesz.
   Nagyjából egy órával ezelőtt megszólított bennünket valaki a Sainsburyben (az olyan, mint a Tesco).  Egy nagyon kedves fekete bőrű fiatalember, aki tizenöt évig élt Magyarországon.   Múltkor a Man-szigeti kompon egy fideszmagyar ember szólított meg bennünket, teljesen ártalmatlan fideszmagyar…..
viharangöntő 2018.03.31 07:59:21
@felrine: "a két tábor többek közt a bevándorlás kérdése mentén feszül egymásnak."

Már az érvelésed kiindulópontja is téves. Nem ennek mentén feszül egymásnak a két tábor, hanem az egyik tábor vezetői ezt a kérdést használják fel arra, hogy félemet keltsenek, és eltereljék a figyelmet a saját enyves kezükről, amivel ezermilliárdos nagyságrendben fosztják meg a közvagyont közvagyon-jellegétől. A másik tábornak pedig ebből kurvára elege van. Ennek a kérdésnek a mentén feszül egymásnak a két tábor, csak te ezt nem érzékeled, vagy nem akarod érzékelni. (És nekünk, a másik tábornak, az ilyen érzékelési zavarokból is kurvára elegünk van.)
   " Ideje annak, hogy tanuljunk a Bourbonok hibájából, és merjünk nekifogni az emberi kozmosz, a rendezett világ, a normalitás restaurációjának.   (Szilvay Gergely)     A Pázmányon hizlalt sutyerák nekifog az emberi kozmosz restaurációjának. Eközben halálos fenyegetések érik a Magyarországon…..
viharangöntő 2018.03.24 19:07:43
@labrys:
Nem vontalak felelősségre soha. Nem vártam és nem várom el, hogy a meggyőződéseddel ellentétesen cselekedj. Azt próbáltam megértetni veled, hogy a megnyilvánulásaiddal nem szolgálod a mindannyiunk számára kívánatos cél elérését, viszont ártasz azoknak, akik szerinted hatástalan eszközökkel igyekeznek tenni a szóban forgó cél eléréséért. Elvárásom legfeljebb annyi lenne, hogy ettől tartózkodj, bár ezt inkább kérésnek mondanám, mint elvárásnak.

A kérdéseid egy részére kimerítő választ adtam, más részére pedig felelőtlenség lett volna válaszolnom, és racionálisan kifejtettem, hogy miért.

Idős és beteg hozzátartózódnak lehetőleg gyógyulást, ha pedig ez nem lehetséges, akkor minél hosszabb, szenvedésmentes életet kívánok. (Átérzem a helyzetedet, hasonló ok késztet engem is maradásra, egyebek között.) Azt szeretném, ha nem mennél el ebből az országból, és még ennél is jobban szeretném, ha lenne okod belátni a tévedésed a vitánk tulajdonképpeni tárgyát illetően.

Személyeskedés soha nem állt szándékomban, és - bár már megtettem korábban - ismételten megkövetlek az esetleg igazságtalan megfogalmazásaimért. (Elvárhatnám, hogy te is megtedd ezt, amiért többször olyan dolgokat adtál a számba, amiket nem mondtam, majd ezekkel vitatkoztál, de nem várom, mert a vitánk személyes vetületénél sokkal fontosabbnak tartom azok meggyőzését, akik olvasták kettőnk szóváltásait.)
viharangöntő 2018.03.24 19:08:54
@viharangöntő: hozzátartozódnak
viharangöntő 2018.03.26 07:14:24
@labrys: Részemről nincs harag, és tényleg sajnálom, hogy igazságtalanul minősítettelek.
Nem akarom folytatni a vitánkat, nem ezért írok, egyszerűen csak van még olyan mondanivalóm, amit nem mondtam el, és fontosnak érzem. Lehet, hogy igazából csak ezt kellett volna elmondanom az elején, és akkor nem fajult volna el így ez az egész kettőnk között.
Nem tudom, hogy kettőnk közül ki látja jobban a valóságot, nem zárom ki, hogy én tévedek, és neked van igazad szinte mindenben, de ha esetleg így van is, egyvalamiben mindenképp nálam van az igazság, azt hiszem.
Tudniillik amit az elmúlt hetekben fejtegettél, semmiképp sem tudod április 8-ig elérni. Nem lesz hatékony bojkott, sem pártok, sem választók részéről, akár kellene lennie, akár nem. Márpedig ha így van, akkor talán tanúsíthatnál annyi önmérsékletet, hogy a véleményed nem éppen most hangoztatod, ebben a néhány hétben, amely kritikus fontosságú lehet, ha esetleg mégis nekem van igazam. Volt korábban sok időd, illetve – ha az én várakozásaim látványos cáfolatot nyernek – április 8. után is bőven lesz időd hirdetni a nézeteidet.
Ne érts félre, nem gondolom, hogy nekem jogom van beléd fojtani a szót. Egyszerűen csak arról beszélek, hogy semmit nem veszítesz, ha nem pont ezekben a hetekben veszed el a szavazásra rávehetők kedvét a szavazástól.
        Ha én német gazdasági vezető lennék, lehet, hogy inkább választanám Orbánt, mint az ellenzékét.  Karácsony, Szél és igen, a Vona Gábor, olyan baloldali politikát képviselne, ami a német befektetői érdekekkel ellentétes lenne.          A magyar export majdnem akkora, mint a teljes magyar…..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
viharangöntő 2018.03.12 07:36:00
@velőtanya: Nem zárható ki, hogy úgy van, ahogy gyanítod. De ha valóban így alakulna, azzal az LMP lényegében magára húzná és szögelné a koporsófedelet.
Ha a hmvh-i eredményből levont következtetésem helyes - és nem látom, miért ne lenne helyes -, akkor az ellenzéki térfélen azt fogják a választók leginkább jutalmazni, aki a leghangosabban és legérthetőbben kéri őket minden körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelölt támogatására, párthovatartozástól függetlenül. És nem lehet büntetlenül semmibe venni a választói akaratot. (Ami természetesen nagyon sokféle, de annyiban egységes, hogy - a hódmezővásárhelyi eredmény alapján -sokkal nagyobb tömeg akarja Orbánék bukását, mint maradását, és ez a tömeg Orbánék megbuktatását minden egyébnél fontosabbnak tartja. Hangsúlyoznám, hogy nem egy hagyományosan ballib bp-i körzetben, hanem egy megingathatatlanul fideszesnek tartott városban intett be 57 százalék a fideszkdnpnek.)
Orbán csak akkor maradhat hatalmon, ha a bukását kívánók nem mennek el szavazni. Egy vagy több ellenzéki párt kompromosszumképtelensége folytán előállhat ilyen helyzet, de ennek végzetes következményei lennének ezekre a pártokra is. Nem létezik olyan kommunikációs trükk, amivel elterelhetnék a figyelmet a saját felelősségükről.
viharangöntő 2018.03.13 08:09:33
@velőtanya: Nem tudom, mennyire képesek az érintettek a józan belátásra, de konkrétan az a helyzet, hogy az LMP és a Jobbik éppúgy érdekelt a koordináció valamilyen, akár hallgatólagos formájában, mint az MSzP és a DK. Ez az utolsó lehetőségük LMP-ként és Jobbikként labdába rúgni, és átmenteni magukat a jövőbe. Amennyiben ezt nem teszik meg, rövid időn belül vége lesz mindkettőnek. Ha most nem sikerül a közreműködésükkel megbuktatni - vagy legalábbis nagyon meggyengíteni - Orbánt, a saját választóik átvertnek fogják érezni magukat (joggal), és ugyanúgy dühösek lesznek, mint amennyire dühös az a kb. egymillió ember, akiknek máris Orbán maradására vagy bukására egyszerűsödött a magyar belpolitika. (A szám a hmvh-i adatok országosra vetítésével jön ki.) Ezeknek az embereknek pillanatnyilag nincs pártpreferenciájuk, és bárkit készek támogatni, akiről feltételezhető, hogy megszabadítja őket Orbán uralmától. Ha a jelenleg meghatározónak látszó ellenzéki pártokról kiderül, hogy erre nem képesek, ez az egymillió ember keresni fog magának pártot és hiteles arcot. És a kereslet kurva gyorsan meg szokta teremteni a kínálatot. Viszonylag nagy összeget mernék tenni arra, hogy ha április 8-án nem sikerül megbuktatni Orbánt, Márki-Zay (alighanem Botkával karöltve) nagyon hamar ajánlatot fog tenni ennek a szóban forgó egymillió embernek, akik el fogják fogadni ezt az ajánlatot, a mostani ellenzéki pártok szavazóinak túlnyomó része pedig egyszerűen a gravitáció törvényének megfelelően csatlakozik hozzájuk. Szélnek és Vonának, ha nem akarnak eltűnni a süllyesztőben, vagy - a saját szempontjukból legjobb esetben - alárendelt szerepbe kerülni, most kell lépniük, több dobásuk bajosan lesz. (Nagyon úgy tűnik számomra, hogy Márki-Zaynak nem csak hiteles arca van, hanem képessége és ambíciója is.)
viharangöntő 2018.03.16 02:15:29
@velőtanya: Ne ítélj elhamarkodottan. Az ellenzéki pártokban vannak beépített fidesztéglák, akik szándékosan igyekeznek akadályozni a koordinációt, és vannak jószándékú emberek, akik a koordináció érdekében próbálnak ügyesen lavírozni a saját pártjuk szemellenzősei és a fideszes propagandamédia nehéztüzérsége között. Nem biztos, hogy minden szavazólapon egyetlen jelölt lesz a FideszKDNP jelöltjével szemben, de most már a körzetek túlnyomó többségére vonatkozóan rendelkezésre állnak mérések, amelyek alapján sejthető, ki számít legesélyesebb ellenzékinek. A legokosabb magatartás - azon túl, hogy imádkozol vagy drukkolsz a nyílt vagy színfalak mögötti koordináció sikeréért - most az, ha próbálod ezeket a méréseket (pl ezt taktikaiszavazas.hu/valasztokeruletek ) minél többekhez eljuttatni. Egy pillanatra se feledkezz meg arról, hogy Orbán érdeke a koordináció és a taktikai szavazás akadályozása. Nem csak az a célja, hogy minél több jelölt legyen a szavazólapokon, hanem az is, hogy emiatt minél többen maradjanak otthon szavazás helyett, vagy ha mégis elmennek szavazni, akkor vessék el a taktikai szavazás lehetőségét. Ne dőlj be neki.
     TGM ma elmagyarázta, hogyan kell helyesen gondolkodnom valamiről. Jelentős igényem van arra, hogy TGM intőleg világítsa meg nekem a dolgok állását. Kora gyermekkoromtól  kifejezetten vágyakozom arra, hogy aszázalékszámítás áltudománya által meg nem fertőzött entellektüellek ereszkedjekek le…..
viharangöntő 2018.03.02 21:08:39
@Muad\\\'Dib: A Gyurcsány/Apró/Dobrev-család viselt dolgait nem okos dolog együtt emlegetni Orbánék viselt dolgaival. Ha sikerül bármit rábizonyítani Gyurcsányra, felőlem rács mögé kerülhet, de ugye nem akarod azt állítani, hogy egy szerencsésen házasodó hajdani KISZ-vezető (vélt vagy valós) simlissége összevethető az Orbán által miniszterelnökként elkövetett hivatali visszaélések, hűtlen kezelések és egyéb bűncselekmények végeláthatatlan sorával?
      Elképzelem a Beaverfieldmarketborough-i tanácsi választást, amint bekerül a brit lapok címoldalára. Nem, nem tudom elképzelni. Esetleg ha a frissen megválasztott polgármester korábban a Nagy Brit Tortasütés verseny második helyezettje volt (az megvan, hogy a Nagy Brit Tortasütés versenyt…..
viharangöntő 2018.02.26 19:02:24
@Tölgyes Péter: A Kelly hősei nekem is eszembe jutott nemrég, és én is utaltam már korábban arra, hogy JT egyik-másik mondata nem fokozza a szavazási hajlandóságot, de most szerintem nem vádolható ezzel. Arról írt, hogy Orbán médiapribékjei számára a szó szoros értelmében kenyérkérdés a választások eredménye. A megélhetésük egyetlen forrása az, hogy ők Orbán médiapribékjei. Nem értenek máshoz, legfeljebb mosogatni vagy takarítani tudnának, ha Orbán megbukna.
    1.    Érdemes egy kicsit eljátszadozni egy mandátumszámlálóval. Ez itt egy nagyon egyszerű program, amelyik a 2014-es végeredményekből próbál arra következtetni, hogy mi történne akkor, ha megváltozna a pártok országosan mért támogatottsága. Magyarországon vannak olyan körzetek, amelyek…..
viharangöntő 2018.02.09 17:10:18
@balmoral: Rohadtul nem érdekel, hogy kié az utolsó szó. Olyannyira nem érdekel, hogy kijelentem: a házasság szerintem is érvénytelen. Nem tekintem legitimnek ezt a rendszert, nem tekintem legitimnek a törvényeit, de ennek nincs jelentősége, amíg a környezet, amelyben létezi/létezünk, úgy viselkedik, mintha legitim lenne. Ezen az sem változtatna, ha sikerülne megszervezni a teljes bojkottot, és még lévaikatalinok sem jelennének meg a képben. Függetlenül attól, hogy te meg én mit gondolunk, a bíróságok legitimnek tekintik az Orbánék által hozott törvényeket, az erőszakszervezetek követik az utasításaikat, a külföld (beleértve Brüsszelt is) az ország legitim vezetőjének tekinti Orbánt. Ezen semmiféle bojkott nem változtat.

A bojkott semmit nem javíthat a helyzeten, viszont sokat ronthat. Amit én javaslok, az vagy javít a helyzeten, vagy nem. De bizonyos, hogy nem ronthat.
viharangöntő 2018.02.09 19:16:55
@közösperonos átszállás: Sorolhatjuk napestig és tovább a teoretikus pro és kontra érveket, de nincs értelme. Létezik ugyanis két nem teoretikus érv.
Ez
index.hu/belfold/2015/02/22/jol_megmozgattak_a_partok_veszpremet/
és ez: index.hu/belfold/2015/04/12/idokozi_valasztas_ajka_sumeg_tapolca_parlament/rig_nyakkendot_szorongat/

Minden más csak duma. Pro és kontra egyaránt.
viharangöntő 2018.02.12 16:50:41
@ipartelep: Úgy gondolom, hogy amit itt írok, az nem jóslás, hanem valószínűségek latolgatása, már ismert tények alapján. Tehát arról beszélek, minek a bekövetkezése valószínűsíthető különböző helyzetekben.
1. Az ellenzéki pártok bojkottot hirdetnek, vagy nem teszik ugyan meg, de a választópolgárok szignifikánsan nagy hányada úgy dönt, hogy bojkottálja a parlamenti választásokat.
Eredmény: a FideszKDNP minimum 80 százalékos többségre tesz szert a parlamentben. (Kevesebb nem lehet, több igen, attól függően, hogy a bojkottban részt vesz-e a Jobbik, vagy sem.) A nyugati médiában megjelenik ugyan néhány cikk a magyarországi demokrácia kiüresedéséről, de ettől függetlenül minden fontos szervezet és intézmény (EU, bírói kar, rendőrség stb) legitimnek fogja tekinteni az eredményt. Orbán lényegében szó szerint úgy cselekedhet és cselekszik majd, ahogy Kettes fogalmazott: lerugdoshatja az országot a pincébe, ahol akkor fogja megbaszni, amikor akarja.
2. Nincs bojkott, de az ellenzéki pártok egymás közötti marakodása és kompromisszumképtelensége a potenciálisan ellenzéki szavazók tömegeivel elhiteti, hogy nincs esély Orbán bukására.
Eredmény: A FideszKDNP kétharmad körüli eredménnyel nyeri a választásokat, a maradék 30-35 százalékon a Jobbik, az MSzP, a DK és az LMP osztozik, nagyjából ebben a sorrendben. (Az LMP nem biztos, hogy eléri az 5 százalékos küszöböt, mert a lehetséges szavazói közül sokan büntetni fogják az együttműködés elutasítása miatt, és talán az MSzP sem kerül be, hiszen a Párbeszéddel való közös indulás miatt 10 százalékot kell elérnie.)
3. A választókörzetek nagyobb részében legalább hallgatólagosan kialakul valamilyen kooperáció az ellenzéki pártok között, és/vagy az Orbán bukását kívánó szavazók érzékelik a lehetőséget, hogy ha tömegesen egy irányba szavaznak, ugyanúgy beinthetnek a FideszKDNP-nek, ahogyan Veszprémben és Tapolcán sikerült.
Eredmény: Orbán nem szerez kétharmadot, sőt a parlamenti többsége is veszélybe kerülhet. (Nem vehető biztosra a politikai földcsuszamlás, de még nem tudni, milyen hatással lesz az elkövetkező szűk két hónapban a Tiborcz-ügy napvilágra kerülésének, különös tekintettel arra, hogy ez az ügy csak a jéghegy csúcsa, továbbá még nem tudni, milyen lapok vannak Simicska kezében, és hogyan készül megjátszani őket. Annyi viszont bizonyos, hogy a széljárás éppen a kritikus időszakban Orbán számára kedvezőtlen irányt vett.)

@Manchmal: Én sem szándékozom jobbikosra szavazni. (Hacsak nem jelenti ki nyilvánosan, hogy az apja roma, a felesége zsidó, és eszében sincs betiltatni a pride-ot, vagy valami ilyesmi.) De legalább tucatnyi választókörzetben az is elég lehet Orbánék vereségéhez, ha a magamfajták nem támogatják a jobbik ellenében a fideszkdnp-s jelöltet.
    Mint az ismeretes,  ma, a kora délutáni órákban, megszűnt a Mandiner. Az egykori konzervatív portál megszűnését egy Czopf Áron nevű ********* jelentette be. (jogi képviselőnk kérésére a ********* szót nem definiálom, de ha az Olvasó olyan fiatalemberekre gondol, akik idősebb férfiaknak tesznek…..
viharangöntő 2018.01.27 05:34:09
@ijontichy: "nem is beszélve arról a teherről amit z okoz az anyának..."
Ezt eredetileg nekem írta, és két nappal ezelőtt tán még válaszoltam volna neki valami olyasmit, hogy az anya hivatott eldönteni, vállalja-e a lelki terhet, vagy inkább megszüli a gyereket stb stb, de arra jutottam, hogy semmi értelme. Képtelen a sajátján kívül más szempontokat észrevenni. (Vagy nem akar.)
viharangöntő 2018.01.28 19:33:56
@Zinovij: Nemi erőszak áldozatáról és elkövetőjéről beszélünk. Remélhetőleg te is úgy gondolod, hogy ebben a kontextusban kizárólag az áldozat jogai számítanak, és fel sem merül benned, hogy az elkövetőnek bármiféle rendelkezési joga lenne a génállományát illetően.
viharangöntő 2018.01.30 14:22:26
@Vödör1: Mint mondtam, szerintem az esetek többségében csak arra van lehetőség, hogy próbáljuk a legkisebb rosszat választani. Az általad felvetett példa nem túl életszerű, mert a nők általában (legalábbis az én – nagyon vegyes összetételű – ismeretségi körömben) szívesen megtartanának minden megfogant gyereket, ha biztosak lehetnének abban, hogy megbízható társsal, nem nyomorogva nevelhetik fel őket, és ha abortusz mellett döntenek, akkor rendszerint azért teszik, mert nem látnak erre esélyt, ugyanis nem számíthatnak az apára. De belátom, attól, hogy nem életszerű a kérdésfelvetés, még létezhet olyan helyzet, amikor jogos. Ha törvényhozó lennék, valószínűleg eltörölném a jelenlegi (álszent, kizárólag az abortuszt igénylő nők megalázására és egyoldalú „megdolgozására” alkalmas) gyakorlatot, viszont elvben talán elismerném az apák jogát, hogy ellenőrzött, megfélemlítést kizáró körülmények között kapjanak egy-két órát a nő meggyőzésére. (Mármint ha azt szeretnék, hogy a nő szülje meg a közös gyereküket. Azért mondom, hogy elvben és talán, mert régen rossz, ha a mindenkori jogalkotó törvényi szabályozással próbál vagy kénytelen beavatkozni ilyen kérdésekbe.)
De a végső döntést meghozni kizárólag a nő illetékes, őt ugyanis összehasonlíthatlanul súlyosabban érintik a döntés következményei, mint az apát, vagy bárki mást.
       A Guardian egy futballmániás tádzsik nagykánról, bizonyos Orbán Viktorról készített anyagot. Orbán az interjú közben ellopta a teljes Rottenbiller utcát és Fejér-megye több járását.      Mikor már ünnepelhettük volna a Ki A Legsötétebb Balfék Káeurópában Díj megnyerését, váratlanul…..
      Egy olvasónk hívta fel pár napja a figyelmem arra, hogy Orbánék konferenciájának source file-jában a meghívottak között ott van Steve Bannon, Trump ideológusa. Ma megnéztem, Bannon és Milo Yiannopoulos még mindig rajta van a listán. Érdekes az is, hogy Schmidt  Mária mennyire büszke az egyik…..
viharangöntő 2017.12.31 17:55:43
@heptakontanonaéder: Ha az a célod, hogy egy szintre kerülj az ifjabb Jeszenszkyvel, jó irányba haladsz.
viharangöntő 2018.01.01 02:11:18
@heptakontanonaéder: Nem volt ilyen szándékom, csak próbáltam jelezni, hogy nem vagy méltányos. A szülők időnként felelősek a gyerekük viselt dolgaiért, időnként meg nem. Időnként van létjogosultsága a kurvaanyázásnak, de szerintem nem sokat tudsz az ifjabb Jeszenszky anyjáról, és nem méltányos belerúgni pusztán azért, mert a fia szemét ember.
viharangöntő 2018.01.01 13:42:54
@heptakontanonaéder: Egy pillanatig sem vitatom az indulatod jogosságát, de a "...foglalod a kurvanyádat" esetében a szerző nem egy konkrét személyről beszélt. Ifjabb Jeszenszky anyja viszont egy abszolúte azonosítható, élő ember. Lehet, hogy rászolgált a rúgásra, de az is lehet, hogy nem. Csak ezt bátorkodtam szóvá tenni.
       Az alábbi videón a náci karlendítéssel melegítő neonáci csoportnak (köztük van a Magyarországról Orbán által kitiltott Richard Spencer az amerikai neonácik vezetője) énekel Milo Yiannopoulos. Kurva hamisan.      Milo-t ezért kitagadta Steve Bannon, Donald "Daddy" Trump kedvenc ideológusa.…..
viharangöntő 2017.12.28 18:47:11
@jotunder: Szerintem ez az egész (vagy valami nagyon hasonló) előre megjósolható volt. Én akkor értettem meg pontosan, hogy mi folyik itt, amikor évekkel ezelőtt elalvás előtti olvasmánynak újra elővettem Rejtő Jenő műveit. Olyan élmény volt, mintha rátaláltam volna egy rosette-i kőre, komolyan.
  (ez leginkább csak játék a számokkal, de legalább valóságos számokkal)       1. Ahhoz, hogy az alábbi adatokat értelmezni tudjuk, szükségünk lesz egy mérőszámra. Ez azt méri, hogy egy adott ország átlagos árszínvonala hogyan aránylik a magyar árszínvonalhoz.          Az első használt adatsor az…..
viharangöntő 2017.12.13 15:07:55
@Nylul: Rossz duma a Mari néniket emlegetni. Minden Mari (és más) néniknek joga van ahhoz, hogy az őt (gyermekeit, unokáit stb) érintő kérdésekben "IGEN"-re és "NEM"-re egyszerűsítve elé tárják az igenek előnyeit és hátrányait, valamint a nemek előnyeit és hátrányait. Joga van ahhoz, hogy ha akarja, megismerje a pro és kontra érveket, valamint ezek esetleges cáfolatait. A politikai, gazdasági és tudományos élet szereplőinek pedig az a feladatuk, hogy meggyőződésük szerint mindent megtegyenek a Mari nénik hiteles tájékoztatásáért. A végső döntésbe beleszólni - egy szavazat erejéig - pedig igenis éppúgy joga van minden Mari néninek, mint neked, nekem vagy a végrehajtó hatalmat éppen gyakorló politikusoknak.
Ismétlem, rossz duma a Mari néniket emlegetni a népszavazás elmaradását indoklandó. A Mari néniknek nem a biztonsági berendezések áramellátásáról vagy a reaktorok felépítésénél alkalmazott technológiáról kell dönteniük, hanem arról, hogy az eléjük tárt pro és kontra érvek fényében kívánják a beruházást (és az eladósodást), vagy nem. Erről viszont nem csak kell dönteniük, hanem joguk is van dönteni, és ettől a joguktól álságos indoklással megfosztották őket.
viharangöntő 2017.12.13 16:58:19
@Nylul: A lényeg szempontjából egyáltalán nem számít, hogy Te mit szeretnél Mari nénivel kapcsolatban. És mielőtt megsértődnél: az sem számít, hogy én mit szeretnék Mari nénivel kapcsolatban. Egyetlen dolog számít: az, hogy Mari néni mit szeretne. Tudniillik az ő zsebét, az ő jövőjét (vagy a gyerekei, az unokái pénzét és jövőjét) is érinti a kérdés. És amíg így van - márpedig így van -, addig nem létezik olyan érvelés, amivel el lehetne vitatni Mari nénitől a beleszólás jogát.
viharangöntő 2017.12.13 22:57:22
@Nylul: Ne legyen ez a kínod. Közösperonos átszállás nagyon jól megfogalmazta a lényeget. Mari néninek joga van az információkhoz arra vonatkozóan, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az utazás - mondjuk - kurvadrága vagy középkategóriás autóval, vagy charterbusszal, esetleg menetrendszerinti vonattal, és joga van szavazni arról, hogy melyikkel akar utazni, vagy hogy akar-e utazni egyáltalán. A kormány azonban minden ellenvetést félresöpörve eldöntötte, hogy kurvadrága autóval fog utazni az egész ország, az is, aki szerint nincs szükség erre az utazásra, és döntött arról is, hogy honnan lesz beszerezve a kurvadrága autó, eközben egekig magasztalta a kurvadrága autó előnyeit (nem visszariadva a nettó hazugságoktól sem), és elhallgatta a hátrányait, az alternatívákról nem volt hajlandó vitát folytatni, és titkosította a kurvadrága autó gyártójával kötött szerződést.

Te és mindazok, akik Mari néni felkészületlenségére hivatkoztok, úgy tesztek, mintha az ellenzők Mari nénire akarnák bízni az autó vezetését/szerelését. Holott senki nem akarja ezt tenni, az ellenzők csak azt állítják - méghozzá teljes joggal -, hogy Mari néninek joga van (joga lett volna) alapos tájékoztatást kapni a különféle közlekedési eszközök előnyeiről és hátrányairól, joga van (joga lett volna) beleszólni abba, hogy melyikkel utazzunk, sőt még abba is, hogy egyáltalán szükség van-e erre az utazásra, pláne ilyen sürgősen. Aki ezt nem látja be, az sokkal butább, mint az állítólag buta Mari nénik.
      Írok egy kicsit komolyabb posztot is...     Háttér 1.  1948. márciusában egy bizonyos Whittaker Chambers  azzal vádolta meg Alger Hiss-t az amerikai külügyminisztérium vezető munkatársát, hogy a Szovjetunió javára kémkedett. A vád a hírhedt  Amerika-ellenes tevékenységet vizsgáló…..
viharangöntő 2017.11.30 18:26:16
@Fuxos (ex bömis): Az időnkénti átértékelődéseket normális országban (kb=a Lajtán túl) nem a hatalom indoktrinációja eredményezi, hanem új adatok napvilágra kerülése, vagy egyszerűen a történelmi távlat. A menekültekkel teli Drezda terrorbombázását minden nyugati egyetemen annak nevezik, ami volt: szörnyűségnek. Ezzel szemben a katyini tömeggyilkosságról Oroszországban mindmáig kockázatos nyíltan beszélni, Magyarországon pedig a hatalom tenyeréből evő történész kockázat nélkül idegenrendészeti intézkedésnek nevezhetett egy tömeggyilkossághoz vezető deportálást.
Nyugaton a hatalomnak legfeljebb bizonyos adatok ideiglenes titkolására van lehetősége. (Pl. a JFK elleni merénylettel kapcsolatban.)
Ha tudsz ellenpéldát, oszd meg, kérlek.
         A Mandiner nagyívű interjút közölt Alain de Benoist francia filozófussal, a francia Új Jobboldal nevű filozófiai irányzat vezetőjével. A húsz év körüli fiatalember szemlátomást kis híján összepisili magát, hogy egy ilyen jelentős gondolkodóval beszélgethet, ami tulajdonképpen rendben is…..
viharangöntő 2017.11.05 13:40:20
@molnarp11: "Kis híján összepisiltem magam, amikor kezet fogtunk..." - mesélte hajdani tanáraim egyike kb 200 fős hallgatóság előtt, milyen élmény volt számára autogramot kapni Louis Arsmtrongtól. Az illető sajnos már nem él, de írt vagy két tucat könyvet, és számtalan szakfolyóiratban publikált, három nyelven.
Nem irigyellek, ha a magyar nyelv egyik kedves kifejezése tabunak számít a baráti körödben.
viharangöntő 2017.11.07 13:49:44
@molnarp11: A neten nem nagyon szokták belátni az emberek, ha hülyeséget beszélnek, még kevésbé szoktak elnézést kérni. Részemről jár neked egy kalapemelés.
         A Magyar Művészeti Akadémia Színművészeti Tagozatának nem tagja Ascher Tamás, Babarczy László, Székely Gábor, Zsámbéki Gábor. Ezzel szemben tagja Pregitzer Fruzsina és... Marton László.         (az irodalmi tagozatnak nem volt tagja Kertész és Esterházy, nem tagja Nádas, Krasznahorkai…..
viharangöntő 2017.10.26 20:37:21
@Dinkainka: Én ebben az egész ügyben egyáltalán nem akartam megszólalni, mert úgy gondoltam és gondolom, túl sok oldala van ahhoz, hogysem mindegyiket tisztán lássam, de most mégis kénytelen vagyok ideírni három dolgot. Az első kettőt csak azért, hogy leírhassam a harmadikat.
1. Az ügy egyik szereplőjét sem ismerem személyesen, egyikükről sem lehet igazán megalapozott véleményem.
2. Verebes Istvánt sem ismerem személyesen, de benyomásaim azért vannak, és ezek alapján nekem ő inkább ellenszenves, mint rokonszenves. Ellenszenves, hogy pusztán azért, mert neves színházi ember, észt oszthat - gyakran bizonyára nem kevés pénzért - olyan kérdésekkel kapcsolatban, amikhez nyilvánvalóan nem ért jobban, mint pl én. Ellenszenves az is, ahogyan észt oszt, ellenszenves a stílusa, az én ízlésemhez képest általában még akkor is túlságosan magas lovon ül, ha egy pincében hasra fekve suttog. (Nem mintha láttam vagy hallottam volna már pincében hason fekve suttogni, de egyéb megnyilvánulásai alapján van valamelyes elképzelésem arról, hogyan csinálná.)
3. Önmagában véve az, hogy az első felesége prostituált volt, Verebest semmilyen módon nem jellemzi, nem minősíti. Sőt, még a szóban forgó nőt sem minősíti, hogy prostituált volt, nem tudom, miért lett prostituált, nem tudom, ártott-e bárkinek is, semmi jogom és alapom pusztán ezért megítélni őt. Legfeljebb téged jellemez és minősít, ha azt állítod, hogy Verebest az első felesége prostituált volta jellemzi.
Hangsúlyoznám még egyszer: nem vagyok senkije Verebes Istvánnak, és nehezemre esik a védelmére kelni. De amit írtál róla, az nettó szemétség, és kész.
viharangöntő 2017.10.27 20:24:57
@Dinkainka: Senki nem vitatta, hogy Verebes első felesége prostituált volt. Annyit állítottam - és állítok továbbra is -, hogy ez a tény nem minősíti Verebest, sőt az első feleségét sem minősíti. Téged viszont minősít, ha nem csak meggondolatlanságból írtad, hanem alapos megfontolás után is azt mondod, hogy ez minősíti Verebest.
       1989. június tizenhatodikán ott voltam a Hősök terén. Akkor, ott a téren, egy fiatal magyar ellenzéki a következőket mondta:     "Ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan…..
viharangöntő 2017.10.27 01:38:31
Sokan azt gondolják, hogy a kommunisták hatalomátmentését Horn Gyula vagy Kovács László szimbolizálják, akik viszonylag fontos szerepet töltöttek be a szovjet bábállamot irányító MSzMP uralma alatt, aztán még fontosabbat az MSzMP összeomlása és a szovjetek kivonulása után. Vagy esetleg az SzDSz-t létrehozói, akik közül többen a szüleik révén „kötődtek” az állampárthoz, mint Pető Iván és Bauer Tamás, vagy Lukács György mellől indultak, mint pl. Kis János. Meggyőződésem, hogy akik ezt gondolják, nagyot tévednek.

A hatalomátmentés tipikus forgatókönyve leginkább az Orbán család történetében érhető tetten. A történet szempontjából elsőnek számító generáció lényegében a nyomorból való kiemelkedést köszönhette az MSzMP-nek, Id. O. Győző nem bányaipari találmányai révén vált lokális szintű középvezetővé a hetvenes évekre, hanem azért, mert az MSzMP propagandistájaként aktívan részt vett az állampárt uralmának biztosításában és a szovjetek kiszolgálásában. A család felemelkedésének kezdte egyértelműen e tevékenységhez köthető. A második generáció törtetésig ambiciózus vezéralakja, O. Viktor a nyolcvanas évek végén jó érzékkel látta meg, hogy a további emelkedéshez át kell nyergelni egy másik lóra, a vörös holmikat narancssárga kitűzőre kell cserélni, és egy számára igen szerencsés, kockázatnélküli, ámde politikai szempontból hatalmas haszonnal kecsegtető pillanatban nagy nyilvánosság előtt beszólt a dezorientált és legyengült szovjeteknek. A számítása bejött, és ezzel egyszersmind kezdetét vette a hatalomátmentést nagymértékben segítő mítoszkreálás is. A következő években, tehát a kilencvenes évek elején O. Viktor közjavak magáncélra való felhasználásával segítette hozzá id. O. Győzőt a rablóprivatizációban való részvételhez, és tette az O. családot immár országos szinten is számottevő tényezővé. (A sztori számos ponton mutat hasonlóságot a Szapolyai vagy a Thököly család történetével, különös tekintettel a vastag bőrre, a gátlástalanságra, és persze még viharosabb gyorsasággal zajlott/zajlik.) A család a kilencvenes évek közepére vagyoni szempontból egyértelműen az arisztokrácia részévé vált, vagyis egyike annak a néhány tucat (más mércével száz-százötven) családnak, akik a tízmilliós ország javainak mintegy felét ellenőrzésük alatt tartják. O. Viktor ebből a pozícióból fordult rá az 1998-as választásokra - a győzelmet követően, az első kormányzása idején még többé-kevésbé leplezetten folytatódott a birtoktestek gyarapítása, közérthetőbben a harácsolás („ne mi nyerjük a legtöbbet”) -, majd még erősebb pozícióból szerezte meg a hatalmat 2010-ben. 2010-től kezdődően (nem utolsósorban a család és a hozzájuk kötődő vazallusok érdekeivel összhangban elvégzett „alkotmányozás”, valamint a média nagy részének megszerzése folytán) már olyannyira biztosnak érzik a pozíciójukat, hogy nemigen törődnek tovább a látszattal: O. Viktor apja, testvére, veje és gyermekkori iskolatársa minden évben külön-külön is milliárdos osztalékokat vesznek ki a kormányzati megrendelésekkel táplált cégeikből, és immár földbirtokok, továbbá egyéb ingatlanok tekintetében is a három-négyszáz évvel ezelőtti arisztokrata dinasztiákéhoz fogható vagyonnal rendelkeznek. A harmadik generációt képviselő O. Ráhel tulajdonképpen nem teljesen alaptalanul jelentette ki, hogy ő és a férje saját lábukon állnak, hiszen a család jelenlegi feje, vagyis O. Viktor saját lábra állította őket. (Pikáns mellékkörülmény, hogy az O. Viktor által példaképnek minősített kommunista Kínában időnként kivégeznek néhányat az olyan pártfunkcionáriusok közül, akik az övéhez hasonló gátlástalansággal állítják saját lábra a gyerekeiket.)

Javasolnám a „bátor és fontos” beszédet mindennek fényében szemlélni.
viharangöntő 2017.10.27 14:58:23
@The Ghost Wolf: Nem átfogó és teljeskörű, mert szót kellene ejteni a történet további szereplőiről is (nem utolsósorban Gyurcsányról és Simicskáról), de igyekeztem csak a lényegre szorítkozni.

@Muad\\\'Dib: Abban tévednek, hogy a jobber média által a hatalomátmentés emblematikus alakjainak bélyegzett figurák (Pető, Bauer, Gyurcsány és hadd ne soroljam tovább) hatalma 2010 óta lényegében zéró. (Gyurcsánynak van némi -
az Orbánéhoz képest csekély - gazdasági hátországa, de ez minden.)

@fortin2: Nyomós ok van feltételezni, hogy már akkor is teljesen amorális és manipulatív személyiség volt, aki csakis érdekből, a politikai haszonszerzés esélyeit mérlegelve tett úgy, mintha elveket/ideológiákat képviselne. '88 és '92 között a liberális-nyugatos ló tűnt nyerőnek. Aztán '93-ra nyilvánvalóvá vált, hogy az MDF összeomlik, és érdemes átnyergelni a polgári vagy nemzetikonzi(nak hazudott) lóra, az utóbbi pedig mára átvedlett illiberális lóvá. Nem a szavak számítanak, hanem a tények. És a tények arra vallanak, amit leírtam. Ha holnaptól nem ő a miniszterelnök, Orbán akkor is olyan gazdasági hatalom birtokosa, amilyenről a Szapolyaiak (Tökhölyek, Rákócziak, Esterházyak stb.) legfeljebb csak álmodoztak.
     Nem, nem mutatjuk. Csak szerettem volna egyszer én is kipróbálni ezt a borzalmas "mutatjuk, hogyan"-t.    Lehet-e nekem fogalmam arról, hogyan lehet legyőzni a FIDESZ-t?  Nem lehet.  Egy kisvárosi önkormányzat képviselő-testületének ülését nem bírnám végigülni, folyamatosan arra gondolnék,…..
viharangöntő 2017.10.17 00:25:02
@jotunder: Ez a pasziánszos hasonlat nem teljesen alaptalan, de talán túlzás. Van legalább két kiszámíthatatlan tényező, az egyiket Lajosnak hívják, a másikat népnek. Az előbbinek hovatovább létérdeke Orbán bukása, az utóbbi meg olyan, amilyen, de a veszprémi és tapolcai időközin fogta magát, és a fidesz ellen szavazott. (Mindkét körzetet fideszesnek szokás minősíteni.)
Nem gondolom vátesznek magam, nem tudom, hogy ezek a tényezők mennyire lesznek fontosak fél év múlva. De azért ez így nem egészen pasziánsz.
   "Ehhez azonban állami segítségnyújtás is szükséges, hiszen az egyetemi akadémikusoknak ösztönző környezetre, az intézményeknek pedig kiszámítható, nagy autonómiát biztosító keretrendszerre van szükségük. "   Az academic szóról van szó, ami nem akadémikust jelent, hanem tanárt.…..
viharangöntő 2017.10.16 19:59:09
@Mozigépész: Kevesen voltak lelkesebb és reménykedőbb hívei ez év elején a Momentumnak, mint én. Most viszont azt gondolom, hogy a Momentum egyre bizonytalanabbul egyensúlyoz a feleslegesség és a kártékonyság közötti hajszálvékony határvonalon. Mintha képtelenek lennének felfogni, mivel jár a Fidesz oktrojált választási törvénye.
Jelenleg egy ellenzéki párt előtt objektíve három út áll nyitva.
1. Valahogyan egyeduralkodóvá válik a Fidesszel szemben álló (nem jobbikos) oldalon, és begyűjti mindazok szavazatait, akik buktatni akarják Orbánt, de nem hajlandók a Jobbikra szavazni. (Sejtésem szerint az LMP erre törekszik, de ez a törekvés egyelőre nem tűnik sikeresnek.)
2. Szövetségre lép legalább a többiek egy részével, így érve el, hogy ne vesszenek kárba az Orbánt buktatni akarók szavazatai. (Az Együtt-PM meg erre törekszik egyelőre mérsékelt sikerrel.)
3. Ragaszkodik a csekély támogatottságú különutas politikához, és ezzel gyakorlatilag Orbán pozícióját erősíti. A Momentum az utóbbi időben egyértelműen ezt teszi. (Ugyanis választókörzetenként pár száz, országosan néhány tízezer szavazat éppen elég lehet Orbán számára a hatalmon megtartásához, vagy akár egy újabb kétharmadhoz.)
Mindezt tetézi az egyre látványosabban impotens MSzP, na meg Gyurcsány, akinél hasznosabb szövetségest az ellenzéki szavazatok szétaprózásához Orbán nehezen találhatna.
„Nagyon haragszik az Úristen a magyarokra, mert nem csak Orbánt ültette a nyakukra, hanem ellenzék gyanánt is ilyen alakokat adott nekik” – valami ilyesmit írna most egy bizonyos velencei követ.
       Erről a szövegről fogok pár sort írni.      Nem tartom túl sokra (egészen pontosan, senkinek sem tartom) Lánczi Andrást, mindazonáltal nem gondolom azt, hogy egy szöveget, vagy inkább azokat a gondolatokat, amelyek a szöveg mögött vannak el kellene utasítanom, csak azért, mert Lánczi neve…..
viharangöntő 2017.10.13 18:10:59
@velőtanya: Sz.L. szeretetreméltó ember, amennyiben számos szeretetreméltó vonása van, még ha viszonylag kevesen akadnak is (értsd: üres halmaz), akik az eszéért szeretik. Meglehetősen sok jót tett már életében ahhoz, hogy ezek mellett elférjen néhány (értsd: sok) bődületes baromság.
Megállapítást érdemel, hogy nem bűnöző, és nem gerinctelen féreg. Nem haszonélvezője az Orbán-rezsimnek, nem kollaborál elvtelenül. Ha hébe-hóba felfigyel egy-egy gazemberségre, arról nyilvánosan is beszél, jóllehet szó szerint milliárdos és életében szentté avatott kirakati figura lehetne, ha követné a kollaboránsok (Ákos, Pataky stb) példáját, kussolna, és beállna a sorba Orbán talpát nyalni.
Mondom mindezt úgy, hogy engem kifejezetten hidegen hagy a zenei munkássága, nem érint meg, soha nem is érintett meg. De jár neki a méltányosság.
viharangöntő 2017.10.14 18:24:43
@turist: Engem tényleg nem érint meg különösebben a zenei munkássága, de sokakat igen. Amit ezen a listán találsz, annak nagy része hozzátartozik a magyar kultúrához, akár tetszik, akár nem: hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B6r%C3%A9nyi_Levente_szerzem%C3%A9nyeinek_id%C5%91rendi_list%C3%A1ja
Nem szeretnék beszállni a fürdővízzel a gyereket is-versenybe.
A Fonográf club létrejöttéről nincs túl sok információm. De ha mindenki sáros, akinek már a nyolcvanas évek elején volt mit aprítani a tejbe, akkor Bródy, Presser, Rubik Ernő, Béres József, Kocsis Zoltán stb. stb. éppúgy sáros, mint Sz.L. Vagy pedig kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy önmagában véve ettől még nem sáros Sz.L. sem.