Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lara Alberti

13 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ezt az édes, kelt tésztát már a spanyolok megérkezése előtt is fogasztoták, akkoriban még őrölt és pörkölt amarántmagból készítették. A horroros része az a készítésének, hogy állítólag Izcoxauhqui vagy Huehuetéotl istenségek tiszteletére feláldozott emberek vérével kenték meg a kisült tésztát.…..
A tengerimalac húsának fogyasztása nem újkeletű divat, az Andok területén élők már jóval Kolumbusz érkezése előtt is étkezési célból tartották a malackákat. A tengerimalacot többféle módon készítik, azonban az elkészítésében közös vonás, hogy a hasánál felvágják és lényegében kiterítve, kilapítva…..
A De Puta Madre 69 (DPM69) márka nem mindennapi története Kép forrása: https://www.facebook.com/deputamadre69.co/ A történet ott indul, hogy egy 17 éves  kolumbiai srácot lekapcsolnak a barcelonai reptéren drogcsempészet miatt. A nehéz sorsú fiatal ezek után a Cuatro caminos-i börötnben töltött…..
2016. szeptember 18., vasárnapValahol Németország északnyugati részén igen mozgalmas a mai este és éjszaka. Mert mától egy újabb óceánjáró járja a vizeket, igaz, hétfő hajnalig csak egy folyócska vizét túrja, azt is furcsán, a farával előre. A méretviszonyokat egy korábbi kihajózás képe mutatja…..
Az Indexen nemrég jelent meg egy cikk arról, hogy a Crystal Cruises hajótársaság Serenity nevű hajója Alaszkából az „északi jeges útvonalon” megy New Yorkba - most, augusztus végén még talán úton is van. Az angolból magyarított cikk sajnos egy szóval sem említi ennek a legendás útvonalnak a bevett…..
Lara Alberti 2016.09.17 14:43:58
Tetthely: Messina (Szicilia)Tettes: Carnival Vista,Időpont: augusztus 28.Okozott kár: kb. 250.000 euró Az eredeti cikk forrása, a videó helye A videó jól érzékelteti a hajócsavar iszonyatos erejét. A kapitány túl nagy "gázt" adhatott, és túl közel is mehetett a kishajó-kikötőhöz.  Igaz, hogy sok…..
Lara Alberti 2016.09.17 14:30:20
    Május 7én szombat este került sor az Aida hajótársaság legújabb, legnagyobb, és sok szempontból újdonságot jelentő hajójának keresztelőjére. Az ünnepélyes avatásnak a hamburgi kikötő 827-ik születésnapi ünnepe adott keretet. A keresztelőt régebben a vízre bocsátás előtt végezték, de mivel az…..
...megnézni Velencét "hajótávlatból", azaz egy nagy üdülőhajó fedélzetéről. Ilyesmire gondolok (saját kép 2013-ból az Armonia fedélzetéről): Mert lehet, hogy ebből a nézőpontból már nem sokáig lehet benne része. Ha a velencei városatyák tényleg teljesítik az UNESCO követelését, akkor a térképre…..
Az ember életében párévente eljön az az alkalom, amikor új iskolába, munkahelyre kell menni. Azonban vannak olyan tanácsok, amiket nem árt megszívlelni. De mik is ezek? 1:  Új hely = új lehetőség Úgy képzeld el, mintha tiszta lappal indulnál. Semmit nem tudnak rólad!  Az első nap valószínűleg…..
Don Facundo Bacardí Masso mindössze 15 éves volt amikor elhagyta szölővárosát, Barcelonát és hajóra szállt, hogy eljusson Kubába. Borkereskedők gyermekeként egy igen határozott cél lebegett a szeme előtt: 
európai likőröket fog árulni ezen a távoli szigeten, mitöbb, majd egy nap saját rumot fog…..
A Mojito koktél legelső verzióját egy Silvio Suarez Diaz nevű ember készítette még a XVI. században, Havannában. 
Ebben az italban egy érlelés nélküli, nyers, rosszabb minőságű  kubai rum volt, nem volt benne cukor, de volt benne citrom, menta és egyéb gyógynövények. 
Ebben az italban az alkohol…..
Ez a növény az Inkák igazi aranya! 
Őshazájában, Peruban több, mint 3500 féle burgonyát ismernek, az egész világon pedig összesen több, mint 5000 féle krumpli létezik! 
A FAO szerint ez a jövő növénye mert kis területen nagy mennyiségben lehet termelni, ráadásul igen ellenálló növény: az eredetileg…..
Mik azok a fázisok, amiken nem árt keresztülmenni,  hogy valóban jól tudjunk egy másik nyelven kommunikálni?Nézzük meg,  hogy tanultuk meg az anyanyelvünket: 
Anyukánk beszélt hozzánk vélhetően rengeteget, hallottuk a nyelvet, de mielőtt megszólaltunk volna, hónapokig csak hallgattuk mi folyik a…..
Tudtad, hogy Argentinában van a legtöbb kutya a népességhez viszonyítva? Ha Buenos Airesben jársz, nem ritka kutyasétáltatókat (paseadores de perros) látni akik nem csak egy kutyát sétáltatnak egyszerre, hanem akár egy egész falkát!  Ez egy komoly üzlet arrafelé, sokan élnek belőle mivel a…..
Júzcar egy pici, alig több, mint 200 fős falucska Andalúziában, Malaga környékén. A falu élte a nyugis hétköznapjait, mígnem egy szép, 2011-es napon  csörgött a polgármester telefonja. A vonal másik végén egy SONY-t képviselő ügynök volt aki megkérdezte: Mit szólna hozzá, ha befestenék a -…..
Egy meglepő adat: a Cuba libre (szabad Kuba) koktélból naponta 6 millió adag fogy el.De miért hívják szabad Kubának?A világ második legnépszerűbb koktélja 1900-ban,  Havanna óvárosában született, amikor a spanyol- amerikai háború után ott  megpihenő amerikai katonák betértek egy bárba inni valami…..
Ez egy elég gyakori kérdés, jellemzőan az az ember kérdezi, aki a magyaron kívül más nyelven nem beszél. Még. De úgy őszintén, mit lehet erre válaszolni, ráadásul olyat, hogy igaz is legyen, vállalható is legyen és megnyugtassa az illetőt... Nehéz ügy! Mert a válasz (majdnem) TELJESEN az adott…..
Szótárfüzetből tanulni roppantul unalmas és egyáltalán nem inspiráló.  De milyen szórakoztató módjai vanak a szótanulásnak, ha már az ember nekiállt külföldiül tanulni?  Módszerek a könnyebb szótanulásra: Napi 5-10-20-50 szó? Kezdjük egy kis motivációval: Arra gondoltál már, hogy ha minden nap…..