Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kirkkapitany

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Három EU-grant-et kapott Magyarország az ún. Advanced Researcher kategóriában az idén. Pyber László MTA Rényi, Acsády László MTA KOKI és Csibra Gergely CEU.       G.Fodor Gábor úgy fejezte be politikafilozófusi pályafutását, hogy egyetlen értékelhető sort nem tudott leírni. Innen-onnan…..
A mai jeles alkalomra a világ egyik legismertebb golyóstollát, a Parker Jotter golyóstollat választottam tesztalanynak, aminek még az is lehet, hogy magyar kötődése is van. Egy kis történelem George Safford Parker A történet egy John Holland nevű úriember töltőtollakat gyártó és forgalmazó…..
Retró rOtring roller, no meg korán reggel ritkán rikkant a rigó! Kicsit bajban voltam a mai bejegyzés címének kiválasztásával, mégpedig két okból. Az egyik, hogy ez nem annyira régi toll, mint az eddigiek a sorozatban, hiszen valamikor a 2000-es években fejezték be a gyártását. A…..
kirkkapitany 2016.08.03 14:22:17
@golyóstoll: a budafoki úton az sng üzletben talán még mindig van 600-as new old stock, töltőtoll és ceruza. ott sikerült beszereznem aranyhegyű változatot díszdobozban, a 80-as évekbeli áron. szerintem kisöpörték a rektárt.
sokszor jártam arrafelé és azt mondták hogy a golyóstollat is fogják újra gyártani japánban, lesz belőle. ez úgy 2 éve volt, azóta sem olvastam sehol a dologról. a 2 mm-es töltőceruzát imádom, a golyóstoll nagyon hasonló lehet méretben, és fogásban.
Az első RETRÓ bejegyzés nagy sikerén felbuzdulva újabb gyöngyszemet osztanék meg veletek, mégpedig az ICO Jeans Model nevű golyóstollát, amelyet a Google egyik találata szerint 1980-ban kezdtek gyártani. Arról nem szól a fáma, hogy mikor fejezték be a gyártást, de gondolom az sem tegnap…..
Az országot járva gyakran betérek különböző kisebb papírboltokba, megnézem a kínálatot, hátha találok valami érdekeset, amit máshol nem. Sajnos ez ritkán fordul elő, de helyette ízelítőt kapok a kereskedők hozzáállásából. A minap egy kis üdülővárosban jártam, és…..
Novemberben ajándékötlet hónapot tart a Golyóstoll blog. Ezt a tollat a szolid, elegáns vonalak kedvelőinek ajánlom. (Az ajándékozásról általánosságban ebben az írásban olvashatsz.) Szerelem első látásra - ez volt nekem a CARAN d'ACHE 849 golyóstoll formája. A letisztult, elegáns kivitel szemet…..
A remek kép forrása a wibblewibble blog...
kirkkapitany 2016.08.03 11:50:33
A tollkedvelők körében nagy ismertségnek örvend a Fisher Space Pen űrtoll, amelynek egyik jeles képviselőjével már foglalkoztam ebben, a gyártásával pedig ebben az írásban. Az érdeklődésemet azonban már korábban felkeltette valami, amit egy-két helyen megjegyeznek a…..
- Egy Montblanc golyóstoll a mai írás témája. Azt hittem, káprázik a szemem! Mi történt? - Ez egy hosszú történet. Az ismeretségi körömben kevesen tudják, hogy mivel foglalkozom a szabadidőmben. Annak idején, a blog indulása környékén beszélgettem egy barátommal, aki teljesen immúnis a hétköznapi…..