Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kasza Anita

91 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abban a szerencsés helyzetben részesülhettem, hogy életem eddigi legkülönlegesebb félmaratoni futóversenyén szülővárosomban, Jászberényben - egy nappal a születésnapom előtt – vehettem részt. Pedig már jó néhány éve futok, és számos futórendezvényt bejártam. Ezen a versenyen, mondhatni, spontán…..
Egyáltalán nem szükséges, hogy egészséges és nagyon finom ebédünk elkészítése sok időbe teljen. Ismét nagyon egyszerű, olajmentes, szupergyors, ugyanakkor rendkívül ízletes vegán ebéd készült ma. Íme: Hozzávalók: - Masnitészta- 1 tömb natúr tofu- 1 tömb füstölt tofu- Kevés Tamari szósz- Tiszta…..
Laktató, fűszeres, melegítő étel hideg napokra. Jelen esetben a fasírtot sütőben sütöttem, így szárazabb lett (a csatni ezt valamelyest ellensúlyozta). Aki szereti, ha kicsit szaftosabb, érdemes kevés kókuszolajon sütni serpenyőben. Vannak ételek, amelyek sajnos igencsak követelik az olajat.…..
Hozzávalók: - 200 gramm köles- 90 gramm barna rizsdara- 1 liter növényi tej (jelen esetben kókusztejet használtam) - Kevés vaníliakivonat/vaníliás nádcukor/vaníliapor- 4 evőkanál eritrit- 1 citrom frissen facsart leve- Gluténmentes panírmorzsa (szerintem földimandula panírban isteni!) - Házilag…..
Isteni lett, csak ajánlani tudom mindenkinek! Hozzávalók: - 70 dkg csiperkegomba- 1/2 padlizsán- 3 db közepes édesburgonya- Csomósodásgátló-mentes só- Bors- Fokhagymapor- Basmati rizs A mártáshoz: - 2 db sárgarépa- 2 db fehérrépa- 1 kis darab zeller- 1 kis darab karalábé- 2 szelet alma- 3…..
Régebben ezt a receptet földimogyoró olajjal bolondítottam. Most már tudom, hogy enélkül is - felesleges üres kalóriák nélkül is - rendkívül ízletes ételt lehet varázsolni. Ebben a finomságban helyet kap a sós, a csípős, a savanyú, az édes, és a kesernyés ízvilág is, így lesz tökéletes az…..
Már több mint két éve tart ez a megmagyarázhatatlan csoda. Emlékszem, mikor először áprilisban találkoztunk, már akkor sem értettem, mi ez. Olyan különös érzés kerített hatalmába, amelyet ezelőtt még soha nem éreztem. Nem, ez nem szerelem. Ez nem csupán szerelem, sokkal több annál. Szerelmek…..
A múlt héten történt. Egy ötéves hajdúszoboszlói kislány árván maradt, mert édesanyja egy agyvérzés következtében eltávozott az élők sorából. Bár személyesen én nem ismerem a családot, borzalmas szomorúság, és mély fájdalom tölt el, ha belegondolok abba, hogy ennek a drága gyermeknek édesanya nélkül…..
Nagyon gyorsan, végtelenül egyszerűen elkészíthető, klasszikus recept, amely pirított tofuval is tökéletesen megállja a helyét. Tapasztalatok alapján a jól fűszerezett, pirított tofu sok olyan ismerősömnek is elnyerte a tetszését, akik nem kifejezetten rajongtak eddig a tofu iránt. Tápláló, teljes…..
Nemzetek találkozása: magyaros a klasszikus paprikás pörkölt alapnak köszönhetően, kicsit mediterrános a fonnyasztott fokhagymás spenótnak köszönhetően, de jutott bele egy kicsi Japán is a miso jóvoltából. :) Mostanában eléggé ráálltam a miso használatára, mert rendkívül egészséges, és én az ízét is…..
A chia mag igen fontos omega-3 zsírsav forrás, amely az idegrendszer optimális működése érdekében elengedhetetlen. Gyermekek esetében hozzájárul az agy fejlődéséhez, ezért nekik kifejezetten fontos az omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztása. Összetevők: 4 személyre 8 dl vaníliás…..
Összetevők: 2 csésze szitált tönkölyliszt vagy gluténmentes lisztkeverék (utóbbi összetevőit lásd lentebb) 1 zacskó bio foszfátmentes sütőpor 3/4 csésze kókuszvirágcukor (fogyókúrázóknak 0 kalóriás természetes édesítőszer, pl. eritrit, bár a kókuszvirágcukor glikémiás indexe is elég alacsony…..
Ismét egy magyaros étel veganizált változata, gluténmentes formában. Nagyon finom lett. :) Hozzávalók: 50 dkg natúr tofu 50 dkg csiperkegomba 1 db vöröshagyma 6-8 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1 ek. barna rizsliszt 2,5 dl szójatejföl Tiszta só (Pl. Himalája só) Bors 1…..
Mennyei ízű, tápláló egytálétel. Hüvelyes + gabona, nem hiányzik belőle a hús, tökéletesen laktató, fehérjedús étel. :) Összetevők: kb. 8 főre   fél kg vörös lencse  5 gerezd fokhagyma kókuszolaj 1 db vöröshagyma ( én most azonban medvehagymát használtam :) )  Kb. fél ujjnyi friss…..
Ezeket a gusztusos kis tálacskákat a 8 éves fiammal együtt készítettük az iskolába egészségnap alkalmából. A tál tartalma: Magyaros zöldségfasírtok (répás, céklás, brokkolis), avokádós-medvehagymás quinoa saláta és görög saláta tofuval. Ez a tál egy remek válasz erre a kérdésre: "De hát akkor ti mit…..
Hús helyettesítésére az alábbi növényi élelmiszerek kiválóan alkalmasak:   - szejtán (búzahús, állagában és ízében ez emlékeztet leginkább a húsra, azonban én nem használom, mert tömény glutén), - szárított szójakocka (melyet felhasználás előtt minimum egy fél órára fűszeres, forró…..
Kétgyermekes édesanyaként számomra gyermekeim egészsége a legfontosabb. Mivel gyerekkorom óta komolyan foglalkoztat a táplálkozástudomány, és szívügyem az egészséges táplálkozás, folyamatosan törekszem arra, hogy rendszeresen a legegészségesebb ételek kerüljenek a családi étkezőasztalra. Hároméves…..
Extra gyors, egyszerű, olcsó, finom ebéd. Az eredeti milánói makarónitól annyiban különbözik ez a ragu, hogy a szokásos gépsonkát csicseriborsóval helyettesítjük, és azt ugyebár nem nehéz kitalálni, hogy a csicseriborsó a szervezet számára sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a gépsonka.…..
Nagyon magas tápértékű reggeli, tízórai,vagy uzsonna a gyerkőcöknek a suliba csomagolva a benne lévő igen egészséges összetevőknek köszönhetően. Az alábbi gluténmentes lisztkeverék kiválóan alkalmazható egyéb édes süteményekhez is. Összetevők: 2 csésze gluténmentes lisztkeverék (összetevők…..
Egyszerű, gyors, egészséges, de annál finomabb leves! :) Hozzávalók: Fél kg brokkoli 1 nagy db édesburgonya (batáta) 1 fej vöröshagyma 6 dl kókusztej 1 db bio zöldségleves kocka Tiszta só Bors Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom, a brokkolit rózsáira szedem, megmosom,…..
Hozzávalók: A mákos gubához 4 db tönkölykifli (vagy egyéb kifli) 8 dl mandulatej 1 tasak vaníliaízű pudingpor Darált mák Por állagú eritrit (vagy egyéb természetes édesítőszer) Kókuszolaj A turmixhoz: 1 doboz (250g) fagyasztott áfonya Néhány szem magozott, fagyasztott…..
Összetevők: A süti "tésztájához": 3 db alma lereszelve 2 bögre (gluténmentes) zabpehely fél bögre darált dió (vagy egyéb olajos mag) agávé szirup fahéj A turmixhoz: 2 marék földieper 2 db banán 2 marék bébi spenót kevés citromlé tisztított víz Elkészítés: A süti összetevőit…..
Összetevők: 1 Kg mirelit zöldbab 250 g barna rizs 1 tömb tofu 1 kis rúd csicserikolbász (opcionális) 1 nagy doboz szójatejföl Növényi sajt 2 fej vöröshagyma 8 gerezd fokhagyma Tiszta só Bors Fűszerpaprika Fűszerkömény Kókuszolaj Elkészítés: A sütőt előmelegítem 190 fokra. A…..
Mindent a temesvári sertéstokány hagyományos receptje alapján csináltam azzal a különbséggel, hogy a sertést füstölt tofuval, a tejfölt szójatejföllel, a finomlisztet barna rizsliszttel, a szalonnát pedig kókuszolajjal helyettesítettem. Így a  teljes értékű finom, laktató ételünk laktóz- és…..
Az eredeti, kevésbé egészséges palacsintatészta vegán, gluténmentes kivitelben. Készíthető a tészta 100% hajdinalisztből is, azonban tapasztalataim szerint úgy kevésbé ízletes. Őrölt zabpehellyel kombinálva viszont nagyon finom. Teljesen fölösleges lenne ebben a tésztakeverékben a tojás, mivel a…..