Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mother of the Real Dragon

11 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az anyák nem azért lesznek ám depressziósak, mert nincs mit csinálniuk és jó dolgukban nekiállnak luxushisztizni, hisz van 1-2-3 életviteli tanácsadójuk, akik beosztják az idejüket. Az anyák attól lesznek depressziósak, hogy a kutyát nem érdekli, hogy ő velük mi a fasz van. Mert számtalanszor…..
  Nyáron úgy döntöttem, internet szolgáltatót váltok. Válogattam, nézelődtem, mi lenne a legjobb- elszúrtam vele közel egy hetet. Végül a T- Home mellett döntöttem. Beültem a számítógép elé, és online elkezdtem megírni a megrendelésemet. Kattogtattam jobbra-…..
Mother of the Real Dragon 2017.05.04 15:49:43
@kyanzes (törölt): Szerencsére minden szolgáltató rögzíti a telefonhívásokat, amit el is árulnak a beszélgetés elején.
Ezt a beszélgetést vissza lehet kerestetni, CD-re kiírják és lehet vele reklamálni.
1 hónap ingyen upc net született egy ilyen reklamálásból.
Miután azt jelezte a szervezetem, hogy a heti 1 jóga óra meglehetősen kellemes a testnek és a léleknek egyaránt, de heti dózisnak kevéske, valami megoldást kellett találni az itthoni gyakorlásra.Mivel a Raptor gyerek nem sok szabadidőt hagy, így kénytelen voltam bevezetni a…..
MyBabyMyRules Saturday night fever 2017.03.11 20:05:00
Mikor kicsit az apját nyúzza...
MyBabyMyRules Helyreállt a rend 2016.10.11 09:19:34
Túl vagyunk egy újabb növekedési ugráson. Ez azzal járt, hogy az amúgy jól alvó gyerek - értsd 8-12 óra egyben - elkezdett marháskodni. Eleve átállította a táplálkozási és alvási szokásait azzal, hogy a 6 óra környéki etetés után úgy elaludt, mint a bunda és kimaradt a 9-es kajázás, de éjjel minimum…..
MyBabyMyRules A nyelv ereje 1. 2016.09.26 11:07:07
Az életem folyamán sokszor hangzott már el a számból, hogy a magyar nyelv beszédes. Bár legtöbbször szarkazmustáblával a kezemben. Pl. mikor a casino vendég dühöngött, hogy miért nem ad a gép, én meg felhívtam rá a figyelmét, hogy a masinának az a neve, hogy "nyerő gép", nem pedig "nyerő vendég".…..
Mother of the Real Dragon 2016.09.28 14:57:34
@Kis ember: Kedves Kis Ember!
Egyrészt sehol nem írtam, hogy szakértő volnék, avagy nyelvész. Ez egy blog, a saját személyes élményeim, gondolataim szavakba öntésére, vagy kiventillálására. Tehát bátran belefér a kocsmafilozófizálás kategóriájába, nekem elfér az arcomon.

Másrészt bárhogyis volt a múltban, mai megszomorodott kis világunkban a fázisokat 1., 2. és 3. trimeszternek hívják. Bár találkoztam olyan asszisztensnővel, aki szemeszternek nevezte, de mit vitatkozzak én egy szakemberrel.

A 9 hónap során vagy kismamának szólítottak, vagy terhesnek tituláltak, sem az áldott állapot nem került szóba, sem a várandósság.
Fizikai teherként pedig csak az utolsó 1-2 hetet éltem meg, mert a kis ivadék nem siette el az érkezést.
De egyik fázisban sem hívtam terhességnek, kizárólag várandósságnak. Mert én vártam Őt. :)

Üdvözlettel, Csakanya
Mother of the Real Dragon 2016.09.29 12:17:46
@McKinney: Sajnos igen. Már abból is látszik, hogy a szülő nőt fekvő testhelyzetbe kényszerítették, szíjazták, ahelyett az évszázados hagyomány helyett, hogy a vajúdás, kitolás alatt hagyjuk érvényesülni a gravitációt. Pl. szülőszék formájában.
Szerencsére a jobb kórházakban már van minen irányba állítható szülőágy, de ez sem olyan nagyon régóta.

Amúgy elkeserítően magas az abortuszok száma. A védőnőm az első alkalommal mondta, hogy minden harmadik terhesség abortuszként végződik az általam választott kórházban.
Ebben erőteljesen hibás a felkészítő rendszer, a megfelelő felvilágosítás hiánya úgy családon belül, mint intézményesítve. Illetve az, hogy a fogamzásgátlási eszközökre 0 támogatás jár.

Mondjuk ugyanígy nem jár támogatás a várandósság ideje alatt ajánlottan szedendő vitaminokra sem. Sem a pelenkára, popsitörlőre. A családi pótlékról és egyéb juttatásokról meg inkább ne is beszéljünk.
Az lenne a minimum, hogy a kismamák alsó hangon minimál bért kapjanak, hisz attól, hogy gyereket nevelnek, nem hogy kevesebb lesz a kiadásuk, hanem több. Lehet többen mernének gyereket vállalni, ha nem a mélyszegénység és a család között kéne dönteniük.
MyBabyMyRules Napi szop(tat)ás 2016.09.27 07:30:00
Biztos az én fejemben van a hiba és nem megfelelő sorrendben kötötték össze a diódáimat, de nekem sosem jutna eszembe megkérdezni (még közeli ismerőstől sem), hogy "szoptatsz még?", vagy, hogy "van elég tejed?". Ez amolyan magánügy, amit vagy megoszt velem valaki önszántából,…..
MyBabyMyRules A pillanat 2016.08.09 14:36:03
...mikor a fiad szerelmes lesz beléd.  A gyermek nagy átéléssel falatozik, annyira, hogy a szája szélén kicsordul a tej, majd ahogy kinyitja a szemét, táguló pupillával rádcsodálkozik, s mikor már a szembogara akkora, mint egy kistányér kedvesen elmosolyodik. Eközben ki is "esik" a szájából az…..
A minap utaztam a pocokkal a buszon. Békésen szuszókált a hurcikendő mélyén, csak a két kis csupasz tappancsa lógott ki. A következő megállóban felszállt egy idős hölgy és bár át kellett küzdenie magát rajtam, mellém ült le. Egyszer csak hallom a meglepett hangját: - Jé!…..
MyBabyMyRules Reggelek 2016.07.29 08:49:52
Szeretem a reggeleket. A gyerekemnek még olyan finom, meleg, álomszaga van. Már leszámítva az alaposan telidurrantott pelenka bukéját.  Ilyenkor a gyerek még szüttyög, hangosan cuppogtatja a hüvelykujját, gigantikus nyögdécselések közepette nyújtózkodik és láthatóan félig még az álomvilágban…..
Mother of the Real Dragon 2016.07.30 21:48:41
@stampoasis: Lehet kissé depressziósak voltak. :)
MyBabyMyRules Nem tapiba készült 2016.07.27 16:14:30
Egészen elképesztő, hogy az emberek mennyire nem használják a fejüket, vagy csak egyszerűen mennyire tapintatlanok, akarnokok. Már a várandósságom alatt rá kellett szóljak jónéhány emberre, hogy ne akarja tapogatni a hasam, csak mert BENNE van egy gyerek, mert hát eddig sem tapogatta. Azaz eztán is…..
Gondoltam írok pár sort, mert azt úgy illik. Mármint, hogy miért is kezdem el verni a billentyűket, pont most.Volt néhányszor késztetésem a 9 hónap alatt, míg a várandósságom napjai leperegtek, de egyik inger sem volt olyan erős, hogy végül rászánjam magam, pedig időm bőven lett volna rá. Viszont…..