Regisztráció Blogot indítok
Adatok
/ yossarian /

103 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
yossarian Putty-Purutty-Putty-Putty 2022.04.03 15:03:58
  Orbán szerint a szerelmi csalódásoktól lesz valaki meleg (Hát ez egy hülye...) Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?Naná! A lány-lány felállás élőszereplős szemináriumra…..
Miniszterelnökünk jellemzése egy emlékezetes februári nap óta nem okoz különösebb nehézséget, de nyilván egykori barátja, oligarchája, tolvajtársa nem volt egzakt, médiaüzenetként ugye elsősorban tömörségre kell törekedni. Mélyebb analízisben nyugodtan színezhetjük tovább a képet, hiszen így lesz…..
Ezek a szigorítások már szeptemberben a semmi látszatintézkedései lettek volna, nemhogy most. Főnök, ma reggelre elhunyt 90 ember, vágod? Szeretném azt hinni, hogy a szádon keresztül érkező adatértelmezés csak a népnek szól, belül azért még látod a valóságot. Szeretném azt hinni, de egyáltalán nem…..
yossarian Késő van már - O1GY 2020.11.02 13:05:27
Egész Európa úgy ment bele a második hullámba, mintha semmit se tanult volna az elsőből. Mi a kretének között is a legkreténebbek közé tartozunk, mert a többiek már elkezdték a korrekciót, zárnak és szigorítanak, nálunk ilyen korrekcióra semmilyen hajlandóság nem mutatkozik (egy tegnapi halvány…..
yossarian Hazaárulás 2020.10.13 09:38:44
A hazát el lehet árulni, van olyan helyzet. A mostani pedig eléggé az. De legyünk precízebbek! Valójában nem a hazát árulod el, hanem a hazádban berendezkedett hatalmat. Hogy ennek van néminemű alapja, majd a végén egy-két szemléletes példával alátámasztjuk, de először kapaszkodjunk bele az…..
A "Hogy NERjem az arcotokba" attitűdjét Al Pacino nevezetes monológja inspirálja, különösen a Fuck You Too szelíd felkérése. Szókimondó, durva szövegek. Hogy miért?Leginkább azért, mert deformálódtunk. Olyan torzulás történt, amire nem lehet a szokásos válaszokat adni. Kevés a levegő, tele van…..
Orbán egy hülye. Ezúttal nem a nagyfőnök, hanem az altiszt. Jó, hát fideszközelben mindennapos kunszt leosztani egy szellemiekben sokkal bőségesebb, képességesebb embert (Szakács versus Romsics, még most is visítok), ez ugye önmagában mindig és minden körülmények között vicces epizód, amit hangos…..
/ yossarian / 2020.10.08 15:25:01
@Ekrü: Oké, akkor legyünk világosak: szoros kontaktokról beszélünk. Ahogy mindenki a járvány kezdete óta a kontaktkutatás alatt ezeket az embereket érti. Rokonok, ismerősök, illetve ahol hosszabb időn keresztül, és főleg zárt térben együtt tartózkodás megvalósult.
Kockázat nyilván buszon is van, és értelemszerűen nem tudsz mindent lefedni ellenőrzéssel, de a görbelaposítás (R0 csökkentése) a fenti szoros kontaktok kiszűrésén alapul leginkább.
/ yossarian / 2020.10.08 15:27:00
@Ekrü: "a lakosság nagy többségére nézve még csak nem is veszélyes."
Ez egyszerűen nem igaz. Kérdezd meg Szívós Mártont, a játékosainak vízilabdás tüdejéről!
/ yossarian / 2020.10.08 15:29:18
@kvadrillio: offtopik, ezt ne folytasd!
  Mennyire felelős politikai vezető az, aki egy olyan kérdésben hallgat a nép szavára, amihez a nép de facto hülye? Járványügyi intézkedések döntéseihez egy orvosdoktori prefixum a belépő, szakosodás, kutatóorvosi és epidemiológiai tudás, szóval néhány könyv elolvasása, ilyenek… Nem, nem elég a…..
Koronavírus Az utóbbi egy hétben kilendült a mutató, napi több száz új fertőzöttet regisztrálnak. Magyarázat, információ, tájékoztatás nincs, még Müller nagymami sem kántálja az unalmas intelmeit, csak úgy ott van pár rosszul karbantartott szám, kezdjetek vele valamit! Azt se mondja, hogy a…..
Színház Színházegyetem tárgykörben azt kérdezi a még a popkultúrához is hülye kultúrharc-megszállott, hogy: „Mit tett ő? Van egy személy, akit ő elnyomott, van olyan ügy, ami ellen olyan diktatórikus eszközökkel lépett fel, ami indokolná ezt az esztelen fellépést?” Ő, vagyis Vidnyánszky…..
yossarian East side, West side 2018.12.04 06:12:00
  Meghagytuk a hanyatló nyugat ópiumának. forrás: Vajdaságma East side, West side, ősrégi huzavonát tett helyre ez a döntés. István még erőszakkal kardozta az Urálból épp ideérkezett hátrafelé nyilazó atyafiakat az európai kultúrába, Jánossal-Mátyással már mi vetettük lábunkat a küszöbre netovább…..
/ yossarian / 2018.12.05 06:33:47
@maxval balcán bircaman: Már megijedtem, hogy csak értelmes kommentelők jönnek, de hozzád érve megnyugodtam.
/ yossarian / 2018.12.05 15:39:20
@maxval balcán bircaman: Nem ultraliberális, hanem kritikus. Talán ismered a szót, ha nem is érted, és ritkán alkalmazod.
yossarian Itt? Mindenki!!! 2017.11.29 17:14:00
 ..
yossarian Demagóg 2017.11.07 17:59:00
  Népbetegség, az emberi természet biztonsági rését kihasználó érzelmi zsarolás, szándékos vagy belénk nevelt manipuláció.  Amikor a halottak napja összeverekszik a halloweennel, sokkal kevesebb élőhalott szaladgál körülöttünk, mint megvezetett, saját mimózaszentimentalizmusában felháborodott…..
yossarian BÉKÁKÁ 2017.08.02 11:35:24
Másfél perc után már osztják, öt percen belül legalább tíz gúnymém születik belőle, fél óra múlva pedig százezrek szednek szét, és néznek hülyének, ha valóban úgy viselkedsz. Különösen igaz ez állami nagyvállalatok, önkormányzati cégek felelős vezetőjeként, hiszen miattuk amúgy is bedurrant…..
/ yossarian / 2017.08.03 17:59:35
@hullajelölt88:
@dr. mesterséges színezék:

Véletlen.
Sajnálatos véletlen, de véletlen.
  Azt pontosan lehetett előre tudni, hogy a fideszes hatalomgyakorlás nem tapintatos portörlés lesz, inkább buldózerrel szedik szét a házat, felzabálnak mindent, nem adnak levegőt. Erre készülni kellett volna, ettől függetlenül a halálhörgés és sikolyok övezte pánik legitim jelenség, már csak ha az…..
yossarian Do Not Disturb! 2016.12.08 06:37:53
  Paréj módon viselkedni igazán szórakoztató dolog, már ha ezt nem indulatból, hanem szándékkal teszed. Taplónak lenni kiváló közérzetet biztosít, mert nehezen, vagy egyáltalán nem értelmezhető az ilyen-olyan behatásokra adott mufurc, goromba válaszod, és mi sem mókásabb, mint tesztelni a…..
/ yossarian / 2016.12.09 07:59:51
@Jakab.gipsz: Társadalomfilozófiának valóban elég szegényes lenne. Szerencsére nem is annak készült, pillanatfelvételnek viszont talán megteszi.
Az már egy érdekesebb kérdés, hogy a többes szám második személy milyen csoportot takar, kiknek a nevében nem akarsz megfelelni az elvárásoknak? Ha a témához hozzátennél érdemben is, példát mutatnál nekem, hogyan lehet a felszín üres karcolgatása helyett valódi ásást végezni.
yossarian Lábolvasás 2016.11.28 22:58:00
Lábfejünk sok szempontból fontos alkatrészünk, elősegíti a konfliktusmentes kapcsolat kialakulását az anyafölddel. Nélküle járásunk sokat veszítene természetes kecsességéből, a cipőink is ormótlan flakonokra hasonlítanának,  pár lépés után le is esnének rólunk, el is hagynánk azokat. Bénán…..
yossarian [shorttrack] 03 2016.11.02 18:34:00
    A hazai parlagon régóta ismerős érzés, amikor szar és szar között kell választani, aztán jön a kétfarkú, és poénra veszi az egészet. Nyilván recseg-ropog a döntésmechanizmus, a demokratikus politikai rendszer jelenkori formátumának bealkonyult, legyen az tengerentúli elektori, angol…..
yossarian Kész cirkusz 2016.10.14 16:47:00
A boszorkánytól féltem, a bohócot viszont szívből utáltam. Az egyik azóta se változott, sőt, ahogy megértettem, miért, csak fokozódott.Persze ahol a rejtegetett, odúba bújtatott lélekmocsok, a legrohadékabb zsigeri indulataink levezetése zajlik, bármennyire is álcázzuk vidámsággal, öltöztetjük…..
yossarian A viszály csírája 2016.08.31 16:50:00
Aki a kultúrát félti, csak önmagát félti.A kultúra egyik legizgalmasabb tulajdonsága, küldetése, hogy másik kultúrával találkozva, érintkezve egy addig soha nem látott, soha el sem képzelt világ jöjjön létre. Kulturális értékeink légmentes izolációja, szögesdróttal történő körbevétele csak…..
yossarian Fidesz FM 2016.08.02 16:16:00
Némileg egyszerűsödött, és az arcunkba fingás sztenderdizált viselkedésformájával transzparenssé is vált a médiapolitika rádiós szegmensének működése az akkor még nagykoalíciós alkuval kipancsolt döntés óta. Ahogy egyszemélyessé vált a játszma, és a győztes letarolt, leuralt mindent, ekkorára…..
yossarian Szúnyog 2016.07.28 16:55:00
Borzasztó hangja van. Ahogy fekszel, először csak a távolból szólal meg a hegedű, amikor megkapja a felszállási engedélyt, és elindul egy messzi-messzi galaxisból, az éjjeliszekrényed nyitva hagyott fiókjának pereméről, átszeli a köztetek elterülő hatalmas légóceánt, gyűri le megállíthatatlanul…..
yossarian Balatonextrém 2015 2016.02.05 14:12:00
    Egyébként ha egy minimális józanság van benned, nem fogsz neki december utolsó napjaiban egy nap alatt Balatont kerülni. Még az is lehet, hogy fázni fogsz, kétszáz alatt biztosan nem úszod meg, a sötétbe is belecsúszol, a lányok sem vetkőznek, az összes fagyizó zárva, szóval akárhogy keresnéd,…..
yossarian Pirosfehérzöld 2015.10.23 07:00:00
Nagy Imre, Kossuth, Széchenyi, Szent István ma másra sem jók, de mindegyik kiváló apropó egy-egy wellness-hétvégére, lehetőleg csütörtökre vagy keddre élesítve, hogy négy legyen a háromból.(Mégha egy szombat el is vérzik ennek az árán. Dehát több is veszett…..
yossarian Éhen dögölhettek 2015.09.03 12:10:00
Talán még mindig az eurázsiai sztyeppéken kergetnénk a lepkéket, ha ezeregyszáz évvel ezelőtt ismerik a drótfonás mesterségét, és a Vereckein beleakad az orrunk a falba, bár az is igaz, hogy a meghódított medencével sem nagyon tudtunk igazán jól gazdálkodni, mára lakótelepi…..