Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Bátonyi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy lehetséges nagy léptékű fejlesztés vasbeton nélkül is. Budapest úgy él a városlakók és az idelátogató külföldiek gondolataiban, mint Európa közparkokban egyik legszegényebb metropolisza. A fővárosunkkal nevének hangzása miatt sokszor összetévesztett Bukarest kevés eredendő adottságával múlja…..
Péter Bátonyi 2016.07.22 15:28:33
@városjáró:

Tisztelt Városjáró!

Várakozásaimnak mindenben megfelelő válaszát köszönöm.

Üdvözlettel:
Bátonyi Péter
Péter Bátonyi 2016.07.22 17:22:36
@városjáró:

Ezt még kigazdálkodom valahogy.
Egyébként a blogján járva egészen más hangvételű írásokat láttam. Ennek alapján kissé meglepőek a hozzászólásai, de ez nem az én problémám.
Ha az Ön célja is az, hogy Budapest egyre normálisabb város legyen, akkor sok sikert!
Péter Bátonyi 2016.07.25 16:07:23
@városjáró:
Természetesen az esztelen pénzszórást én is ellenzem. Van egy-két nagyberuházás, amit ilyennek tartok és ezek ellen szót is emeltem néhány korábbi bejegyzésemben (sőt, nem kell nagyon a sorok között olvasni ahhoz, hogy a mostani cikkben is felfedezhesse a kritikai élt). A Múzeumkert felújítása azonban szerintem nem ilyen, és az első hozzászólásából ítélve Ön sem tartja annak. Néhány cigarettacsikknél azonban többet kell ott helyretenni, amihez viszont pénz kell. Az efféle beruházásokat - legalábbis részben - EU-s forrásokból finanszírozzák. Ezeket a kereteket Magyarország vagy lehívja, vagy nem, az Uniónak szinte mindegy, de nekünk korántsem az. Ráadásul az EU-s pénzek java céltámogatás, tehát nem költhető el szabadon (inkubátorra meg lélegeztető gépre, ahogy sokan hirtelen támadt szociális érzékenységüktől vezérelve követelni szokták). Vannak olyan hibák, amelyeket az elmúlt fél évszázadban követtek el, és amelyeket így is, úgy is helyre kell hozni. Ilyen a lepusztult Múzeumkert szakszerű felújítása, vagy a gyártelepi hangulatú Rádió-tömb helyrepofozása.