Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Műhold Ötös

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezetés Ennek az írásnak egy korábbi változata már megjelent a namitgondolsz.hu blogon. Ez annak részben az eredeti, részben bővített változata. (Sajnos nem találom a linket. A mostani posztjuk is ezzel a témával foglalkozik „Legyünk fatalisták?” címmel. Érdemes elolvasni, mert másképp,…..
Műhold Ötös 2017.09.05 18:34:23
@quodlibet: Abban, hogy mást gondolunk erről, sőt, ahogy te mondod, "másként gondolkodunk", egyetértek veled. Nekem nagyon "analitikus", elemző, és bizony, filozófiáról lévén szó, néha szőrszálhasogató is a módszerem. Bevallom, ehhez képest, amiket te írsz, azokat néha zavarosnak, máskor önellentmondónak látom. De gondolom, te meg az enyémet hasonlóan.
Abban, hogy nem közeledik egymás megértése, csak félig értek egyet. Úgy látom, te tényleg nem nagyon érted, amit én írok, én viszont értem, amit te írsz. Csak nem értek vele egyet, nem tartom helyesnek. De hát pontosan erről szóltak az eddigi hozzászólásaim is, amelyekben tételesen, és részletesen válaszoltam a blogposztban feltett kérdéseidre.
Ami pedig azt illeti, hogy ezt a nézeteltérést nem lehet megbeszélni, az tényleg egyfajta kisebb botrány. Nem szokatlan persze, hiszen még a filozófiai vitákban is nagyon kevés a vita során kialakuló egyetértés, de mindenképpen valamiféle botrány. Hiszen ez ember úgy gondolná, hogy ezen a szinten már csak a tiszta racionális érvek játszanak, és semmi más.