Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hufeisen

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hosszabb időt külföldön töltők közül sokan szokták felhozni azt, mennyire meghökkenti őket a magyarok feszültsége. Mások szerint ez nem igaz, mert külföldön is hasonló a helyzet. Természetesen nem akarhatunk igazságot tenni (talán nincs is, hiszen minden ember másként éli…..
Hufeisen 2019.03.12 20:11:07
@takarék-láng: egyrészt Viktorunk mint közvetve (bankadók, infláció, stb), mint közvetlenül (jb alapkamat) sokat tehet a kamatért.
Másrészt én Bécsben lakásban a harmadikon lakom. Mégis magamnak termelem a paradicsomot, csilit, stb. mert egy parkban csirkehálóval elkerítettek pár nm-t néhány lelkes hülyének, és a város anyagilag is támogat minket. Ez Pesten meddig működne?
Persze a bécsi föld sokkal szarabb, mint 60km-rel odébb, ezt érzem is, a schneebergi csapvízről ne is beszéljünk...
Hufeisen 2019.03.12 21:37:48
@takarék-láng: nem mondtam, hogy melyik ténykedés milyen hatással van rá, csak azt, h befolyásolja.
Egy normális országban nem a kormány mozgatja az alapkamatot, ha jól tudom...
Talán emlékeztek még rá, pár héttel ezelőtt jelent meg Balázs írása arról, hogy hat év Dánia után úgy döntött, más irányba indul. (Aki nem emlékszik, itt elolvashatja, hogyan kell elköltözni Dániából., itt pedig magáról az őrült ötletről olvashat.) Nos, ez a más…..
Azt mondják, az ember hétévenként megújul. Ha ez igaz, akkor a mai poszt szerzője, Dani és párja éppen jó ütemérzékkel váltanak hét év Ausztria után. A mai posztban a történetük mellett egyfajta összegzést is kapunk (meg pár fotót is, egy bringás kirándulás emlékeként)...
Bence lassan másfél éve él Ausztriában és mint írja, ő egyszerűen csak jobban szeretett volna keresni és élni, ezért vágott bele a határátkelésbe. Érdekes tapasztalatokkal gazdagodott, mint írja, azt például nem érti, miért kell bántani azokat, akik külföldön képzelik el az életüket. (A képet is ő…..
Egy álláshirdetésben általában szerepel a fizetés, a feltételek és még pár munkaerővonzó részlet, például az ingyenes nyelvtanfolyam, amivel például az egészségügyben dolgozókat csábítják. A mai poszt azért érdekes, mert szerzője, Erika a „másik oldalról” látja a…..
A külföldi munkakeresés mellett legalább akkora kihívás a gyermekes családoknak az óvoda- és iskolaválasztás is. Akad olyan ország, ahol ez a dilemma még erősebb, például mert az állami oktatás olyan, amilyen. Ez a mai egyik témánk, emellett kóstolgatunk egy kis vietnami kaját,…..
Ha jól számolom, hat országot ölel át a mai poszt, ami egy nyári autós kalandozás története. És tényleg kalandokkal teli volt Alma és családja minikörútja tele jó és kevésbé kellemes élményekkel. Mi az a tárgy, amit semmi pénzért nem hagynál hátra, amit magaddal vittél…..
Hufeisen 2018.08.17 07:55:15
Srí Lankát sokan “mini-Indiának” tartják, de ez nem teljesen igaz – legalábbis régi és rendszeres szerzőnk, TeePolgar szerint, akinek volt szerencséje ellátogatni az országba. Következzen tehát az élménybeszámoló, szokás szerint érdekes képekkel. Ja, és az is megint…..
Hufeisen 2018.07.17 09:19:45
@Arthamyr: @gabors: Burmára értettem, és csak Dragonlady-nek szólt a kérdés, nem tudom, hogy kerültél be a hsz-omba, nehari.
Hufeisen 2018.07.17 09:34:48
@Dikusz: ha csak úgy nem... de hogy mit sikerült félrenyomnom még mindig nem tudom, ismét bocsánatot kérek.
Hufeisen 2018.07.17 10:24:18
@Dragonlady (Bp, Hun): Kedves Dragonlady!
Próbáltam Tőled kérdezni, de elbalfaszkodtam... szóval
"Mi lett rosszabb? A diktatúrának ugye elvileg vége, de az asszony se dícséri nagyon az új rendszert..."
Köszi (mindenkinek)!
A magyar iskola olyan, amilyen (némelyik jobb, némelyik gyengébb), ám az biztos, hogy olyan problémával, mint amit a mai poszt két szerzője, Kriszti és Fanni (akik legutóbb az ausztriai szülésről írtak posztot) körbejár, nem nagyon kell szembesülniük. Következzenek tehát egy…..
Hufeisen 2018.07.03 08:50:19
@Csodabogár: jepp, U-Bahn a metró.
Hufeisen 2018.07.03 08:56:30
@Határátkelő: igen, a Schnellbahn hivatalos címe lehet ez, de a metróé nemhinném.
Az S-bahn köbö a magyar HÉV-nek felel meg. Köbö...
Hufeisen 2018.07.03 09:04:33
@Határátkelő: nem hinném, h ez a poszt legfontosabb eleme, de akit érdekel a bécsi tömegközlekedés a wikin megtalál mindent.
S-Bahn is megy olykor a föld alatt (a villamos is), és városon belül jó rá a bécsi bérlet. Eddig ugyanaz mint Pesten, annyi a különbség, h itt a Schnellbahnnal át tudsz menni a városon, így gyakorlatilag a metró egyik alternatívája lehet, míg BP-n a HÉV nemigen...
„Amennyire nem akartam ezt az egészet, hogy 1000 km-re a családtól, a házunktól, a megszokott környezetünktől éljek, annál jobban megszerettem” - fogalmaz Anikó, aki egy hete írta meg több, mint három éves németországi történetük elejét. Most következzen az akkor beígért folytatás, lássuk, mi…..
Aki úgy véli a poszt címét olvasva, valami hiba lehet a kréta körül, annak csak elviekben van igaza. Hiszen ugyan kétségtelen, Törökország lakóinak elsöprő többsége muszlim, így elvileg a karácsonyhoz sincs sok közük, az élet (és a kereskedelem) azért ennél bonyolultabb. A Törökországban élő…..
Ausztria mellett rengeteg érvet fel lehet hozni (miként ellene is – mindkettőre volt már példa, például itt és itt, érdemes elolvasni), ám ezek az érvek sokszor legalább annyira sokat elárulnak a lista összeállítójáról, mint az országról. Egyebek mellett ezért is tetszik nekem annyira a most futó…..
Múlt héten jelent meg Ütvefúró írása arról, milyenek is a hétköznapok egy svájci ötcsillagos hotelben. Akkor ígértem a folytatást, ami meg is érkezett, megismerkedhettek benne egy erős(ködő) olasz pincérrel, a sofőrökkel, a recepciósokkal és még sok érdekes figurával. A kép illusztráció..
Hufeisen 2017.12.04 07:40:19
Sokan vágnak bele felelőtlenséggel kevert vakmerőséggel a határátkelésbe (bár remélhetőleg egyre kevesebben vannak olyanok, akik nem tájékozódnak előzetesen), nyelvtudás és/vagy megfelelő információk híján. Pedig nem árt tudni, hogy a munkavállalás külföldön sem feltétlenül diadalmenet. A következő…..
Nehéz mit írni Anyidzsam levele elé, de az mindenképpen kiderül belőle, hogy nem szerencsés „hinni” dolgokat, érdemesebb utánajárni és pontosan tudni, különben az ember könnyen bajba kerülhet. Mindenesetre azzal bocsátom útjára a mai posztot, hogy hátha tud valaki segíteni, vagy tanácsot adni…..
Külföldre költözéskor sok mindent meg kell szoknia az egyszerű határátkelőnek, és most nem feltétlenül a nagy dolgokra (ügyintézés, lakásbérlés menete, stb.) gondolok, hanem olyan apróságokra, melyekre elindulás előtt nem is gondol az ember, a mindennapi életben azonban…..
A mai posztnak története van, ugyanis Atesz magánlevélnek írta, és én győztem meg arról, hogy több segítséget kaphat, ha kiteszem a blogra. Ennek megfelelően előre arra kérnék mindenkit, hogy ennek szellemében is olvassa és kommenteljen, azaz ha lehet, inkább segítsünk neki, még akkor is, ha esetleg…..
Hufeisen 2017.08.03 09:10:29
@Sexual Harassment Panda: Bécsben?!
Max a hegyekben alap...
Hufeisen 2017.08.03 09:59:49
@Sexual Harassment Panda: és ezek közé tartozik Bécs is? Mint írtam én arról nyilatkozom, ott tuti nem jár kéró.
Bocs h belepofázok ha komoly a kérdés a bejelentésröl, GKK-ban kérj Anmeldebescheinigung-ot.
Posztolónak: jelentkezz minél több osztrák-magyar fb-csoportba, ott megmondják a tutit.
A bruttó nemzeti össztermék (GDP) mintegy 3 százalékát teszi ki a külföldön élő és/vagy dolgozó (hogy miért így fogalmaztam, rögtön kiderül) magyarok hazautalt vagy hazavitt pénzei. A legtöbben nem meglepő módon Ausztriában és Németországban keresik meg ezt az összeget egy friss kutatás eredményei…..
A kérdés nem csak Magyarországon, és általában a kelet-európai régióban aktuális, és akkor most nagyvonalúan tekintsünk el a Gyere haza, fiatal program látványos (és az első pillanattól megjósolható) kudarcától. Menjünk Európa másik felébe, Spanyolországba, ahol szintén…..
Hufeisen 2017.06.21 11:48:20
Hufeisen 2017.06.21 13:37:12
@geegee: Szerencsére rosszul számolod. Az éves bért - ahogy mar elottem irták - 14-gyel kell osztani, azaz 4600€ a havi bruttó, es a két pluszpenz az 3600€ télen es nyáron, mivel kevesebb járulék jön le belőle (ugye 13. és 14. hónapra nem kell biztosítást fizetni)
Csilla hét évet dolgozott Ausztriában és Svájcban (a sors iróniája, hogy ő is szállodában, mint a tegnapi poszt szerzője), és felemás tapasztalatokat szerzett: egyrészt anyagilag sikerült annyira megerősödni, ahogyan Magyarországon aligha ment volna, másrészt szinte ráment az egészsége a hajtásra.…..
Jánosék tavaly költöztek ki Nagy-Britanniába, immár másodszor. Meglehetősen érdekes hónapokat töltöttek a szigetországban, ahol egy hotelben dolgozott takarítóként. Ebből az időszakból ragadott ki egy-egy életképet. (Azóta megint Magyarországon vannak, legalábbis átmenetileg.) A képeket is ő küldte,…..
Hufeisen 2017.06.12 08:51:44
@Hufeisen: Angliában... Így jár aki kötekszik
Virág már gimnáziumba, majd egyetemre is Ausztriába járt, és mint írja, a Magyarországon a külföldiekkel szemben gerjesztett hangulat miatt eszébe sem jut, hogy visszaköltözzön...
Hufeisen 2017.06.02 07:29:41
@Dikusz: Orbán nemrég tiltakozott az ellen, hogy a Magyarországon élő gyerekek után az osztrákok a magyarra butított csp-t akarták fizetni. Sikeresen.
Ha a tegnapi poszt vitát kavart, akkor a mai is fog, ez nagyjából borítékolható, de lehet, hogy ellenkező előjellel. Norina írása ugyanis arról szól, szerinte miért jobb hazatérni, mint külföldön élni. Hát lássuk!..
Hufeisen 2017.05.30 07:39:14