Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qmiklos

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A férfi Extraliga felső- és alsóházában is rendkívül fontos meccseket rendeznek pénteken! Akár már a kieséssel kapcsolatos kérdések is eldőlhetnek, és a negyeddöntő párosítására is fény derülhet! Beharangozó!Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 5.…..
A számítástechnikai üzletek honfoglaló pionírként viszik előre a fogyasztóvédelmet. A naponta változó készletek és árak mellett a zavartnak tűnő geek vásárlókkal könnyű kekeckedni. Hol máshol kerülhetett volna DM olyan helyzetbe, hogy a 2 nappal azelőtt vásárolt termékét…..
qmiklos 2010.05.12 14:33:35
@@nális coitus: "Biztos a vásárló pattogott és verte a nyálát, erre beintettek neki. Nem kötelessége a vásárló hülyesége miatt cserélni, igaz, a vásárló sem megy oda többet."

Ezek után azthiszem én sem megyek oda többet vagy vásárlás előtt részletekbe menően érdeklődni fogok a 3-napos cseregaranciát illetően.
qmiklos 2010.05.12 14:36:09
@Magam_a_Mondomét!: "Először is : "3 napos cseregarancia" Milyen három napos cseregaranciáról beszél ez ?"

Hát kérlek szépen a Fogyasztóvédelmi Törvényről, ami szabályozza a vásárlók és kereskedők tevénykenységét Magyarországon.

Hol élsz te mellesleg? Mo. vagy külföld?
qmiklos 2010.05.12 18:04:44
@deuce: "biztos hihetetlen számodra, de ezeket a dolgokat törvények szabályozzák, és van az is, hogy a bolt ezektől pozitív irányba eltérhet --> lásd saturn.
a törvény nem mond 3 napot, ha a kereskedő mond, akkor OK! ;)"

Nem ilyen egyszerű. Akkor nézzük a törvényt. 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet:

"4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze."

A kereskedőknek a törvénynek megfelelőlen kell eljárni. Ilyen egyszerű.
A drága híg cukros kávék és béna sütemények szerelmeseinek, illetve a teraszon műanyagpohárból szürcsölgető fajtájának bizonyára jó hír, hogy mégiscsak lesz Starbucks a Westendben. Pirospontnak azt mondták, hogy május 17.-én nyitnak, szal az érintettek lassan…..
qmiklos 2010.05.05 16:46:19
@EÖ: "körülöttem 7 éves csajok push-up melltartóban az egyiken még I ♥ qmiklós tetkó is van."

Az király! :))))) Oda akarok menni.
qmiklos 2010.05.05 17:25:07
@Rosszindulatú Vászka: "mert a névhasználati- és egyéb jogdíjak magyar zsebekbe, illetve mit zsebekbe, aranyveretes tarsolyokba vándorolnak, az üzletek megnyitásához felvett hitelek kamatával"

Tévedsz. Az üzlet megnyitásához felvett hitel is külföldi pénz, ahol az üzlet van (Westend) az is külföldi tulajdon, a SB maga is amcsi, plusz a kávé sem Mo.-n terem :)))

Az egész ország már 5-10 éve teljesen el van adva. Sajnos, ez a sorsunk...
qmiklos 2010.05.06 12:16:55
@bl4ze: "a Starbucks egy vicc sajnos :( "

Miről beszélsz? Egész jó kávét és finom süteményeket lehet kapni ott. Nem beszélve a szép bögrékről, termoszokról és egyéb termékeikről.

Starbucks: igazi kávékultúra.
Fiatal Felnőttek FórumaEgzisztencia Gyülekezet Párkapcsolat Istenhit és szolgálat„Egy speciális konferencia egy speciális rétegnek. Ha 18 és 30 év között vagy,„fiatal felnőttként" most kezded az életed felépíteni, berendezni, megalapozni, akkorez a konfi Neked…..