Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doe, John 2nd

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnénk bevezetni a részleges otthoni munkavégzés lehetőségét a cégnél, ami alatt azt kell érteni, hogy heti/havi pár napot lehet otthonról dolgozni. Amikor szóba került ez a téma, szenvedélyes vita tört ki a pártolók és ellenzők között. Egyértelmű, hogy a legfiatalabb korosztály számára ez…..
Doe, John 2nd 2016.07.18 01:28:46
Aktív HO - s vagyok ( heti 3-4 nap min ) és munkaköröm miatt számon is kell kérnem dolgokat más kollégáktól ( szóval a téma mindkét -alkalmazott és vezető - oldalát is ismerem ) :

-HO - részben kedvezmény, részben nagyon jó befektetés a munkáltató oldaláról :) A befektetési oldalt nem részletezem, nem ez a kérdés.

-Vannak problémák, amiket itthon szinte percek alatt meg tudok oldani - az egyterű irodák összes hátránya nélkül sokkal gyorsabban megy.

-Vannak problémák, ahol csapatmunka kell; megoldás telefonkonferencia, live chat, video konferencia és jó munkaütemezés.

-Nincs zaj - párhuzamos telefonok, kollégák háttérbeszélgetései stb..."fehér zaj"

-Igen, van amikor nem 8 órát dolgozom, de máskor egy hosszabb folyamatot akár 12-13 órán keresztül végig tudok vinni és be is fejezem.
Horribile dictu: volt olyan, hogy 4 órányi munkám volt egy napon - vártam a bejövő infókra ( aztán a maradékra a teljes hétvége ráment )

-Mivel az elvárások alapján, de a saját munkaütemezésem szerint dolgozom, nem szakíthatnak félbe felesleges dolgokkal. Időre kész vagyok mindennel. Ha nem, az a saját saram.

- Fontos megérteni: a "do not disturb" chat státusz valóban azt jelentse, amire kitalálták, nem a lógást legalizáljuk.

-Telefon, telefonkonferencia, chat a megoldás sok elérhetőségi kifogásra. Működik !

- Itthon - a céges gépen a egyébként 100%-ban betartott policy mellett - kiegészítésként a saját gépemen tudok utánanézni dolgoknak.

- Munkahelyi / felsőbb vezetőnek lehetőség szerint azonnal válaszolok, kollégáknak - téma fontossága szerint - perceken belül.Viszont a késedelmes választ azonnal indoklom.
.
-Végül: a tényleges teljesítés, teljesítmény - munkavégzés helyétől függetlenül - követhető.

Itt a kérdés a megbízhatóság, a bizalom. Ha minden időben ( vagy akár határidő előtt ) megvan, akkor ez nem lehet téma. Ha meg valaki nem csinál meg mindent határidőre, elvárások szerint, akkor többé nincs HO. Kedvezmény volt - nincs. Volt ilyen kollégám. Már nincs.

Mi a HO hátránya?
Az időbeosztás felborulása. Nem reggel 8:30-kor kezdek, hanem esetleg 7:15-kor ( mert úgyis mindjárt oda "kell" ülnöm és azt veszem észre, hogy már 18:50 van.
Ez az igazi veszélye....

Szóval van némi áttekintésem az elmúlt 8-9 HO év alapján....

Ja és bőven a Baby boomer (50+) generáció után következőhöz tartozom :)