Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dayue

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen érthetetlen, hogy a vizsgálatok alkalmával miért nem tudnak adni időpontot előre, amikor tudják, hogy a gyereket a következő hónapban vinni kell kontrollra. Ismét üdvözlöm a blog kedves olvasóit a Heim Pál gyermekkórház bőrgyógyászati rendelésével…..
dayue 2017.07.21 21:21:09
@swiss blend:
Más oldalakon úgy vágják ki a provokáló trollokat,hogy kigyullad a gépük.
dayue 2017.07.24 20:42:43
@defné:

:D hagyd már...a praxis trollok nem olvasnak csak írnak! :D
dayue 2017.07.25 00:17:50
@qbr: Értem,hogy miről írsz,viszont azt meg nem értem,hogy ha ekkora a túlterheltség, miért nem kezdik már a kezelés elején azzal,hogy jobban teszi a kedves szülő ha keres egy területi kötöttség nélküli szakrendelőt és a gyereket ott kezelteti tovább, mert a folyamatos orvos és időpont hiány miatt gondok lesznek a havi ellenőrzésekkel.
Várja meg a beteg az adott időpontot, ami  szerencsés esetben elmúlik, vagy rosszabb esetben rosszabbodik, és naponta háromszor csinálja össze magát kínjában? Erre az egészségügyi ellátásra vagyunk olyan büszkék? Üdvözlöm a Blog olvasóit Évek óta szenvedek a nyaki gerinc problémámmal, amire…..
dayue 2017.04.30 18:17:24
@csak néha benézek ha marhaságot látok: @qbr:

Én hozzá nem értőként írom,hogy a Mutter is kapott szteroidot infúzióban a gerincsérvére 5 alkalommal,illetve kettővel mert a harmadiknál olyan érzése volt,hogy mellkastól felfelé fel fog robbanni.Leállították,kapott helyette mást.Viszont otthonra kiírt neki a doki Mydetont meg Aflamint amikor is valamelyiktől kezdődött megint a 'felrobbanok érzés,így nem szedte egyiket se tovább.Még napok múlva is érezte ezt a kellemetlen érzést de már nem olyan erősen.
dayue 2017.05.01 19:23:48
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Akkor mi lehetett ez a még napok múlva is? A második infúziónál szólt,hogy valami nem okés,de ezután még napokig érezte főleg,hogy szedte szorgalmasan a Mydetont meg az Aflamynt.Aztán elege lett, és leállt mindkettővel.Valahogy úgy írta le mintha a mellkasából tódulna felfelé a vér a fejébe,fülébe szívdobogás nélkül, majd ahogy jött úgy pár pillanat múlva elmúlt.A vérnyomása rendben volt minden esetben sőt még alacsonyabb is volt a kelleténél.Előtte még soha nem kapott szteroidot ez volt az első,ezért gondoltuk,hogy ez mástól nem lehet.
Sokan mondják, nincs elég pénz az egészségügyben, ha volna, az minden problémát varázsütésre megoldana. Az átélt tapasztalatok alapján finoman szólva is kétlem ezt. Tisztelt blog olvasók!   Adva van egy gyönyörűen felújított budapesti sztk rendelő és a benne dolgozó háziorvosom, aki nem mellesleg…..
dayue 2017.03.21 23:27:37
@she_wolf:

Gondolom,az aggasztó létszámhiány nem arra vezethető vissza,hogy normálisan megfizetnének őket.

Egészen biztos,hogy @defné: nem az orvosi bérekre gondolt.

Olyat még én sem hallottam,hogy orvos nyomorogna,azért ne toljuk túl ha nem muszáj,de olyat igen,hogy az ellátás folyamatossága érdekében sokszorosan többet dolgozik mint szabadna,kvázi ezzel a biztonságos betegellátást akár veszélyeztetheti is.És akkor jönnek a posztok. :

Pedig a kevés fizuból csak nyomorogni lehet és lemondani mindenről.Akkor hogy is van ez?
A posztok nem csak ez miatt jönnek.
Annak ellenére, hogy járulékaimmal fenntartom a szociális ellátórendszert, nem kapok érte cserébe semmit, ja, de igen, ma kaptam egy jó adag megalázó, lekezelő, önkényes bánásmódot. Kedves Praxis Blog!   Szeretném megosztani Önökkel a következő történetet. Sajnos…..
dayue 2017.03.03 18:35:17
@g0826:

Rendben elmentek volna menetelni,a betegek pedig elhullottak volna és mivel nincs valódi sztrájkjoguk utána mehettek volna a börtönbe.Így gondoltad? Mi lett volna a nyereségük? A börtön?

Igazad van,nem kellett volna elmenniük menetelni mert az tilos.Sokkal egyszerűbb a 90 éves Marika nénin,a lázas beteg gyereken,az ügyeletet hívón,a törött lábún,a frissen műtötten,a nagybetegen elverni a port.Csatlakozom @swiss blend: véleményéhez, hétvégén nem dolgozik mindenki!!! Kár itt fényezni a dolgot,nem álltak ki a saját érdekükben és ennyi.
Elhiszem, kevés az orvos rengeteg a beteg, de amikor kivagyunk szolgáltatva az orvosoknak, betegek vagyunk egy kis emberség jól esne, vagy ha az nincs, legalább megalázás, ordítozás ne lenne. Tisztelt Praxis!   Férjemet február 2.-n beutalták agyérgörcs gyanúja miatt az Állami Egészségügyi…..
dayue 2017.02.06 21:19:06
@drontal:

"csak csűrjük csavarjuk itt ezt a témát a végletekig"
-még annál is tovább
Amikor pedig elkezdtem volna magyarázni neki, hogy kétségbe vagyok esve, mert folyamatosan romlik az állapotom, szó szerint kizavart a rendelőből, hogy ne vegyem el az időt a fontosabb dolgok és más betegek elől. Tisztelt Praxis!   Azért kerestem fel az Önök oldalát, mert a…..
Praxis Megloptak a kórházban 2017.01.26 06:29:16
Végül aláírtam a papírt, és jobb ötlet híján távoztam a kórházból - a körülbelül 70 ezer forintot érő telefonom és 17000 forintom nélkül.  Jó estét, sziasztok!   Végső elkeseredésemben, és abban a tudatban, jobb lesz, ha ezt kiírom magamból, muszáj volt hozzátok fordulnom. Az emberi pofátlanság…..
dayue 2017.01.27 23:38:03
@mechanikus körte:

Ettől azért komplikáltabb az ügy.És itt volt érték átadás is füzetbe vezetve.
dayue 2017.01.27 23:40:09
@she_wolf:

Jó, sánta az elejétől a végéig.De akkor magyarázd el miért is sánta.
dayue 2017.01.28 23:33:21
@yogosan:
"Vagy ez az volt"?

Ezt nem derül ki a posztból.
És itt kezdődik életem pokla. Folytatom. 8- Hónap Kórház és a pokol! Üdvözlöm!   Jó lenne tudni,hogy ki ellenőrizheti a beteghordókat a Kórházakban.? Velem olyan történt,amit eltusoltak .Hasi sérv miatt kerültem kórházba,aznap megműtöttek,vissza kerültem az osztályra.Gondoltam 3-nap és otthon…..
dayue 2017.01.27 20:52:31
@g0826:

Persze tudjuk,erre is szigorú protokoll van. :D Az még véletlenül sem fordulhat elő,hogy nem "lepedővel együtt húznak át" hanem csak megfogják ott a beteget ahol éppen fogást találnak rajta.Ugyan :D
Ha a magyar egészségügy általában itt tartana, mint a Flór Ferenc kórház, az élvonalbeli európai színvonal lenne, egyetlen apró hiányosságként csak a wc papír hiányát tudom említeni. Tisztelt Admin !   Kiemelkedően pozitív tapasztalataimat szeretném megosztani a Kistarcsai…..
dayue 2017.01.14 17:33:02
@she_wolf:

'De azért el kellene gondolkodni,hogy miért történt mindez

-No miért? Ugye nem a bérezéssel kapcsolatos mert az érdekes lenne.Qrva nagy ítélet és büntetés született pár százezer forintos befizetés az állam kasszájába.Ez aztán nagy büntetés egy gyerek haláláért, akinek nem kellett volna meghalnia ha komolyan veszik a tünetetek.

Igen az Árpi nevű srácra gondoltam,akit bezártak a pszichiátriára bepelenkázva kikötözve,majd egy olyan injekciót adtak neki amitől másnap meghalt.Igazságügyi orvos szakértői vélemény nem az enyém még mielőtt valaki rám rontana,hogy az nem lehet az nem létezik.De sajnos így történt,lezárták az ügyet.
dayue 2017.01.15 19:10:40
@g0826: @she_wolf:

Most itt nem a TV2 hitelességéről meg Vajnáról van szó hanem arról,hogy az újságíró utánajárt mi történt azóta amióta az anya beperelte a kórházat.

" Bár a rendőrségi nyomozás még tart,az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vizsgálata lezárult.
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal két szakértője is megállapította,-figyeltek? hogy az adott szer okozhatta a fiúnál az életveszélyes állapotot amit miután nem ismertek fel,nem hívtak hozzá konzíliumot,nem helyezték el intenzív osztályon,emiatt meghalt-nyilatkozta dr. Hidvégi Klára a család jogi képviselője"

Az meg csak a hab a tortán,hogy a halál beállta után 15 perccel kezdték meg az újraélesztést.

Ennyit erről hölgyeim.
dayue 2017.01.15 22:04:29
@g0826:

Nem érted ahogy látom.Készen van az Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos boncolási jegyzőkönyve,két szakértő is megállapította amit nem akartok elhinni.Most ne abba kapaszkodjunk,hogy mert a média meg az újságírók..Jelen esetben nyilatkoztak az érintettek is a tévének, tehát ne keressük ami nincs.Gondolod,hogy a család ügyvédje a kamerába mondaná a jegyzőkönyv tartalmának az ellentétét? A TV2 riportere szintén.Nyilván olvasta a fenti okiratot és annak alapján adta le a cikket fő műsöridőben.De miért csináltok úgy mint ha ez ritkaságszámba menne? Kéthetente ismétlem,kéthetente adnak le ilyen olyan botrányokat a kórházak körül.Hol elfertőződik a beteg,hol megverik,hol eltűnik,hol meghal,hol nyomorék lesz egy életre szóval hagyjuk az egészségügyi ellátás túlzott fényezését.
Most akkor csendben megkérdezem, hogy a beteggel, vagy a hozzátartozóval ilyen stílusban beszélő egészségügyi dolgozó, vagy asszisztens megérdemli a tiszteletet? "13 éves unokaöcsémet közel 1 éve hordja az anyja a Heim Pál gyermekbőrgyógyászati szakrendelésre az arcát,nyakát ellepő gennyes…..
dayue 2017.01.09 01:08:54
@zünüke:

"Ezt is csak ebben az országban lehet megtenni mert az állandóan emlegetett "álmokat" megvalósító országok egészségügyi intézményei bizony a negyedét sem tűrnének el"
Ott nem csinálnának ne félj,ott az ilyen telefonon történő időpontkéréses betegeknek a kagylón keresztül nyalnának fényesre a seggét,és harmincszor ismételné el mikor és hova kell menni.Még szép napot is kívánna tízszer egymás után.
dayue 2017.01.14 17:22:38
@she_wolf:

Ne szomorkodj mert értettem a cikk mondanivalóját,csak a cikkben szereplő nettó bér eltúlzott összege szúrt szemet mert nem igaz.Ha zavaró a tényező ha nem, ezt már ezerszer itt a praxison levitázták a kommentelők,hogy az egyszerű magyar beteg nem tehet arról,hogy a 'rendszer nem fizet többet illetve nem fizet megfelelő munkabért az egészségügyi dolgozóknak.Ezt csak az egyszerű magyar beteg szívja meg kegyetlenül ha orvoshoz kerül.Vagy az orvos bunkó,vagy az asszisztens,vagy a nővér.Az hogy egyik sem az elég ritka lett manapság.Szóval tök felesleges 'elmerülni @g0826 által linkelt szövegen mert ez van,nem tudunk ellene tenni semmit.Én inkább a pszichiátrián meghalt fiatal srác esetén merengenék,akinek olyan injekciót adtak be amitől másnap meghalt a szerencsétlen.Vagy a 41 fokos lázas agyhártya gyulladásban meghalt kicsi lányról merengenék akihez az ügyelet nem ment ki,és az ügyeletes orvos szúnyogcsípést állapított meg majd hazaküldte.A gyerek meghalt.Tudod én inkább ezeken merengek,mint állandóan az egészségügyben dolgozók fizetésének az összegén.Ezt felháborítóbbnak tartom.
Ekkor bekerítenek, közém és az automata közé állnak és a rossz zsarut játsszó főnök emígyen szól: -Be kell tartani a házirendet a kórházban ,és ha meg akar gyógyulni, szerényen kell viselkedni! Tiszteltek! Alábbi történetemet a fészbúkoldalamon…..
dayue 2016.10.21 18:56:06
@rikitikitévi:

Asszonyom

Az iskolázottság sem emberséget,sem intelligenciát,sem becsületet nem ad.
Azzal születni kell,már ha érti mire gondolok..
dayue 2016.10.21 20:29:24
@karcsibácsi:

Itt ez a módi.Mindenféle arrogáns,primitív alak összevissza hazudozik és mocskolja azokat,akik adott esetben az ő,vagy valamelyik pereputtyuk életét menti meg.

Nagyon tévedsz.Azt az orvost aki arra nem szolgált rá azt senki sem szidja, mert nincs rá oka.Azok az orvosok akik viszont pökhendi kiskirályok, azok természetesen ide felkerülnek a praxisra olvasmányként,és én annyira azért nem vagyok abban biztos,hogy soha egyik sem csinál semmit csak pereputtyok életét menti.
dayue 2016.10.22 18:08:21
@Molnárgörény:

Csipkerózsika figyelj ide,most összehasonlítom a te zagyvalékodat azzal, amit én konkrétan írtam.

Görény: Te konkrétan azt írtad virágnyelven,hogy ha a feleséged ugat be az ajtón,akkor a doktornő nem jut el a biztonsági őr hívásáig.Nyilván mert megakadályozod benne,nyilván mert erőszakkal.Ezt így direktben nem merted kiírni,billentyűhuszár mert alighanem szájkarate szakon végeztél.. áá nincs türelmem egy szellemi fogyatékos embernek a süketelését bemásolni,de akkor következzék amit valóban írtam!!!

dayue: Ha ezt az én feleségemmel játszotta volna el a doktornő,nem lett volna alkalma biztosnságiakat hívni az biztos.Mielőtt itt bárki is elkezdené,hogy a nejem egy bunkó paraszt az téved,csak utálja a szemét embereket akik visszaélnek mások szorult helyzetével persze biztonsági őrök mögé bújva.

Nos,Csipkerózsika akkor megpróbálom neked elemezni ezt a pár sort,hogy ne feküdj le hülyén.

-Ha ezt az én feleségemmel játszotta volna el a doktornő,nem lett volna alkalma biztonságiakat hívni az biztos.

1.Nem velem te idióta, hanem a nejemmel ha eljátszotta volna ezt a pohár víz körüli cirkuszt amit csinált a mélyen tisztelt kolléganőd (már ha az)akkor nem lett volna alkalma hívni az erősítést. Ha nem érted ezt a pár mondatot öreg,én arról nem tehetek.Frissítsd a pórnéppel való kapcsolatodat,ne hord ennyire magason az orrod,és akkor fogod tudni értelmezni az egyszerű fogalmazásokat is.

-Ezt így direktben nem merted kiírni,billentyűhuszár stb.stb.

1.Mit nem mertem volna kiírni te hülye gyerek? Ha kiírom,akkor mi lett volna? Feljelentesz engem is? Te ebből élsz öreg? Jelentgetős János ez a bevételi forrásod? Az interneten vadászod,hogy kiket lehet(ne) beperelni? Ezt nem mondod komolyan? Bazmeg,ez nem semmi ötlet. Csak tudod vannak akik ilyen fenyegetésektől nem ijednek meg,inkább röhögnek egy jó nagyot.

Viszont arról regélhetnél Jelentgetős János,hogy a poszter élettársának a beteganyagába milyen jogon dugtad bele az orrodat? Te vagy a kezelőorvosa? Hivatalos engedélyed van vagy volt arra,hogy egy beteg körül szimatolj,mert a praxison összezördültél az élettársával?
Csillagom válaszolj már ezekre a dolgokra,oszt'majd utána fenyegetőzz itt feljelentésekkel.
Praxis Fizess és halj meg! 2016.09.05 06:00:00
Rák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. praxisblog!     48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti…..
dayue 2016.09.05 12:16:05
@Tempus.Anh:

Ott a labor is,vedd fel a szemüveget és úgy olvass.
dayue 2016.09.07 22:14:41
@desw:

De ezt hogy érted,hogy "senki nem akar fizetni2? Mindenki fizet akinek bejelentett munkahelye van,aki meg regisztrált munkanélküli,annak az illetékes önkormányzat szociális osztálya fizeti az egészségügyi ellátását minden egyes hónapban addig,amíg regisztrált álláskereső.Esetleg a léhűtők nem fizetnek,akik nem munkabérből élnek hanem egyéb okoskodásból.Persze van egy olyan réteg aki szintúgy nem dolgozik,nem is regisztrált,de saját maga után fizeti,hogy nehogy pofára essen egyszer az orvosnál.Nem sok,de vannak ilyenek is.
Te menj a hugyosokhoz, én majd ágyazok a lábasoknak. Mi ketten voltunk a lábasok az öreg harcossal. A prosztatások a hugyosok. Érdekesek a sorsfordító események. A legtöbbször nem is tudjuk, hogy az az esemény ami most éppen megtörténik velünk, az sorsfordító. Megyünk valamerre,…..
dayue 2016.07.28 16:34:06
@carriie:
Te meg tényleg jó lenne ha már elhúznál az édesanyádba innen. Mintha azt írtad volna,hogy találtál egy nagyon kedves kis blogot ahol nincs ennyi hülye.Azzal az oldallal mi van? Kibasztak onnan? Kérdezem ezt csak azért,mert itt okádsz megállás nélkül továbbra is kihasználva azt,hogy itt tényleg nincs moderátor.
dayue 2016.07.28 23:58:26
@carriie:

Anikám,látom a memóriáddal is komoly gondok kezdenek lenni,mert pár hete bizony azt írtad,hogy egy másik oldalon tag vagy,ahol nagyon kedves és értelmes emberek diskurálnak az egészségügy gondjairól.Ugorj neki,keresd meg!!!
dayue 2016.07.29 00:01:10
@Tempus.Anh:

Mi a faszt akarok? Tőled bizonyára semmit barátom azonkívül,hogy te is megérnél egy kitiltást a picsába.
Havonta egy valag pénzt vonnak a béremből egészségügyi járulék címszó alatt, csak most már azt nem értem, mégis mi a frásznak. Kedves Praxis!   A körzeti reumatológiai szakrendelésre kaptam beutalót a közelmúltban. Ez egészen konkrétan még februárban történt. Állandó fej és deréktáji fájdalom…..
dayue 2016.07.28 13:24:50
@swiss blend:

Ennél képtelenebb hülyeséget én is rég olvastam.
Praxis A beteg nem fejőstehén! 2016.07.19 09:43:37
Majdnem 50 ezer forintot voltunk kénytelenek kifizetni az ingyenes egészségügyi ellátásért. Hogy miért? Biztosak lehetnek benne, nem passzióból, vagy, mert nem tudnánk a pénzünket másra elkölteni. Tisztelt Praxis!   Tudom, nem én vagyok az első, aki ebben a témában önöknek ír, de úgy látszik, sok…..