Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Uzonies

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
The Uzonies Újabb kihívás 2019.05.08 16:46:38
Úgy van, hogy Balázs már nem dolgozik a Du-nál, a miértet majd egy külön könyvben megírjuk. Ami biztos, hogy az iskola július 4-én fejeződik be, július 10-én megyünk haza, minden más folyamatosan változik. Újabb kihívás előtt állunk, folyamatos kérdések, bizonytalanság ami egyben izgalmas,…..
Sokan kérdezitek,  mi a különbség Dubai és Kuvait között, így összeszedtük a leginkább szembetűnőket, így 5 hónap után.  És, hogy melyik jobb hely, erre nem tudunk válaszolni. Ahogy itt mondani szokás „same, same, but different” mert, bár mindkettő arab város/ország, mégis nagyon más. Mindkettőnek…..
The Uzonies Az elmúlt 4 hónap 2018.10.05 13:26:26
Utolsó bejelentkezésünk óta eltelt 4 hónap. 4 hónap! Hihetetlen, és mennyi minden történt velünk! Május végén elköltöztünk Kuvaitból, és elindítottuk újra a konténert 153 dobozzal. Ramadan alatt pakoltak az emberek, ami végül 4 napig tartott, nem csoda hiszen, amikor elmentünk otthonról lefeküdtek…..
Megcsináltuk! Nagyon nehéz volt. Nagyon jó volt. Nagyon örülök, hogy itt voltunk.Emlékszem amikor Balázs elkezdte az interjúkat, próbáltunk minél többet megtudni az országról, de egyáltalán nem olyan, mint leírták. Szerintem hozzáállás kérdése. Mi jól akartuk érezni magunkat, kíváncsiak voltunk,…..
Majdnem két éve Július 1-én jöttem ki Kuwaitba úgy hogy azt sem tudtam hol fogok lakni, nem működött a telefonom és fogalmam sem volt, hogy milyen lesz a munkahely. Három biztos pont volt, az egyik a lakás amit még otthonról béreltem, a cég ahol dolgozni fogok és Dávid illetve Tomi iskolája, ahova…..
Mostanában nincs olyan nap, hogy ne olvasnék híreket arról, mit csinálnak a migránsok, hogyan tesznek tönkre ezt és azt és mindezt olyan helyeken ahol eddig minden szép és tiszta volt. Kuvaitban is téma a bevándorlás, hiszen a 4 milliós lakosságból 2,5 millió bevándorló. Mi is bevándorlók vagyunk…..
The Uzonies Dudi Kuvaitban 2018.03.07 15:08:18
Immár másodszor látogattam ki lányomékhoz Kuvaitba és ellentétben a tavalyi úttal - amikor 8 napig feküdtem egy súlyos influenza szövődményeként most igyekeztem két hétbe lehetőleg mindent belezsúfolni, amit látni és tudni akartam erről a kis országról. Hát a minden nem sikerült, de amit láttam,…..
The Uzonies Csabus Dubaiban 2018.03.04 10:43:01
Dubaiban jártam. Ami önmagában nem nagy durranás, hiszen rengeteg ember járt már, sőt él is ott. Nekem mégis hatalmas élmény volt. Elsősorban azért, mert majdnem 46 év alatt, után először fordult elő, hogy Balázs fiammal kettesben tölthettem közel 10 napot. Sőt, egy ágyban. :-) Valamint az sem…..
12 hét telt azóta hogy elkezdtem Dubaiban dolgozni, és nagyon nehéz volt az elmúlt időszak külön a családtól. Kingának talán még nehezebb. Ő egyedül látja el a gyerekek fuvarozását, mellette főz minden nap, tanul Dalmival es Bencével, illetve gőzerővel dolgozik a Logiscool kuvaiti…..
  Október közepétől Dubaiba költözöm, ezért úgy döntöttünk hogy az egyik autót eladjuk. Család minden tagja nagyon ragaszkodott hozzá, egy igazi amerikai életérzés autó volt, Tomi nagy kedvence. Gyönyörű állapotban, áfonya kék színben, az itt elmaradhatatlan V8-as motorral.  Nagyon nehezen váltam…..
Eltelt egy év.  Pontosan emlékszem milyen félelmekkel, izgalommal jöttünk ki egy számunkra teljesen idegen helyre. A reptéren még ittam egy kisüveg pezsgőt, sírtam, hogy otthon hagyjuk a családot és a barátokat és közben pedig nagyon vártam Balázst és az új kalandot. Most is itt ülök a repülőn és…..
Végül három turnusban mentünk haza, elsőnek Tomi és Dávid, egy héttel később Kinga, Dalmi és Bence, majd egy héttel később én.  Mindenki rettentően várta a hazamenetelt, már egy hónappal előtte elindult a visszaszámlálás, egyikünk sem volt ilyen hosszú ideig távol. Kollégáim nagy része egy évben…..
Vége az első évnek. Megcsináltuk! Nagyon büszke vagyok magunkra.  Most itt ülök a repülőn ès azon gondolkozom, milyen fantasztikus családunk van. Nagyon nehéz év volt mindenkinek külön-külön és együtt is. Soha ennyit nem voltunk együtt. Négy kamasz gyerekkel egy idegen országban összezárva nagyon…..
Nagyon várjuk a hazamenetelt, csináltunk egy visszaszámlálót, már csak 20 nap és otthon. Mivel Budapesten keveset leszünk egy excelben elkezdtük összerakni a programot és megszervezni, hogy kivel mikor találkozunk.  Bence és Dalma iskolájának már vége van, elkezdődtek  a vizsgák, összesen 10…..
The Uzonies Három egyperces 2017.05.06 12:12:48
Dávid születésnapja és az Emirates Dávid 18. születésnapja alkalmából szerveztünk egy meglepetés utat Dubaiba. Minden út alkalmával bepróbálkozom a business class-szal, hátha egyszer bejön. Gondoltam annál jobb indok nem lesz, mint hogy Dávid aznap 18 éves. Mindent beleadtam, mondtam, hogy örök…..
Balázs édesapja Csaba, nekünk csak Csabus, feleségével Évával két hetet töltöttek nálunk. Az átküldött 9,5 oldalas beszámolót lerövidítve olvassátok szeretettel. Csabus így látta Kuvaitot. Érdekességek: Az elutazásunk előtti azon elképzelésemet, miszerint „szabad időmben” elmegyek sétálni,…..
Ma reggel megyek dolgozni, már kitettem a gyerekeket az iskoláknál, hallgatom a kocsiban az Economist podcastot  és közben araszolok a forgalomban. Egyszer csak hallom, hogy egy rendőrautó szirénázik, belenézek a tükörbe, hogy elengedjem. Látom, hogy pont mögöttem van, gondolom mégiscsak el kellene…..
Nemrégiben láttam egy cikket erről a témáról, nagyon tetszett, gondoltam kicsit ránk szabva én is megosztom veletek. 1. Többet ülnek repülőn, mint buszon - Kuvaitban bár van busz társaság, de semmiképp sem gyerekeknek. A gyerekeket nagy általánosságban sofőrök, az iskolabusz ritkább esetben a…..
Három hét után, amik először eszünkbe jutnak Kuvaitról az a napsütés, a sivatag, a nyugalom, a finom ételek, a disdása, az óriási autók, amiket mindenki úgy vezet, ahogy neki tetszik, lehetőleg telefonnal a kézben éppen ’selfie-t’ készítve és a hajnali imák hangja, ami a közeli mecsetből szűrődött…..
The Uzonies Csak őszintén 2017.03.05 17:15:56
Nagyon gyorsan telnek a hetek. A délutánok eddig is nagyon pörögtek, de körülbelül egy hónapja tudatosan elkezdtem betáblázni magam. Otthon, amíg dolgoztam, nem kellett azon gondolkodni mit is csináljak, olyan volt mint egy jól működő gépezet, ami ment már magától. Itt pedig belecsöppentem egy…..
Karácsony előtt apósomék úgy döntöttek, meglepnek minket  -  Kinga kedvenc virágboltjából Adventi koszorút rendeltek, a gyereknek Adventi naptárt és Tomi szülinapjára egy sport cipőt -  és egy nagy dobozban postára adták. Az egészet meglepetésnek szánták, ezért nem szóltak senkinek, nekem is csak…..
The Uzonies Foci mindenhol 2017.02.04 18:55:02
Tomit és engem körülbelül 3 hónapja beválasztottak az iskolai focicsapatba. Ez a heti két edzésen és egy meccsen kívül azzal jár, hogy elutazunk Ciprusra 5 napra, ahol más közel-keleti iskolák ellen játszhatunk. Nemrég jöttünk vissza és minden szempontból életünk egyik legjobb útja volt, annak…..
Lányom és vejem meghívására december utolsó napjaiban három hétre elrepültem Kuvaitba, hogy egy számomra  ismeretlen országot, egy ismeretlen népet, vallást, életformát megismerjek  amellett, hogy együtt legyek családommal,  gyermekeimmel és hat unokámmal. Ennyi idő alatt természetesen az embernek…..
The Uzonies Kindzsa jogosítványa 2016.12.17 16:32:36
A jogosítvány megszerzése itt elég bonyolult és általában csak a dolgozó férfiak kapják meg. Minimum fizetéshez van kötve, ami 350 KWD (kb. 350,000 Ft). Tudtam, hogy Kinga jogosítványa nem lesz meg simán, kell hozzá wasta. Alig vártam, hogy meglegyen a civil ID, ami az itteni személyi igazolvány,…..
The Uzonies Adventi készülődés 2016.11.27 18:28:04
Nagyon furcsa egy muszlim országban ahol még mindig 21 fok van, süt a nap, rövid nadrágot hordunk, a karácsonyra készülődni. A karácsony a mi családunkban az egyik legfontosabb ünnep, nagyon sok hagyományt hoztunk magunkkal amiket nem igazán változtattunk meg az évek során, na jó a szaloncukrot már…..