Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azar

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ez az első alkalom, hogy erről a sorozatról írok, de talán furcsának tűnhet, hogy most kifejezetten a 6. évadot választottam témául, hiszen korábban nem beszéltem külön az egyes évadokról. Hogy ezúttal mégis megteszem, arra egyetlen mentségem van: az, hogy a 6. évad alapvetően különbözik a…..
Azar 2016.07.15 10:18:55
Azért azt se felejtsük el, hogy a sorozat az eddigi évadokban se tudta megközelíteni a könyvek minőségét, több helyen eddig is eltért attól. Lehetett szeretni, meg nem szeretni a változásokat.

A legnagyobb baj az, hogy a filmsorozatok sokszor öncélúak, bevétel orientáltak és ezért valóban a rajongók kiszolgálására korlátozódik a vége felé a maradék energia, hiszen már minden néző "fárad", valahogy még meg kéne tartani minket 1,5 évad erejéig. Összességében ezért volt a 6. évad számomra egyfajta újjáéledés, mert nem éreztem azt, mint a többi sikersorozatnál, hogy a nézettség miatt még betolnak pár plusz évadot, kuszálják a szálakat értelmetlenül tovább, hogy aztán a végkifejletnek már semmi kézzelfogható katarzis élménye ne maradjon. Őszintén szólva a Trónok harcának még így is ez lesz a legnagyobb kihívása, nem véletlen, hogy George Martin is ennyit szenved a befejezéssel. Túl hosszú a történet és hiába a mesésen kitervelt világ és a sok karakter, a nagy meglepetések ideje lassan lejár és ezzel olyan útra téved a történet, ami nem az erőssége. Ehhez képest szerintem sokat kihoztak a 6. évadból, úgyhogy korántsem volt ez egy gyenge évad.

Még mindig maradtak titkok, nyitott kérdések, amiken lehet lamentálni, még ha a végkifejlet kezd is elég jól körvonalazódni. Aminek most örülhetünk, azok a látványelemek, beigazolódó vagy épp megcáfolt teóriák ténye. Amit elszúrtak szerintem, az a karakterfejlődéshez köthető, ami remekül meg volt eddig a sorozatban papíron és filmen is. Varys, Tyrion, Petyr, a háttér mozgató elemei elég gyatrára lettek megírva, az ő karakterük ennél jóval több. Cersei annyira borzasztóan jámbor volt 8 részig, hogy az már fájt, teljesen kifordították magából, ami miatt egyértelmű volt, hogy valamire készül, Jon hasonlóképp visszafejlődött, de ha már itt tartunk, Daenerys karaktere is ellaposodott és még folytathatnám. Az évad számomra egyetlen nagy hátránya ez volt, minden mással oké vagyok.