Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zgy4

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Szendi-kritika 2016.07.06 12:19:21
Gyakran olvasom Szendi Gábor írásait, és többnyire egyetértek velük, mivel nem a presztízsféltő áltudományos őskövületek dumáját visszahangozza, hanem a saját eszét és gondosan felépített tudását használja a dolgok elemzésére. Legjobb példa erre a Boldogkőivel való közvetett sajtóvitájuk, amiben a…..
zgy4 2016.07.15 22:18:06
@kiknekX:
Csak nyugodtan. :)
Amúgy megtaláltam azt, amit írni akartam neked, így csak bemásolom máshonnan. Mármint a karrier-gyerekvállalás ideje kapcsán. Íme:

-

1. Fiatalon szül - a gyerek egészségesebb lesz.
Ugyanis minél később szül a nő, annál nagyobb a petesejtjeinek a sérülése a környezeti behatások miatt (vegyszerek, háttérsugárzás, stb.). nem véletlen, hogy a férfiak a fiatal, 18-20-as nőkre buknak. Azok a termékenyebbek. A 30 éves nőnek 2X akkora az esélye, hogy debil gyereke legyen, mint a 20 évesnek. Nem véletlen, hogy manapság ennyi a beteg gyerek (allergia, örökletes bajok, stb.). Már nem 16-18 évesen, hanem 26-28 évesen szülnek a nők, és ez bizony erősen közrejátszik abban, hogy mennyire is lesz beteg a gyerek.

2. Fiatalon szül - több gyereket tud vállalni.
Mert jobban bírja a szervezete.

3. Fiatalon szül - jobb férjet talál.
Egy nő 30 évesen soha nem lesz olyan vonzó a férfiak szemében, mint a 30 éves önmaga. Ergo pont fiatalon tudja a legjobb pasit leakasztani magának.

3. Fiatalon szül - 100%-os anya lehet
Teljes energiáját tudja a gyerekre fordítani, ami a gyereknek is jobb, mintha anyu este érne haza a melóból. És neki is jobb, mert nem kell szétszakadnia. ELŐSZÖR nevel gyereket, majd UTÁNA épít karriert. Nincs ütközés.

4. A gyerekek kirepülése UTÁN épít karriert
(mondjuk 40 éves kora körül)
- A gyerekek már kirepültek, így nincs hátrányban a munkaerőpiacon.
- Van mögötte egy családi háttér, amire támaszkodhat.
- Egy 40-es nőre jobban felnéznek minden téren, mint egy 20-as kis picsára. Vezetőként sokkal jobb lehet, de akár pedagógusként meg más területen is. Egy 20-as csajszikát nem néznek semmibe, de egy 40-es érett nőt igen. Mert annak már van élettapasztalata!
- A 40-es nőnek még van 25 éves karriert építeni. Az elég hosszú idő ám.
- A karrierépítést nem vágja ketté a későbbi gyerekszülés.

.

Magyarán ha EGYMÁS MELLETT csinálja a kettőt:
- A gyereknek nem jó, mert a gyerek betegebb lesz.
- A gyereknek nem jó, mert nem tud vele 100%-osan foglalkozni.
- A karriernek nem jó, mert nem tud vele 100%-osan foglalkozni.
- Neki sem jó, mert kettészakad az egyszerre meglévő követelmények miatt.
- Fiatalon nincs megbecsülése a karrierben.
- Idősen nem tud gyereket szülni.

.

Viszont ha EGYMÁS UTÁN csinálja a kettőt:
- A gyereknek jó, mert egészségesen szüli.
- A gyereknek jó, mert tud vele 100%-osan foglalkozni.
- A karriernek jó, mert tud vele 100%-osan foglalkozni.
- Neki is jó, mert nem szakad ketté.
- Idősebb karrierépítőként nagyobb megbecsülés (korból adódik).
- Nincs hátrány a munkaerőpiacon (mert már nem fog szülni).
- Fiatalon több gyereket tud vállalni.

.

Ennyi a megoldás.
Lehet karriert is építeni, meg lehet gyereket is vállalni. Csak nem egyszerre, hanem egymás után. És előbb a gyerekszülés, mert a biológia így teszi lehetővé. Mert így logikus és hatékony.
zgy4 2016.07.15 22:32:53
@Deansdale:

"A férfi döntése hatással van a nőre is"
És még mennyi minden van hatással rá...!
Anyuka, barinők, média, feministák. Hadd ne soroljam.

"vannak esetek amikor a férfi egyszerűen rákényszeríti a nőre az akaratát"
Mit csinál??? Rákényszeríti? Mondd, hogyan?
Csak mert ezt a törvény bünteti ám!
(Könyörgöm, legalább te ne gyere ezzel az állandó nőmosdatással, mert ha már te is ezt nyomod, kitérek a hitemből...!)

"Hogy az nem törvényes az sokakat nem nagyon érdekel, ugye vágod?"
Tudtad, hogy igen komoly börtönévek járnak érte?
Plusz ugye az orvosnál hogyan játssza el a férfi, hogy ő nem kényszerít? Ott megkérdezik a dolgokról a nőt, plusz hatóság is beszél a nővel. Ha ott említi a nő, hogy kényszerítik, akkor máris megúszta (a férfit meg viszik a sittre). És mivel nem 1-2 esetről beszélünk, hanem éves szinten 30-40ezerről, vajon miért nem olvasunk olyat, hogy a nő mondjuk alaptalanul vádolta meg rákényszerítéssel a férfit? (Mint ahogy az éves pár száz nemi erőszak, meg az 1-2ezer CSBE esetében azért van egy rakás alaptalan vád is. Itt miért nincs?)
Szóval ez a felvetésed pont olyan valószínű, mint a "nők millióit erőszakolják meg percenként a gonosz nőelnyomó férfiak".
Nem mondom, hogy nincs néha olyan, hogy rákényszeríti a férfi a nőt valamire. De ez hasonlóan lehet gyakori, mint mondjuk a nemi erőszak. Az abortuszok számához viszonyítva elhanyagolható.

"fentebb hoztak erre személyes példát, látom nem ütött rést a pajzsodon."
Nem olvastam. Addig még nem jutottam el.
Melyik az?

"ez csak egyszerű nőellenes képzelgés ami köszönő viszonyban sincs a valósággal"
Az lenne, ha nem minden harmadik gyerekről lenne szó. Hanem mondjuk minden 30.-ról. Akkor azt mondanám, hogy nőellenes képzelgés, amit írok. De mivel enyniről van szó, ezért inkább a te verziód a tipikus manginás nőmosdatás.

"csak addig vagy erkölcsi élharcos amíg kívülállóként ítélhetsz el másokat - ha a saját életedben kell majd döntened akkor hirtelen átértékelődik a téma"
Már megint velem foglalkozol, ahelyett, hogy az írásommal tennéd. Elég komoly hiba, mivel nem ismersz. Csak az írásomat ismered - abból is csak azt, amit mutatok magamból. Ezért is javasoltam már nem egyszer neked, hogy ne láss mögé mást, mint amit írok, és ne engem elemezz, hanem az írásomat. De persze folytathatod kedvedre. Nem engem jellemez. Sőt, még szórakoztat is. :)
Emellett jó esélyét látom annak, hogy több komolyabb döntést hoztam már (emberéletekről is), mint amennyit te valaha is fogsz az életedben...
zgy4 2016.07.15 22:41:34
@Deansdale:

Amit kihagytam:

Attól, hogy a férfi hatással van a nő döntésére, attól még a nő dönt.
És itt javaslom számodra, hogy olvasgass kicsit a döntésről, mint fogalomról. Akár céges, akár más szintű vezetéselmélet terén, akár máshol. Mert gyanítom, egészen más fogalmaink vannak arról a szóról, hogy "DÖNTÉS".

Az én értelmezésemben (ami a vezetéselmélet megfogalmazásával is alapvetően egyezik, plusz ez az etikailag elvárható alapvető felelősségvállalás elve, ami meglátásom szerint egyfajta férfi princípium), a döntéshozó az, aki egyszemélyben mondja meg, mi legyen és ezzel együtt egyszemélyben viszi a felelősséget is. Ő mondja ki a végső szót, és őt senki nem bírálhatja felül, bármilyen döntést is hoz. A vezetési stílusától függően meghallgathatja mások véleményét, de azok csak vélemények maradnak. A döntés az övé lesz.
/Az egy személy jelenthet csoportot is, ahol a csoport tagjai azonos beleszólással bírnak a döntéshozatalra./

A te értelmezésedben (legalábbis ami lejön belőle), a döntés nem csak a döntéshozó felelőssége. És ez bizony egy feminizált nőmosdató értelmezése a döntésnek, magyarán a felelősség minduntalan való áthárítása másokra. Te most pont ezt teszed.