Regisztráció Blogot indítok
Adatok
effiksz

60 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel látom, hogy napi szinten így évek múltán is van megtekintés - ráadásul most a karantén alatt emelkedett is az építkezni vágyók száma :) Felénk az élet szép és kerek, a ház áll, a kert szépül Amint rá tudom venni magam, úgy írok megint - szerencsére (?!) van miről az utóbbi bő év történései…..
pár kép, amit mostanában lőttem, nomeg némi tüzifa infó  Az elkezdett járdán alkalmaztunk némi impregnálást (gondolván a téli fagyokra, sok esőre, ésatöbbi). Nagyon reméljük, hogy a bő lenolaj kezelés megteszi a hatását, és jövőre nem kell az egészet előről kezdeni Pár hete meghozták a 2…..
effiksz 2019.06.03 21:15:43
@ZöldszemM: azóta megvolt a második telünk is, még mindig van az első adag rendelésből fél m3 úgy, hogy idén sem volt okunk a fázásra :)
bár hozzáteszem, az egy éves száradás a fának igen jót tett!
Kicsit elmaradtam a garázs befejezésével kapcsolatban az utóbbi hónapoban, de talán most sikerül pótolni ezt is Ugye a story ott mardat abba, hogy a Fahon által otthagyott bontószökevény szerkezetet 2 srác kívülről rendbe rakta még augusztusban. Én meg az életveszélyes tetőt novemberben.... Hogy…..
"A tök (Cucurbita) a tökfélék (Cucurbitaceae) családjának névadó nemzetsége.Magyarországon általában kertekben termesztik a tökfajokat. A lopótök kivételével Amerikából származik, Európába, Ázsiába és Afrikába a spanyolok, portugálok vitték be a 16. században.A termesztett tökök nagy része négy…..
Mivel ez egy szimpla tényfeltáró dokumentáció - és nem egy lejárató kampány, így akit érdekel a kivitelező (Nyír-Fahon kft), megtekintheti az előző bejegyzésen! :)..
Ehun igyexem leírni viharos kapcsolatunkat 'egy' kivitelezővel, akivel célunk volt, hogy családi házunkat kifogástalan minőségben, egy mindenkinek maradandó élményekkel (ez mondjuk sikerült) teli építtessük fel. A történet nyomokban valóságot tartalmazhat.Amennyiben bárkinek eltérő véleménye lenne…..
Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor az azt jelenti, hogy még élünk! Túléltük az utóbbi bő 2 évben történteket. Nemes céllal indultunk útnak és úgy gondolom, hogy sikerrel vettük az akadályokat! Nagyjából 2016 január 1.-én indultunk útnak és a napokban 'értünk célt': van egy családi házunk aminek az…..
A mai napon megtörtént az, amire már jó ideje készültünk   Így a következő napokban minden féle képp el fog készülni 2 újabb bejegyzés - zanzásított élménybeszámoló az építkezésről- a szerkezetépítővel kapcsolatos 'élményeink' minden részletre kiterjedően Várhatóan mind a kettő érdekes…..
A múlt héten végre sikeresen megérkezett a különítmény, akit a befejezésre hívtunk.Tömören a törénet: az egyik nap reggel fél 8kor nekilendültek és onnantól kezdve ketten hat napon keresztül szinte meg sem álltak - csak a sötét tántorította el őket. Az első nap felrakták kívülre a fóliát és a…..
Végre legalább idáig eljutottam, hogy pár, hirtelen megtalált, mindenféle képet megosszak :) A kivitelező által ránkn hagyott garázs 'maradéka'. Sajnos az időjárás és a kutyák megtették a dolgukat. A szigetelést erősen cserben hagyták. Amit meg tudtunk menteni szigetelést visszabontottuk és…..
Az utóbbi 2 hónap sem fulladt unalomba nálunk! :) Korábban sikerült felvennünk a kapcsolatot egy szakértővel, akinek az lett volna a dolga, hogy egyeztessen a kivitelzeővel, hogyan is tovább.Találkoztunk vele 3 alkalommal, jól megijesztett minket, hogy amúgy minden szar az e-naplóban (nem a mi…..
Még mindig azon pörgünk a kiscsaláddal, hogy kivel és hogyan fejeztessük be a garázsunkat ahoz, hogy a használatbavételit megszerezzük (ugye a beadott terveken szerepelt a garázs is, így az is részét kell hogy képezze az e-naplós kivitelezéses mókának) Mivel a kivitelezőnk magunkra hagyott minket,…..
Lassan fél éve nem jártam erre... Okkal Sajnálatos módon a kivitelezővel igencsak megromlott a viszonyunk a többszöri mellébeszélés és nemdolgozások után... Még mindig nem zárult le az építkezés, habár már csak egy garázst kellene beboírtani szépen fával :) Amint lezártuk egymással a kérdéseket,…..
Most, hogy a banki munka végetért egy időre, így kezdődhet az alapozási munkálat!Felvettük a kapcsolatot egy kivitelezővel, aki ért ahhoz, hogy egy háznak milyen lábon is kell állnia, hogy megfelelően biztosítsa leendő házunk tartását a következő jóóóó sok évre!Találkoztunk a tett helyszínén,…..
effiksz 2017.11.29 09:30:04
@gaborfarkas: a munka tempójában mindenki fejét vesztette' :)
Megint hosszú idő telt el azóta, mióta nem jegyeztem ide fel semmit... Nyilván sok minden történt felénk minden tekintetben... Őszintén szólva kicsit már belefáradtam ebbe az egészbe (mármint az építkezésbe), így sok ingerem nem volt arra, hogy mindent leírjak... Most igyekszem pótolni valamilyen…..
Megint egy nagyobb szüneten vagyok túl a blog életében - persze mindez azért, mert az élet nem állt nem ellenben pörögtem mint a mérgezett egér az utóbbi egy hónapban...Több helyen sikereket értünk el, máshol pedig még mindíg megmutatja az élet, hogy nem egyszerű egy ház építése... Lassan 2 hete…..
Annyi minden történt megint az utóbbi hetekben, hogy nehezen veszem rá magam ezek dokumentálására... Nopersze az sem segíti az ügyet, hogy el vagyok havazva keményen... Semmi panasz, csak na! Node, szépen sorjában, az időrendet sajnos csak elnagyolva... Talán kezdjük a száraz…..
effiksz 2017.08.09 11:03:43
@Cseh Kóródi Andrea: Köszönöm! :)
Örülök, hogy más is hasznát veszi az információknak - féligmeddig ez is volt a terv, hogy ha már én egyszer szívok a dolgokkal, másnak hátha kevesebb jut belőle!
Igyekszem még az utóéletet is rögzíteni valahogyan - remélem 2 hét mulva már több időm jut a blogra is!
Könnyűszerkezetes gerendaház révén nyilván ilyen orientációjú kivitelezőket kerestünk. Kiindulási pontnak nagyszerű volt a Gerendaházak újság, melyben az ötletek mellett néhol a kivitelezőket is feltüntették. Persze az újságba azok a cégek kerülnek be, akik szánnak pénzt a megjelenésre, reklámra,…..
effiksz 2017.08.09 11:02:20
@lufi7: Elnézést a késésért - most küldtem mailt :)
Kicsit ezzel is megkéstem (de egyáltalán örülök, hogy észrevettem a dátumot :D) Egy éve vagyok jelen a 'piacon' a bloggal, azóta toljuk az építkezés szekerét! Remélem mindenki, aki egyszer erre tévedt, talált valami hasznosat magának. Ha nem, az sebaj - úgyis elsőkörben magamnak írok mindent -…..
Újra itt! :)Igyekszem leírni mindent, ami az utóbbi hetekben történt a papírmunkán kívül. Belső festés Ahogy korábban is írtam, a belső lambéria kezelése az AURO Nr129-cel történt. Jött több szaki is, akik olyan árakat adtak, hogy nem szerettem volna rájuk bízni. Biztos, hogy a végeredmény jobb…..
Egy kicsit el vagyok csúszva... kb mindennel...Sok minden történt az utóbbi egy hónapban, de talán az igazi haladás a következő 2 hétben lesz tetten érhető! Hol is kezdjem... A festés.Mint írtam, sikerült találni egy csapatot akik vállaltál nem aranyáron a munkálatokat. Szerencsére az állványozást…..
Hol is jártam? Már nem egészen tudom - összefolynak a napok.. A betonozáson túlvagyunk, jöhet a festés, csempézés témaköre! Festni a házat kívül és belül is kell, igen nagy felületeken. A homlokzati része (kívül kb minden) nagyságrendileg 200nm, bent 600-800nm a lambéria (függőleges falakon,…..
Az utóbbi heteim igen el vannak havazva, így csak most tudtam időt szakítani egy állapotfrissítésre. Sok minden történt az előző 2 hétben, próbálom összeszedni a megfelelő gondolatokat kronológiai sorrendben :) A téglafalunk tisztítása után a kivitelező hozott egy ipari bérporszívót, hogy majd jól…..
Sikerült végre a kéményesnek is beszerelni a csöveket.A srácok kivágták a megfelelő helyen a téglafalat, visszaszedtek pár cserepet, kivágták a födémet a megfelelő helyen és hipp-hopp! Már is a helyén volt a kémény!Csak másnap tudtam kimenni megnézni, hogy hogy sikerült: gyakorlatilag a falat nem is…..
Az utóbbi bő egy hétben is pörögtek az események. Egyre inkább jön a nyomás, hogy össze kell hangolni a dolgokat és figyelnünk kell az 'apróságokra' Elindítottuk a konyhabútor projektet! Sikerült elkapnunk a kiszemelt célszeméjt egy pár órás skype beszélgetésre, hogy tisztázni tudjuk azt, ami a…..