Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrSilesian

71 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köztévé Blog Viszlát 2018! 2018.12.30 23:47:41
A végéhez közeledik az év, és ahogy az ilyenkor szokás, számot vetünk, hogy milyen volt az esztendő, amit magunk mögött hagyni készülünk, illetve mit várunk a holnap kezdődő új naptól, hónaptól, évtől. Lehetőségek, remények, kívánságok, fogadalmak – mit is lehetne írni közmédia témában 2018-ról, és…..
A 64. Eurovíziós Dalfesztivált jövő májusban rendezik Tel-Avivban, és perszehogy mi is részt veszünk rajta de hogy milyen nótával, az majd csak A Dal 2019-es kiadásából derül ki. A műsor, amit Nagy Nemzeti Dalválasztónak is nevezhetünk, kicsit átalakult, legalábbis ami a zsűrit illeti, ketten, Both…..
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSEurovíziós Dalfesztivál – A DAL 2019 A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2019-ban ismét részt vesz a minden évben több mint 100 millió nézőt vonzó Eurovíziós Dalfesztiválon (a továbbiakban úgy is, mint: Eurovision Song Contest vagy ESC). A…..
Az MTVA kísérleti jelleggel egy hét erejéig, december 4. és 10. között a Duna főműsoridejét megváltoztatta olyanra, amilyen az M1 volt az ezer nappal ezelőtti átalakításáig. Műsorváltások minden óra félkor, esti Híradó fél 8-kor, majd a főműsoridő kezdődik 20:15-től. A Sajtóosztály elmondása alapján…..
A Petőfi Rádió népszerű reggeli műsorának vezetője, Kardos-Horváth Janó ma reggel jelentette be a hivatalos közösségi oldalán, hogy a szüleinél jelentkezett súlyos betegség miatt nem képes ellátni a Talpra magyar műsrovezetését a továbbiakban. A zenész-műsorvezető így hazaköltözött, hogy az…..
A közmédia öt évvel ezelőtti teljes arculati megújulása óta a régi M1 / új Duna (értsd úgy, hogy a mindenkori főadó) a közösségi arculat névre hallgató grafikát alkalmazta a műsorszámok elválasztásánál megjelenő ajánló / reklám feliratok mellett. 2017. augusztus 28-án számtalan változás mellett az…..
Megnéztük mivel készül a közmédia zászlóshajója az idei őszre. A legnagyobb országos kereskedelmi csatornák már most hétfőn beizzítják a gépezetet, és elindítanak mindent, amit erre a tévés évadra tartogattak – de ezzel szerintem nem írtam semmi újdonságot, hiszen a csapból is az Áll az alku!, a…..
2015 nyara óta nem igazán, de legalábbis egyre kisebb mértékben lehet beszélni a közmédiáról és az egységes arculatról egy mondaton belül, így ezt a helyzetet kihasználva továbbapróztam a jelenlegi képet, és kreáltam egy régi–új grafikát a nemzeti zászlóshajónak. Így néz ki a DUNA újragondolt…..
Az MTVA senkit sem tilt ki Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseményéről. Folytatva az eddig hagyományokat, a nem jogtulajdonos médiumok továbbra is forgathatnak az úgynevezett vegyes zónában, így oda a televíziós stábok kamerával is bemehetnek – amennyiben erről a szervező, jelen…..
Az idei évben még csak most jelentkezek szinte először köztévés arculatos videóval a csatornámon: folytatva a tavaly elkezdett 1997–2000 és 2002–2012 arculati újragondolások sorát, ám ezúttal a sógorékhoz "ugrottam át" ihletért. Hogy nézne/nézett volna ki a Magyar Televízió, ha olyan szerkezetben és…..
Koroknyai Virág nyerte a Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségversenyt, amelynek döntőjét a Duna és a Duna World vasárnap este élőben közvetítette...
Elstartolt a hatodik dalválasztó show, A Dal 2017 a Dunán: 10 produkció versengett a kijevi Euroví... akarom mondani versengett azért, hogy egy ország az ő dalát dúdolja majd 2017-ben, csak hogy píszí legyek, és kövessem a műsor által lekommunikáltakat. Na jó, ez nem megy; nem fogom. Én eurovíziós…..
Január 14-én, szombat este 19:30-tól hatodjára veszi kezdetét a nagybetűs Dal keresése Magyarországon. Az élő műsorokba bejutott 30 produkció közül kell majd február 18-ig kiválasztani azt az egyet, amely további 42 ország előadójával és dalával mérkőzhet meg májusban a kijevi Eurovíziós…..
...legalábbis Medveczky Balázs, a Duna Média televíziós médiaszolgáltatási igazgatója ezt mondta videoüzenetében a mai sajtótájékoztatón, ahol kihirdették A Dal 2017 teljes mezőnyét. Pontosan így fogalmazott: "A Dal című műsornak nem elsődleges célja, hogy Eurovíziós versenydalt keressen." Teszem…..
Közel fél éve indítottam ezt a blogot, azzal a célzattal, hogy népszerűsítse, reklámozza a közmédia műsorait szélesebb felületen. A "szélesebb felület" elnevezés helyes használata egyelőre ugyan még várat magára, de már így is közel 120 követőt sikerült szerezni a Facebookon. Innen van még hova…..
MrSilesian 2016.12.01 11:41:06
@TV Paci: Azért a grafikával összehasonlítva csak sokkal egységesebb. Még akkor is, ha a vonalak nem úgy állnak, ahogy kellene. A lényeg, hogy ezen a téren legalább kreatívak voltak :)
MrSilesian 2016.12.02 13:58:24
@Dr. Ivo Robotnik: A bejegyzés utolsó mondatát ajánlom figyelmedbe: "Tehát új műsorajánlók, holnaptól a Facebookon." www.facebook.com/kozteveblog/
November 28-án, hétfőn este 6 órakor az m5tv.hu platformon kezdetét veszi a közmédia fiataloknak szóló napi websorozata a Holnap tali! Rögtön az elején több kérdést vet fel bennem a műsor célkitűzése, illetve megvalósítása...
Amikor 2012. július 27-én felvette a mai napig használt közös megjelenést az összes Alaphoz tartozó televízió- és rádióadó, akkor minden csatornán (M1, M2, Duna, Duna World) egy, a természetben felvett úgynevezett "landart" videó jelent meg, mely a csatornaazonosításra szolgál(t), a reklámok és…..
A többségében európai közszolgálati televíziótársaságokat tömörítő EBU leghíresebb éves rendezvénye az Eurovíziós Dalfesztivál. Ez vitathatatlan. Emellett azonban idén 14. alkalommal megrendezésre kerül egy 9–14 éves gyerekek számára létrehozott showműsor. A dalfesztiválnak idén a máltai főváros ad…..
Még alig csak másfél éve volt, hogy hírcsatornává alakult az ország egykori közszolgálati főadója, de ma reggelre virradóra új arculatot kapott a közmédia aktuális csatornája. Az M1, követve az M5 példáját önálló arculattal rendelkezik november 1-je óta: saját grafika, saját zene. A megjelenés…..
MrSilesian 2016.11.02 14:34:24
@TV Paci: Nem. Ebből az látszik, hogy nem lesz olyan, hogy "egységes dizájn". Ahány csatorna, annyiféle képi megjelenés. Egyedül a logók a közösek. Az M1 új arculata már csak azért sem képzelhető el a többi adóra, mivel ez kifejezetten a Híradók mintájára készült, így teljesen beleillik képileg a csatorna arculatába. Nézd meg az idegen nyelvű programajánlók képeit, teljesen ugyanez az alapja, mint ezeknek.

kozteve.blog.hu/2016/07/21/idegen_nyelvu_programajanlok_az_m1-en
Habár a közmédia csak az ünnepi hétvégén több, mint 20 műsorral igyekezett minél méltóbban megemlékezni a 60 évvel ezelőtt történtekről, a nézettségi toplista első helyén ennek ellenére egy olyan vasárnap esti műsor végzett, aminek nem volt köze az 1956-os forradalom és szabadságharchoz, ugyanis a…..
A közmédia szombaton és vasárnap számos műsorral tiszteleg a hősök előtt. Most ezekből válogatok, hogy mit lehet nézni a tévében, illetve hallgatni a rádióban.  OKTÓBER 22 – SZOMBAT Duna:15:00 Ünnepi megemlékezés a Műegyetemen19:30 A szabadság viharaM5:20:00 Cziffra 1956 Duna World:16:40 Fény a…..
Már majd' két hónapja nem jelentkeztem új tartalommal a YouTube-on, de tegnap este megtörtem a csendet, és elkészítettem a 2002–2012 közötti logókhoz az arculati újragondolásomat. Korábban, még a nyáron itt mutattam be az 1997–2000-es redizájnt; ez most kvázi annak a folytatásként fogható fel.…..
MrSilesian 2016.10.10 11:05:52
@TV Paci: Hírcsatorna - utalva arra, hogy a nap 24 órájában tájékoztat. De persze mint írtam is, ez csupán fikció.
Tavaly készítettem egy videót, amiben azt mutatom meg, hogy milyen alkalmi arculati elemeket lehetne használni nemzeti gyásznapok esetén a közmédia Duna és M1 csatornáján. Akkor ez a videó a párizsi robbantásos merényletek apropóján készült; ma pedig az 1849-ben ezen a napon Aradon kivégzett…..
MrSilesian 2016.10.07 18:36:23
@TV Paci: Én magam nem mutattam, de mivel a YouTube-on fenn van, bárki megnézheti, még ők is ;)
Az MTVA Sajtóosztálya ez alkalommal nem közölt részletes adatokat az elmúlt heti nézettségi top 10-ről, de az origo.hu cikkéből kiderült, hogy 421 026 (9%) nézővel a vasárnap esti fél 8-as M1 Híradó végzett az első helyen a közmédia portfólióban. Így minden más ellenére kijelenthető, hogy a…..
Miután a nyáron az MTVA elindította az M5-ös csatornát is, így a hazai közszolgálati televízióadók száma 7-re nőtt. Sokakban felmerül a kérdés, hogy sok-e ez, kell-e ennyi köztévé egy országba? Egy biztos: a gondosan elkülönített, tematizált csatornákban van a jövő, és ezt az MTVA nagyon jól látja.…..
MrSilesian 2016.09.30 15:07:33
@TV Paci: Való igaz. Én fogalmaztam félreérthetően. A feltételezett/tervezett start az november végére volt kitűzve, de valószínűtlen, hogy idén elindulna. Hivatalosan az MTVA részéről sem kommunikálta le a dolgot senki, márpedig alig két hónappal a rajt előtt azt meg szokták tenni. A mellékelt cikkekből a 24.hu is úgy írja, hogy "november végén rajtolHAT".
MrSilesian 2016.10.03 17:55:24
@desmondwallace: Igazad van. A Petőfi TV ebben a formában teljesen felesleges. A Dunán hatalmas vérfrissítésre lenne szükség, és egy újrapozicionálásra, hogy ne az legyen az "öregek adója". A Duna World mint nemzetközi adó ellátja a feladatát, szerintem nem is hivatott másra, mint ismételni. A cikkben említett ORF 2 Europe, TVRi, vagy TVR Moldova is csak a többi adó műsorait ismétli, hogy a szórványlakossághoz is eljussanak a nemzet műsorai.
MrSilesian 2016.10.03 17:59:08
@TV Paci: Ötletes a név, de szerintem önálló csatornaként ez lenne csak igazán nézőtaszító. Bár a Duna World-ön tökéletesen megállná a helyét napi műsorszámként :)