Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csige Joel

14 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! A mai alkalommal a belső kereskedésnek fogjuk megnézni az alapjait, hogyan is tudnak nagy cégek, nagy emberek biztonságosan kereskedni, és miért is büntethetik ezt.  Egy adott cég részvénye a cég adott pillanati értékét mutatja, nem az abszolút értékét, hanem arányaiban (ha egy cégnek…..
Fontos, hogy ismerjük a saját képességeinket/határainkat és készek legyünk beismerni ha hibáztunk. Ma egy kicsit a tőzsde pszichológiájáról fogok írni, azokról amiket tapasztaltam, és amikről meg van a saját véleményem. Tegyük fel úgy döntöttünk, hogy vásárolunk egy értékpapírt. Hallottunk egy jó…..
Csige Joel 2016.07.29 14:19:58
@Eltévelyedés: Köszönöm az építő kritikát. Természetesen ennél sokkal bonyolultabb, hogy hol is szállj be és hol ki. A sok háttérmunkának az eredménye a beszálló és a kiszálló meghatározása, valamint a kockázatvállalás mértéke. Ami a döntések előkészítéséről szól, az nem ez a cikk.
Csige Joel 2016.07.31 13:33:47
@Eltévelyedés: Egyetértek, nem a meghélhetési pénzzel kell tőzsdézni, sőt nem is szabad. Az az 1-2 kivételes guru is kezdte valahol, nem mondom, hogy én biztos az leszek, de ha nem próbálom meg, akkor már veszítettem.
Az eddigi átfogó képünket a HFT-ről szeretném lekerekíteni ezzel a záró epizóddal. Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem lesz szó erről a témáról (túl nagy és jelentős ahhoz, hogy a jövőben el tudjuk kerülni), de más vizekre fogunk evezni. Az elején volt szó, hogy ez a fajta kereskedés a "nagy…..
3. napja játszom el ugyanazt, úgy tűnik lassan tanulok... Tisztázzunk valamit itt a legelején, amit sokan nem biztos hogy értenek. A tőzsdével kapcsolatban sokan azt gondolják, hogy ott vagy meggazdagodsz, vagy elbukhatod minden pénzedet. Ez a 2 véglet, mert valóban lehet vele sok pénzt keresni,…..
Előző alkalommal megnéztük a pozitív aspektusát a HFT-nek (high-frequency trading vagy "gyors" kereskedés). Ma viszont a problémáira fogunk koncentrálni.   A HFT nem több mint egy algoritmus, egy program, ami követi a programozó utasításait. Keres mechanikus mintákat, ismert trendeket és bizonyos…..
Ma is a HFT (high-frequency trading vagy "gyors" kereskedés) vonalán indulunk el, de belenézünk pár más fontosabb fogalomba is. Legutóbbi alkalommal megnéztük hogy mi is az a HFT, most pedig egy kicsit tanulmányozzuk részletesebben, mire is jó.   Egy piac lehet "jó" vagy "rossz" annak…..
1. Könnyű pozíciót váltani Számomra ez a legmeghatározóbb tényező. Tegyük fel, hogy egy adott vállalatnál dolgozol magasabb pozícióban, a fizetésedbe az is beleszámít, hogyan teljesít a vállalat. Nehéz felmondani egy ilyen pozíciót, főleg ha köt a szerződés, vagy valamilyen folyamatban lévő…..
Csige Joel 2016.07.17 23:11:15
@calen: Ennél szebben én se tudtam volna a gondolataimat/véleményemet leírni, teljesen egyetértek.
Csige Joel 2016.07.17 23:14:50
@Willkommenskultur: Akinek van esze, az nem teszi fel a koszt pénzt semmire.
Csige Joel 2016.07.18 07:28:41
@Suna bácsi: Ahogy azt korábban is írtam, én most kezdek komolyabban foglalkozni a témával. Semmi kétségem afelől, hogy fele akkora tudásom sincs, mint akiket említettél. Én is tanulok, akit érdekel a folyamat az olvassa a bejegyzéseimet, aki teljesen profi mint ti, azoknak nincs szükésege erre. Ádám bejegyzésében mi nem igaz?
A mai jelmondat: Mindig legyünk aktuálisak! Minél előbb jutunk egy fontos információhoz, az annál nagyobb előnyt jelenthet számunkra a piacon. Vegyük csak a hajnali események történéseit Törökországban. Tegnap írtam arról, hogy a váratlan események mennyire befolyásolhatják egy árfolyam mozgását.…..
Sziasztok, én Ádám vagyok Joe haverja és Joe tananyagát fogom itt-ott megtűzdelni egy kis érdekességgel, vagy valami aktuális témához kapcsolódó hírrel. Az én bejegyzéseim célja inkább az érdekes és titokzatos tőzsdei világ kutatása és a kuriózumok ismertetése, mintsem az oktatás. Azt meghagyom Joe…..
A tőzsdén sok tényező van befolyással az adott részvény árfolyamára, lássuk, hogy melyekre érdemes figyelnünk. Nagy általánosságban elmondható, hogy a tőzsdék követik az amerikai tőzsdék alakulását, főként az SP500 és a Dow Jones indexeket. Ha  amerikai vállalat részvényét akarjuk megvenni, érdemes…..
Több pénzzel kereskedsz, mint amennyid van. Ez egy pár fokkal bonyolultabb téma, mint a tegnapi, de ha tőzsdén szeretnénk kereskedni, feltétlenül tudnunk kell mit is jelent az, hogy tőkeáttétel. Megpróbálom ezt is egy példával kezdeni, hátha úgy könnyebb lesz megértni. Vegyünk egy embert, hívjuk…..
10 Mari néni szaladgál a faluban 3 bolt között... Mindegyik boltban árulnak kenyeret, amit vásárolni szeretnének, de a kenyér ára folyamatosan változik. Mivel már öregek, mire egyik helyről átérnek a másik helyre, már lehet magasabb áron tudnák megvenni, mint az előző boltban,…..
Mai nap arról fogok írni, hogyan lehet a tőzsdén eladni-vásároloni. 3 különböző módon tehetjük ezt meg. Az első a piaci áras megbízás, azaz amikor adjuk a megbízást akkor éppen az aktuális áron fogja megvásárolni vagy eladni az adott részvényt. Itt megjegyezném hogy nem szükséges értékpapírral…..
Csige Joel 2016.07.12 20:19:59
Sziasztok! Egy 20 éves egyetemista srác vagyok, most kezdek belevágni a tőzsdézés rejtélyes világába. Gyerek korom óta érdekel az üzletelgetés, az adok-veszek, úgy gondoltam ideje élesben is kipróbálnom magam. Eddig Demo számlán kereskedtem kisebb nagyobb sikerekkel, ezen felbátorodva úgy…..