Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öregember

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár kicsit sokáig tartott és voltak döccenők az ide vezető úton, a hétvégén mégis elindult az egyeztetés a Magyar Szocialista Párt és az Együtt 2014 - PM (bármi is legyen végül a nevük) között. Mivel legutóbb Bajnai Gordon látogatott el a Jókai utcába, ezúttal a…..
Öregember 2013.06.25 01:23:37
@Pop40: A kossuth-téri fák már nem kókadoznak, kivágták azokat a nyomorultak. :(

A követelményrendszered jó, de mi van, ha tarthatatlannak bizonyul? Ki tudunk találni valamilyen racionális megoldást?

Komolyan mondom, hogy mindig azt gondolom, hogy engem már nem érhet meglepetés. Pedig de. Iskolázott, értelmes(nek látszó) emberek olyan vakbuzgó hittel képesek megnyilatkozni a cölöpteknős iránt, hogy lefagy az operációs rendszerem. Már arra is gondoltam, hogy az ivóvízbe kevernek valamilyen tudatmódosítót és az hat sok emberre.Rettenetesen zavar, hogy hitté vált ez a viszony. Mondhatsz bármit, minden kritika lepereg róluk, csak a saját mantrájukat hajtogatják. (Valahol olvastam, hogy ez a hit akkor sem múlna el, ha viktor szűzlányokat erőszakolna meg a Hősök terén fényes nappal.) Mi a fene a titka? Persze, mit akarok, ezt nálamnál sokkal okosabb emberek sem tudták megfejteni.

Szóval, ki kellene találni valamit, hogy mit kezdünk az ittmaradókkal? Tudunk erre megoldást? Mármint te meg én. Nem tudom, de legalább jót beszélgettünk. :))
Öregember 2013.06.25 19:36:45
@Pop40: Nagy igazságod vagyon! Nem kell(ene) foglalkozni a menthetetlen keménymagosokkal. Csak sokszor nehéz eldönteni, hogy kinek a lelkét lehetne megmenteni a kárhozattól. :( A kiröhögés jó ötlet!

Valóban, a választást nem a szélsőségesek döntik el, de nagy hatással vannak a jámbor többségre. Lásd a szociális nép- és a legutóbbi szavazást. Ugyanakkor látni kell, hogy az emberek nem fognak egy egymással civakodó asztaltársasághoz csatlakozni még akkor sem, ha van hely az asztalnál. Jobb esetben hazamennek, rosszabb változatban hallgatnak a szirén-hangokra és leülnek a másik asztalnál a lóca szélére és még örülnek is az alamizsnának.

Az emberek nem hülyék, legalább is a zöme nem. Ha van egy világos, számukra értelmezhető irány, akkor hajlandók követni azt, aki azt a kurzust képviseli. CSAK LEGYEN MÁR! Az a pöcsölés, ami most folyik a demokratikus ellenzék térfelén, az kontra-produktív. Aki nem ismeri fel a korlátokat és a lehetőségeket, az az egyértelműen gátja a rezsimváltásnak és történelmi felelősséggel bír!

Számomra a képlet teljesen világos. Bajnai és szakértői kormány. Bajnainál lehet jobb politikust és lehet hasonló jó képességű gazdasági szakembert találni. DE! A jelenlegi ringben nincs olyan versenyző, akinél jobban, karakteresebben ötvöződne a két tulajdonság. Ráadásul egyszer már bizonyított! (Nem véletlenül keringenek körülötte a sakálok. Félnek tőle!) Minden tiszteletem és elismerésem mellett azt kell mondjam a többi jóérzésű ellenzéki vezetőnek és képviselőnek, hogy most vissza kell lépni és háttérbe kell vonulni, mert senki másnak nincs esélye szembeszállni a sakálokkal, hiénákkal, dögkeselyűkkel.

Sokan úgy vélik, hogy hagyni kell, hadd nyerjen a fideSS és viseljék a következményeket. Orbitális tévedésben leledznek! A reterát, amit az elmúlt három évben építettek, az RÁNK fog dőlni. MI leszünk benne, alatta és nem a cölöpteknős és kompániája. Ha most nem lesz rezsim-váltás, akkor nekünk annyi. Ezt kell megfontolni és megérteni!

OFF
Ha nem reagálok a hozzászólásokra, akkor az csak azért lesz, mert el kell mennem és nem azért, mert kifogytam az érvekből vagy kifogyott a billentyűzetből a betű.
Öregember 2013.06.25 19:42:13
@Salaxxx: Ez tetszik! Megtaláltad értelmét a giliszta repülésre tanításának. Így lehet repülő aranyhalat fogni. Mint az köztudott, a repülő aranyhal abban különbözik a közönséges társától, hogy tőle hatot lehet kívánni. :))
Kedvesaranyos Fénylő Csillagunk! Ezúton értesítelek, hogy fellélegezhetsz. Legalábbis átmenetileg felesleges regisztrációpótló trükkök százain és a testre szabott hazai pálya még előnyösebbé tételén gondolkodni. Úgy állunk ugyanis, hogy ma Magyarországon nincs aki…..
Öregember 2013.01.30 11:02:39
@V-PORT: Nagyon jól és pontosan összefoglaltad. Akár én is írhattam volna.:)
"Én most leírok pár dolgot, de utána ezzel az egésszel nem foglalkozom többé. "
Aki így vélekedik, az nem fogja abbahagyni vagy feladni.
Három határozati javaslat közül azt fogadta el csütörtökön az Európai Parlament, amely egyértelműen elmarasztalja Magyarországot, az Orbán Viktor vezette kormány mély aggodalmakra okot adó politikáját. Az első kormánypárti reakciók szerint a jobboldalt mintha az előjelek…..
Öregember 2012.02.17 00:37:59
Idézet Dürrenmatt: A nagy Romulus című művéből
(
mek.niif.hu/00900/00984/00984.htm)
"
REA
A hazáról van szó, nem az államról.

ROMULUS
Hazának mindig olyankor nevezi magát az állam, amikor tömegmészárlásra készül.
"
Minden állítása hírlapi kacsa! – Egy hete Matolcsy minisztériuma pellengérre állított egy újságírót és letagadta az értesülését, miszerint elszállt volna a 2010-es hiány. Tegnap mégis beismerték. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági…..
Öregember 2011.03.25 13:48:01
@Fedor: Bizony, bizony! Volt ilyen. Szerintem lesz is megint, de nem átmeneti jelleggel. Figyeld meg, legkésőbb jövő tavasszal jelentkeznek. Ők lesznek az alternatíva a következő választáson. A Próféta szóljon belőlem!
Megszereztük a Kossuth-díj bizottság új, titkos értékelőlapját, ami alapján eldől, ki kaphat ezután a magas rangú állami kitüntetésből.     1. Nemzeti érzelmű-e a jelölt? a.) Igen. 100 pont b.) Nem politizál. 11 pont c.) Nem politizál, de nem zárkózik el a közös…..
Öregember 2011.03.14 16:19:27
@EMU: Nálad a pont!

Még hozzátenném: Feleslegesen, meggondolatlanul járt a szája (trónfosztás), ami miatt berágott az orosz cár és ideküldte a katonáit. Amikor aztán látszott, hogy nagy a baj, "tartsatok ki!" felkiáltással elhúzott biztonságos vidékekre és ünnepeltette magát, miközben jó pár, sok nem-is-magyar tábornok meg maradt, pedig mehetettek volna. Ők hősi halált haltak. Görgey meg megmentett sok ezer katonát azzal, hogy letette a fegyvert. Le is árulózta Kossuth "apánk"! És kinek hitt a jónép?

És melyik emberszabásúnak hisz ma?
Matolcsy György a hétvégén nekifutásból herén rúgta önmagát. Az önkínzás ilyen megnyilvánulása önmagában szórakoztató lenne, ha nem hatna vissza ránk is előbb-utóbb. Ilyenkor vágyok egy következmények nélküli világot - amilyen hazánk országnak - ahol felpofozhatja,…..
Eddig azt mondtuk nem olvasták, nem értik, pedig mi értjük. Amit mi értünk az nem egyenlő azzal amit ők érteni vélnek, depláne azzal nem amit senki nem ért. Ők elolvasták, értik, magyarázzák, mi nem értjük azt amit eddig értettünk, azt meg pláne nem amit ők értettek meg.…..
Varánusz Lájkolj, baszod! 2011.01.23 08:00:00
Mivé legyünk most nélküled? Hová megyünk így nélküled? Te meg csak ülsz, fáradtnak tűnsz, Tovatűnt szép ígéretek, nélkülük mi hová legyünk?Nagy utazás, ez a vonat már elindult, Nagy utazás, most a vágyunk már megint új útra visz, induljunk el hát…..
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
w Molotov és Ribbentrop 2008.07.07 08:00:00
  Betelt a húgyospohár, mert nem ürítették. De legalább lesz charta. Gázáremelést!   Gyűlölettörvényről korábban: Zsidók és hülyék..
Öregember 2008.07.07 13:19:18
"először is nincs pokol, legfeljebb .....-nak születsz újra. :DDDD"

De vaaaaan! Ne vedd el az illúziómat, hogy van egy nyugodt, kényelemes hely a világban! Meg aztán tudom az irányt is: balra a második ajtó. Ez a bejárat.
Újjá az születik, például, aki reklamál, hogy milyen meleg a Pokol. Ott az ilyet nem tolerálják. Kizavarják a kijáraton, ami ugyebár a jobboldalon van. Ezért jobboldaliak a meleget nem tűrők.
Van olyan is, hogy a delikvens benyit az ajtón, megáll a küszöbön és felsóhajt: Ezt a büdös, kénköves levegőt kell szívnom? Azonnal visszarugják: Akkor szívjál füvet! Ez a fószer a baloldalon találja magát és mivel nem látta a Poklot, az kényszerképzete támad, hogy nincs is. :=))

"másodszor meg tegnap még martin luther king dr-t lőtték le, most meg nigger lesz az usa elnöke. a magyar hívő jobboldal szembe széllel hugyozik és ez nagyon vicces. :DDDDD lásd még londoni buzitüntetéseket, most pont madridban volt, ha jól látom. :DDDD"

Hátha ilyen időléptékben gondolkozol, akkor lehet, hogy tényleg nem soká. Ahhoz, hogy az amerikai társadalom eljusson ide, kellett egy-két katarzis is. Vietnami háború, sport-eredmények, meg még biztos van sok példa. Nekünk is ez kellene? Jó lenne megúszni a (polgár)háborút!

Ami a széllel szemben vizelést illeti, utálom, hogy ezáltal lebrunyál másokat! Engem is. Amikor ezt vki szóvá teszi, akkor fennhagon közli, hogy neki törvényadta joga a pisálás. Ez igaz, csak ne éljen vissza vele!

Nnnna már ölég volt. Kicsit OFFra sikeredett. Majd legközelebb. Üdv!