Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csasztuska01

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha a mai poszt elég sok adatot tartalmaz majd (igen, tudom, statisztika…), ugyanakkor szerintem ezek nagyon érdekes dolgokra világítanak rá. Egyebek mellett arra is, hogyan működik, és milyen hatással van a hétköznapokra és a gondolkodásra a propaganda, micsoda tévképzeteket tud bizonyossággá…..
csasztuska01 2016.07.10 15:02:04
@adg: Szamszeruleg valoban lenyegtelen hogy mennyi az annyi. A statisztika osszehasonlito jellege volt a cikk lenyege. Nemzetkozi osszehasonlitas. Se tobb se kevesebb.
Amugy eszrevetted magadon hogy eloszor leirod hogy lenyegtelen, majd elkezdesz rugozni azokon a szamokon amit par sorral feljebb lenyegtelennek irtal le? Most akkor mirol is beszelsz? Elfogadhato ha rugozol rajtuk, mint ahogy az is ha lenyegtelennek iteled, de a ketto egyutt szavahihetetlensegrol es kovetkezetlensegrol arulkodik.
Amennyiben erted amit olvasol, akkor talan azt is megerted, hogy a valosagtol a magyar mintaban a legnagyobb az elteres (70szeres).
Ennyi volt a cikk lenyege.
Ezt lehet visszakovetni oda, hogy a vizsgalt mintakban a magyar propaganda mukodik a leghatasosabban, amire akar buszke is lehetsz a magyarsagod tudataban.

A rad vonatkozo resz: az emberek aljashulyeprimitivrasszista beallitasa neked azert nem jo, mert - hacsak nem kapsz fizut mindezert - ezt a kozosseget erzed magadhoz kozelebbinek. Meglepo is lenne, ha barki felvallalna azt, hogy a hulyeseg mint ertek szamara egy jo valasztas lenne es meg buszken verne is a mellet hogy "en aljashulyeprimitivrasszista vagyok". Belathatod, hogy ez az alternativa meg viccesebb lenne, mint a lenyegtelen, de azert megis lenyeges meglatasod.
csasztuska01 2016.07.10 15:54:39
@adg: Idezem pontosan:
"Raadasul a felmeres sem rakja oda az altala ismert szamot, ami komoly hiba, szoval fogalmunk sincs, mennyivel szamolnak ok.

De lenyegtelen is."

Egesz biztos hogy nem arra vonatkozott? Csak mert en azt olvastam amit leirtal es nem azt amit oda kepzeltel...
Es ezzel en nem bizonyitottam be semmit. Ellenben felhivtam a figyelmedet, hogy valami nem stimmelhet az iromanyoddal kapcsolatban.
Es erre a jelek szerint az a legjobb valasz, hogy elkerulom a valaszt ami csak ugy melleksen olvashato formaban ott is van az altalad lereagalt, de feltetelezhetoen el sem olvasott hozzaszolasban kulon bekezdesbe foglalva? Mi a fene? Te tudhatsz valamit...
csasztuska01 2016.07.10 15:55:47
@desw: Ha valakinek fizetnek hogy a valosagtol elrugaszkodo dolgokat irjon avagy a valosagtol valo elrugaszkodast vedje az rendben van ezek szerint. De hogy valakit azert fizetnenek hogy a valosaghoz kozelitsen az mar egybol elitelendo lenne? Hmmmmm Erdekes meglatas. :)
Vajon az minosul-e felretajekoztatasnak ha valaki tenyeket hamisit meg a varhato eredmeny remenyeben, avagy az, aki erre felhivja a figyelmet? A propaganda, elletve annak kiegeszitese, amit jelenleg uznek a kormanyzati szervek, pont a ferditeseken alapulnak. Azon hogy semmi sem biztos. Meg a tenyek sem azok. Jollehet a tenyek megismerhetoek, de nem biztosak. Meglatasom szerint ez a legjobb fegyver a kormany kezeben amit ma a magyarok nem kepesek felfogni. Osszemaszatolni mindent mindennel. Szamomra ez nem tunik valos alternativanak.
Ami pedig a PL kifejezest illeti: szovegertesi problemak??? megtenned hogy el is olvasod amit irsz es nem csak leirod? Ha valaki azt irja hogy pl ez vagy pl az, akkor a leheto legnagyobb valoszinusegu dolgot akarja vajon megjeleniteni, vagy a legkisebbet? Ilyen alapon irhattad volna hogy pl ott vannak az Uruguay-i muszlim vilagutazok is, akikkel ez a statisztika nem szamolt. Nem biztos hogy letezik egyaltalan, de kizarni azert megsem lehet teljesen, es a szamuk, ha leteznek egyaltalan, egeszen marginalisak lehetnek, akarcsak az altalad emlitetteket, mar ahogy en az altalad leirtakat ertelmezem.
Vagy akkor velemenyed szerint a torok-muszlim atutazokbol ilyen komoly mennyiseget eszlelhet a magyar lakossag mikozben eppen eli mindennapos eletet?