Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joskapista52

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hetekben érdekes vita bontakozott ki a Brexitről, illetve az Egyesült Királyságról, az ott élő magyar és más uniós bevándorlókról. Kiskacsa írása egy héttel a referendum után jelent meg, erre jött válaszul (és kavart némi vihart) bbb posztja, amiről sokan…..
joskapista52 2016.07.20 16:35:13
@WanderingNerd: Az egyenlőség az jó szerintem is, ami engem igazán zavar a dologban az az, hogy az egyenlőség nagy szószólói mindig a gazdagabbhoz mennek, hogy te, csináljunk egyenlőséget, oszd meg velem, amid van (és így ők jobban járnak).

Pedig mehetne éppen a szegényebbhez is, csinálhatna vele is egyenlőséget, hogy nézd ennyim van, de megosztom veled.

Ez így megint csak víz prédikálása, a másiktól elvárod, hogy megossza a gazdagságát, de neked eszedbe sincs megosztani a szegényebbel. Ez így haszonszerzési szándék, mohóság, az egyenlőség zászlaja alatt.

Majd ha olyan posztok születnek, hogy eladtam mindenem és a milliós vagyont kongóban szétosztottam a testvéreim között, akkor beszéljünk majd egyenlőségről, meg szeretetről, amíg az angolt akarom, hogy megossza velem a gazdagságát, hogy nekem jobb legyen, addig nyugodtan beszéljünk csak arról, hogy bele akarok ülni a jóba.

Amúgy nincs ezzel baj, én is ezért vagyok külföldön, csak legalább magunknak ne hazudjunk.
Ha a fiatalok elmennek, akkor előbb vagy utóbb nem marad majd, aki dolgozzon és előre vigye az országot – körülbelül így tudnám összefoglalni Ádám írásának számomra egyik legfontosabb gondolatát. A poszt a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett. (Az eddig megjelent írásokat…..
joskapista52 2016.07.19 14:43:30
@Auralianus: A baby boomer generációról hallottál már? Na úgy kell benépesíteni egy "kiürült" országot a saját fiaiddal, lányaiddal. Ez a működő és már kipróbált módja a dolgoknak.

Ebbe egy dolog rondított bele, a vadkapitalizmus, magyarországon is, meg az összes többi országban is szépen magától nőtt a népesség, egészen addig, amíg az orrba-szájba hitelezés féken volt tartva.

Most, hogy már lassan a levegőért is majd óriási összegű jelzáloghitelt kell felvenni és a "gazdag" angliában létbizonytalanságban élsz életed végéig, azóta valóban lecsökkent a gyerekvállalási kedv, amit kényszerből bevándorlással akarnak pótolni.

A nagy EU-s összeborulás a keleti országokkal, meg a "humánus" menekültpolitika mindössze erről szól, semmi másról, de nagyon úgy tűnik, hogy kb. ennyi volt a történet.
joskapista52 2016.07.19 16:10:18
@Auralianus: Alapjában véve nincs azzal baj ha valaki kockázatot vállal és bejön neki és milliomos lesz, a pénzét meg halmozza. A baj azzal van, ha valaki kockázatot vállal, nem jön be neki és az állam segíti ki a te meg az én pénzemből. Meg azzal is gon van, ha egy vagyontárgy, befektetés értéke csak felfele tud menni, esni nem hagyják.

Ez így nem kapitalizmus, meg nem szabad piac, hanem csalás, a szabad piac befolyásolása és nem sokban különbözik a kommunizmustól, ami amúgy szintén nem kommunizmus volt, hanem szintén egy átkúrás.
joskapista52 2016.07.19 14:43:04
@Auralianus: Sajnos ez nem ilyen egyszerű, hogy mindenkit beveszünk az EU-ba és akkor majd egy nagy békés család leszünk. kb. addig működik az únió, amíg nagyjából azonos helyzetű országok egyesülnek, akiknek hasonló problémái vannak.

Ha túl nagy az únió és nagyon máshol tartanak a csatlakozó államok, az belső feszültségeket gerjeszt, ami belülről ossza meg az EU-t, lásd bevándorlás és brexit.

Az igaz, hogy miért is kellene a magyarnak helyben maradni, ha a másik országban jobb a sora, de a kérdés fordítva is megáll, miért kéne a másik országnak beengedni mindenkit, ha nincs belőle semmi előnyük?

Nem is a magyarok akarnak kilépni az EU-ból, mert nekik hasznuk van belőle, hanem főleg a befogadó nyugati országokban erősödnek az EU-ellenes hangok. És ha magyarország 50 évvel van lemaradva, akkor a törökök 100-zal, egyelőre harmadik világbeli problémáik vannak, pl. katonai puccsok, ha őket is beveszik, akkor csak még rosszabb lesz a helyzet.

Az EU ebben a formában, hogy ellenőrizetlenül, komoly feltételek támasztása nélkül minden elmaradt országot bevesznek, pont ugyanúgy nem működik, mint a menekültek ugyanílyen elvek alapján történő ellenőrizetlen befogadása. Igaz, hogy kívűlről a nagyobb EU erősebbnek tűnik, de nagyon gyorsan belső feszültségek keletkeznek, amik belülről szakítják majd szét.

Ugyanez történik a menekültekkel is, befogadod őket, máris megosztott az eddig egységes németország, vagy franciaország.

AZ EU ennyire gyors ütemű keleti bővítése óriási hiba volt, ausztriánál meg kellett volna állniuk, a többi országnak meg kőkemény követelményeket állítani a belépés feltételeként, mondjuk kb. EU átlagnyi GDP-t és akkor most nem lennének belső feszültségeik.
Miközben az Egyesült Királyságban már új kormány lépett a posztjáról lemondott David Cameron vezette régi helyébe (és Theresa May kormányfő egyfajta Monty Python-os lendülettel ki is nevezte Boris Johnsont külügyminiszternek), arról talán kevesebb szó esett, miként is élik meg a helyzetet, hogyan…..
joskapista52 2016.07.15 11:32:51
@diggerdriver: A B terv az az article 50, aztán a lehető legjobbat kihozni a dologból, kb. ennyi. A gond nem a terv hiánya, mindenki tudja, hogy mit kell csinálni, hanem hogy eddig fejetlenség volt, mert aki hatalmon volt, az nem akarta elkezdeni, ezért nyúlt mint a rétestészta.

Most az új (a réginél egyelőre jobbnak tűnő) kormánnyal beindultak a dolgok, May delegálta a felelősséget a brexitesekre, a brexit miniszter meg már kijelentette, hogy max. fél évig rágódnak a dolgokon (bár nem nagyon van min, mert megegyezés, komoly tárgyalás addig úgyse lesz semmiről), aztán idén télen indítják a mókát és 2018 végére már nem leszünk tagok. Ez már maga a terv.

Abból kiindulva, hogy az EU bankrendszer 8 év és több billió eurónyi adófizetői pénz benyelése után megint abban az állapotban van, hogy még százötvenmilliárd euró kéne, különben kampec, meg egyre több a terrortámadás európában, nekem nagyon úgy tűnik, hogy addigra Merkelt elzavarják, szigorítani fogják az EU-n kívűlről jövő bevándorlást, az EU-n belüli szabad mozgást annyival szigorítják, hogyha valaki rosszul viselkedik, az EU-n belül is ki lehet vágni a kibocsájtó országba és az új megreformált únióban maradni fog anglia is.
joskapista52 2016.07.15 15:29:04
@Chamroe: Ha remain lett volna az eredmény, a brexit pártiak csendben hallgattak volna, mint mindig, de most hogy a brexit nyert, a remain pártiak, akik elvileg sokkal toleránsabbak, liberálisabbak, megértőbbek, nem tudnak a fenekükön ülni, habzó szájjal küzdenek a demokratikus eredmény ellen, ami az utóbbi idők toronymagasan legnagyobb részvételi arányával jött ki.

Ez van, a jelenlegi politikai-gazdasági elitnek az érdeke a remain, meg a bevándorlás, ez a mainstream, úgyhogy most mást nem lehet gondolni, aki mást gondol, az nem szalonképes (rasszista, hülye etc...).

Én azért azokat is sajnálom, akikkel megetetik, hogy azért van itt X millió bevándorló, mert feltétel nélkül szeretni kell a másikat és csak így lehetünk mi is humánusak és toleránsak.

Eközben az senkinek nem tűnik fel, hogy a saját nép nyűgjeivel-bajaival senki nem törődik, csendben felnő egy otthontalan, pénzügyileg kizsigerelt generáció pl. angliában, na velük aztán senki nem toleráns, pedig sokkal több kötődésük van hozzájuk és sokkal többet raktak be a rendszerbe, mint a bevándorlók, no meg ugye a saját vérük elvileg.

Ez az egész jelenség sajnos erőszakkal fog végződni, mint ahogy eddig mindig a történelem folyamán. Addig, amíg jólét van, dől a zsé és ott áll a rendőr az utcasarkon, addig szeretjük egymást, a bevándorló meg hálás hogy itt lehet, aztán amikor majd elapad a zsé, nem lesz jólét és jókedv, akkor elkezdik majd máshogy méregetni egymást a csoportok. Sajnos.

És nem lesz hova menekülni, mert minden országban meglesz ugyanez a probléma.
joskapista52 2016.07.15 15:29:12
@Irbisz: Amikor többségben lesznek, akkor már majd max. mi tudunk lázongani, de van egy olyan sejtésem, hogy akkor nekünk kuss lesz a nevünk és nem segélykével fognak kitömni...
Nehéz lenne azt állítani, hogy a mai poszt minden szavával egyetértek, de a blog története során mindig próbáltam törekedni arra, hogy (ameddig a kulturált keretek megmaradnak) mindenféle álláspont megjelenhessen. Jöjjön tehát bbb írása, ami tulajdonképpen reakció Kiskacsa posztjára. Elöljáróban…..
joskapista52 2016.07.11 17:51:55
@sellőlány: Ez egyáltalán nem így van. Azok a középosztálybeli angolok, akiket én ismerek, bizony karrieristák és folyamatosan több fronton építik az életüket, az, hogy nem wc-t pucolni látod őket, az mindössze azért van, mert már nem szorulnak rá, ők ugye huszonéve itt építgetik az életüket, te meg tegnap jöttél üres zsebbel, nyilván nem ő fog rászorulni az ilyen munkára.

Összességében sokkal több időt töltenek a dolgaikkal, üzletükkel, karrierjükkel, mint bérmilyen magyar ember, mint akit ismertem.
joskapista52 2016.07.11 18:11:03
@pappito:

Ebben a 2000 elkövetőben szerinted hány angol nyugdíjas volt?

index.hu/kulfold/2016/07/11/nemetorszag_kolni_eroszak/
joskapista52 2016.07.11 19:38:26
@Sia: Mielőtt nagyon belelovallnád magad a dologba javaslom nézd meg az adatokat, 2013 év végétől kezdve 50-50% körül mozog a leave meg a remain eloszlása, szóval a kampánynak az eredményhez nem sok köze van.

Ha Nigel Farage hülyeségére szavaztak volna, azt megtehették volna 1 éve is a választásokkor is, ő akkor is pont ugyanezeket mondta - de még a parlamentbe se jutott be.

Nem kell ennyire lenézni az angolokat, nem hülyébbek ők semmivel sem, mint te vagy én, pl. a pénzügyeikben sokkal de sokkal előrébb járnak mint az átlag magyar, majd tudják ők azt, hogy az ő országukba kellenek-e nekik bevándorlók vagy nem.

Amúgy ez az egész David Cameron "mocska", neki volt hatalmában népszavazást kiírni, ő ígérte meg és ő csinálta meg és ő hagyta el elsőként a mocskot, ráadásul ez a mocsok még nem is biztos, hogy mocsok, abból kiindulva, hogy előző héten a német meg az olasz bankok kértek 150 milliárd eurós mentőcsomagot egyelőre nem úgy tűnik mintha anglia lenne bajban.
Határátkelő Élhetőbb ország 2016.07.07 06:45:00
Folytatódik a Magyarország 2.0 pályázat, ezúttal egyik törzsszerzőnk és -kommentelőnk, Digger írásával, aki megpróbálta praktikus példákat felsorolva megmutatni, hogyan lehetne jobbá tenni Magyarországot. Lássuk akkor! Szavazni ma is természetesen itt, a poszt végén, vagy a…..
joskapista52 2016.07.07 14:00:03
@jewel79bp: Egy 42m2-es pesti panel jópárévvel ezelőtt 7-8 misinél nem volt több, mondjuk egy fejenként nettó 200 ezres fizuból csak pár év spórólás. Pár évvel ezelőtt árakon 1 kiló albi + számlák, 1 kiló élet, 2 kiló megy a bankba, 3 év alatt ki van fizetve az egész.

Itt két hasonló szintű kb. értelmes fizetésből albit fizetve egy hasonló kis lyukat 16 év alatt tudnál összespórolni.
joskapista52 2016.07.07 14:00:07
@Herr Géza: Nem teljesen értem mit hadoválsz, nyilván amíg huszoniksz éves vagy a tojáshéjjal a seggeden, buliból ki-buliból be felelősség nélkül, addig a nagy nyugati szabad világ, amiről a mesében hallottál nyilván tökéletes számodra, a gondok ott kezdődnek, amikor már a gyerekeidet neveled, na akkor mindjárt nem lenne rossz egy stabil lakhatás, értelmes helyen, jó iskolák mellett, amit nem vihet el a bank, vagy nem adják el a fejed felül.

Na itt kezdődnek el a problémák.

Itt ugye egy szakadt rom ami a fenti feltételeknek megfelel 150 milliónál kezdődik a világ végén, "színes" környéken, de ha télleg egy minimum jó közepes helyen akarsz lakni, akkor inkább 300 millióval számolj. Meg még ugye hozzáadod ehhez, hogy a tandíj évi 4 millió lesz a gyerekeknek az egyetemen, meg kéne valami pecó is nekik, és máris látszik, hogy azért az a magyar királyság, amiről te gúnyosan beszélsz, nem olyan rossz azért.
joskapista52 2016.07.07 15:11:44
@Herr Géza: Melyik a lényegi rész, a gúnyolódás a magyar királyságon? Gúnyolódni nem okos dolog, az hogy most ott szar, német meg jó, nem jelenti azt, hogy húsz év múlva nem pont fordítva lesz.

Ha megnézed magyarország a bérek terén azért elég gyorsan csatlakozik, ami pár évtizede hét nyolcszoros különbség volt, ma már csak háromszoros, bizonyos szakmákban már csak kétszeres, vagy még kevesebb, pár évtized múlva meg akár egyenlő is lehet, oszt' akkor hirtelen majd milyen jó lenne otthon a többi magyar között.

Németben amúgy pont jóval könyebb, kb. az egyetlen ország nyugat európában, ahol nagyjából egy egyenes vízszintes vonallal lehet jellemezni az ingatlan árakat (bár münchen felé vannak problémák ott is) plusz a felsőoktatás is nagyjából ingyenes, ha jól tudom. Osztan saját-saját, vagy banké az az ingatlan?