Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abdiás

0 bejegyzést írt és 329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Donald Trump elnök nyilatkozata a szíriai légicsapásokról Washington, 2017. április 6., Forrás: White House, wh.gov Amerikai honfitársaim, Kedden a szíriai diktátor, Basar al-Aszad borzalmas vegyifegyver-támadást hajtott végre ártatlan polgárok ellen. Aszad halálos idegméreg bevetésével védetlen…..
Abdiás 2017.04.11 11:43:12
@Cardas: Folyt.

Akkor hol van Isten szeretete, kegyelme és irgalma?
Jézus Krisztusban!
Az a 2 nap, a kegyelem 2 napja, amely még ma is érvényben van, nem azt jelenti, hogy felfüggeszti a viszonosság elvét, hanem azt, hogy az a büntetés, amely az enyém, a Tiéd, és mindannyiunké lenne, azért más bűnhődik. Csak így, csak a lerótt büntetés miatt tekinti az Isten az embert igaznak!
Csak Jézus Krisztuson keresztül ismeri el Isten az embert büntelennek, vagyis olyannak, akinek nem kell bűnhődnie!
Már ez önmagában óriási és felfoghatatlan dolog, de ehhez még hozzájön az, hogy Isten Fia nem utasításra, hanem önszántából tette ezt meg értünk.

Az az emberség, amelyet Te a világban keresel, és bűnös emberektől vársz el, az nincs meg a világban. És ha szeretnél e-szerint élni, ha szeretnél ilyen emberek között élni, ha a jövődet egy olyan helyen szeretnéd eltölteni, ahol ez vesz mindig körül, akkor meg kell térned, és elfogadnod azt az áldozatot, amely ezt lehetővé teszi számodra.

Sok szörnyű és borzalmas dolog van a világon, és én megértem azt, hogy ezen az emberek felháborodnak, de ennél sokkal több szörnyűség és borzalom és igazságtalanság lesz még.

Az emberiség fellázadt Isten ellen....azt mondták mese vagy, nem is létezel, semmi közöm hozzád!
Ennek ellenére elküldte a Fiát, hogy mégis kiutat adjon az örök kárhozatból, de az emberek azt mondták: nem kell nekünk Jézus! Nincs szükségünk rá! Majd mi megoldjuk a problémáinkat!
Nézz körül! Mit tud az ember megoldani Jézus nélkül?
Hiszen a hozzászólásod is azt bizonyítja, hogy semmit!
Az emberek beszélnek, terveznek, ígérgetnek.....és?
A bűnös embernek nincs hatalma arra, hogy a világ problémáit megoldja.

Én nem vagyok érzéketlen ember, sőt, végtelenül sajnálom azokat az embereket, akik a bűn miatt kiszolgáltatták az életüket a sötétség erőinek, és tehetetlenül vergődnek. Akik azt hiszik, hogy az ő sorsuk emberek döntéseitől függnek.
De a sajnálattal, más emberek ócsárlásával, haraggal, méreggel nem oldod meg ezek problémáit, ráadásul azt sem veszed észre, hogy ezeknek te is ki vagy szolgáltatva, és bármikor, látható módon is megjelenhetnek az életedben.

Ha valaki képes átlátni a világ igazságtalanságainak mélységeit, az pont egy Jézus Krisztus által megváltott ember, és én ilyen vagyok.
Az ilyen emberek nagyon sokmindent megörökölnek Jézustól. A harag, a méreg, a káromkodás és átkozódás helyett bölcsességet, erőt, kitartást, szeretetet, értelmet, tanácsot és legfőképpen józanságot kapnak.

Tudjuk, hogy ez a világ, sajnos sok milliárd emberrel együtt el fog pusztulni.
Tudjuk, hogy azok az emberek, akik a nemzetek élén állnak, ez ellen nem tehetnek semmit, sőt, nagyon rossz irányba vezetik az embereket, hiszen a Sátán rajtuk keresztül készíti elő az antikrisztusi kor melegágyát, arra használja fel őket, hogy előkészítse a lehetőségeket a bűn totális és diktatórikus kiteljesedéséhez.
Tudjuk, hogy az igaz egyház nem sokáig lesz még itt a világban.
Tudjuk, ha elmegyünk, az ittmaradottakra borzalom vár.
Tudjuk, hogy egyetlen egy módon segíthetünk az embertársainknak...ha hírdetjük az igazságot.
Tudjuk, hogy aki nem fogadja el Jézus keresztáldozatát, aki nem tér meg, sosem fogja megismerni azt, hogy az Isten az embert valójában mire és miért teremtette.....

" Mert elvégzett pusztítást cselekszik az Úr, a Seregek Ura, mind az egész földön."
Ézsaiás 10:23.

De adott menekülőutat, és mi ezt hírdetjük.....
Abdiás 2017.04.12 11:46:10
@Cardas:

Hogy mire válaszoltam?
Sok olyan kérdésre, amely benned még csak fel sem merül!

A hozzászólásomnak szerintem volt köze a véleményedhez, de ha mégsem lett volna, azt mondta Pál apostol Timóteusnak, és vele együtt minden más kereszténynek:

" Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmas, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással!
2 Timóteus 4:2.

Vagyis betöltöttem Isten kérését az alkalmatlannak tűnő időre vonatkozóan.
Van egy mennyei felhatalmazó levelem, amelyen a Teremtő Isten pecsétje van, és arra jogosít fel, hogy bármikor, bárkinek elmondjam az igazságot!

De ezt a viccnek tűnő, ám nagyon komoly dolgot félretéve szeretném megcáfolni azt az állításodat, miszerint én Trumpnak sokmindent elnézek, csak azért, mert "szimpatikus" számomra.
Ezt a szimpátiát valószínűleg arra alapozod, hogy ha amerikai állampolgárnak születtem volna, és így lett volna jogom szavazni, akkor Hillary és Trump közül az utóbbira tettem volna a voksomat.
Trump törekvéseivel - legalábbis azokkal, amelyeket a kampány során felvázolt -, sokkal jobban tudtam azonosúlni, mint Clinton elképzeléseivel.

És akkor itt most nyomatékosítanám, hogy mit írtam: Trump törekvéseivel, nem pedig magával a személyével.

Mert:

" Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testbe helyezi erejét...."
Jeremiás 17:5.

Amennyiben én, vagy bárki más úgy gondolná, hogy akár Trump, akár bármelyik másik ember tud jó megoldásokat eszközölni a világ jelenlegi problémáira, annál automatikusan beindulnak azok a folyamatok, amelyeket az előző hozzászólásomban leírtam, Isten szabályainak az áthágásával belép az életébe az átok. Az átok pedig egy olyan dolog, amely felemészti az ember lehetőségeit, képességeit, kapcsolatait, egészségét....attól függően, hogy az életének melyik területe kerül átok alá.

A választási kampány szemmel láthatóan elindult. Ilyenkor az emberek a józan eszüket eldobva, vak hittel támogatják az általuk szimpatikusnak vélt pártot vagy embereket. Ennek egy eltorzult változata az, amikor már mindegy hogy mit mond, de ő mondja vagy legalábbis szemben áll azzal, aki nem szimpatikus.
Tömegek átkozzák meg saját magukat!

Aki a politikusokba veti a bizalmát, és úgy gondolja, hogy az ő törvényeik, akaratuk fogja az ő életüket egy jobb irányba vinni, és az egzisztenciájuk és jövőjük is tőlük függ, az emiatt rájuk jövő átkok - még ha az aktuális kormány valóban jó döntéseket is hoz -, megakadályozzák őket az "áldások" átvételében és nem tud beteljesedni az életükben.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne támogatni az akaratukat, és ne kellene részt venni a választásokon és élni az állampolgári jogainkkal.

Szíriával kapcsolatban pedig - mert hát ez a cikk mégiscsak arról szól - nehéz ebben a kaotikus állapotban jó döntéseket hozni, mert ami ma jónak tűnhet, az idő beigazolhatja, hogy mégsem az, és ha idővel ráébrednek arra, hogy elszalasztottak valami olyat, amit meg kellett volna tenni, utólag már nem nagyon lehet pótolni.

Aszad tagadja, hogy emögött ő állna.....azt mondják, hogy a terroristák egyik fegyverraktára ellen hajtott végre légicsapást a szíriai légierő, és a robbanás következtében került a levegőbe a kb. 100 civil ember - köztük sok gyerek -, halálát okozó ideggáz.

Hogy ebből mi az igaz, és hogy még milyen verziók keringenek majd, számomra " lényegtelen".
Szakemberek szerint - a tünetekből kiindúlva - ez a vegyi fegyver, ami valamilyen úton bevetésre került, szaringáz, amely az ember szervezetének az alapfunkcióit blokkolja.
Ahol van olyan fegyverraktár, ahol ilyen - és feltehetően sok másfajta kegyetlen gyilkos - vegyifegyvereket tárolnak, ott van szándék is azok bevetésére.
Ez nem olyan, mint gyerekkoromba a bélyeg - vagy szalvétagyűjtés és mutogattuk egymásnak, hogy kinek milye van.

Ezeket a fegyvereket valakiknek állították elő..... valakik megsemmisítésére.
Az egyik legkézenfekvőbb bevetési célpont a szomszédos Izrael.
De az esélyesek között ott van Európa is....igen, Európa, amely ma nyugodtan ül a babérjain, pedig Ézsiás próféta kb. 2700 évvel ezelőtt a próféciáiban előrevetítette, hogy a végidők játékában, az antikrisztusi korban Európa lesz a legnegatívabb szereplő.
Abdiás 2017.04.12 11:51:49
@Cardas: Folyt.

Az a viszonylagos béke és biztonság, amely ma Európát jellemzi - bár ez kezd már megrendülni - mi van ha nem is áldás, hanem büntetés.....a büntetésnek az előszobája?

" Az ősvilág ösvényét követed-e, amelyen az álnok emberek jártak;
akik időnap elött ragadtattak el, és alapjukat elmosta a víz?!"
Jób 22:16-17.

Az ősvilág ösvénye, amelyet Isten Noé korában vízözönnel mosott el, az a homoszexualitás, az abortusz, a nem legális együttélés és minden olyan szexuális megnyilvánulás, amely Isten törvényeivel szembe megy és amely törekvések fő lobbizói az LMBTQ mozgalmak.

" Akik azt mondják Istennek: Távozzál el tőlunk! És mit cselekedett velük a Mindenható?
Megtöltötte házaikat jóval."
Jób 22:17-18.

Az a jólét, amely Noé kortársait körülvette, Isten büntetése volt. Mert a jólét Istenfélelem nélkül a bűn kiteljesedését eredményezi.....a bűn beteljesedése pedig isteni ítéletet von maga után.

Európa! Veszélyes ösvényre tévedtél! Olyan ösvényre, amely el fog téged törölni!

Isten egy bűnös népet egy másik nép által büntet.....így volt ez, mikor Izrael bevonult Kánaán földjére....majd a saját választott népét is így büntette meg a bálványimádása miatt az asszírok és Babilóniak által.
Európa sem kerülheti ezt el a szellemi paráznasága és az erkölcsi bűnei miatt.
A szellemi paráznaság a 10 parancsolat első 2 pontjának a megszegése: okkultizmus, bálványimádás, és mindenfajta illegális behatolás a szellemvilágba - jövendőmondás, varázslás, jóslás, jóga, agykontroll, horoszkóp, kabbalisztika, ingázás és még hosszan sorolhatnám.

A baloldali nyugati politikusoknak köszönhetően a határ és mindenfajta ellenörzés nélküli európai masszába meghívót küldtek az iszlámnak, és ők nagy örömmel jönnek is.....bár enélkül is jönnének.
Mire Európában a törvény erejével legalizálják az ultraliberális eszmék törekvéseit, addigra Isten pálcája, az ítéletet végrehajtó eszköz is teljes létszámmal meg fog érkezni.

Szerinted milyen erőfeszítésébe telhet ma egy iszlám terroristának az- vagy méginkább a közeljövőben -, hogy vegyifegyverhez jusson?
Szerinted milyen erőfeszítésébe telhet ma egy iszlám terroristának az - vagy méginkább a közeljövőben -, hogy ezekkel a mi földrészünkön szabadon mozogjon?
Szerinted milyen erőfeszítésébe telne az iszlám világnak az, hogy Európát néhány nap vagy akár óra alatt megbénítsa? Ebben a technologizált világban pillanatok alatt megsemmisítő csapást lehet előidézni egy teljes országban vagy földrészen.

Na persze nem szándékom riogatni senkit sem, mert én nem a rossz, hanem a jóhirnek a hirdetője vagyok.
Ettől függetlenül ez be fog következni. Azért ebben a rossz hírben is van egy picike jó.....mindennek rendelt ideje van, áldásnak és büntetésnek egyaránt, és ezek idejét nem a Sátán, hanem Isten szabja meg. Ha a Sátán dönthetne efölött, itt már minden megsemmisült volna.
Amíg szólja valaki az igazságot, addig van menekülőút is......

Szabadon eldöntheted, Trump jól tette-e amit tett, vagy sem....
Több mint 11 ezren írták alá a petíciót, ami három nap alatt eredményt hozott. A Regnobooks Kiadó visszavonta a kereskedelmi forgalomból a "Napközis házi feladat 1. osztály" munkafüzetet, amely 6-7 éves gyermekeket célzott meg olyan kendőzetlen szexuális képekkel, amelyeket még a Facebook is…..
Abdiás 2017.03.29 10:08:57
@hullajelölt88:

"Apropó, plébános úrnak mi a véleménye a gyerekmolesztálásról?"

Mivel ezt az oldalt nem azok üzemeltetik, akik ezeket a bűnöket elkövetik, ezért tulajdonképpen a kérdést rossz helyen tetted fel!

De meggyőződésem, hogy a katolikus egyház - mert az ő köreikben jellemzőek ezek a szexuális bűnök -, nem tudja arra a választ, hogy hogy fordulhat elő a Biblia által az egyik legútálatosabbnak minősített bűn egy olyan közösségben, amely elvileg Istent követi?!

" Ne legyenek neked idegen isteneid énelőttem.
Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz.....
Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert ........megbüntetem......."
2 Mózes 20:3-5.

Ez a 10 parancsolatból a második.....Isten igéje szerint.......a katolikus egyház szerint nem!
Ők ezt kihagyták, és más felosztást adtak a 10 parancsolatnak!

Kapott-e az ember hatalmat arra Istentől, hogy az Ő törvényét önkényesen megváltoztassa?
Lehet-e a bukott embernek igazságismerete arra, hogy hogy lehet a Teremtőt követni?
Diktálhat-e az ember Istennek?

" Sőt inkább kicsoda vagy te, óh ember, hogy versengsz az Istennel?"
Róma 9:20.

A Katolikus egyház nem volt és ma sem hajlandó Isten igéjét abszolút és felülbírálhatatlan igazságként elfogadni, ezért tette azt, amit Isten igéje megtílt, bálványokat, idegen isteneket készített magának, és azokat követi.

Sokszor felmerült már bennem az, hogyha valaki követni akarja Istent, azt azért teszi, mert hisz benne. De aki Istenben hisz, az az Igében is hisz, hiszen a kettő ugyanaz. Nem lehet Istent az Ige nélkül követni!
Márpedig azok a papok és magasabb beosztású személyek, akik elviekben Isten igéjét hírdetik, valamilyen szinten ismerniük kell az igét, és tudniuk kellene, hogy az a bűn, amely az "egyházukat" megfertőzte, mindenképpen büntetést von maga után.
A bűnnek mindig van büntetése!
Ez egy evidencia!

Egy olyan parancsolatot próbálnak figyelmen kívül hagyni, amelynek a megszegésére tett kísérletek és az azt követő átkok át - meg átszövik a Bibliát. Aki kihagy a 10 parancsolatból egyet, az kb. 1150 oldalt is kapásból kitéphet belőle, és marad 3.

Számomra a katolikus egyház Istenkövetése játék.....játék a tűzzel.
Akinek van kapcsolata Jézus Krisztussal, lehetetlenség, hogy ilyen bűnöket elkövessen!

Lecserélték Jézus Krisztust Máriára, kövekre, szobrokra, tárgyakra........bálványokra, idegen istenekre.

" És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a múlandó embereknek.......képmásával."
Annak okáért adta is őket az Isten tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék...."
Róma 1:23-24.

Körmenetekben cipelik isteneiket....

" Ezüsttel és arannyal megékesítik azt, szegekkel és pörölyökkel megerősítik, hogy le ne essen... ....viszik-hordják őket, mert mozdulni nem tudnak....."
Jeremiás 10:4-5.

Nem Isten az, akit nekünk kell hordoznunk!

" Mert az ő angyalainak parancsolt felőled.......kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe."
91. Zsoltár 11-12.

Az az igazi Isten, akit nem mi hordozunk, hanem aki maga hordoz minket!
Nem érdemes mást követni......
Aki Istent akarja követni, az ne emberek tévtanításainak higyjen, hanem Isten Igéjének!

A választott neved egy keresztény ember számára nagyon sokat elárul Rólad!
Egy keresztény újságíró mellbevágóan őszinte beszámolója a hírstábjának nemrégiben Izraelben tett tényfeltáró küldetéséről, amely mítoszokat rombol az izraeli–palesztin konfliktussal kapcsolatban. Ez a videó azt az üzenetet közvetíti, hogy a szentföldi helyzet rendkívül különbözik attól, amit a…..
Abdiás 2017.03.28 11:01:55
@Lengyel: Folyt.

Hogy mekkora is pontosan az a hely, amelyt Isten Ábrahámnak és az ő leszármazottainak ígért?
Jóval nagyobb, mint amit ma a zsidóság Izrael állam néven a magáénak tudhat!

" Mert elhagyottá lesz Gáza, Askelon pedig pusztasággá, Asdódot délben űzik el, és Ekron kiírtatik.
Jaj a tenger vidékén lakóknak.....az Úr igéje ellened van, filiszteusok földje, elpusztítalak téged, lakatlanná leszel......és az a vidék a Júda házának maradékáé lesz......
....Moáb olyanná lesz, mint Szodoma, Ammon fiai pedig, mint Gomora.....nemzetségem ivadékai bírják majd őket.
....elveszti Asszíriát, Ninivét pusztasággát teszi, kietlenné, mint egy sivatag."
Sofóniás 2: 4-14.

Lengyel!
Az izraeliek őshazája nem pusztult el, csak még nem vették birtokba, mert ennek feltétele van, amelyet egyenlőre még nem teljesítenek!

" Romjaid és pusztaságaid és elpusztult földed, mindez szűk lesz a lakosságnak, és messze távoznak elpusztítóid."
Ézsaiás 49:19.
Abdiás 2017.03.28 18:39:13
@Lengyel:

Ahhoz, hogy valamiről megtudjuk állapítani, hogy sületlenség-e vagy sem, ismeret szükséges arról, amiről ezt állítjuk, különben hiteltelen a megállapítás.
Ma a világ egyáltalán nem ismeri Isten igéjét, és ebbe még azok közül is sokan beletartoznak, akik az ellenkezőjét gondolják magukról.
Éppen ezért a tudatlanságot a legegyszerűbb azzal álcázni, hogy sületlenségnek minősítjük.

A Biblia olyan igazságokat és titkokat oszt meg velünk, amelyet sehonnan máshonnan nem lehet megismerni.
Igazság- és bölcsességtartalma jóval evilág bölcsessége és igazsága felett áll.
Abdiás 2017.03.28 22:22:36
@Lengyel:

"Izrael Palesztína területét lopkodja. Ez volt a mondanivalóm."

Az én mondanivalóm pedig az volt, hogy ami nem létezik, azt nem lehet lopkodni. Nem létezik Palesztin állam.

A másik mondanivalóm pedig az, hogy a föld területének a leosztása nem az emberé, hanem Istené, és ezen még a Te hitetlenséged sem változtat.

Az idézeteddel nem tudok mit kezdeni, mert nem pontos, és a szövegkörnyezetet is látni kellene.

Hogy kinek tartalmaz fontos igazságokat a Biblia?
Neked!
És van egy hely, ahol egyszer majd minden hitetlen rájön erre......és Jézus azért halt meg, hogy Te ne legyél közöttük!
Ezért gyilkolnak a muszlimok Európa nagyvárosaiban: Sokan vannak, akik tagadják, hogy az iszlám előírná hívei számára az erőszakos dzsihádot. Egy vezető szaúdi hitszónok, Ajman Al-Anquari nyilvános televíziós előadásában cáfolta ezt a hiedelmet. Szerinte ezt a "defetista, liberális" nézetet csak…..
Abdiás 2017.03.24 22:53:30
Folyt.

Tavaly 2 anyuka hintáztatta a gyermekét a játszótéren. Az egyik azt mondta a másiknak:
- Annyira örülök, hogy az én gyermekemnek nem olyan szőrnyű világban kell majd élnie, mint a nagyszüleinknek.

Kedves anyuka! Anyukák és apukák!

Ez a mondat nem igaz....hazugság.....csalfa remény.....
Európára akár 1-2 évtizeden belül olyan borzalom vár, amilyet még nem látott a világ.
Gyremekeinknek nem könnyebb, hanem sokkal de sokkal rosszabb lesz....mondhatnám azt is, hogy reménytelen lesz a helyzetük.

Ezzel a bejelentéssel viszont nem az a célom, hogy bárkit is megfélemlítsek, hanem hogy legyen még időd kivonni magad és a gyermekeidet ebből....mert ma még ezt megteheted.....ma még biztosíthatod a jövőd.

Jézus pontosan ezért jött....miattad!
Azért jött, hogy Neked ne kelljen ezekkel a borzalmakkal szembesülnöd.
Azért üresítette ki magát, mint isteni személy, és vált emberré, hogy az életét letehesse - a mennyei lények nem tudnak meghalni - és átadja Neked.
Azért támadt fel, hogy megmutassa, van hatalma a halál felett!

Az a jövőkép, amit a Biblia az emberiség nagy részének előrevetít, arra nem találni emberi szavakat, mert sötét, reménytelen, fájdalmakkal, szenvedésekkel és kínokkal teli....és örökké tart.
De van egy másik verzió is, és erre sem találni emberi szavakat, mert Jézus azt mondta róla: Az olyan, amit szem nem látott, fül nem halott, emberi szív meg se gondol....

Ma nem csak az iszlám toboroz, hanem Jézus Krisztus is!
Lehet hogy az iszlám hívők többen vannak.....lehet, hogy elkötelezettebbnek tűnnek.....lehet, hogy magabiztosabbnak látszanak, de ahogy Elizeus mondta Géházinak:
Többen vannak velünk, mint ellenünk!

Velünk van a Szent Szellem, aki által Jézus a csodáit tette.....miénk Jézus neve, amelyben hatalom van, dicsőség van, csodatévő erő van...és rendelkezésünkre áll Jézus Krisztus mennyei serege. Az iszlám ezekkel nem rendelkezik.
A halál nem tud az élet fölé emelkedni....és ez Jézus feltámadása óta tény!

Mohamed ma is ott van, ahová eltemették......ezzel szemben Jézus sírja üres....csak 3 napig volt ott.....addig, amíg a megváltó tervet tökéletesen be nem fejezte!
Abdiás 2017.03.27 09:55:39
@bandiras13:

Tudtad, hogy a birka egy intelligens állat?
Rendelkezik egy olyan képességgel, amellyel sok ember nem.....különbséget tud tenni a pásztor és az idegenek között.
Az állat nem képes kódolni az emberi szavakat, ám a hangszínből, a hanglejtésből tévedhetetlenül be tudja azonosítani a gazdáját.
Hiába ígér neki egy idegen dús legelőt, a füle botját sem mozdítja, ám ha a gazdája szól, kopár helyre is követi őt. Teljes bizalma van a pásztor iránt, mert tudja, a pásztor az a személy, aki jót akar neki.

Isten népe ilyet.....pontosan fel tudja térképezni, hogy kinek lehet hinni és kinek nem. Jézustól kaptunk egy olyan képességet, amellyel Te még nem rendelkezel.....

Az iszlám valóban nagy veszélyforrás, és tulajdonképpen már az nagy dolog, hogy ezt felismerted, mert sok magasan képzett, többdiplomás ember erre nem képes.
De ahhoz, hogy valaki nyerni tudjon, előtte meg kell tanulnia harcolni.

Krisztus követőit a Biblia sokféleképpen határozza meg, de ami talán egy világi ember számára a legmegdöbbentőbb lehet az az, hogy az egyház nem más, mint Jézus Krisztus hadserege.
Ráadásul ez az egyetlen olyan hadsereg a világon, amely nemcsak földi, hanem egyetemes - a teljes univerzumra kiterjedő - harcot vív.

A szu egy láthatatlan, picike kártevő, ám egy egész erdővel is elbír.
Ha szubogarak támadják meg a fákat, Te kivágod az egész erdőt, én viszont a kártevők ellen megyek. Nem a fa az ellenség, hanem az, aki a fát felemészti.
Nem a muszlim ember az ellenség, hanem az, aki azt irányítja, aki gyilkológépet csinál belőle.
Hiába vágom ki a fát, a kártevő tovább pusztít......

Ahhoz, hogy sikeres harcot vívhassunk, tisztában kell lenni néhány alapvető dologgal....pl. nem árt pontosan beazonosítani az ellenséget.

" Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak....."
Efézus 6:12.

Vagyis tényleges konfliktusunk sosem emberekkel, hanem szellemi lényekkel, a sötétség erőivel van....márpedig ezek ellen az AK olyan, mint a ropi.

Szellemi lényeket csak szellemi fegyverekkel lehet hatástalanítani!
Márpedig ezekkel a fegyverekkel csak az igaz egyház rendelkezik!

A világ gondjainak forrása alapvetően az, hogy bár hellyel-közzel képesek felismerni a problémát, ám annak kiváltó okát nem, így tulajdonképpen csak egy felületi kezelést képesek eszközölni, amelyen a probléma újra és újra áttör.......és az mindaddig fenn áll, amíg a kiváltó okot nem szüntetjük meg.
Nem testből és vérből való emberek ellen van harcunk, hanem test nélküli, láthatatlan személyek ellen!

A Sátán birodalma magasan szervezett, amelynek székhelye az égben van. Egy kitünően szervezett ország élén áll, ahol megvannak a különböző területek fejedelmei - országonként, régiónként, városonként -, megvan a hierarchiai leosztás. Ez nem egy szedett-vedett hadsereg, akik csak úgy gondolnak egyet, hogy harcoljunk.......

A Sátán az iszlám vallást arra használja fel, hogy Isten teremtményeiből gyilkológépeket "gyártson". És hogy milyen jól szervezetten teszi, a napi hírek pontosan ezt igazolják.

Van egy másik dolog is, amit talán a világ nem feltételez Isten igéjéről, ez pedig a gyűlölet.
A gyűlöletet nem tiltja Isten igéje, ha a célszemély - aki felé gyakoroljuk ezt -, megeggyezik a valódi ellenséggel.

" Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten......"
45.Zsoltár 8.

Isten igéje nem engedi meg, hogy az embertársainkkal szemben gyűlöletet szítsunk, ellenben nemcsakhogy megengedi, hanem egyenesen kéri is a valódi ellenség elleni gyűlöletet, mert az ember csak attól tud megszabúlni, amit gyűlöl. A valódi ellenségnek nincs kegyelem, különben nem ken fel Isten. Kenet nélkül pedig nincsenek csodák! Aki szereti az ellenségét, az nem legyőzi azt, hanem legyőzettetik általa.

Jézus Krisztus hatékony, intelligens és nagy hatótávolságú fegyvereket hagyott a követőire. Hatékony, mert a földi fegyverekkel ellentétben le lehet a sötétség erőit győzni vele.....intelligens, mert magától megtalálja a célszemély legideálisabb "becsapódási" pontját úgy, hogy sehol máshol nem tesz kárt, csak ott, ahol szükséges......és nagy hatótávolságú, mert olyan távlatokig is elhat, ahová még a csillagászok sem nyernek betekintést.

Azt kérdezted tőlem, lesz-e bennem annyi tartás, hogy harcoljak, ha kell.
Te erről még csak álmodozol, én közben pedig minden nap ezt teszem.....harcolok a sötétség erői ellen. Egy háború végkimenetele sosem emberi erőforrásoktól függ, hanem az emberek mögött álló szellemi erőktől.
Abdiás 2017.03.27 09:59:33
@bandiras13: Folyt.

Amikor a Szír király megtámadta Izraelt, Elizeus próféta egy személyben elintézte a teljes hadsereget. A jól felfegyverkezett ellenség embereivel szemben neki egyetlen földi fegyvere sem volt, viszont rendelkezett valamivel, amivel egyetlen katona sem....a Szent Szellemmel. A Szent Szellem egy személyben nagyobb erőt képvisel, mint a föld teljes lakossága, és ráadásul annyival, hogy ezt még összehasonlítani sem érdemes.
Aki rendelkezik a Szent Szellem kenetével, erejével, annál nem kérdés, hogy ki fog nyerni!

Isten azt mondta Józsuénak:

" El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól.....mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon, és akkor boldogulsz!"
Józsué 1:8.

Ez volt Jézus sikerének a titka is! Mindent Isten törvényének, az igének rendelt alá. Teljes alázattal és engedelmességgel haladt azon az úton, amelyre a Teremtő helyezte. Nem voltak egyéni, emberi akciói, gondolatai, tettei, teljes mértékben a Szent Szellem vezetésének és kijelentéseinek rendelte alá a földi életét. Ezért volt ereje és hatalma. Ezért tudott megnyugodni és megnyílvánulni rajta a Szent Szellem csodatévő ereje.
Nincs ez másként ma sem. A Szent Szellem ma is itt van, és keresi azokat, akik hajlandóak Jézus Krisztus nyomdokain járni.....és a kenet, az erő, a csodák ma ugyanúgy meg tudnak történni. És hogy miért nem látjuk ma ezt olyan egyértelműen?
Nem a Szent Szellem ereje csökkent, hanem az emberek nem képesek az Igét olyan abszolút igazságnak elfogadni, mint ahogy Jézus, vagy bármelyik más bibliai hős tette.

Azt írtad félsz, és ez a félelem ösztönöz Téged arra, hogy akár fegyvert is ragadj, ha kell.
A félelem rossz tanácsadó.

A sötétség láthatatlan erőinek 2 fő fegyvere van:
- félelem
- kétség

Ezekkel tartja rabságban az embereket, és az írásodból egyértelmű számomra, hogy Téged is.
Ahhoz, hogy sikeres harcot tudjál vívni, meg kell szabadulnod a félelmeidtől, a kételyeidtől, és mindazoktól a sötét erőktől, akik jelenleg irányítják az életedet. Az nem tud sikeres harcot vívni, aki saját magát nem tudja megmenteni. A harchoz sokkal több hit kell, mint erő. Dávid is így győzte le Góliátot.
A harci kedv és a gyűlölet elengedhetetlen része a győzelemnek, de meg kell tanulnod ezeket a megfelelő mederben tartani, mert különben nem az ellenséget semmisíted meg, hanem saját magadat.
Márpedig a saját elkárhozásunkért nem érdemes harcolni, az harc nélkül is megtörténik.

Bár te nem szimpatizálsz velünk, ám ha győzni akarsz, kénytelen leszel megváltoztatni a véleményedet, mert senki más nem tud Téged megtanítani igaz harcot vívni, csak Jézus Krisztus!

" Hogyha gyalogokkal futsz és elfárasztanak téged, mi módon versenyezhetnél a lovakkal? És ha csak békességes földön vagy bátorságban: ugyan mit cselekednél a Jordán hullámai között?"
Jeremiás 12:5.
Sebastian Gorka (Gorka Sebestyén) "bűne" az, hogy Trump munkatársa, magyar és konzervatív. A magyar származású biztonságpolitikai szakembert – akit februárban Donald Trump fehér házi szakértőnek nevezett ki – egy amerikai zsidó online magazin azzal vádolta meg, hogy "náci szervezet tagja" és ezt…..
Abdiás 2017.03.21 11:15:50
@Mordechaj:

"Azt hiszem, több istenfélő újságíróra lenne szükség"

A Hit Gyülekezete teljesítit a kívánságodat.
2016. szeptemberében azért indított el egy 1,5 éves médiaiskolát a Szent Pál Akadémián, hogy az emberek valóban az igazságot hallják, mert ma - jól látod -, egyáltalán nem lehet eligazodni hír és álhír között.

A jelenlegi médiában teljes káosz van. és mivel a legnagyobb médiaguru maga a Sátán, ezért ezen nem is lehet csodálkozni, neki ez az érdeke......hiszen aki nem ismeri meg az igazságot, az el fog veszni, az az övé lesz.
Minél nagyobb a káosz, annál több embert tud rabságban tartani.

" Elvész az én népem, mert tudomány nélkül való....."
Hóseás 4:6.

Az igazság megismerése élt-halál kérdése!
Az igazságot csak Jézus Krisztus által lehet megismerni.
Aki elutasítja Isten tudományát, az ige igazságait, aki a világ értékítélete alapján akarja az életét irányítani, arra Isten elutasítása, ugyanakkor a Sátán pusztulása vár.

Az Istenfélő újságíró nem elsősorban a Pokoltól való félelem miatt írja az igazságot, hanem abból az emberbaráti szeretetből és felelősségérzetből, amelyet Jézus helyez belénk.
Ez lehet, hogy ma ebben az értékvesztett, kiüresedett világban álszentnek hangzik, de Jézusnak vajon milyen érdeke fűzödött ahhoz, hogy meghaljon értünk?
Ő köszöni szépen, nagyon jól megvolt a Mennyben, és most is nagyon jól van.....semmiben nem szenvedett hiányt. Ha a teljes emberiség elkárhozna, ez Őt akkor sem mozdítaná ki abból a státuszból, amelyben van.
Mi más indíthatta volna arra, hogy meghaljon azokért, akik leköpdösték, kigúnyolták, csúfot űztek belőle, megkínozták, üldözték és még a keresztre is felfeszítették, ha nem a szeretetnek egy olyan szintje, amelyet a világ nem ismer.

Ha én soha többé egy szót sem írnék Jézusról, akkor is üdvösségem lenne, akkor is elkerülném a Poklot, vagyis nem a Pokoltól való félelem ültet le ide a gép elé.
Az üdvösség nem a megvallásért, hanem Jézus Krisztus engesztelő áldozatának az elfogadásáért jár.

Egy időben sok Jehova tanújával találkoztam az utcákon - mostanában nem -, és azt mondták, hogy azért kell nekik minden nap egy bizonyos számú embert megszólítani, mert különben nem lesz üdvösségük.
Hát ez egy nagy átverés...a Sátán szórakozik velük.

És aki nem tudja, hogy miért kap üdvösséget, annak nem is lehet üdvössége!
Jézus Krisztus nem beszél kétféleképpen, csak az Ő ellensége......ezért nem lehet eligazodni ma a világban.
Nem Bill Haley és nem is a most 90 évesen elhunyt Chuck Berry találta ki a rock and rollt, de még csak nem is a 20. század találmánya a legnépszerűbb zenei műfaj – állítja egy brit zenetörténész provokatív könyve. “A Rock and Roll titkos története – A modern zene misztikus gyökerei” című könyvében…..
Abdiás 2017.03.20 11:06:10
@whw (törölt):

"Zenét tiltani pont olyan fasisztoid dolog, mint könyveket égetni."

A zene nagy ajándéka Istennek, hálásak lehetünk érte, de mint minden más ajándékát is, evilág istene a saját céljaira is felhasználja.
Ezért, mint minden másnak, a zenének is az értékét az határozza meg, hogy mi a célja, mi a rendeltetése, hogyan és mire használható, milyen változást hoz az emberben.

Vegyél elő egy üres lapot!
Mondjuk, hogy ez egy füzet.....írd rá a füzet borítójára a nevedet!
Hová írtad?

Platón, görög filozófus, jó 2000 évvel ezelőtt az arányosságot kutatva rájött valamire, amit ma aranymetszésnek hívunk.
Az aranymetszés az egészet egy kisebb és egy nagyobb részre osztja.
Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a füzetborítóra a nevedet nem a lap tetejére, nem is az aljára, de mégcsak nem is a sarkaiba írod, hanem tulajdonképpen az aranymetszési pontba.

Az aranymetszési pont úgy osztja ketté az egészet, hogy a kisebbik és a nagyobbik rész egymáshoz való aránya azonos a nagyobbik rész és az egész arányával.
Egy 1m-es rúd aranymetszete 61,8cm-nél van.

Az emberi test is pontosan ennek az aránynak megfelelően van megteremtve.

Ha van egy kis időd, ezt le is ellenőrizheted.
Szükséged lesz néhány testméretedre:

- testmagasság = T
- talptól a köldökvonalig = A
- köldökvonaltól fejtetőig= B
- köldökvonaltól a gégefőig= C
- gégefőtől a fejtetőig= D
- gégefőtől a szem vonaláig= E
- a szem vonalától a fejtetőig= F

A következő osztásokat kell elvégezni:
A:T, B:A, C:B, D:C, E:D, F:E

Minden osztás eredménye közel azonos, és ha ennek a 6 eredménynek kiszámolod a számtani középértékét, akkor a kapott szám nagyon közel kerül az aranymetszés mértanilag legszabályosabb értékéhez, a 0,618-hoz.

De miért is írtam most ezt le?
Azért, mert az ember - és minden más is - nem a véletlenek hosszú sorozatának az eredménye, hanem egy nagyon tudatos és precíz tervezésnek a gyümölcse.

Már jóval az ember teremtése előtt a mennyei dicséret vezetője Lucifer volt. Ő volt Isten egyik legtökéletesebb angyali teremtménye, aki kiváló zenei képességekkel is meg lett áldva. Belőle lett a Sátán, aki az Istentől kapott képességeit nem veszítette el. Kiváló zenész a mai napig is.
Gyerekjáték neki olyan zenei irányzatokat kitalálni, amellyel az embereket rabságban, megkötözöttségben tarthatja.
A bibliában az egyik legútálatosabb bűnök közé tartoznak azok, amelyek az Isten által meghatározott szexualitás kereteit átlépik, és azért, mert minden más bűn a testen kívül hat, de a szexuális bűnök az Istentől kapott testünket szennyezik és mocskolják be.
Ezért aztán a zene és az egyik legútálatosabb bűn kombinációja minden kétséget kizáróan nem lehet más terméke, mint a Sátáné.
Ez egy olyan zene, amely "beszórakoztatja" az embert a Pokolba.

Az ember hajlamos azt hinni - az Istentől elszakadt élete miatt -, hogy mindenre képes magoldást találni, képes mindent kikutatni, minden kérdésre választ találni, de a tények mást mutatnak. Ha az ember képes is valami "maradandót" alkotni, valamit felfedezni, azt nem a saját képességeinek köszönheti, hanem úgy kapja valakitől....tudásunkat vagy Istentől vagy a Sátántól kapjuk....kivétel nélkül minden esetben.

És mivel itt most zenéről van szó, hadd mutassak erre egy példát.

Johann Sebastian Bach a XVII.-XVIII: sz. fordulójának egyik legkiválóbb zenei zsenije volt.
De vajon valóban csak emberi képességekkel írta volna a zenéjét?

Az egyik legismertebb műve a Máté passió, amely a Máté evangéliuma alapján Jézus szenvedéstörténetének a zenei feldolgozása.
Ennek a műnek a csúcspontja ott van, amikor Pilátus megkérdezi a tömeget, hogy kit engedjen szabadon, Jézust, vagy Barrabást!
A tömeg egybehangzó válasza: Barrabást!

Ez az ütemszám, ahol a teljes kórus fortissimo énekli azt, hogy Barrabam - németül van -, a passió aranymetszési pontja. Nincs ember a világon - akármilyen zseni is legyen -, aki pusztán emberi elmével és képességekkel abból a több ezres ütemszámból álló műben ezt így kiszámolja és meg is valósítsa. A művészek sosem agyalnak, hanem ihletből dolgoznak....és ez az ihlet, 2 forrásból jöhet.
Abdiás 2017.03.20 11:15:00
@whw (törölt): Folyt.

És ahogy az evangéliumok, úgy ez a mű is rámutat arra, hogy mi az ember legnagyobb targédiája......nem a bűnbeesés, mert abból még van kiút....
Az emberiség legnagyobb tragédiája az, hogy akit Isten a mi megmentésünkre elküldött - Jézust -, azt elutasította és helyette Barrabást éltette......nem Jézusnak, a megmentőnknek, hanem egy bűnös embernek, Barrabásnak adott kegyelmet, aki a Bibliában a bűnös, ádámi természetünket jelképezi.
Barrabás választásával egyértelművé tették, hogy ragaszkodnak a romlott természetükhöz, ragaszkodnak a bűneikhez, ragaszkodnak az istentelen életmódjukhoz, és aki segíthetne rajtuk, azt kivetik maguk közül.

Minden egyes bűn, amit elkövetünk, üzenet Jézus számára, én nem Téged, hanem Barrabást választom!

A Sátán, mint kiváló zenész, ott áll a világ fölött egy karmesteri pálcával és vezényli az emberiség passióját - szenvedéstörténetét -, és amikor a kórusnak int, készségesen kiabálják: Barrabás

De hogy ne legyen olyan felhőtlen az öröme, ezért megvallom azt, amit már egyébként úgyis tud, hogy én viszont, Jézust választottam!

" Mert ami Istenben láthatatlan......a világ teremtésétől fogva az Ő alkotásaiból megértvén megláttatik, úgyhogy ők menthetetlenek."
Róma 1:20.

Ha az emberek előítéletek nélkül vizsgálnák a körülöttünk lévő világot, meglátnák és megértenék, hogy a Teremtő Isten bizony. létezik,....mindenben ott van a "kéznyoma"....ott van benne az emberi értelmet és intelligenciát felülhaladó tökéletessége.

Ugyanaz a fa több 100 000 levelet hozhat életében, ám két teljesen azonos szerkezetű, sosem lesz benne.

Jézus azt mondta: A gyümölcséről ismeritek meg a jó fát!

A rock and rollnak nem jó a gyümölcse......
Abdiás 2017.03.20 15:57:49
@Tisztességes Természettudomány:

"A "stoned" kifejezés pedig azt jelenti, hogy betépve lenni, tehát a Rolling Stones azt jelenti, hogy az alkalmi szextől betép valaki "

Szeretem a hozzászólásaidat, mert bár rövidek, de lényegretörőek....mint pontos nyíl, úgy talál.

" Paráznaság, bor és must elveszi az észt!"
Hóseás 4:11.

Vagyis a szexuális bűnök, az alkohol és a drog elveszi az ember eszét, és mindhárom e zenei műfaj szoros tartozéka.
A Berliner Kurier hétvégi száma listát készített a “világ legőrültebb diktátorairól”. A felsorolás hét vezetőt nevezett meg, köztük az izraeli miniszterelnököt. A listán szerepel Basar Aszad, Kim Dzsong Un és Robert Mugabe, hiányzik viszont a hágai nemzetközi bíróság által háborús bűnökért körözött…..
Abdiás 2017.03.13 11:58:09
@showsivatag: Folyt.

I. e. 538-ban a Perzsában élő zsidóság nagy része úgy döntött, nem tér vissza hazájába, Izraelbe Zorobábel vezetésével. Egészen Eszter idejéig élvezték a szétszótarás kényelmét a hazatérés nehézségeivel szemben.
A XX. sz. elején Isten a szétszóratásban lévő zsidóság számára konkrét felszólítást adott emberek által, hogy térjenek vissza Izraelbe. A zsidóság Európában nagyon jó helyzetben volt, magas pozíciókat töltöttek be, jól éltek és ebből az európai országok is nagyon sokat profitáltak. Nem gondolták, hogy a probléma, amelynek az előjelei már kibontakozóban voltak, elérhetik őket, ezért maradtak és a döntő többségük meghalt......

Ennek a történetnek van egy tanulsága:

Isten úgy bánik az emberiséggel, ahogy ők bánnak az Ábrahám fiaival.

" Mert aki titeket bánt, az Ő szeme fényét bántja...."
Zakariás 2:8.

Nem mindegy, hogy az ember hogy viszonyul Isten népéhez.
És ahogy az Eszter történetében is, úgy Németországra is igaz, hogy az a szellemiség, amely Hitler idejében nem lett elpusztítva, csupán "jegelve", az újra felüti a fejét.

Az antiszemitizmus mára jól kitaposott, széles útnak számít, amely azonban mindig a rajta járók pusztulásához vezet......
Abdiás 2017.03.13 14:13:02
@showsivatag:

Behoztad a beszélgetésbe Eszter könyvét, gondolván, ez egy tökéletes példa arra, hogy az Izrael elleni gyűlöletednek alapot adhassál. De mellé fogtál, mert ez a történet nem ezt, hanem pontosan az ellenkezőjét igazolja.
Izrael nem önszántából került a perzsák hatalma alá.
I.e. 722-605 között történt meg a szétszóratásuk. Először az asszírok, majd a babilóniak által, akiket aztán a Méd-Perzsa birodalom győzött le.
A zsidóság egy idegen helyen, viszonylag jó körülmények között élt. eszük ágában sem volt lázadni a perzsák ellen, és ha Hámán fejében nem pattan ki az az ötlet, hogy kiírtsa a zsidókat, erre az összecsapásra nem is került volna sor.

Idézted a 10 parancsolatból a hatodikat, miszerint: ne ölj!
Nagyon hálásak lehetünk Károlinak, amiért a Bibliát lefordította magyar nyelvre, de az eredeti héber szöveg hű fordítása így hangzik: ne kövess el gyilkosságot!
Vagyis ahogy a héber, úgy a magyar nyelv is megkülönbözteti az ölést a gyilkosságtól, azaz, mint minden más parancsolat is, ez is az emberi élet védelmét szolgálja.
A parancsolat nem azt mondja, hogy ne ölj, hanem ne kövess el gyilkosságot. A gyilkosság pedig abban különbözik az öléstől, hogy előre kitervelt, szándékos emberi élet kioltásáról van szó.
A zsidók öltek, de nem gyilkoltak, mert saját magukat védelmezték azokkal szemben, akik ok nélkül, gyilkosságot akartak elkövetni ellenük. Hogy mennyire szándékos volt, és milyen precízen előre kitervelt, azt pont a purim - a sorsvetés - igazolja, hiszen Hámán több alkalommal is a sötétség erőihez folyamodott, hogy mikor lesz a legalkalmasabb ennek a tettének a végrehajtása.

Jézus ezt a parancsolatot tovább szigorította, és azt mondta, ha már az emberi szívben elkezdődik az embertársaink ok nélküli gyűlölete, harag, neheztelés, akkor már megkezdődött a szívben a gyilkosság folyamata....és amit te itt képviselsz, az pontosan ez....ok nélküli gyűlöletszítás a zsidóság ellen, amelynek oka elsősorban az igazság ismeretének a hiánya.

"Izrael elfoglalta Kánaánt és mindenkit legyilkolt"

Ez egy népszerű lázító történet a zsidóság ellen.

A földet, és mindent, ami azon van, Isten teremtette.
Ő a tulajdonosa a földnek!
És mint tulajdonos, joga van kiosztani és felosztani, hogy ki mire jogosult.
Amikor Isten megteremtette az embert, azt mondta neki:

Mindent, ami a földön van, nektek adom, hajtsátok azt a ti uralmatok alá. Tiétek az ég madarai, a tenger halai, minden növény, minden állat....amit a földön találtok az mind a tiétek. Ezért töltsétek be a földet és éljetek ezzel.

De Ádám és Éva bűnbe esett, és az engedetlenségük által elveszítették a föld feletti uralmat és átengedték a Sátánnak.
Isten ezért kihívott egy embert - Ábrahám -, hogy szövetségre lépjen vele , törvény által elválassza, és rajta keresztül behozza a Messiást, aki visszaszerzi ezt az átengedett hatalmat.
Jézus Krisztus a feltámadásával jogliag már visszaszerezte a föld feletti hatalmat, de gyakorlatilag még a Sátán akarata érvényesül - természetesen isteni kontroll alatt.

A szövetség lényege az volt, hogyha Istennek engedelmeskednek és nem a Sátánnak, akkor megkapják azt a földet, amelyet nekik ígért, Kánanán földjét.
Maga a paradicsom, az Édenkert is valahol azon a környéken volt, a Tigris és az Eufrátesz környékén.
Vagyis az Ígéret földjének a huzamosabb ideig való birtoklása feltételhez kötött, a feltétel pedig az, hogy a nép, amely azon lakni akar, szövetségben álljon Istennel és megtartsa feltétel nélkül az Ő törvényeit.
Kánaán földjén olyan népek éltek, amelyek között 3-4m magas lények is voltak.
Az ember genetikai állománya nem képes ilyen méreteket produkálni.
Az ott élő népek nagy része nem emberi génállománnyal rendelkezett, hanem a Noé korában vízözönnel elpusztított bukott angyalok és emberek keveredéséből származó sátáni lények szellemeinek az újra megtestesüléséből származtak.
Ezeket Isten Izrael nélkül is kipusztította volna.
És hogy mégsem Ő tette, hanem Izrael által akarta ezt megvalósítani, annak szellemi jelentősége van.

Aki szövetségre lép Istennel - ahogy Ábrahám is tette -, annak mindazok a javak, amelyet Ábrahámnak és az ő leszármazottainak ígért, a sajátjai lesznek.
Isten erre ígéretet tett. De ahogy az Ígéret földjére való bevonulás is mutatja, az ígéretet harc által lehet realizálni az életünkben.
Aki ma elmondja a megtérő imát, víztől és Szent Szellemtől újjászületik, minden ígéretet megkapott, amit egykor Ábrahám. Miénk az Ígéret földje, a Menny, de oda harc által lehet csak bejutni, mert a sötétség erői - akiket az ószövetségi történetben az amalekiták, a kivveusok, a jebuzeusok, az emoreusok.....jelölnek -, ma is mindent elkövetnek, hogy ami jogszerint már a Tied, abból kiforgassanak és az ígéretek megvalósulását a személyes életedben megakadályozzák.
Abdiás 2017.03.13 14:14:08
@showsivatag: Folyt.

Izrael egy olyan földterület, amelyet Isten kiválasztott magának és abszolút jogot formál arra, hogy kinek adja azt.
A Sátán nagy hazugsága az, hogy elhiteti az emberekkel, hogy Izrael területe ugyanolyan, mint a többi és jogot formálhatnak annak a földterületnek a birtoklására, amely csakis az Isten által megtartott feltételek mellett birtokolható.

Nem véletlen, hogy Izrael körül forog minden történés, és a napi hírekből kimaradhatatlan.
Izrael a Föld köldöke.
Egy ember viszonyulása Ábrahám fiaihoz pontos képet ad arról, hogy viszonyul az illető a Teremtő Istenhez.
Márpedig Ő úgy viszonyul hozzánk, ahogy mi hozzá, vagyis az Ő választott népéhez.

" Ha megéhezném, nem mondanám meg neked, mert enyém e világ, és ennek mindene."
50. Zsoltár:12.
Több mint 10 százalékkal nőtt az elnök iránti bizalom, miután Donald Trump elmondta első, programadó beszédét az amerikai kongresszus két háza előtt. A beszédről még a CNN is 70%-os támogatottságot mért, és a közvélemény abszolút többsége, 57% úgy véli, hogy Trump elnöksége alatt "nagyon jó irányba"…..
Abdiás 2017.03.08 11:11:54
@Cardas:

"...a Netanyahuval való találkozási beszédéből nem hallottad azt a mondatot mikor azt mondja, neki mindegy, melyik ország jön létre a kettő közül, a lényeg hogy mindenki vidám legyen...."

Ezt a mondatot valóban nem hallottam, valami mást viszont igen:
Trump azt mondta, hogy eredetileg ő is a kétállami megoldást tartotta elfogadhatónak, de ebből béke csak akkor lesz, ha ezt mindkét fél elfogadhatónak tartja....és mint tudjuk, ez a feltétel nem adott.
A nemzetközi sajtó azt is nagyon jól hallotta - és ezt előszeretettel terjesztette is -, hogy Trump megkérte Netanjahut, hogy egy kicsit álljanak le a települések építésével.
A következő mondat viszont már nem ment át a hallókészülékeiken, miszerint:

Trump cserébe megígérte, hogy egy olyan nagyszabású terven dolgoznak, amire nem is gondolnánk.
Trumpnak pontosan ez a baja a sajtóval, hogy ferdít, és hamisan adja tovább az információkat. Innen lecsípünk egy kicsit, amott hozzáadunk egy kicsit, és máris teljesen más színezete van a dolognak.

Mikor adott közös sajtótájékoztatót Obama és Netanjahu?
Ez az ő esetükben szinte elképzelhetetlen lett volna, de nem az utóbbi személye miatt.
Ki hallott már olyat, hogy a Fehér Házba egy meghívott államfő csak a hátsó bejáraton mehet be? Obama megtette ezt Netanjahuval, ezzel is jelezve, hogy ember, Te itt nem vagy szívesen látott vendég, csupán megtűrt személy, aki ha elmondta, amit akar, mehet haza. Ez a gesztus sokkal beszédesebb, mint bármilyen más, szépen megírott beszéd.....de a sajtóból mégsem értesültünk róla.

Továbbá Trump kilátásba helyezte az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe való átköltöztetését.
Megmondom őszintén, ezzel a tervével még engem is - aki Izrael párti vagyok - igencsak meglepett.
Ismerve az ott uralkodó állapotokat, ez egy nagyon merész lépés lenne, és nem hiszem, hogyha emögött nem állna komoly, valódi szándék, ezt be merte volna jelenteni, hiszen ez a palesztinoknak olaj a tűzre.
Félremagyarázhatatlanul nyilvánvalóvá teszi azt a tényt - amit a Biblia is állít -, hogy Jeruzsálem Izrael egy és oszthatatlan fővárosa!
Akárhogy ferdít a mainstream média, emögött a terv mögött napnál világosabb szándék áll.
Obama még azt is megkérdőjelezte, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosának nevezhető-e?

Az meg már csak tényleg egy csepp a pohárban, hogy a veje zsidó és a lánya is áttért erre a hitre.
Mindenfajta túlzás nélkül el tudom képzelni, hogy néhány európai vezető - ha ez kitudódna valamelyik családtagjáról -, még akár ki is tagadná azt, a Közel-keleten pedig egy ilyen döntés megbocsájthatatlan, halál jár érte.....méghozzá a saját családtagjai hajtják azt végre.

Szaúd-Arábia

Amit írtál róla, azok tények, és a tények önmagukért beszélnek.

De......

A Nyugat nem képes valamit megérteni az arab országokkal kapcsolatban.
Amikor pl. európai országok szövetségre lépnek egymással, az azért valódi szövetségnek tekinthető, amely mögött valódi szándék és akarat van. Ez az arab országokra nem jellemző, és alapvetően a vallásuk miatt nem.
A nyugati társadalom, amely - ugyan nagy levegővétellel -, de azért alapjaiban közelebb áll - vagy legalábbis állt -, a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás értékrendjéhez, ismeri azokat a fogalmakat, hogy: becsület, jogszerűség, igazságszolgáltatás, elkötelezettség, hűség.
Ha valakivel megállapodok valamiben, az azért valamennyire biztosnak vehető.

A Korán más alapokra építkezik.
Náluk a cél szentesíti az eszközt. Vagyis ha úgy tudod elérni azt, amire a Korán felszólít, hogy kijátszod a másikat, akkor megteheted. A Koránnál az átverésnek, a hazugságnak van egy "szent" kategóriája is....és a magyarok nem "panaszkodhatnak", mert ebből egy jó nagy ízelítőt kaptunk!
A törökök elhitették velünk, hogy a szövetségeseink, és azért jöttek az országunkba, hogy az osztrákokkal szemben védelmet nyújtsanak nekünk!...aztán hirtelen, a megfelelő alkalmat kivárva, fordult a kocka, és II. Szulejmán már ott trónolt a Budai várban!
Ilyen az iszlám...barátból hamar ellenség lehet, és ha az érdekek úgy kívánják, az ellenség is jó lehet szövetségesnek, ha a cél érdekében felhasználhatóak erre.

Obama 8 éve átrajzolta a közel-keleti erőviszonyokat.
Iránból egy regionális hatalmat csináltak.
Miközben boldogan aláírták velük ezt a 10 évre szóló atommegállapodást, a többi közel-keleti ország bizonyára tisztában volt vele, hogy ez Irán számára mit jelent majd. Ez a szerencsétlen feltételek mellett megkötött megállapodás semmiben sem gátolja Iránt abban, hogy az eredeti tervét - miszerint nagy hatótávolságú atombombához jusson - megvalósítsa. A nagy hatótávolságra alapvetően 2 állam - Izrael és az USA - miatt van szüksége, ezért bár Trump ellen indítottak olyan kampányt, amelyben a mentális instabilitására hivatkozva el akarják távolítani a hivatalából, a tényeket figyelembe véve, ha valaki mentálisan instabil, akkor az nem Trump, hanem Obama.
Irán Obama 8 évének köszönheti, hogy Szíria az ölébe hulott...hogy Libanonban erős a jelenlétük a Hezbollah által.....hogy az oroszokkal szövetségben állnak.
Abdiás 2017.03.08 11:20:51
@Cardas: Folyt.

Még Izrael számára is - akiknél a palesztinok által gerjesztett fizikai attrocitások szinte mindennapiak -, eltörpül amellett a veszély mellett, amelyet Irán jelent a számukra.

Szaúd-Arábia is meglehetően rosszul jött ki ebből a megállapodásból, hiszen az Irán ellen feloldott szankciókkal, Irán újra visszajött a kőolajpiacra....elindított egy olyan olajármanipulációt, amellyel igen nehéz helyzetbe hozta a szaudiakat, hiszen a királyság egy lábon áll, a kőolajon. Tulajdonképpen ez az egyetlen komoly bevételi forrása ennek az országnak. 1,5 évvel ezelőtt olyanokat lehetett olvasni, hogy 3-4 éven belül komoly anyagi gondjai lehetnek a Szaudi királyságnak.

A múlt héten Münchenben volt egy biztonsági konferencia, ahol olyan bejelentések hangzottak el, amelynek következtében Szaúd-Arábia és Izrael hirtelen egy oldalra került...és így azt a tényt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a térségben mindkettejük számára a legnagyobb ellenség Irán.
És ismerve a már korábban felvázolt iszlám mentalitást - az ellenségemből szövetséges is lehet, ha egy nagyobb ellenséget kelle legyőzni -, igen érdekessé teheti a közel-keleti helyzetet, ráadásul ebbe még Erdogan is szívesen beszállna, hiszen Irán pozíciója számára sem előnyös.
Ezen a találkozón Törökország egyértelműen Iránnal szemben foglalt állást, sőt arról beszéltek, hogy a török-izraeli kapcsolatok az elmúlt években felfelé szálló pályára kerültek.

És bár a 2 ország között jelenleg nincs is hivatalosan diplomáciai kapcsolat, mégis szárnyrakaptak olyan hírek, miszerint szaúdi delegációk látogattak Izraelbe.

Nagyon erőteljes helyezkedés érezhető a Közel-keleten.2 erőteljes tengely rajzolódhat ki:

- Irán -orosz
- Szaúd-Arábia, Törökország, Izrael esetleges USA támogatással

Ez persze most csak fikció, de nem alaptalan....

Nemzeti identitás

A nemzeti identitás nem faji alapon való gondolkodást jelent.
Magyarországon is különböző etnikumok élnek együtt, mégsem érezzük azt, hogy a nemzeti identitásunk veszélyben lenne.
Isten azt mondta, szeressétek a jövevényeket, mert ti is jövevények vagytok. Egyiptomból vitte be Izraelt az Ígéret földjére. De a jövevénységhez feltételeket is párosított: aki közéd érkezik, vegye át és tartsa meg a te törvényedet.
Ez nem érvényesül az iszlámnál. Ők alapvetően nem azzal a szándékkal jönnek, hogy beilleszkedjenek, hiszen akkor nem lenne tele a Nyugat-európai országok nagyvárosa no go övezetekkel.
Számomra olyan az iszlám, mint egy hívatlan vendég, aki bekopogtat, bebocsátást kér hozzád, aztán pedig elkezd tombolni az otthonodban. És ha ezt te szóvá teszed, még jól helyben is hagy, és tudatja veled, ha nem tetszik amit csinál, kereshetsz másik otthont magadnak, ha pedig maradni akarsz, akkor vedd tudomásul, hogy az otthonodban többé nem te, hanem ő dirigál. Ez nem jövevénység, és a Biblia is megkülönbözteti ezeket, és idegeneknek hívja. Az idegenekre pedig azt mondja, hogy távolítsd el magad közül.

Európának ezért jött kapóra az iszlám bevándorlás, mert alapvetően globalizáció párti, az egységesítés viszont a nemzeti identitás meggyengítése nélkül nem lehetséges. Az a nemzet, amely ragaszkodik kultúrájához, örökségéhez, múltjához, nyelvéhez, alapvetően mindahhoz, ami megkülönbözteti a többi nemzettől, az nem fog minden törekvésre áment mondani.
Az antikrisztusi kor egyik előfeltétele az európai globalizáció megvalósítása.
És hogy ezt mennyire komolyan gondolják....Olaszország, Németország, Franciaország és Luxemburg vezetői azzal a szándékkal találkoztak Rómában, hogy az Amerikai Egyesült Államok mintájára létrehozzák az Európai Egyesült Államokat, az európai országok föderális szerezetét.
Az elmúl évek eseményei egyértelművé tették Nyugat-Európa számára, hogy nem várhatnak ennek megvalósításával a kelet-európai országokra, ezért azokat megkerülve és kihagyva meghozták ezt a döntést.

Ha valaki eddig kételkedett abban, hogy a fejünk felett 3 égnyi magassággal feljebb létezik egy ország, amelynek királya a Teremtő Isten, és aki mindenek felett áll, és mindent tud, és minden Őáltala lett, és aki a minket körülvevő eseményeket már több ezer évvel ezelőtt előre jelezte nekünk, annak itt az ideje, hogy a hitetlenségét megkérdőjelezze......
Abdiás 2017.03.08 11:21:54
@Cardas: Folyt.

Ryan halálával kapcsolatban most nem nagyon írok, csak annyit, hogy az ember egy másik embertársának a halálával kapcsolatban nem tud "elfogadhatóan" megnyilvánulni, mert a halál alapvetően idegen az embertől, és nem tudunk ezzel a ténnyel mit kezdeni.
A halál szó tudod melyik szóból ered?
Exodus

Bizonyára ismerős ez a szó a Bibliából.....ami magyarul azt jelenti: kimenetel.

A halál szó eredeti jelentése pontosan azt tartalmazza, ami történik.....az ember szelleme és lelke kimegy ebből a látható világból és egy másik helyre megy.....
Izrael kivonulása Egyiptomból egy történelmi tény, ugyanakkor nincs ember, aki ezt az utat - amelyet egykor Izrael -, ne járnánk személyesen is végig. Mindannyian kimegyünk ebből a világból.....a cél az ígéret földje, de ahogy az ószövetségi történet is mutatja, abból a nemzedékből, amely kijött Egyiptomból, csak 2 ember ért célba....Káleb és Józsué....a többi mind elveszett a pusztában....
A cél, hogy a mi exodusunk is olyan legyen, mint Kálebé és Józsúéé.....mert ha nem, akkor az embernek nem csak a halála, hanem a teljes földi élete is értelmetlenség.....
Frappáns választ adott az UNESCO határozatára Asher Intrater a Revive Israel Facebook-oldalán. (Magyar felirathoz kapcsold be a videó alján a "Feliratok" gombot)..
Abdiás 2017.03.05 12:20:46
.
Soros György a CBS 60 Minutes részére adott 1998. december 20-ai interjúban Steve Kroftnak elmondja, hogyan élte túl 1944-ben a deportálásokat, és miért nem érez bűntudatot amiatt, hogy szemtanúja volt, miként fosztják ki és küldik haláltáborokba a budapesti zsidókat. Magyar…..
Abdiás 2017.01.23 12:00:22
@hegefeco:

Én ezt már idéztem korábban, de más magyarázattal:

J. K. eltávolította a törvénynek azt a választóvonalát, amely elkülönítette a zsidókat a nemzetektől, és lehetővé tette, hogy Jézus Krisztusban megbékéljenek egymással és Istennel.

Ez a jövőben fog bekövetkezni, hiszen itt arról van szó, hogy a nemzetek után a zsidóság is be fog kerülni az Újszövetségbe, és Jézusban, mint Isten Szellemével betöltekezett emberek, nem testi, hanem szellemi módon be fogják tudni tölteni a törvényeket!

Erről beszélt Jeremiás a 31: 33-34-ben.......

Erről beszélt már Mózes is József történetében, amikor az éhség miatt József testvérei Egyiptomba kényszerültek, és József ( Jézus) azt mondta a háza gondviselőjének ( Sznet Szellemnek ):

" Vidd be azokat az embereket a házba.....
És az a férfiú aképpen cselekedék, amint József parancsolta, és bevitte az a férfiú azokat az embereket a József házába."
1 Mózes 43: 16-17.

Erről beszél Ezékiel a 36-37. fejezetben......

...és még sokan mások.

A törvénnyel kapcsolatos véleményemet január 16-án már megosztottam veled.
Mókuskereket játszunk.......
Ha Jézus eltörölte volna a törvényt - amiről azt mondta, hogy nem eltörölni jött, hanem betölteni -, akkor tulajdonképpen bárki bármit csinálhatna, úgyis a mennybe kerül........
Ez tudod mit jelentene?

Azt, hogy az isteni kinyilatkoztatás értelmetlenség.......
Tudod mire vállalkoztál?
Ennek a hiábavaló, értelmetlen, egyben teljesen istentelen állításnak az igazolására......
Reménytelen próbálkozás!

Mert Isten terve nem az, hogy törvénytelenül éljünk, hanem hogy a törvényt Jézushoz hasonlóan mi is, - a nemzetekből megtértek -, és a zsidóság is - ők is be lesznek emelve az Újszövetségbe - megtartsuk, és eggyé váljunk vele!

Azt mondta Dávid Júda véneinek:

" Mi az oka, hogy utolsók akartok lenni a királynak hazahozásában? Mert az egész izraelnek szava eljutott a király házába.
Én atyámfiai vagytok, én csontom és én testem vagytok; miért lesztek tehát utolsók a királynak hazahozásában?"
2 Sámuel 19:11-12.

A hívők világszerete várják Jézus Krisztus visszajövetelét, Ő azonban arra vár - ahogy Dávid is -, hogy atestvérei fogadják. Amíg ez nem lesz meg, nem fog eljönni.

A Bibliában én még nem találtam olyan mondatot, amely ne lenne ma is érvényben......Az Ószövetség kimeríthetetlen információkat tartalmaz a jelenkor embere számára.
Semmi sem lett felfüggesztve belőle........sőt.....minden most fog értelmet nyertni és tökéletesen beteljesedni.....még a sabbat is.....az igazi sabbat az 1000 éves királyság lesz.
Az emberiség 7000-dik éve, az lesz az igazi hetedik nap, a tényleges pihenőnap a 6000 éves, 6 napos munka után.

Minden érvényben van!

Isten nem ember, hogy gyarló emberi tulajdonságokkal ruházzuk Őt fel.
Ha Ő valamit egyszer mond, az úgy is van és úgy is lesz......nem gondolja meg magát, csak azért, mert mi, a teremtményei néha igen......
Isten szájából nem jön olyan ki, amely ne lenne örökérvényű!
Abdiás 2017.01.24 13:10:00
@hegefeco:

Akik Jézus Krisztusban újjászületnek, azok bűnei valóban el lettek törölve, hiszen erről szól az áldozat.
De ez nem jelenti azt, hogy ezután nyugodtan elkövetheted a bűnöket!

" Senki sem cselekszik bűnt, aki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született."
1 János 3:9.

Vagyis az az ember, aki valóságosn újjászületett, nem tud bűnben élni!
Jézus nem a törvényt törölte el, hanem az embert emelte fel a törvény szintjére. a törvény szellemi, és az ember is szellemivé válik az Ő áldozatának köszönhetően.
Az embert emelte fel, nem a törvényt süllyesztette le!

Salamon is ezt vetítette előre:

" Miképpen játék a bolondnak bűnt cselekedni, azonképpen az eszes férfiúnak bölcsen cselekedni."
Példabeszédek 10:23.

Az eszesség feltétele az Istenfélelem, azaz a megtért ember számára az Istennek tetsző élet gyerekjáték.
De miért?
Mert Isten lejebb vitte a feltételeket?
Nem!
Azért, mert az embert emelte fel egy magasabb szintre!
Szellemivé tette.....és a szellemi ember számára Isten szellemi törvényeinek a megtartására azt mondja Salamon, tulajdonképpen gyerekjáték, csak meg kell őrizni ezt a szellemi szintet.

Azt a nőt nem azért nem követzték meg, mert nem volt bűnös, hiszen Jézus nem azt mondta, hogy nem kövezhetitek meg.
Ha ezt mondta volna, bűnt követett volna el, ezzel kudarcra ítélve a küldetésének a sikerét, hiszen ellentmondott volna a törvénynek, vagyis hatályon kívül helyezte volna, amit Te nagyon szeretnél, hogy igaz legyen.
De nem ezt mondta, és azért nem, mert tudta, a törvény továbbra is él.
Azt mondta:

Aki nem bűnös köztetek, az vesse rá az első követ!

És ebben a mondatban fogalmazta meg a lényeget!

A büntetés jogos, és jár, de......én azért jöttem, hogy a te elkövetett bűnöd jogos bűntetését ne Te , hanem én hordozzam el.
Jézus a kegyelem korszakát hozta el, ami most is tart.

A bűnért az Újszövetségben is büntetés jár, de ha megtértem, akkor ahogy az egyiptomi fáraó főpohárnokának, nekem is van felmentő ítéletem.
Mégpedig a következő:

" ......és vevém a szőlőszemeket, és facsarám a fáraó poharába, és adom a poharat a fáraó kezébe.
.......
Harmadnap múlva a fáraó felmagasztalja a te fejedet, és visszahelyez téged hivatalodba.......
csakhogy azután megemlékezzél rólam, mikor neked jól lesz dolgod......"
1 Mózes 40:11-14.

Azért fog Isten visszahelyezni engem a Mennybe, az eredeti rendeltetési helyemre, mert ott van a kezemben az a kehely, amelyben benne van Jézus vére, és amelyre nézve eltörli minden bűnömet.
De ez nem jogosít fel arra, hogy szándékosan vétkezzem.
Ha mégis bűnbe esek, akkor van jogom , sőt kötelességem megvallani, és Ő megfogja bocsátani, pusztán Jézus keresztáldozatába vetett hitem miatt.
És kötelességem mindent megtennem, hogy azoktól a gonosz szellemektől, amelyek bűnre akarnak csábítani, megszabadúljak!

" megmaradjunk-e a bűnben, hogy a kegyelem annál nagyobb legyen?
Távol legyen! Akik meghaltunk a bűnnek, mi módon élnénk még abban?"
Róma 6:1-2.

" Az igaznak igazsága meg nem menti őt a napon, melyen vétkezik...."
Ezékiel 33:12.

" Mert ti szabadságra hívattatok, atyámfiai; csakhogy a szabadság ürügy ne legyen a testnek....."
Galata 5:13.

" Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt."
Galata 5:24.

" Mert ha szándékosan vétkezünk az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökér való áldozat."
Zsidó. 10:26.

Amikor szándékosan vétkezel megtérésed után Isten törvénye ellen, akkor az azzal egyenértékű, mintha a benned lévő Krisztust feszítenéd meg! megölöd azt, aki a kegyelmet addig közvetítette Neked!

" Mint szabadok, és nem mint akiknél a szabadság a gonoszság palástja...."
1 Péter 2:16.

Isten nem változtatta meg a törvényt, viszont betölthetővé tette számunkra Jézus Krisztusban!

Szerinted Istentől csak annyi telne ki, hogy amennyiben az ember nem képes betölteni a törvényt, akkor inkább hagyja, hogy vétkezzen?
Hagyja, hogy azt csinálja, ami számára undorító, és ezért még be is engedje a Mennybe? Valóban ennyit tudna csak Jézus keresztáldozata?
Hát ha igen, akkor Isten nem Isten, hanem ember lenne.

Ő azért Isten és nem ember, mert azt is meg tudja oldani, amit mi nem.
Meg tud minket szabadítani a mocskos bűneinktől!
Ha nem tudna, nem áldozta volna fel értünk a Fiát!
Dicsőség ezért Neki!

"
Abdiás 2017.01.25 11:27:36
@hegefeco:

Akkor legalább találtunk valamit, amiben egyetértünk!:-)
A “pokol kapuit nyitja meg a térség és az egész világ számára” Donald Trump, ha áthelyezi az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe – ezzel fenyegette meg január 15-én Mahmúd Abbasz pártjának, a Fatahnak a szóvivője, Oszama Qawasmeh Izraelt és az Egyesült Államokat. A palesztin politikus…..
Abdiás 2017.01.19 21:38:02
@Cardas:

"amennyiben a feltámadás különleges elem, akkor sajnos meg kell jegyezni mellé, hogy nem csak a kereszténység rendelkezik ezzel a vonással."

Ugyan a Biblián kívül csak körvonalaiban ismerem a többi vallás kinyilatkoztatásait, de azt azért talán ennek ellenére is egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a testben való feltámadást egyik sem hírdeti.
És talán azért nem, mert ez olyan lehetetlenségnek tűnt minden kor embere számára, hogy még csak a fantázia szintjén sem jutottak el ide.

Hiszen még azok is alig akarták ezt elhinni, akik ennek szemtanúi voltak.
Ezért aztán egyáltalán nem meglepő, hogy ezt csak a kereszténység vallja, az, ahol ez valóban meg is történik, mert a hamis vallások ilyen nagyot sosem mertek volna hazudni.
A vallások mögött is szellemiségek vannak, és ők nagyon jól tudják, meddig mehetnek el.
Jézus üdvözítő munkájának a lemásolására és meghamisítására még ők sem vetemednek.
Abdiás 2017.01.20 15:48:54
@Cardas:

Én erre reagáltam:

"....amúgy meg Jézus sem ember volt, szóval őt is kizárhatjuk?"
Abdiás 2017.01.21 14:35:59
@Cardas:

"...saját érvedet bármi másra is fel lehet használni, csak ki kell cserélni a hit tárgyát."

Az előbb olvastam azt a katasztrófális hírt, hogy egy magyar középiskolásokat szállító autóbusz Olaszországban nekiment egy oszlopnak és kigyulladt. 16-an bent égtek... döbbenet!

Talán életük egyik legnagyobb élményére számítottak, és mégis a legszörnyűbb lett belőle.
Ezt nem riogatásképpen írom, hanem azért, mert ez a valóság, amelyről sok embernek hamis képe van.

Egy biztos.....ez a 16 ember tévedhetetlenül megismerte az igazságot.

Az ember földi életének tulajdonképpen egy célja van....mégpedig az, hogy megismerje az igazságot.....azt, amit mindenképpen meg fogunk ismerni, csak nem mindegy, hogy mikor.
A biológiai életünk lejárta előtt, vagy után?!
Ez az egy tény határozza meg, hogy az örökkévalóságot hol töltjük el.

Az a cardasi tétel, miszerint mindennek a fordítottja is igaz lehet, nem az igazság megtalálása felé fog téged vinni.
Az a szűrő, amellyel te dolgozol, túl nagy lyukú......és így nemcsak a hamisságot, hanem az igazságot is elengedi.

Az, ami az embert megkülönbözteti az állat- és növényvilágtól - képes értelmes és logikus gondolkodásra -, egyben az igazság megismerésének az egyik legnagyobb akadálya is.
A ráció gátat szab a hit számára, hit nélkül pedig nem lehet az igazságot megismerni.

Amíg az ember nem áll szövetségben Istennel, nem tudja garantálni, hogy az általa kijelölt időt - amelyet itt a földi életben kaptunk -, le is tudjuk majd élni.

Őszinte részvétem minden eltávozott diák szüleinek, bár tudom, ez a mostani helyzetükön már nem segít.
Csak reménykedni tudok abban, hogy valakitől egyszer hallottak az igazságról, és az utolsó pillanatban volt még esélyük Isten segítségét kérni.....mert aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik........engem is így mentett meg!
Miközben Párizsban nemzetközi békediktátumot készítenek elő Izrael számára, Moszkvában Mahmúd Abbasz Fatah-mozgalma és a Hamasz arról kezd tárgyalni, hogyan űzhetnek el 600 ezer zsidót a földjükről – Júdeából, Szamariából és Kelet-Jeruzsálemből, amelyet a leendő palesztin állam számára követelnek.…..
Abdiás 2017.01.14 23:53:44
@Azbesztnemjó:

" Mert nem az a zsidó, aki külsőképpen az...............
Hanem az a zsidó, aki belsőképpen az....."
Róma 2:28.

Ma a zsidóság 2 részre szakadt.
Vannak ortodoxok, akik ragaszkodnak Isten kinyilatkoztatásához, és vannak liberálisok, akik teljesen azonosultak a nemzetek biblikusnak egyáltalán nem mondható világszemléletével.

Mindaz, amit ezek az emberek előrevetítenek - nemzetek keveredésének elkerülhetetlen bekövetkezése -, teljes mértékben összecseng Dániel próféciájával.

Nabukodonozor király álmában egy olyan szobrot látott, amelynek a testrészei más-más anyagból voltak:

- feje arany
- melle és karjai ezüst
- hasa és oldalai réz
- lábszára vas
- lábfeje vas és cserép

Ezek a világtörténelmen végigvonuló, a fejtől a lábfejig egymást követő birodalmakat jelképezik.
Érdekessége, hogy a birodalmakat jelképező fémek értéke egyre csökken, amely az emberi faj korszakokon át zajló degenerációját is jelzi. Minél előrébb haladunk a történelemben, az emberek egyre távolabb kerülnek az Isten által meghatározott és kijelentett értékrendtől.....az Ige szerint egyre gyengébb minőséget képvisel.
Ahogy csökken a fémek értéke, ezzel párhuzamosan a keménységük viszont nő, amely egyre erősödő konfliktusokat, és egyre jelentősebb katonai beavatkozásokat vetít előre.

Egyetlen egy olyan testrésze van ennek a szobornak, amelynek az alkotóeleme nem egy anyagból áll, ez pedig a lábfej. Vas és cserép.
A vas a Bibliában a bűnt jelképezi, a cserép pedig itt a törékenységre utal.
Az utolsó idők birodalma - eltérően az eddigiektől -, olyan kultúrák keveredéséből tevődik össze, amelyek alapvetően, természetüknél fogva nem képesek egységet alkotni, nem keverhetőek.

" Hogy pedig vasat elegyülve láttál agyagcseréppel; azok emberi mag által vegyülnek össze, de egymással nem egyesülnek, minthogy a vas nem egyesül a cseréppel."
Dániel 2:43.

A keleti és nyugati kultúrának, ill. a zsidó-keresztény és a muszlim vallás integrálódásának ilyen erőszakos és nagy mértékű próbálkozására úgy gondolom, nem volt még példa.
Vagyis az általad példaként felhozott emberek nyilatkozataiban a multikulturalizmus jegyei nem azért jelennek meg egybehangzóan, mert a zsidóságnak ez a vágya, hanem azért, mert a történelmet Isten írja, és annak irányvonalait már több ezer évvel ezelőtt kijelőlte.

De ez a prófécia nem csak a szándékot tartalmazza - amelynek úgy gondolom a mai kor embere a szemtanúja -, hanem ennek a szándéknak a végkimenetelét is.......természetüknél fogva képtelenek integrálódni......

És azok a kegyetlenségek és halálhírek - mind Nyugatról, mind Keletről -, amelyek elárasztják a médiafelületeket, a legmegrázóbb bizonyítékai ennek.

És az sem elhanyagolható tény, hogy az embernek a lábfeje alatt már nincs több testrésze......nincs folytatása, ott véget ér......

Ma az emberek nagyon bizakodóak, mert a tudomány egy olyan szintet ért el, amelyre az ember 6000 éves történetében nem volt példa. De a tudomány nem képes jövőt biztosítani az ember számára.
Függetlenül attól, hogy egy civilizáció milyen fejelettségi szintre jut el, ha elhanyagolja a szellemi és erkölcsi életét, szükségszerűen felbomlik.
Jövőt egyetlen egy személy tud biztosítani minden ember számára.....Jézus Krisztus.
Abdiás 2017.01.15 14:42:49
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Akkor az európai emberek - a migrációnak köszönhetően - hamarosan hontalanná válnak.
A muszlimoknak 4 felesége lehet, egy feleségétől általában van 4 gyereke, Az európaiaknak egy feleségük lehetne, de sok esetben erre sem vállalkoznak, és ha mégis, 1 gyerek bőven elég.......
1- 2 generációváltás után kik lesznek itt többségben?
A tavaly szilveszterkor elkövetett kölni szextámadások után Angela Merkel szembesült azzal, hogy eddigi menekültpolitikája továbbra sem hozza meg a jó gyümölcsét. A 2017-es újévi ünnepség sokak számára az egy évvel ezelőtti tömeges nemi erőszakok és rablások évfordulója volt. Voltak azonban, akik…..
Abdiás 2017.01.11 11:30:26
@bandiras13:

"A zsidóság és a kereszténység összebékíthetetlen ellentétben van egymással...."

Lehet, hogy nem is összebékíthetetlen az az ellentét, amelyet Te annak gondolsz!

Az az ellentét, amely ma a zsidóság és a kereszténység között van, az abból fakad, hogy Izrael nem ismerte fel a Júda nemzetségéből származó Jézus Krisztusban a Messiást, a Megváltót, akit az Ószövetség már jó előre megprófátált, míg a pogány háttérből jövő nemzetek egy része felismerte benne a Szabadítót.
De azért van itt egy érdekes dolog!
Izrael számára a Tóra szent volt, e szerint élték az életüket. Még az is, aki nem lévita volt - Isten őket rendelte papoknak -, 12 éves korára, szinte betéve tudta a teljes Tórát kívülről, hiszen ez volt az akkori tananyagnak a magja, ráadásul írott formában nem is vehették kézbe, maga a teljes írás tekercsei kb. egy kétajtós szekrényben férhetett el, ennek másolása pedig csillagászati összegbe került volna.
Vagyis ha valakinek fel kellett volna ismernie a Messiást, akkor a legkézenfekvőbb az lett volna, hogy ők azok, hiszen az ószövetségi próféták hihetetlen sok támpontot adtak Jézus beazonosítására.

Senki ne gondolja, hogy Isten választott népe ilyen ostoba lenne......ennek van oka!

" Amit Izrael keres, azt nem nyerte meg, a választottak ellenben megnyerték......
Az Isten kábultság szellemét adta nekik; szemeket, hogy ne lássanak, füleket, hogy ne halljanak, mind e mai napig."
Róma 11:7-8.

Az ok, Isten!
Neki köszönhető ez! Szándékosan rejtette el előlük ezt a nyilvánvaló tényt!
De mi oka volt erre?

Az, hogy Neked és nekem is, és nagyon sok más nemzet szülötteinek is legyen esélyünk a megtérésre. Ha Izrael egyöntetűleg felismerte volna akkor Jézusban a Messiást, nem feszítették volna keresztre, így azokon az embereken kívül, akik személyesen találkozhattak Jézussal és megtértek, soha senkinek nem lett volna esélye bűnbocsánatra, és ezáltal az örök életre sem.
Jézus azért jött, hogy meghaljon...azért lett isteni személyként ember, hogy meg tudjon halni - Isten nem tud meghalni -. Azért lett ember, hogy legyen vére, amivel bűnbocsánatot tud nekünk szerezni - Istennek nincs vére.

Az ige azt mondja: A vért az oltárra adtam.
Az embernek itt a földön többek között azért van vére, hogy Jézus keresztáldozata által és az Ő kifolyt vére által igazakká válhassunk Isten előtt......hogy ne legyen többé bennünk bűn.
A mennyei lényeknek nincs vérük, ezért sem tud Jézus keresztáldozata a bukott angyaloknak megváltást szerezni.
Azt is lehet, hogy Ádámnak és Évának a bűnbeesés előtt nem is volt vére......de szükségük sem volt rá, hiszen nem a vérünk, hanem az Istentől kapott szellemünk éltet minket.

Ma a zsidóság továbbra is várja a megígért Messiást, hogy el fog jönni, mert Isten megígérte.
Mi, keresztények is várjuk a megígért Messisást, de mi nem az eljövetelét, hanem a visszajövetelét.
És hogy meddig lesz Izraelen ez a szellemi vakság?

" .....ameddig a pogányok teljessége bemegy."
Róma 11:25.

Vagyis amíg az utolsó ember is, akinek Jézus Krisztus helyet készített a Mennyben, el nem fogadja Őt Istenének. Az Egyház elragadtatásáig.

Isten azt mondta Ábrahámnak:

" Tudván tudjad, hogy a te magod jövevény lesz a földön ....szolgálatra szorítják és nyomorgatják őket 400 esztendeig.
Csak a negyedik nemzedék tér meg ide, mert az emoreusok gonoszsága még nem tölt be."
1 Mózes 15:13.,16.

Azért kellett Izraelnek 400 évig rabszolgasorban élnie Egyiptomban és tűrnie az elnyomást és megaláztatást - Isten választott népeként -, mert azon a földön, amelyet nekik szánt, az ott élő népek még nem voltak olyan gonoszak, hogy az igazságossága kimondhatta volna rájuk a halálos ítéletet.
Volt még bennük valami abból, aminek Isten megteremtette az embert.

Izrael ma azért szenved, azért gyilkolják őket, azért átkozzák őket, mert a föld népének a gonoszsága még nem telt be. Van még arra esély, hogy emberek sokasága megtérhessen, és hátat fordítson azoknak a sötét erőknek, amelyek a halálát kívánják.
Isten értünk, bűnösökért hajlandó Izrael népét ilyen kemény sors alá vetni.

Vajon milyen büntetést érdemel az, aki azokat átkozza, akik helyette szenvednek azért, hogy neki legyen esélye az életre....bár nem érdemelné meg......
Abdiás 2017.01.12 18:32:06
@$pi$:

"próbáld megkülönböztetni azokat a dolgokat, amik csak a fejedben vannak azoktól, amik kívül is."

Ezt teszem minden nap.:-)
Ha keverném a kettőt, nem lenne üdvösségem.
Jézus Krisztusnak köszönhetően elég éles határvonal van a fejemben lévő és az azokon kívül lévő dolgok között.

Sok könyvet olvastam már életemben és rendszeresen olvasok is.
De olyan reális képet a világról, mint amit a Biblia tárt elém, még nem találtam.
Az emberi gondolatok, amelyek könyveket eredményeznek, szubjektívek és korlátozott ismereteken alapulnak. A Biblia jóval túlmutat ezen, és azokra a kérdésekre is választ ad, amelykre egyetlen ember sem képes.
A Biblia a bölcsesség és értelem gazdag tárháza......csak ezt még kevesen fedezték fel.
Az ENSZ Biztonsági Tanács Izrael-ellenes decemberi határozata elkezdte megteremni gyilkos gyümölcseit: Palesztin terrorista hajtott teherautójával fiatalok közé Jeruzsálemben, akik egy kilátópontról az Óváros és a Templom-hegy szépségét figyelték. Négy huszonéves katona meghalt, legalább 15-en…..
Abdiás 2017.01.10 12:07:52
@Vidámzenész:

" Ezek már nem emberek...."

Azoknak az embereknek, akik mások életét játszi könnyedséggel oltják ki, az emberi életnek nincs értéke.
A Biblia azt állítja, hogy a legnagyobb érték az emberi élet. Semmi nem előzi meg azt. Nincs olyan dolog a világon, ami fontosabb lehetne, mint az ember élete.
Az ember élete Isten szemében szent és felbecsülhetetlen érték.
Ezt jelképezte az Édenkert közepére ültetett Élet fája is. Pontosan a közepén volt. Az élet mindennek a centruma....az élet ad mindennek értelmet, e körül forog minden.
Ha nincs életed, nincs semmid......és mégis, milyen sokan inkább a halált választják.

Néhány cikkel lejjebb pontosan arról beszélgettünk, hogy azok a gyilkos ösztönök, amely egyes embereket arra késztetnek, hogy megfosszák embertársaikat ettől a kincstől, nem emberi akaratból származik.
Hiszen az embert Isten teremtette, aki számára az emberi élet érték....ezért a teremtményeit is ennek megfelelően teremtette, hogy Ők is annak tartsák.
A gyilkosság démonikus befolyásoltság. Az ember gonosz szellemek és démonok hatására öl, mert ami Istennek érték, az az Ő ellenségének nem.
És ami Istennek a célja - hogy az embereknek vissza adja a bűn által elveszített örök életet - az Ő ellenségének viszont nem. Ő inkább azon fáradozik, hogy minél hamarabb elvegye azt, lehetőleg még az előtt, mielőtt megszerezné az üdvösséget.

Ezért nem támogatjuk az iszlám hívők integrálását, mert nem csak a hitüntől, Jézus Krisztustól, hanem a biológiai életünktől is meg akarnak fosztani.

Nem akarom a palesztinokat védeni, mert erre a tettre semmiféle védőbeszéd nem mentség, de azt látni kell, hogy ebben azért a Nyugat is nyakig benne van.
Amíg a palesztin kisiskolások matematika órán olyan feladatokon tanulnak meg számolni, hogy az első és második intifáda alatt hány zsidó embert öltek meg, ettől vajon várható valamilyen pozitív változás vagy esetleg még rosszabb lesz?
Vajon melyik következményben reménykedett a nagy " Izrael barát" Obama adminisztráció, amikor jóváhagyta ezt a tankönyvet?????

A Nyugat ahelyett, hogy tényleges megoldásokat adna a közel-keleti katasztrófális helyzetekre, folyamatosan olajat önt a tűzre.

De hát valahogy el kell azt érni, amit a Biblia mond....vagyis hogy minden nemzet Izraellel szemben fog állást foglalni.
Egy olyan állammal szemben, amely értéknek tartja és védelmezi az emberi életet......amely a közel-kelet egyetlen élhető, demokratikus állama.....amely az ellenségeiben is elsősorban az embert, vagyis Isten teremtményeit látja......amely a világ összes országát tekintve is állampolgárainak az egyik legmagasabb életszínvonalat kínálja.......és amely annak ellenére, hogy az emberiség arra szövetkezett ellene, hogy az írmagját is kiírtsa, él és virul, és nem a bosszúvágy élteti.

A világ, a próféciák alapján még fog ártani Izraelnek, de nem ők, hanem a népek fognak megszégyenűlni......
És ahogy a holokauszt alatt a világ országai elvágták a menekülő utat a zsidóság elől, a végidők játékában ez fordítva lesz.
Az egész Izrael meg fog menekülni, hatalmas, nagy és dicsőséges ország lesz.... a föld legnagyobb országa, és amit mások kívántak nekik, az rajtuk fog beteljesedni:

" Átok emészti meg a földet, és lakolnak a rajta lakók; ezért megégnek a földnek lakói és kevés ember marad meg."
Ézsaiás 24:6.

Az ember kevés rosszabb döntést tud meghozni, mint Izraellel szemben állni.
Aki Izrael ellen harcol, az a Teremtő Isten ellen harcol.......ez a küzdelem pedig kudarcra van ítélve...és elkárhozás jár érte....
Ritkán kapnak megszólalási lehetőséget és médiafelületet azok az LGBT-személyek, akik kritikusak a velük azonosított szexuális orientációval kapcsolatban, és ennek hangot is adnak. Az érintett közösségek gyakran "júdásként" tekintenek rájuk és kiközösítik, mások pedig agresszív "agymosás"…..
Abdiás 2017.01.09 12:06:50
Ma a világ azzal hiteget minket, hogy a nemi identitás olyan, mint az öltözet, váltogatható, az ízlésem határozza meg, hogy éppen kinek tartom magam. Ebben én döntök. De ezek a beszámolók arról tesznek bizonyságot, hogy a világ hazudik, és a velünk született nemi identitásunktól idegen magatartás degeneráció eredménye.
Ha nem az lenne, hanem egy teljesen természetes folyamat, akkor ezek az emberek nem depresszióról, frusztráltságról, és sok esetben öngyilkossági hajlamról számolnának be.

Persze most mondhatja valaki azt, hogy erről a társadalom egy bizonyos szegmense tehet, hiszen ezeket az embereket megbélyegzik, kiközösítik, elítélik, egyenlőtlen bánásmódban részesítik......ilyen háttérrel pedig mindenki frusztráltnak érezné magát.
Sokan egy ilyen közösségnek tartják a Hit Gyülekezetét is, de szeretném megjegyezni, hogy mi soha nem ítéltünk el embereket, hanem csupán az általuk elkövetett bűnt. Ha ez nem így lenne, nem tudna növekedni a közösségünk, hiszen hol van olyan ember, aki nem bűnös.

És azért sem lehet igaz ez az állítás, mert nagyítóval kellene keresni olyan közösséget, amelyet ma a társadalom jó része jobban kiközösít és elítél, mint a Hit Gyülekezete. Ennek ellenére a közösségünk nem depressziósok csődtömege.
Talán itt ezen az oldalon is éppen én vagyok az, aki kapott itt bőven hideget, meleget, ennek ellenére semmiféle személyiségzavarral nem küzdök, nincsenek önértékelési problémáim, kisebbségi komplexusom sincs, bár meg vagyok róla győződve hogy az itt elhangzott negatív kritikákról nem mondható el egyértelműen, hogy nem a személyemet, hanem csupán a véleményemet támadta.

Vagyis azok az emberek, akik nem tudnak "megbarátkozni" a természetes nemi identitásukkal és nem tudják a szexuális vágyaikat ezzel összhangba hozni, a lelki sérüléseiket nem a kívülről jövő elutasítás miatt szenvedik el, hanem ennek a forrása belülről jön.

" Mint akik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívükbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretük és gondolataik, amelyek egymást kölcsönösen egymást vádolják vagy mentegetik."
Róma 2:15.

Itt az Ige azt állítja, hogy az a lelki probléma, ami ezeknél az emberkenél felmerül, az abból adódik, hogy a cselekedeteik nincsenek összhangban a lelkiismeretükkel.
A lelkiismeretük - ami a szellem hangja, és ami Istentől van - vádolja őket, jelezvén, hogy ez nem jó. A gondolataik viszont - amelyek testiek, vagyis nem Istentől vannak - folyamatosan olyan dolgokat közvetítenek, amelyek fel akarják menteni az embert ezen vádak alól.
De mivel a szellemünk Istentől van - és az igazság nála van -, a gondolatok nem tudnak felmentést adni az embernek és ezért örlődik, és egyre lejjebb és lejjebb kerül lelki szinten....sokszor olyan mélyre, hogy inkább már az életétől is megválna, csak legyen vége ennek a nyomásnak.

Az evolúció vajon tényleg képes lehetne az embernek nem csak testet, hanem lelket és szellemet is adni? És tényleg képes lehetne a lelkünket Isten igéjével összhangba hozni?
Nem!

Van egy érdekes történet a Bibliában - a többi sok érdekes mellett.

Amikor Kánaán földjén éhség támadt, Ábrahám elment Egyiptomba. A feleségével megbeszélték, mondják azt, hogy ő nem a felesége, hanem a húga, nehogy a szépsége miatt Ábrahámot megöljék. Jól gondolkodott Ábrahám, mert a fáraó valóban a házába kérette.
De ezután a fáraót és az ő háza népét nagy csapások érték.
A fáraó magához hívatta Ábrahámot, és kérdőre vonta, hogy miért hazudta azt neki, hogy Sára - Szárai - nem a felesége, hanem a húga, mert akkor nem vette volna feleségül. Vagyis a fáraó tisztában volt azzal, hogy bűnt követett el, és az a csapás, amely a családját érte, a bűne miatt jogos.

Hogy mi ebben az érdekes?
Az, hogy a fáraó tisztában volt az Isten által kijelentett bűn fogalmával, holott:

- Izrael népe még nem létezett, hiszen ők Ábrahám leszármazottai, és gyermeke még nem is volt
- Mózes, akinek Isten kijelentette a törvényét, kb. 500 év múlva született meg
- a fáraó egy pogány, bálványimádó háttérrel rendelkező nép feje volt, nem Ábrahám Istenének a követője.

De akkor honnan tudta a fáraó, hogy a házasságtörés bűn?!

A mózesi sátornak 3 része van, ugyanúgy, ahogy az embert is 3 " rész" teszi teljessé.

- pitvar - test
- Szent sátor - lélek
- Szentek szentje - szellem

A Szentek Szentjében található a Frigyláda, amelyen a sekina, Isten dicsősége megnyugodott. Vagyis ez az a hely, ahol Isten jelen van. Az ember csak a Szentek Szentjében, azaz a szellemével képes Istent megragadni, testi ember nem.
Isten azt mondta Mózesnek, hogy azt a 2 kőtáblát, amelyre a saját ujjával írta fel a parancsolatoknak a lényegét, azt tegye bele a Frigyládába.
A Bibliában semmi nem történik ok nélkül.
Így ennek is van jelentősége.
Abdiás 2017.01.09 12:13:39
Folyt.

Ez azt fejezte ki, hogy az a 10 parancsolat, amely 2 kőtáblán volt elhelyezve - az elsőn az a 4, amely az Isten és ember kapcsolatát határozta meg, a másikon pedig az a 6, amely az emberek egymás közötti Isten által meghatározott viszonyulásait rögzítette, ( a 6-os szám a Bibliában az ember száma, így nem véletlen, hogy az egymással való kapcsolatfelvétel igei módját Isten 6 törvényben határozta meg ) -, azt Isten a saját ujjával a szellemünkbe bevéste.

És azért írta bele, hogyha Te nem Ábrahám leszármazottjaként születsz meg, ha nincs lehetőséged az igével kapcsolatba lépni, ha egy olyan bálványimádó nemzetben születtél meg, akinek fogalma sincs Ábrahám Istenéről, ha egy olyan családban nőttél fel, ahol Isten lézetését tagadták, ha úgy éled az életedet, hogy úgy gondolod, neked nincs szükséged Isten igéjére...akkor is legyen esélyed az üdvösségre.
Nem az evolúció, hanem Isten gondoskodott arról már jó előre, hogyha minden össze is játszana ellened a látható világban, legyen esélyed megszerezni az örök életet.
Ezért van az, hogyha Isten igéjével ellentétesen cselekszel, megszólal belül egy hang.......ezért van az, hogy néhány bűnöző - a lelkiismerete által vádoltatva -, önként feladja magát a rendőrségen.

Istent nem az érdekli, hogy milyen bűnöket követtél el eddig....a lényeg az, hogy egyszer megtérj ezekből, és fogadd el annak a segítségét, aki ki tud húzni a mély veremből, Ő Jézus Krisztus.

Ma az emberek többsége alapvetően jó embernek gondolja magát - én is így vélekedtem magamról.
Nem követtem el gyilkosságot....nem loptam, nem csaltam.....jó, néha hazudtam, de hát ezek azért nem olyan nagy bűnök......elég empatikus voltam az embertársaimmal, tisztelettudó, nem nagyon őriztem haragot - kivéve egy embert -, vagyis ha tényleg lézetik a Menny és a Pokol, akkor nekem nincs nagyon miért aggódnom, mert ha én nem, akkor ki kerülhetne a Mennybe......ráadásul azt hallottam Istenről, hogy Ő a szeretet és a megbocsájtás Istene....

" Mert ha mi ítélnénk magunkat, nem ítéltetnénk el."
1 Korintus 11:31.

De nem mi fogjuk megítélni magunkat, sőt, nem is a világ, hanem az Ige.
Az embereknek ma hamis bűnfogalmuk van, mert a világ definíciója szerint értelmezik azt.
De amit a világ bűnként ismer el és amit Isten bűnnek állít, annak hajszálvékony a közös halmaza.

Amikor láttam képeket pl. a melegfelvonulásról, vagy bármilyen más, ehhez hasonló eseményről, olyan embereket láttam a képeken, akik jó embereknek tűnnek, akik tényleg hisznek abban, hogy az a dolog, amelyért ők harcolnak és küzdenek, az jó dolog.
De az Ige azt mondja, hogy van jó és van rossz harc is, és nem mindegy, hogy melyiket támogatod.
Az Ige szerint, amikor az ember egy olyan ügyet támogat, amely Isten kinyilatkoztatásával ellentétes, akkor tulajdonképpen a szakadék szélén álló embertársaiba hátulról egy jó nagyot belerug, hogyha ugorni akar, akkor minél hamarabb érjen le a mélységbe, amelynek az alja a Seol.
Amikor az ember egy rossz harcot vív, akkor azzal az embertársait segíti az elkárhozásba.
Az embertársaink természetellenes szexuális vágyait támogatni, azoknak nagyobb elfogadottságot szerezni.....ez egy rossz ügy, mert bár az ember jóhiszeműen áll hozzá - és azt sem kétlem, hogy sokan valóban segítő szándékkal teszik ezt -, de valójában az elkárhozásba taszítják őket.

A világban ma megfigyelhető egy olyan tendencia, hogy amit Isten igéje jónak mond, az a világ számára rossz és fordítva. Hillary Clinton kampánya pont erre épült....egy olyan világot elhozni, amely teljes mértékben nélkülözi az Isten által kinyilatkoztatott igazságot, és aki ezt nem akarja tudomásul venni, azt megvetettként a társadalom perifériájára szorítani.

De Isten igéje azt mondja:
Átkozott az, aki a jót rossznak, a rosszat pedig jónak mondja.
Aki egy olyan ügyet támogat, amelyet Isten nem, az átkot hoz az életére.....márpedig átkozott ember nem kerül a Mennybe......ott csak áldott személyek vannak.

A világ szerint 1 halál van, a biológiai halál, a test halála.
Az ige viszont 2 halálról beszél, egy fizikairól és egy szellemiről.
Amikor egy embert eléri a biológiai halál, az önmagában nem olyan nagy katasztrófa, hiszen nem a testünk, hanem a szellemünk állapota határozza meg az örökkévalóságban betöltött helyünket.
Akit megtért emberként ér el a fizikai halál, a Mennybe kerül.....akit pedig megtéretlenül, az a pokolba.
De mi is az a szellemi halál?
Tulajdonképpen az Istentől elzárt, Isten nélküli élet. Aki nem Jézus Krisztusnak és az Igének alárendelt életet él, az már most is a szellemi halál állapotában van, de hogy még nincs a pokolban, az annak köszönhető, hogy a biológiai élete még tart.......valameddig......

Vagyis az igével ellentétes állítások, beszédek, cselekedetek, tettek tartják az embert a szellemi halál állapotában. Amikor egy ember olyan akaratát támogatom és segítem, amely nem áll összhangban Isten igéjével, akkor szellemi gyilkosságot követek el.......a szellemi halálnak pedig sokkal súlyosabb következményei vannak, mint a biológiai halálnak.
Négy zsinagógát építtetne a Templom-hegyre egy izraeli civil szervezet vezetője, válaszul az ENSZ BT december végi döntésére, amely “megszállóknak” nyilvánította a zsidókat Júdeában, Szamariában és Kelet-Jeruzsálemben. Yaakov Hayman szerint csak így biztosítható a vallásszabadság a zsidóság…..
Abdiás 2017.01.04 10:48:03
A muzulmánok azt állítják, hogy számukra az első és második legszentebb hely Mekka és Medina, és ezt harmadikként a Templomhegy követi.
De ha megnézzük ennek az utóbbinak a történetét, akkor ez nem látszik megalapozottnak.
Ami számomra szent, azzal ennek megfelelően törődök.

Az 1850-es években - amikor Jeruzsálem már egy meglehetősen nagy település volt -, a korabeli feljegyzésekből az derül ki, hogy a várost elárasztja a szenny, a szent helyek pusztulnak, kiváltképp a templomhegyen álló mecsetek és épületek. A turisták arra panaszkodtak, hogy állati tetemek hevernek az utcákon.
A 400 éves muzulmán török uralom után - amely alatt ez a terület teljes mértékben lepusztult, akárcsak Magyarország a török uralom alatt -, 1917-től brit mandátum alá került.

Aki ez után a Templomhegyre látogatott európai turistaként, megvásárolhatott egy olyan kis könyvecskét, amely a jeruzsálemi Muzulmán Főtanács hivatalos útikönyve volt.

Egy részlet a könyvből:

" Ez az egyik legrégibb hely a világon. A szentsége ősidőktől fogva való. Kétségen felül áll, hogy Salamon Templomának helyével azonos. Ehhez a helyhez köthető az az esemény is, amikor Dávid oltárt épített az Úrnak, és égőáldozatokat, valamint békeáldozatokat vitt Neki."

Ezt nem zsidók írták, hanem muzulmánok!

Ugyanaz a testület, amely egykor a Templomhegy zsidó eredete mellett érvelt, ma tagadja ezt a tényt, és mindent megtesz azért, hogy a világ mellé álljon ebben.
Ennek a pálfordulatnak az oka talán az, hogy ma már létezik a független zsidó állam, és bár az ENSZ Bizottsága 2016. december 23-án bejelentette, hogy illegális megszállóknak tekinti a zsidókat Kelet-Jeruzsálemben, Szamariában és Júdeában, arról a tényről viszont megfeledkeznek, hogy a Tamplomhegy jogilag jelenleg is a zsidóság ellenőrzése alatt áll, mégha a gyakorlat mást is mutat.

Amikor 1967 júliusában az izraeli haderő elfoglalta a Templomhegyet, az arabok arra számítottak, hogy a zsidóság lerombolja a muzulmán mecseteket és a helyükön felépíti a Templomot, hiszen amikor ők 638-ban elfoglalták ezt a területet, a templom helyén muzulmán mecsetek épültek.
Nagyon igaz az, hogy mindenki magából indul ki, mert az araboknak ez a beteges rögeszmélye, miszerint Izrael elsődleges célja a Templomhegyen lévő mecsetek lerombolása és a Templom felépítése, a saját gondolkodásuknak és akaratuknak a kivetítése.
Talán pont ezen oktalan félelmeknek a felszámolása végett adta vissza Izrael önként a templomhegy ellenörzési jogát a muzulmánoknak.......aminek az lett a vége, hogy a mai napig fel sem mehetnek rá......

Ma kevés olyan etnikum van, amely a saját földjén nem gyakorolhatja a vallását. A zsinagóga a Templomhegy pótlására szolgál a zsidó vallásban, hiszen a vallás lényege összefüggésben van a sekinával, amely pedig a Templomheggyel, így aztán a Templomhegyen lévő zsinagóga egészen különleges felvetés.

Azon sem csodálkoznék, ha ebbe a folyamatba még Trump is besegítene.....
Mark Zuckerberg a 2016-os év januárjában újévi fogadalmat tett, mely arról szólt, hogy elkészít otthonába egy mesterséges intelligenciával rendelkező „komornyikot”. Az év vége felé haladva sok szkeptikus meglepetésére bejelentette, hogy ígéretéhez híven elkészült a háztartását vezető mesterséges…..
Abdiás 2017.01.02 00:45:53
@Cardas:

"korábban azt írtad, hogy abban a cikkben, ami más génállományú emberekről szól, nefilimek vannak."

Nem azt írtam, hanem azt, hogy találtak olyan maradványokat, amelyek génállománya igazolhatja azt, amit a Biblia állít, hogy Noé idejében nem emberek, hanem hibridek éltek.
A víznek pedig nem kellett intelligensnek lennie, mert válogatásra nem volt szüksége, ezt előtte már Isten megtette, bárkába küldte őket.
Abdiás 2017.01.02 11:59:22
@Cardas:

Mivel a nefilimek szellemei a vízözön által nem semmisültek meg - hiszen a szellem örök -, csak a testüket veszítették el, ezeknek ma is itt kell élniük közöttünk. Ők a démonok.
Amennyiben a démonok legfőbb jellemzőit összeszedjük, könnyen beazonosíthatóvá válik, hogy jelenleg hol is lehetnek.
A démonok olyan szellemi lények, amelyeknek valamikor volt halandó testük, de isten ítéletének köszönhetően a testük el lett választva a szellemüktől és a szellemük itt maradt a földön.
A démonok nyugalmat keresnek, amely kielégülésből származik. testen kívüli állapotukban nincs nyugalmuk, ezért az elsődleges céljük, hogy testet találjanak maguknak, amelyre az emberi test kiválóan alkalmas.
Azoka a romlott vágyak, amelyek leuralják az embereket, a testünkben lakozó démonoktól származnak. Mivel a démon erősebb akarattal rendelkezik, mint az ember, gyerekjáték nekik elérni azt, hogy az ember azt tegye, amit egyébként nem akar.
Ezek által a démonok által az ember személyiségében megbomlik a harmónia, befolyásoltságra megteszi ezeket a romlott vágyakat, ennek következtében a démonok nyugtalansága egy átmeneti időre megszűnik, de a vágy újra elhatalmasodik rajta, és az ember újra és újra kénytelen megtenni azt, amire a benne lévő démonok kényszerítik. A pszichológia ezt ma függőségnek hívja.

Ma a világi emberek nagyon büszkék arra, hogy "szabadon" megtehetnek mindent, és fennhangon hírdetik, hogy senki nem parancsol nekik, és amihez kedvük van, azt teszik.
De a valóság más.......
Ezek az emberek vannak a leginkább megkötözve és gonosz szellemek rabszolgaságában élnek, mellőzve minden szabad emberi akaratot, mert az általuk elkövetett bűn ad újra és újra létjogosultságot ezeknek a lényeknek arra, hogy továbbra is úralkodhassanak rajtuk, hiszen a bűn és a bűnös állapot az a jogalap, amely az otttartózkodásukat biztosítja.

A démonok intelligensebbek az embereknél, ezért tisztában vannak azzal, hogy az az ember, aki nem engedelmeskedik Isten igéjénak, az szabad préda a számukra.
Ezért az a világi gondokodás, mely szerint Jézus Krisztus követői egy bigott, rabszolgasorban élő emberek közössége, nem állja meg a helyét, hiszen nekünk Jézus Krisztusban van hatalmunk arra, hogy ezek felett a lények felett hatalmat gyakoroljunk, van hatalmunk arra, hogy a testünket ezektől a megszálló lényektől megszabadítsuk, és Jézus Krisztus vére által arra is van hatalmunk, hogy a testünket minden bűntől, vagyis minden otttartózkodási jogalaptól megtisztítsuk.
A démonok sikerének az az oka, hogy kiválóan el tudják rejteni a kilétüket.

Ezek a démoni lények tisztában vannak azzal, hogy a gonoszságban átléptek egy olyan határt, amelynek hatására elveszítették a szeretetre való képességüket, ezáltal azt is, hogy valaha is boldogok lehessenek, hiszen a boldogság feltétele az, hogy valaki tudjon szeretni és szeretetet elfogadni.
A démonizálódás az egy folyamat.
Megtéretlen emberek esetében kivétel nélkül mindenkiben vannak gonosz szellemek, de ez nem jelenti azt, hogy a teljes személyiségüket is leuralják.
Azok az emberek viszont, akik ezt már nem mondhatják el magukról, vagyis a személyiségük minden egyes része gonosz szellemek uralma alatt van, ők a démonizált emberek.

Vagyis bennük a szeretet - amelyre a démonok nem képesek -, már nem található meg.
Sokszor elgondolkodik azon az ember, hogy hogy lehetséges, hogy vannak olyan emberek, akik mindenfajta részvét nélkül emberek tömegeit képesek kegyetlen módon lemészárolni és ebben gyönyörködni.
Úgy, hogy teljes démonikus uralom alatt vannak, démonizált emberek, akiknek már nincs saját akaratuk, szellemi értelemben eggyé váltak a leuralóikkal.

Hogy hol van a közelkeleten a bizonyíték?
Az iszlám vallásban.
Nem akarom őket újra pellengérre állítani, de azért valamit meg kell érteni ezzel a vallással kapcsolatban.
Azok a kőkemény iszlám hívők, akik azért jönnek, hogy embereket kéjjel öljenek, már csak kívülről tűnnek embernek....démonizált személyek.
Úgy működnek, mint a robotok....a gonosz szellemek betáplálják az akaratukat az elméjükbe és ők mindenfajta tiltakozás nélkül végrehajtják azt.
Ezért a migráció kérdése sokkal de sokkal súlyosabb problémákat vet fel, mint amit ebből egy világi ember képes megérteni.
Természetesen nem mondom, hogy minden iszlám hívő egyben már démonizált állapotban is van, mert nagy részük - ha tehetné -, nem is követné ezt a vallást, csak ebből nem olyan egyszerű megszabadúlni, hiszen akikben már nem működik a szeretet képessége, azok a saját családtagjaikat is kivégzik, ha elakarják hagyni a hitüket.
Abdiás 2017.01.02 12:02:04
@Cardas: Folyt.

Nem azt állítom, hogy Abdiás mindent tud, csupán azt, hogy a kérdésekre a választ jó helyen keresem.
Az ember a körülötte lévő világmindenségből csupán annyit képes valamennyire is felfogni, mintha a tenger definícióját akarnánk egy csepp vízből meghatározni. Az eredmény minden kétséget kizáróan nem a valóságot fedné.
Az ember 6000 év óta próbálja megérteni, felfedezni, igazolni mindazt, ami körülveszi, de igazából tulajdonképpen még semmit sem értettünk meg, hiszen a Föld, annak atmoszférája, a körülötte lévő Nap-csillag és bolygók rendszere olyan kicsi a világmindenséghez képest, mint a Szaharában egy szem homok. Ezen az egy szem homokon rágódunk több ezer éve.....de van egy "könyv", amely képes ennek a homokszemnek a törvényszerűségeit és igazságait feltárni, és képes az emberiséget azzal a ma még fekete folttal is megismertetni, amelybe ez a homokszem be van ágyazva.

Egy világi ember arra támaszkodik, amit lát és megtapasztal és amire a tudomány bizonyítékot szolgáltat.
Egy hívő ember számár az igazság más forrásból származik, és nem elsősorban a látható és megtapasztalható dolgokba kapaszkodik, hanem annak a kjelentéseiből él, aki az egész világmindenséget megteremtette, ezért mindenki másnál jobban ismeri azt.

Ennek a két forrásnak az ütköztetéséből nagyon sokféle érdekes ismeret származhat, de annak van egy feltétele....hogy a cinizmust félretoljuk....ill. még egy.....hogy a másik rekcióját tényleg el is olvassuk.....
Németh Sándor a Facebook-oldalán válaszolt Juhász Péternek. A politikus egy fényképet posztolt, szintén a közösségi oldalán, amelyen az ATV és a TV2 tulajdonosai együtt ebédelnek, miközben asztalukhoz odalép Habony Árpád is, aki az index információi szerint volt feleségével ebédelt ugyanott...
Abdiás 2016.12.26 10:33:24
@Tukász Pál:

Még egy dolog, amit fontosnak tartok, és amit egy kívülálló nem ért meg.
A pásztor és a nyáj hasonlat egyáltalán nem véletlen a Bibliában.
Ha valaki már látott igazi pásztort és igazi, valódi állatokból álló nyájat, annak könnyen feltűnhetett, hogy ha az állatokhoz egy idegen szól, a fülük botját sem mozdítják, ellenben ha a pásztor szól, azonnal reagálnak és feltétel nélkül arra mennek, amerre ő......mert megbíznak benne és mert tudják, a pásztor az a személy, aki mindent elkövet azért, hogy nekik jó legyen.

Vagyis a birka nem ostoba, különbséget tud tenni a pásztor és az idegenek hangja között.
A gyülekezet tagjai sem ostobák, különbséget tudnak tenni, hogy a pásztor azáltal a Szent Szellem által szól-e, akikkel nekik is személyes kapcsolatuk van, vagy esetleg idegen szellemiség szól rajta keresztül. Egy gyülekezet nem vesz be akármilyen tanítást!
Bár megkérdőjelezed azt, hogy van-e személyes kapcsolatom Istennel - és ezt nyugodtan meg is teheted -, de ha neked lett volna valaha is, sok dolgot, amit leírtál, nem kérdőjeleznél meg.

És hogy miért kell egy gyülekezethez tartozni akkor, ha mindenkinek úgyis van kapcsolata Istennel? Mert Jézus nem X.Y-ért, hanem az egyházért jön vissza, akinek itt a földön már fel kell készülnie a mennyegzőre és ezt a felkészítő munkát a Szent Szellem Németh Sándoron -és néhány más pásztor teljes összhangban való közreműködésével - végzi.

És hogy ez a gyakorlatban hogy működik, az megtalálható az Eszter könyvében. Nem írom le, csak a szereposztást ismertetem:
Ahasvérus - Isten, Márdokeus - Jézus, Eszter - igaz egyház, Vásti - hamis egyház, Hégai - Szent Szellem, Hámán - Sátán.
A szereposztás ismeretén kívül szükség van még a Szent Szellem vezetésére, kijelentéseire és magyarázatára ahhoz, hogy ezekből a történetekből ne csak a felszínen lévő dolgokat, hanem a mélyebb rétegek mondanivalóját is magunkévá tudjuk tenni, mint ahogy ez a teljes isteni kijelentésre is igaz.

Én teljesen megértem - és gondolom a testvéreim is -, hogy a világ ferdeszemmel néz a gyülekezetünkre, de hát ez teljesen igei, hiszen a világ és Isten jelenleg nincsenek baráti viszonyban egymással. nincs közöttük egyetértés...miért lenne akkor Isten népe és a még megváltatlanok között.
Abdiás 2016.12.27 02:20:41
@Bodó Róbert:

Néhány hónappal ezelőtt, amikor azt írtad, hogy Neked nincs szükséged gyülekezetre ahhoz, hogy kapcsolatod legyen Istennel, azt mondtam, egyszer talán lesz alkalmam arra, hogy erről megosszam Veled annak a véleményét, akiről azt hiszed, hogy követed.
Hát most úgy tűnik, ennek is eljött az ideje!

2015 őszén, amikor az Eszter könyvét olvastam, az első 2 fejezet után úgy éreztem, valamit mondani akar a Szent Szellem, de nem voltam képes átvenni az üzenetet, ezért imádkoztam és kértem Őt, segítsen megértenem ennek a történetnek az igazságait. Aztán vártam kb. 10 percet és a Szent Szellem elkezdett tanítani.

Ez a történet leképezi Isten országának a struktúráját.
A történet úgy kezdődik, hogy Ahasvérus, Perzsia királya uralkodásának 3. évében fényűző lakomát rendezett minden egyes tartományának és azok fejedelmeinek. A lakomával láthatóvá akarta tenni birodalmának nagyságát, dicsőségét , hatalmát és azt akarta, hogy ezt a vendégei is élvezzék.
Isten - akit Ahasvérus jelképez -, nem csak magának akarja megtartani a dicsőséget, hanem meg akarja osztani másokkal, és az Ő teremtményeit fel akarja ruházni az Ő dicsőségének a gazdagságával.

A lakoma csúcspontja a király feleségének, Vástinak a bemutatása lett volna, de ő megtagadta a király kérését, ezért nem jelent meg a lakomán. Ő a hamis egyházat jelképezi ebben a történetben, aki nem vett arról tudomást, hogy az ő dicsőségének van célja, mégpedig az, hogy bemutassa, milyen hatalmas és csodálatos az Ő férje, de ő inkább az öndicsőítést választotta.
Nem ismerte el az ajándékozónak a jóságát, hanem az ajándékait az ajándékozó ellen fordította, mintha nem tartozna bele egy hatalmi láncolatba.
Az egyháznak is pontosan ez a feladata, hogy Isten dicsősége - a feleség jobban hordozza a dicsőséget, mint maga a férfi - megnyilvánuljon rajta és a hitetleneknek bemutassa.
A vágyaink kielégítését alá kell rendelnünk a célnak.
Ha az egyház ne veszi észre, hogy mindent kegyelemből kapott, akkor fellázad az ellen, akitől a kegyelmet kapta.

A király kikérte a bölcsinek a véleményét, hogy ebben az esetben mit tegyen.
Isten az egész univerzumot felosztotta tartományokra, akiknek angyali fejedelmei vannak és részt vesznek a tanácskozásokban. Az univerzum harmóniáját angyali fejedelmek őrzik.
A királyhoz legközelebbi 7 bölcs - akik a 7 trónangyalt jelképezik - és akikről a történet azt írja, hogy akik látták a király arcát és elöl űlnek az országban - csak a 7 trónangyalnak van személyes bejárása Istenhez a Mennyben -, azt tanácsolták:

Mivel nem csak a király ellen vétkezett Vásti azzal, hogy megtagadta a kérését, hanem minden nép ellen - hiszen azt gondolhatják, ha ezt nem bünteti meg a király, akkor bármikor bűntelenül szembe lehet szállni a király akaratával -, ezért Vásti soha többé ne jelenhessen meg a Király színe előtt.
Aki megveti Isten igéjét, azt megveti Isten. Akinek tisztelettel tartozom, nem lázadhatok ellene.
Ahogy az ige is mondja: Dicsőségemet másnak nem adom!......csak annak, aki folyamatosan engedelmeskedik Isten igéjének.
Isten nem azért hozta létre az egyházat, hogy lázadjon ellene, hanem hogy visszaszorítsa a Sátán hatalmát.

Ez az ítélete a hamis egyháznak, amelyet a mennyei parlament demokratikus döntése hozott meg a törvény figyelembevételével.
Az az egyház, amely szembe mer szállni Isten parancsolataival - amit Isten elítél, de ők támogatnak, pl. szexuális perverzitások, homoszexuális házasság, abortusz, stb......-, száműzve lesznek Isten jelenlétéből, és az örök kárhozat lesz a részük, egy olyan helyre bezárva, ahonnan többé nem jöhetnek ki, a Pokolba.

Az egyház eltávolodott Jézus Krisztustól, és ahogy ez a történet is mutatja, az első korszaka csődöt mondott.

De a történet folytatódik......mert a király apródjai - angyalok - azt tanácsolták neki, gyűjtsenek össze minden szép ábrázatú szűz leányt - egyház összegyűjtése -, vigyék be őket az asszonyok házába - egyház -, adják át őket Hégainak, a király kamarásának, az asszonyok őrzőjének - Szent Szellem -, és Ő majd szépítőszerekkel - Isten igéje - kívánatosakká teszi őket a Király számára.
És aki majd ezek közül tetszik a Királynak, az uralkodjon Vásti helyett.

Csakis a Szent Szellem tudja elvégezni a hívőkön azt a munkát - ápol, szépít, vezet, őriz, felkészít minket a király elött valő megjelenésre -, amely alkalmasakká tesz minket Isten dicsőségében való életre. Ezt a munkát pedig egy konkrét helyen végzi, az asszonyok házában.....az egyházban.
Sokan szeretnének a Király palotájába - a Mennybe - bejutni, de az asszonyok háza nélkül nem lehet, azt viszont megvetik.

Eszter - akire a király választása esett -, az igaz egyház ebben a történetben.
Nem volt apja, sem anyja .....nekünk, akik többnyire első generációs keresztények vagyunk, bár sokmindent köszönhetünk a szüleinknek, de nem alkalmasak arra, hogy az üdvösség felé vezető utat megmutassák....nem szellemi vezetők, ezért van szükségünk a Szent Szellemre.
Abdiás 2016.12.27 02:26:42
@Bodó Róbert: Folyt.

A lányok nagy része úgy ment be a királyhoz, hogy:

" Mindent, amit kívánt, megadtak neki, hogy menjen azzal az asszonyok házából a király házáig."
Eszter 2:13.

De ezek közül egyet sem választott a király, mert a saját elképzelésük alapján mentek a király elé....nem ismerték a Király ízlését.
Ma is sok olyan ember van, aki bár jár a gyülekezetbe, de nem kéri ki a Szent Szellem vezetését, hanem a saját emberi erőforrásaira támaszkodik. Ők nem tudnak majd megmaradni a Király jelenlétében.....el fogja őket küldeni.

A történet viszont tartalmazza a tökéletes utat is:

" Eszter nem kívánt mást, mint amit Hégai, a király udvarmestere, az aszonyok őrzője mondott neki, és kedves volt mindenki szemei előtt, aki őt látta."
Eszter 2:15.

Miért esett a Király választása Eszterre? Mert csak a Szent Szellem ismeri a király ízlését, és őrá hagyatkozott.

Az Egyház feladata, hogy tolmácsolja Isten hívását az Eszter lakomájára.
Be kell hívnunk az embereket az asszonyok házába - az Egyházba -, hogy bemehessenek a Király palotájába.......még mielőtt:

"...felviteték Eszter Ahasvérus királyhoz, az ő királyi házába, a tizedik hónapban, országlásának hetedik évében."
Eszter 2:16.

Vagyis az egyház elragadtatásáig, amely a 7. évben fog megtörténni.

" Egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő...."
2 Péter 3:8.

Az Úr 6 nap alatt teremtette a földet - ez az emberiség 6 ezer éves történelmét jelképezi, amely alatt felépíti az igazak egyházát -, a hetedik napon pedig megpihent.....a 7000. év lesz az emberiség igazi sabbatja, az 1000 éves királyság.
A 7000. év elején az egyház el fog ragadtatni, mégpedig nagy valószínűséggel a kürtzengés napján.....az igazi kürtzengés napján, amikor Isten angyalai megfújják a kürtöket, és Jézus Krisztus az egyházat magához veszi......ellenben akik itt maradnak, egy eddig semmihez sem hasonlítható ítéletsorozatnak lesznek az áldozatai.

Kb. fél évvel később, ahogy ezt a történetet mélyebbrehatóan is megismertem a Szent Szellem vezetésével, Németh Sándor erről tartott tanítást.
Amikor ott kinyitottam a Bibliám, a margóra ceruzával le volt jegyezve a szereposztás, és egy nagy kérdőjel volt a nevek mőgé téve.
Döbbenten hallgattam végig az Istentiszteletet - bár ez mindig így van, hiszen a Szent Szellem kijelentése általi igemagyarázás össze sem hasonlítható a pusztán emberi elmével elérhető megismeréshez -, és amikor hazaértem, az első dolgom az volt, hogy kerestem egy radírt és a kérdőjelet eltüntettem.
Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a Sándornak adott kijelentés részletesebb ismereteket tartalmazott, mint az enyém, de ez így is van rendjén, hiszen az, hogy ki mennyit tud Isten igéjéből a magáévá tenni és abból mennyit tud befogadni, az mindig a szellemi érettségünktől függ, márpedig ez a kettőnk esetében összehasonlíthatatlanul más.
Azóta is írok rendszeresen a Bibliám lapjaira, de már nem ceruzával, hanem tollal, mert a Szent Szellem megtanított különbséget tenni az Ő, és más idegen hangok között, ezért amit abba beleírok, nem kell kiradíroznom, sem megkérdőjeleznem.

Ha esetleg Pál itt vagy, és beleolvasol ebbe, akkor talán közelebbi képet kapsz arról, amit írtam Neked arról a hangról, amelyet a nyáj követ, amely bizonyságot tesz arról, hogy a pásztort feltétel nélkül követheted. Mi nem csak gondoljuk, hogy hiteles Németh Sándor, hanem tudjuk is.

Róbert, a barátaiddal, akikkel beszélgetni szoktál, az, hogy egy véleményen vagytok, még nem jelenti azt, hogy igazatok is van, csupán azt, hogy uazon az oldalon álltok.....

Ez a történet az én karácsonyi ajándékom Neked, és mindazoknak is, akik úgy gondolják, hogy az egyház felesleges.
Advent utolsó hétvégéjén, december 17-én, szombat este robbant a hír, hogy Kálmán Olga felmondott az ATV-nél. Bár az eset két nappal korábban történt, a hírt nem az érintettek, hanem az index hozta nyilvánosságra. Azóta 72 óra alatt a témáról legalább 70 cikk és számos blogbejegyzés született. A…..
Abdiás 2016.12.22 00:25:15
@Zolex__:

"Remélem, hogy a HGy egy szép napon le tudja rázni magáról a minden áron politikai-közéleti tényezőnek lenni akarás kényszeredett koloncát, hogy valódi elfogulatlansággal és teljes erőbedobással tudjon végre a saját, eredeti küldetésére koncentrálni."

Jézus idejében a zsidók által lakott területek - Szentföld -, különböző államokhoz tartoztak.
Judea a Római Birodalom egyik provinciája volt Pontius Pilatus felügyelete alatt, Galilea Önnálló királyság - bár a Heródes-dinasztia is nagy ban függött Rómától -, a Jordán túlpartján hellén uralom volt, főleg götögök lakták. És mindezek felett a teljes zsidóság vallási, erkölcsi és közösségi életét - az államhatároktól függetlenül - a 71 fős jeruzsálemi Szanhedrin irányította, vagyis egy kissé kaotikus politikai helyzet uralkodott a Jézus korabeli zsidóság élete felett.

A Tóra egy olyan teokratikus államot ír elő a zsidóság számára, amelyben az állam és a vallás nincs és nem is lehet szétválasztva egymástól, hiszen az isteni Törvény határozza meg az állami törvényeket is. Ezért az ókori Izraelben a vallási felfogásnak politikai köetelményei és következményei voltak, minden politikai tevékenység vallási jelentőséggel is bírt.

Az, hogy mi már nem így tekintünk erre a korra, az elsősorban a modern történészeknek köszönhető, akik visszamenőleg az egyik mozgalmat politikai jellegűnek titulálták, míg a másikat vallásinak. Valójában minden vallási mozgalom egyúttal politikai mozgalom is volt, és minden politikai mozgalom egyúttal vallási is.

A politika, mint kifejezés a polisz szóból származik, amely a város ügyeinek az igazgatását jelenti.
A város ügyeinek igazgatásában pedig minden egyes - a városhoz tartozó - állampolgárnak joga van, függetlenül attól, hogy hisz-e Istenben vagy sem. A hit nem zárja ki az embereket a közéletből.
A kereszténység nem menekül a földi realitásoktól és a bibliai kereszténység mindig is mert kockázatot vállalni. A Hit Gyülekezete sosem félt belemenni olyan dolgokba, amelyekbe a többi gyülekezet nem.
És hogy miért nem?
Mert a közéletben, a politikában való részvétel, vagy annak megítélése, teljesen biblikus.

Amikor Jézust Pilátus elé vitték, azt mondta neki: Nem tudod, hogy hatalmam van arra, hogy halálra adjalak vagy hogy szabadon bocsássalak?
Jézus azt felelte: Semmi hatalmad nem lenne, ha onnan felülről nem kaptál volna.

Vagyis mit mondott itt Jézus? Hogy a közéleti, politikai, vagyis az államhatalom is Istentől van. Ő ruház fel embereket olyan hatalommal, amely feljogosítja őket arra, hogy egy országot irányíthasanak, döntéseket hozhassanak......ez természetes hatalom, amelyet mivel általában bűnös emberek - nem újjászületett keresztények - kapnak, nem is megfelelően használnak.
De az igaz egyháznak is Isten adott hatalmat, ráadásul összehasonlíthatatlanul nagyobbat, mint a közéleti személyeknek, hiszen az igaz egyház nem bűnös, hanem újjászületett keresztényekből áll, és nem természetes, hanem természetfölötti hatalommal bír.

Eszerint a tényállás szerint az egyháznak van joga beleszólni a politikába, mivel Isten nagyobb hatalommal kente fel, mint az államhatalmi szerveket, világi embereknek viszont nincs joguk beleszólni az egyház dolgaiba, mivel alacsonyabb rendű intézményről van szó és korlátozott hatalommal rendelkeznek.

A világ ma szeretné béklyók közé szorítani az egyházat, a társadalom perifériájára száműzni, és egy olyan bennfentes közösségként elkönyvelni, akik egymás között jól érzik magukat.
Az egyháznak nem ez a küldetése. A feladata az, hogy az embereket elérje, megszólítsa és a reménytelenségtől, fásultságtól, kilátástalanságtól megfáradt embereknek alternatív utat mutasson.....egy olyan utat, amelyet a világ nem ismer.

" ....menjetek ki közülük, és szakadjatok el, azt mondja az Úr...."
2 Korintus 6:17.

Amikor Jézus a bűnösökkel, utcalányokkal és a vámszedőkkel evett és beszélgetett, vajon figyelmen kívűl hagyta a fenti igét?
Nem. Azt mondta, nem az egészségeseknek van szükségük a gyógyulásra......nem az egyháztagoknak van szükségük az igazságra.

A fenti idézetben az elszakadás szeparációt és nem szegregációt jelent. Elválasztva, nem pedig elszigetelődve. Az egyháznak el kell választania magát a bűnöktől, de az emberektől, akik azokat elkövetik, nem szigetelődhet el.......az egyház értük van....az egyháznak ez a küldetése......elérni ezeket az embereket.

Tegnap felhívott egy ismerősöm, akit már a megétérsem elött is ismertem. Vagyis látta, milyen voltam előtte és látta azt a változást is, amely az elmúlt 3 évben végbement rajtam. Lelki és szellemi szinten ő egyre lejjebb és lejjebb került, míg én épp ellenkezőleg.

A legnagyobb megdöbbenésemre ezt mondta a telefonba: Te valami olyan utat ismersz, amit én nem és ez az út nekem úgy tűnik, hogy nagyon jó.
Egy világi embertől egy ilyen mondatot hallani, nem mindennapi, ráadásul maga a megfogalmazás is teljes összhangban áll a Bibliával.
Abdiás 2016.12.22 00:26:10
@Zolex__: Folyt.

Az ő személyétől nem szigetelődtem el, viszont azok a bűnök - világi szinten nem számítanak bűnnek - amelykben élt, nagyon határozottan elhatároltam magam és elmondtam a véleményem.

Amit egy személlyel megtehetsz, meg kell tenni közösségi szinten is.
Az államhatalmi szervek - bár a hatalmat Istentől kapták -, mivel világi intézmények és e világ istene a Sátán, ezért elsősorban - ha az egyház ebbe nem avatkozik bele -, a sötétség erőinek az akarata érvényesül rajtuk keresztül, éppen ezért hatalmas tömegeket képesek nagyon rossz irányba vinni. Az egyháznak az a feladata - mivel ismeri az igazságot, és ezért különbséget tud tenni a jó és a rossz között -, hogy ezeket a terveket megakadályozza vagy legalább késleltesse.

A végkifejletet, az ítéletet nem tudjuk megakadályozni, mert ez Istentől elrendelt dolog....éppen ezért ez nem is lehet célunk. De az igen, hogy ennek minél kevesebb emberáldozata legyen.
Az egyháznak embermentő szolgálata van.....a világ nem képes felismerni, de Isten szemében nincs nagyobb küldetéssel ellátott intézmény, mint az igaz egyház, ezért is ruházta fel korlátlan hatalommal, bár ebből a világ ma még valóban keveset lát......és ezért sem engedi meg azt, hogy akik még nem képesek a Biblia igazságait magukévá tenni, kiszoríthassák azt.

Ha valaki nem csak felületesen ismeri az igét, az tudja, Jézus Krisztus nagyon komoly kritikával illette korának politikai elitjét. A legkomolyabb politikai szerepvállalás az Övé volt. Ha ezt nem tette volna meg, csak kedvesen mosolygott volna az emberekre, a zsidóság egy része sosem érthette volna meg, hogy az az irány, amelyet képviselnek, nem jó irány.

Ma az emberek Jézus Krisztust szentimentálisan közelítik meg.....aki mindig kedves, mindenkinek megbocsájt, mindent elnéz.
Ez részben igaz, de Ő nem csak ilyen! Az evangéliumokból elsősorban ezt az oldalát ismerhetjük meg, de ennek van oka, mégpedig az, hogy azért jött be az időbe, a látható világba emberként, hogy kegyelmet közvetítsen. Hogy megbékéltesse az embereket az Istennel és Istent az emberekkel. Egy konkrét céllal, küldetéssel jött.
Isten Fia, a Messiás, már Jézus Krisztusként való megszületése elött is élt, létezett....a teljes ószövetségen végigvonul az Ő szerepe és itt teljesen más oldaláról ismerhetjük meg. Ő jelent meg Ábrahámnak, Mózesnek, vele viaskodott Jákob.....Izrael a harcait az Ő vezetésével vívta.....a Messiás kiváló hadvezér és kiváló politikus, az Urak Ura, Királyok Királya.....

Amikor megváltóként eljött, nem így "mutatkozott be", de a szamár, amelynek a hátán bevonult Jeruzsálembe, azt jelentette:
Alázattal jöttem és nem ítélettel, hogy átadjam a béke üzenetét.
A királyok, amikor nem harcba mentek, akkor nem lóháton, hanem szamárháton közlekedtek, vagyis békeidőben szamarat használtak.
És amikor a békének vége, akkor lóra váltottak:

" És látám, hogy az ég megnyílt, és íme egy fehér ló, és aki azon ül, hívatik Hűnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik."
Jelenések 19:11.

A nagy fehér paripa a harcos királyt, Jézust hordozza majd.
Amikor lejár a kegyelem korszaka, ismét hadvezérként fog visszatérni emberek milliárdjainak a döbbenetére, mert ők nem ismerik ezt a Jézust......mert ők nem ismerik Jézust.....mert ők nem ismerik az igét......nem ismerik az egyházat, annak küldetését és fogalmuk sincs arról, hogy az a könyv, amelynek a borítóján az áll: Szent Biblia, nem is könyv, hanem egy élő személy......maga Jézus Krisztus.....
Én ezt 2001 júniusa óta tudom......akkor szólalt meg életemben először ez a "könyv"......döbbenet volt......és bár megtérés csak 12 évvel utána követte, ma már teljesen természetes, hogy Isten minden nap a Biblia lapjain keresztül "beszélget" velem.....vezet, irányít, jó tanácsokkal lát el, megfedd ha kell, segít, támogat, ösztönöz, bátorít, tanít.....
Abdiás 2016.12.22 22:38:44
@ironik:

Az ige azt mondja, hogy minden, ami a látható világban megvan, az a láthatatlanból állt elő.
Vagyis semmi nincs a földön, ami előtte a Mennyben már ne lett volna meg, kivéve a bűnt.

Az, hogy a földön van állat, az azért van, mert a Mennyben is van.....azért vannak folyók, városok, utcák, terek, mert a Mennyben is van......és azért van parlament és politika, mert a Mennyben is van.....
Minden, ami van, az nem az embertől van és még csak nem is az ember érdeme.

A Biblia több helyen is beszámol arról, hogy az angyali rendek rendszeresen parlamenti üléseket tartanak, ahol a teremtett világmindenség dolgait, írányítását megbeszélik, megszavazzák és ahol ellenzék is van, a bukott angyali rendek.
Ugyan nem vettem még részt ilyenen, de nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy Donald Trump egy ilyen megbeszélés eredményeképpen kaphatott zöld utat Hillary-vel szemben.
Ha a Mennyben van politika, és az angyalok, akik Szentnek teremtettek politizálnak, akkor nekünk, akik az Úr Jézus Krisztusban bűnbocsánatot nyertünk és be lettünk állítva a megszentelődés folyamatába, miért is kellene a politikától távol maradnunk?

Az egyháznak a bűntől kell eltávolodnia és nem a közélettől......és mivel a Mennyben is van politika, így ez nem bűnös dolog, mégha sokan szeretnék is ezt ránk vasalni.

Az egyház, vagy gyülekezet szó görög eredetije az ekklésia, melynek jelentése: kihívottak közössége.
Az ókori Görögországban valamilyen politikai közösség összegyűlt polgárait jelentette.
Vagyis amire a világ ma azt mondja az egyháznak, hogy ehhez neked nincs jogod, tartsd ettől távol magad, annak a jelentéstartalmát hordozza.
Ez persze nem jelenti azt, hogy foggal-körömmel ragaszkodunk valamilyen befolyásos politikai pozíciónak a megszerzésére, hanem pusztán élve a minden e nemzethez tartozó ember jogaival, részt veszünk a közéletben, és a véleményünknek hangot adunk.
Az igaz egyháznak nincs szüksége arra, hogy természetes szinten erőlködjön és befolyást szerezzen, hiszen rendelkezésünkre áll Isten természetfölötti támogatása.
Ezért ha az ország irányítása rossz irányt vesz, nagyon egyszerű a helyzetünk.....az állandóan "kéznél" lévő, Szent Szellem által való imádkozást szorgalmazzuk.....és rendszerek jönnek-mennek.....kormánynok jönnek-mennek.....az otthonainkból irányítjuk a történelmet.....
( Ezért gondolják egyébként sokan, hogy a Hit Gyülekezete összejátszik a mindig kormányon lévőkkel, ill. befolyásosabb személyekkel, de a helyzet az, hogy Isten az imáinkat meghallgatja, figyelembe veszi és sok esetben ezekhez igazítja az eseményeket.)

A víztől és Szent Szellemtől újjászületett keresztényeknek sokkal nagyobb befolyásuk van a politikai életre, mint bárki másnak - a Szentháromságon túl - az életben.

A világ megbélyegezte az egyházat....túl zárt, túl rideg, túl kirekesztő.....mindent tilt, mert minden mögött bűnt lát és Sátánt kiált......de az igazság az, hogy a világ zár ki minket, a világ akar távol tartani minket, mint pl. a politikától is.
Valóban, sok minden mögött ott a bűn, és mi ezzel nem vállalunk közösséget, de látod, nem vonultam be egy sötét lyukba azért, hogy nehogy valahol kísértésbe essek.
Leülök az internet elé és én is kommentelek.....amit mások rosszra használnak, azt lehet jóra is.
Uazzal az eszközkészlettel élünk, mint a világ, hiszen mi is itt élünk még, csak éppen más a célunk vele és másképp használjuk. A politika is ilyen....lehet rosszra, de jóra is használni.

A Bibliában az egyház szimbóluma a hajó, a nemzeteké, a világé pedig a tenger.
A hajónak van létjogosultsága a tengeren, pontosabban szólva ott a helye......de a víznek már nincs helye a hajóban, mert akkor az elsüllyed.....de egy hajónak nem az a küldetése, hogy elsüllyedjen, hanem hogy a túlpartot, ahová elindult, elérje......
És egy hajót kormányozni is kell, mert néha viharok vannak és zátonyra is lehet futni.
Egy bölcs hajós ezeket mind figyelembe veszi és jó előre felkészül ezekre.
Ezért pontosan ismernünk kell a tengert, a világ stratégiáját, hogy mindenre jó előre fel tudjunk készülni és ne érjenek kellemetlen meglepetések.....
És az is a feladatunk, hogyha fuldoklót látunk a tengerben, mentőövet dobjunk neki, és behúzzuk a hajóba.....
"Zsidógyűlöletre születtem; ez alapvető része volt az életemnek, és sose kérdőjeleztem meg annak idején. Pedig nem Iránban vagy Szíriában születtem, hanem Angliában" – kezdi megdöbbentő történetét Kaszim Hafiz, akinek szülei Pakisztánból vándoroltak át ide, amolyan tipikus migránsmódon: „költözzünk…..
Abdiás 2016.12.19 22:12:29
@edison777:

A wikipedia nem szolgál az ismereteim forrásaként.
Abban igazad van, hogy ma jelenleg hivatalosan nem lézetik Palesztin nép, mégis egyezményesen így azonosítjuk be őket. Ezért használom én is ezt a megnevezést.
Az, hogy ma arab földnek tekintik, az csupán annak tudható be, hogy k. u. 638-ban a Mohamed által vezetett iszlám meghódította az addig visszafelé római, szíriai, egyiptomi, Nagy Sándor, perzsa, babiloni, izraeli fennhatóság alatt álló területet, amelyen Józsué és Izrael bevonulása elött amálekiták, emoreusok, hóreusok, hitteusok, kánaániták vagyis Noé Khám nevű fiának leszármazottai laktak.

Amennyiben az iszlám erőszakos térhódításának köszönhetően arab területnek nyilvánítunk minden olyan területet, ahonnan kiírtották az őslakosokat, akkor ha Európa hamarosan nem tér észhez, a Charta egyszer a mi földrészünket is arab területnek nyílváníthatja.......
Abdiás 2016.12.20 10:47:38
@edison777:

Hát erről van szó, csak az európaiak ezt még nem vették észre.
Elég érdekesen nézne ki egy arabok által kiadott világtérkép......néhány európai ország kicsit megfogyatkozna, többek között Magyarország is, hiszen a valamikori török hódoltság alatti területekre ma is saját területként tekintenek.
Többek között ezért is cél Európa, egyértelművé tenni, hogy amit mi magunkénak érzünk, nyilvánvalóvá tegyék, hogy az nem is az.

Egyvalamivel viszont nem számolnak........hogy Jézus Krisztus nem csupán egy ember, hanem Isten fia, és ez egy óriási fegyver az igaz egyház "kezében"......ők csak a megtévedt, hamis egyházat ismerik, és azt hiszik, a kereszténység ennyiből áll.
De nem!
Oriana Fallaci 2005-ben az „utolsó szó jogán”, néhány hónappal a halála előtt még egyszer, drámai erővel megszólalt egy könyv terjedelmű öninterjú formájában, amely a Harag-trilógia előző köteteinek (A harag és a büszkeség; Az értelem ereje) betetőzése. Fallaci az öninterjú utószavának az…..
Abdiás 2016.12.16 17:45:28
Több ilyen józan gondolkodású emberre lenne szüksége a Nyugatnak, mint amilyen Fallacci volt.
Az európai emberek ideológizálják az iszlámot, és nem veszik figyelembe azokat az égbekiáltó tényeket, amelyet a gyűlölet és a bosszúvágy motívál.
Európa vezetői - tisztelet a kivételnek -, egy olyan gyilkos ösztönnek teszik ki a nemzetüket, amelynek minden vágya Izraelt és a Nyugatot a földdel egyenlővé tenni.

Egy olyan ember, aki a demiokráciában szocializálódott, hogyan is gondolhatja, hogy józan és tiszta belelátása lehet egy olyan vallásba, amellyel sok esetben még maguk a követőik sincsenek tisztában.
Az arabok meg vannak győződve arról, hogy az örök élet számukra úgy érhető el, ha mindazokat a nemzeteket, amelyek nem Allah követői, kipusztítják.
És ma ezeket akarják szétosztani Európában......

Moszab Hasszán Juszef 1986-ban részt vett azon a titkos találkozón, amelyen megszületett a Hamasz, és ahol döntést hoztak arról, hogy erőszakos eszközökkel fognak harcolni Izrael ellen.
Idővel az izraeli biztonsági erők elfogták, és arra kapott tőlük ajánlatot, hogy szerezzen nekik belső információkat a Hamasztól. Az ajánlatot elfogadta, de nem azért, amire az izraeliek gondoltak, hanem hogy a zsidóságot szolgáltassa ki a Hamasznak.
Amikor visszatért az ővéi közé, igencsak meglepődött, mert a terrorszervezet kegyetlen kínzásoknak tette ki, és akikről úgy gondolták hogy árulók lehetnek, meggyilkolták.

Amikor kiszabadult a börtönből, az izraeliek újra megkeresték, és akkor jött a második nem várt fordulat
Nem zsarolták, tisztelettudóan, kedvesen bántak vele, semmilyen aljas tettet nem vártak el tőle, sőt pénzt kapott, hogy tanuljon és képezze magát.
Aztán később elhívták egy keresztény összejövetelre, ahol kapott egy Bibliát.
Beleolvasott, és onnantól kezdve sokminden megkérdőjeleződött benne az iszlámmal kapcsolatban.

Ha valaki pontos képet akar kapni az iszlám intellektuális vitáiról, akkor érdemes egy olyan ember ismereteire hagyatkoznia, aki ismeri mindegyik felekezetet és irányzatot és az iszlamista terveket, mert Ő nem más, mint a Hamasz alapítójának fia, aki keresztény hitre tért, és aki Budapesten is adott egy interjút a Hetek egyik újságírójának, Németh Csillagnak.

"A gyerekeket már nagyon korán hozzászoktatják az erőszakhoz, amikor még nagyon gyengén működik az ítélőképességük. A palesztinoknak az a meggyőződésük, hogy minden rosszról, ami éri őket, Izrael a hibás. Arra viszont soha senki nem hívta fel a figyelmünket, hogy a palesztin vezetés milyen hibákat követ el és soha semmilyen rossz döntésért nem vállaltak felelősséget.
Jó érzéssel töltött el, hogy láttam az izraeliek szenvedését. A bosszú motivált, és ha láttam a robbantásokat és az izraeliek halálát, ünnepeltem.

Eljött az idő a palesztin nép számára, hogy döntsön: továbbra is abban a pásztorban akarnak-e bízni, aki a mészárszékre viszi őket.
Az iszlám nem a béke vallása, hanem egy nagyon erőszakos vallás. A legtöbb muszlim Mohamedet békésnek képzeli el, de nem volt az.
Ha megnézzük, amit az Iszlám Állam, a Hamasz, a Hezbollah, az Iszlám Dzsihád, a szalafista dzsihádisták, a Boko Haram, a tálibok, az al-Kaida tesz, nem lézetik, hogy minden esetben és korban félreértelmezésről lenne szó.
Szembe kell néznünk a valósággal, az iszlám egy erőszakos vallás.

A palesztin vezetés felszabadulást, igazságot és ehhez hasonló nemes dolgokat ígér a palesztinoknak úgy, hogy közben erőszakot alkalmaznak. És az emberek elhiszik, hogy ha erőszakot és terrorizmust alkalmaznak, akkor az igazságot és boldogságot hoz a számukra.
Azt hiszik, hogy ha elpusztítják Izrael államát, hirtelen boldogok lesznek.

Bennem az hozta a változást az izraeliek felé, amikor láttam, hogy mennyire emberségesek.
( Ez a mondat elég jól illusztrálja, micsoda megtévesztő propaganda áldozata az arab világ, de ebből sajnos a nyugatot sem lehet kihagyni.)
Láttam bennük az emberséget, sőt azt is, hogy magasabb tudati szinten vannak.

A Palesztin állam létrehozása csupán fantázia. Uezt a fantáziát testesíti meg az Iszlám Állam is, mert van egy elképzelt vezető, egy teória, a helyes ítélőképesség viszont nincs meg, hanem torz képekben hisznek az igazságról.
Az Iszlám Állam helyesnek tartja a rabszolgaságot, az emberek meggyilkolását és lefejezését, az erőszakot. Náluk nincs korlátja annak, amit az ember megtehet. Az uralom fogalma azon alapul, hogy minden önző vágyukat kielégíthessék.
Ha száz nő a vágyuk, akkor elmehetnek és elfoglalhatnak egy falut, a nőket rabszolgákká tehetik, a többieket pedig lefejezhetik.
Abdiás 2016.12.16 17:49:29
Folyt.

A Hamasz emberei Izraelt egy modern országként látják, és azt hiszik, hogy az ő nagyapáik hozták ezt létre. De mindez a hitük, életstílusuk és munkájuk gyümölcse.
A holokauszt katasztrófája után az építést és nem a megtorlást választottá, nem a bosszúra szentelték oda az életüket.
A Hamasz ezzel szemben a gyors megoldásokat keresi, az áldozatmentalitásban akar maradni, mindenért a másikat hibáztatja és arra ösztönzi az embereket, hogy álljanak bosszút és öljenek.

A muszlimok többsége nincs tisztában az iszlám valódi természetével. Valójában egy olyan vallást követnek, amit nem értenek."

Az iszlámnak sok áldozata van és lesz is még a Közel-keleten és Nyugaton, de a legnagyobb áldozatai azok, akik ennek a vallásnak a rabszolgaságában élnek.

Moszab Hasszán Juszef életében a gyűlöletet nem a nyugat számolta fel, hanem Isten kiválasztott népe, és azon belül is egyetlen személy: Jézus Krisztus.

Az arab világ olyan sötét erők hálójába került, ahonnan emberi törekvések nem tudják kihozni őket. A Korán a Biblia ellenelvangéliuma, amelynek ihletője a Sátán.
A Sátánnak semmi hatalma nem lenne a földön, ha nem tudna embereket beállítani abba munkába, amely fő célja - minél több ember elpusztítása. Aki a saría szerint él, az egy démonizált ember, a Sátán szolgája.......ezért nem lehet őket Európába beengedni, főleg nem szétteríteni. Az emberekkel együtt jönnek azok a sötét szellemiségek is, amelyek bennük élnek és hatalmat gyakorolnak az akaratuk felett. A halál szellemét hozzák be Európába. Ha a Hamasz alapítójának a fiát képesek voltak kegyetlen kínzásoknak kitenni, vajon mit szándékoznak tenni velünk, akik nem vagyunk Allah követői, hanem egy olyan államforma hívei, amely az ő szemükben többistenhívő, ezért bálványimádó.
A demokrácia számukra elfogadhatatlan, mert az ember egyszer alárendeli magát az állam törvényeinek, majd azon felül vagy mellett a kereszténység törvényeinek. Ez számukra halálos bűn.
Így a kérdés az, miért özönlenek mégis tömegesen egy olyan földrész felé, amely a számukra, amennyiben integrálódnának, teljes mértékben a hitük feladását jelentené, amellyel kiszolgáltatják magukat a többi muzulmán ember számára, sőt családtagjaik számára is, mert egy elfogadható megoldás van erre a Korán szerint, az pedig nem más, mint a halál.
Amennyiben pedig nem kívánnak integrálódni, miért erre vették az irányt?

" Halálra fogja pedig adni testvér testvérét, atya gyermekét; és magzatok támadnak szülők ellen, és megöletik őket."
Márk 13:12.

Ezek Jézus szavai, és a szövegből arra lehet következtetni, hogy ez egy egyetemes jelenség lesz a földön. A mai nyugati kultúra nagyon távol áll ettől a szemlélettől, de az iszlám nem. Annyira nem, hogy a családi kötelékeket teljsen figyelmen kívül hagyják, ha valaki vét Allah tanításai ellen. Vagyis Jézus előrejelzései egyértelműen azt sugallják, hogy ez sajnos Európát is el fogja érni, és lehet, hogy ennek az előjelei vannak kibontakozóban. Ne legyenek senkinek sem illúziói, mert 4-5 éves korukban profin képesek elvágni egy ember torkát, sőt egy felnőtt férfi lefejezésére is alkalmasak......mindenfajta lelkiismeretfurdalás nélkül.
Nálunk sokan még egy csirke nyakát sem merik elvágni, vagy egy halat fejbevágni......

Ettől függetlenül nem gyűlöletet akarok hirdetni az arabok felé, hanem józan és reális gondolkodásra szeretném felszólítani embertársaimat.
Kétség kívűl kell nekik segíteni, de a vezetőink által propagált "megoldások" zsákutcába vezetnek, és a segítőkből nagyon könnyen áldozatok lehetnek.

Egyetlen személy van, akik képes az ellenségeskedéseken túlmutatóan békességet, elfogadást és megbocsátást közvetíteni: Jézus Krisztus.....az igazi Jézus Krisztus, mert hogy sok "keresztény" Őt nem is ismeri!
A tengerészgyalogság 66 éves, nyugállományú tábornokát választotta Donald Trump leendő védelmi miniszterének. A Pentagon új vezetője az egyik legtapasztaltabb stratégának számít az amerikai hadseregben, aki az Iránnal kötött atompaktum legélesebb kritikusa volt, nyugdíjaztatása is részben a Barack…..
Abdiás 2016.12.13 10:45:37
@tomfree: Folyt.

A Biblia már több ezer évvel ezelőtt beszámolt arról, hogy a Nap egy bizonyos kötött pályán kering, az emeberiség csak jóval később jött rá.
Beszámol arról, hogy vannak a tengerek mélyén források és ösvények, áramlatok, de ennek igazolására az ember csak 1977-ben volt képes.
Leírja, hogy a föld egy vákuumban van, de erre is csak később jöttünk rá......sokáig folytathatnám még, a tudományok követik a Bibliát és nem fordítva.
A Biblia több ezer évvel ezelőtt kijelentett igazságait próbálja leképezni a tudomány.

Mózse könyvében már akkor az volt leírva, hogy a csillagok száma megszámlálhatatlanul sok, amikor az emberek még azt hitték, kb. 3000 csillag létezik.

Azok a könyvek, művek, bölcseletek, amelyek tagadják a világ Isten általi teremtését, semmivel sem különbek vagy magasabbrendűek a Bibliánál.
Sőt, ezekben óriási ellentmondások vannak, mert ahány ember írt róluk, annyiféleképpen gondolkodnak róla. Ellenben a Bibliát - amely isteni kijelentésből származik -, több ember írta, mégis teljes összhangban van minden egyes könyve egymással. Semmilyen ellentmondás nincs benne, pedig Mózes könyveit kb. k.e. 1450-ben írhatták, a Jelenések könyvét pedig János apostol írta k. u. 96-ban, tehát egy igen terjedelmes időintervallumot ölel fel.

Ráadásul van egy mindenekfölött álló bizonyíték is Isten létezésére, amellyel egyetlen tudomány sem tudja felvenni a versenyt.......a személyes meggyőződés.

" Aki ismeri az én parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak."
János 14:21.

Kijelenti magát Jézus Krisztus annak......vagyis én nem azért hiszek Istennek, mert a tudomány bebizonyatotta, hogy amiben a világ hisz az nagyon ingatag, hanem azért, mert személyes kapcsolatom van vele.
Azért kötött Isten egy újabb szövetséget az ó után az emberekkel, hogy Jézus Krisztusban eltörölje Isten és ember között azt a távolságot, amely a bűn miatt létrejött, és amelyet a törvény nem tudott helyreállítani. Jézus azért jött, hogy megbékéltesse Istent az emberrel és az embert Istennel, és helyreállhasson az a tökéletes kapcsolat, amely az Édenben elveszett.

Az ateista világszemlélet nem azt jelenti, amit az ateisták gondolnak.:-)
Ők úgy gondolják, azért ateisták, mert nem hisznek Istenben, de a szó nem ezt jelenti.
Az "a" a szó elején egy fosztóképző, amely azt jelenti, hogy valami nélküli.
Az ő életük Isten nélküli, vagyis az Isten és ember között helyreállított szövetségen kívül vannak.
Azért hihetelen számukra az Ige kijelenetése, mert idegenek, kívülvalók, akiknek nincs jogosultságuk arra, hogy megismerhessék annak igazságait.

Egy családnak vannak olyan dolgai, amelyekbe nem látnak bele idegenek, mert nem tartozik rájuk. Aki viszont a családhoz tartozik, az tud róla. Így van ez az igével is. Jézus Krisztusban beleszületünk Isten családjába, és mint családtagoknak, rendelkezésünkre áll minden szellemi, fizikai és anyagi forrás, amellyel az a család, annak feje rendelkezik.
És az, amit addig el sem tudtunk képzelni, valósággá válik.......

Én megértem azokat, akik nem tudnak hinni, mert én sem tudtam, én sem bibliai hittel születtem.
De egy jó tanácsot hadd adjak!
Ha nem is hiszel Istenben, ne zárkózzál el a megismerés lehetőségétől, mert én már tudom, hogy a valóság jóval túlmutat azon, mint amit az ember az elméjével fel tud fogni, vagy amire a látható világ meg tudja tanítani.....
Abdiás 2016.12.14 11:24:04
@tomfree:

A 117. zsoltár azt mondja:

"Dicsérjétek az Urat mind, ti nemzetek, magasztaljátok őt mind a népek!"

Ez akkor lett lejegyezve és főleg azok által, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy a nemzetek valaha is részesülhetnek az igazságból.
Ebben az időben Isten azt mondta Izraelnek, határolódjatok el a nemzetektől, ne keveredjetek velük, mert nektek adtam a kijelentést, nektek adtam törvényt, benneteket választottalak népemnek.

Éppen ezért ez a kijlentés - miszerint egyszer a nemzetek is részesülnek Isten kegyelméből - emberi elméből nem származhat.

" És viszont Ézsaiás így szól: Lesz a Jessének gyökere, aki felkel, hogy uralkodjék a nemzeteken; őbenne reménykednek a nemzetek."
Róma 15:10.

" ....és azt mondom Ló-Aminnak: Én népem vagy te, ő pedig ezt mondja: Én Istenem!"
Hóseás 2:22.

Ló- Ammin azt jelenti, nem népem, a nemzeteket jelöli, amelyről azt mondja a próféta, hogy Isten népe lesz, és a nemzetek azt az Istent fogják imádni és követni, aki Izrael Istene.
Több ezer olyan verset tudnék idézni az ószövetségből, amely olyan dolgokról szól, amelyről akkor az emberek nem tudhattak, sőt elképzelhetetlen lett volna számukra.
3 különböző korból származnak ezek az idézetek, 3 különböző ember által lettek kijelentve és kb. 1000 év múlva vált nyílvánvalóvá az, amiről ők itt beszélnek.

És hogy mennyire elképzelhetetlen volt a zsidóság számára za, hogy a nemzetek is kegyelmet kaphatnak, azt jól mutatja egy történet.
Amikor Péter apostol elment Cézáreába Kornélius házába - aki nem zsidó ember volt, ezért egyébként a törvényeik szerint nem is mehetett volna be hozzá -, és elkezdte nekik hírdeni az Igét, a Szent Szellem leszállt Kornélius teljes háznépére. Valószínűleg Péter teljes értetlenségben állhatott ott, hiszen egy pogány, római háttérből származó családról volt szó, akik talán nem is ismerték a Tórát, nem éltek a törvény szerint, viszont hittek Jézus Krisztusban.

És amit a próféták jóval előre megjelentettek, a zsidóság számára is nyilvánvalóvá lett:

" Eszerint hát a nemzeteknek is adott az Isten megtérést az életre!"
Apcsel. 11:18.

János apostol azt írja a jelenések könyvében:

" E háromtól öleték meg az emberek harmadrésze, a tűztől és a füsttől és a kénkőtől, amely azoknak szájából jő ki.
Mert az ő hatalmuk az ő szájukban van, és az ő farkukban: mert az ő farkaik a kígyóhoz hasonlók, amelyeknek fejeik vannak és azokkal ártanak."
Jelenések 9:18-19.

Az egyik ok, hogy ma a Bibliát hiteltelennek tartják, az a régies nyelvezete, de itt János azokat a hadi repülőgépeket jeleníti meg, amelyeknek az elejére szemek, száj és fogak vannak felfestve, és amelyek mind elől mind hátul robbanótölteteket lőnek ki.
Ellehet képzelni azt a sokkos állapotot, amibe egyébként sok próféta eshetett, amikor Isten előre bepillantást adott nekik a jövőbe azért, hogy ezekről tájékoztassák az embereket. János még a bicikliről sem volt fogalma, nehogy a hadászati technika vívámyairól, atombombákról......embernek eszébe nem jutott volna ilyeneket leírni, a legvadabb álmaiban sem gondolhatta azt, hogy ilyenek valaha is lesznek....

Péter apostol arról számól be a 2 Péter 3:10-12-ben:

" Az egek ropogva elmúlnak...."

1945- ben a Hirosimára ledobott bomba 500 m magasságban robbant fel.

" Az elemek égve megolvadnak...."

Nukleáris robbanáskor az energiakibocsátás egyharmada hő formájában történik, amelytől hatalmas tűzgolyók keletkeznek.

" A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek...."

Atomrobbanás után az erdők, mezők, folyók mind felégnek és elpusztulnak.

Az evangélium azt tartalmazza, hogy az utolsó időkben a háztetőkről fogják hírdetni Isten igéjét.
Talán felmennek az emberek a ház tetejére, és onnan kiabálják? Nem.
Azokat a TV antennákat vetíti előre, amelyeken keresztül a műholdas közvetítéseknek köszönhetően az otthonainkba is eljutnak pl. a Vidám vasárnap Istentisztelet közvetítései.
Műholdakról még fogalmuk sem volt az embereknek akkor, amikor ezt már előre jelezték.

A sort a végtelenségig folytathatnám, mert a Biblia már több ezer évvel ezelőtt beszámolt a kézpénzbeszüntetésről - ami éppen folyamatban van -, az emberi intelligencia gépekbe való áttáplálásáról - szintén folyamatban van, és a megsebesült Antikrisztust is így fogják "életre kelteni" -, beszámol a chiprendszerekről, amelyeken keresztül a pénzügyeinket és egyéb dolgainkat intézzük majd.....
Vagyis a Biblia olyan dolgokról tudósít, amelyek nemcsak az ószövetség prófétái számára, hanem még a mai ember számára is újdonságnak számít.
De vajon honnan tudhatták ezeket, ha nem attól, aki az egész világmindenséget megteremtette, és a történelem nyomvonalait kijelölte.
Abdiás 2016.12.14 11:28:37
@tomfree: Folyt.

A Biblia már rég beszámolt arról, amire a tudomány ma kezd rájönni, hogy vannak alternatív Naprendszerek és civilizációk.
Sőt János apostol a jelenések könyvében leírja a mennyei Jeruzsálemet, hogy az hogy néz ki, mert Ő látta. Előrebocsátom, ez a feljegyzés lekörözi az összes eddig készült fantasy-t és Sci-fi-t. A város négyszögben fekszik, amelynek magassága, szélessége és hosszúsága uannyi, 12 000 futamat, amely kb. 2300km.
Egy város, amelynek a szélessége, hosszúsága, de még a magassága is 2300km.
Ez egy többszintes város, amely kb. 66 m magas kőfallal van körülvéve, amely jáspisból van, maga a város pedig tiszta aranyból.
12 kapuja van a városnak, amely Izrael 12 törzsét jelöli - Jákob 12 fia -, nincsenek világítótestek, mert Isten dicsősége világítja meg azt, és éjszaka sincs, csak nappal, mert a sötétség nem Istentől van.

" És nem megy abba be semmi tisztátalan, sem aki utálatosságot és hazugságot cselekszik, hanem csak akik beírattak az élet könyvébe, amely a Bárányé."
Jelenések 21:27.

Amíg az ember nem találkozik Istennek, nem tapasztalja meg a természetfölöttit, nem tudja elképzelni, hogy mi történik a láthatatlan szellemvilágban. Nincs olyan érzékszerve az embernek, amellyel ezt meg tudná tapasztalni. A természetfölöttibe csak a szellemünkön keresztül tudunk bekapcsolódni. Sem a test, sem a lélek nem képes erre. A testünkkel a látható, fizikai világot érzékeljük, a lelkünkkel az akarati, érzelmi, értelmi dolgokat.
Az ember azért nem képes megtéretlen állapotban bekapcsolódni a föld atmoszféráján kívüli valóságba, mert a szelleme, amely erre alkalmas lenne, a bűn következtében meghalt. A halál állapotába került, vagyis nem működőképes. Jézus azért jött, hogy ebben változást hozzon.

Te és én.....mindketten itt élünk a Föld nevű bolygón, mégis óriási különbség van köztünk.
Te csak abban a közegben tudsz mozogni és gondolkodni, amit látsz és megtapasztalsz. Én viszont képes vagyok a teljes körülöttünk lévő valóság megtapasztalására...olyan dolgokra, amelyek nem láthatóak, nem hallhatóak mégis vannak.
Az ember lényege - a szelleme - nem földi anyagokból van, hanem a Mennyből származik, ezért egy megtért ember sokkal jobban kötődik a földön kívüli valósághoz, mint ehhez a látható világhoz, bár el tudom képzelni, ez számodra milyen ostobaságnak tűnhet......
Amikor megtértem, és beszélgettem másokkal, mindannyian azt tudtuk elmondani, hogy a megtérésünk utáni napok első gondolata az volt, hogy megtérésünk előtt el se tudtuk képzelni, hogy amiről beszéltek nekünk és olvastuk az igében, az ilyen megdöbbentő valóságként jelenik meg az életünkben.
Vagyis az, ami egy testi ember számára jobb esetben is csak mese - és ez teljesen természetes reakciója az embernek - az a valóság.

Sajnos nem tudok minden észrevételedre érdemben reagálni, ezért csak egy-egy mondatban szeretném azt elmondani, hogy a hit, az üdvözítő hit nem önmagunkból származik, ezért nem kell " irigyelni" azokat, akik tudnak hinni. Mindenki számára elérhető.
A másik pedig, bár sok ellentmondást vélnek felfedezni az emberek az isteni kijelentésben, és bátran merem azt állítani, hogy semmi ellentmondás nincs benne. arról van szó, hogy az emberek felületesen vagy még úgy sem ismerik az igét, és erre alapozzák az állításukat. Ezért én nem ijedek meg az ilyen jellegű kihívásoktól.......
“Szmájliból, lájkból és cuki macskás fotóból nem lehet baj – nem háborítja fel az embereket, és nem vonja el figyelmüket a fogyasztásról. Erre neveli és kondicionálja a világot Mark Zuckerberg. … Ma egy önszorgalomból gyártott blogot is több felelősség terhel az általa szolgáltatott tartalomért,…..
Abdiás 2016.12.06 10:36:47
@Erdelyi Klara:

"Szerintem nagyon fogja egyszer szégyelni - idösebb korában, ha egyszer megéli - hogy fiatalom milyen pökhendi, gátlástalan, gerinctelen alak volt ...."

Ez sajnos nem így működik.
Ha az ember a kor előrehaladtával egyre jobb lenne, akkor a Pokol elég üres lenne.....
Sem a bűnös gondolatok, sem az emberi jóság elsősorban nem az ember akaratától függ.

Miután az ember bűnbe esett, a teljes totális kontrollt átadta az élete felett a Sátánnak. Ezért amit tesz, amit mond, ahogy él, abban igazából nincs jó dolog, bár tudom, hogy ezzel a világ nem ért egyet, mert sokmindent jónak tart, ami csak látszólag jó..

Az ige nagyon határozottan kijelenti ezt:

" Ami pedig hitből nincs, bűn az!"
Róma 14:23.

Vagyis az az ember, aki nem tért meg igei módon, annak minden cselekedete Isten szemében bűn, mivel hitből csak az tud cselekedni, aki víztől és Szent Szellemtől újjászületett ember lesz.
Sokan hiszik azt, hogy hisznek, de nem töltötték be a hit feltételeit, ezért a hitük nem üdvözítő hit, csupán természetes, amivel tulajdonképpen minden ember rendelkezik.

A gonosz szellemek és démonok, amelyek leuralják az emberek gondolatait és ezeken keresztül irányítják őket, nem fognak csupán azért eltávozni egy emberből, mert 60-70éves lesz. Amíg van joguk az emberben maradni, addig ott is maradnak. Egyetlen hatékony fegyver van ellenük, ez pedig a Jézus Krisztus engesztelő áldozatába és vérébe vetett hit. Ez betesz nekik......megrendíti a hatalmukat és az addig jogos ottartózkodásuk hirtelen jogvesztetté válik.

Amikor az ember halál közeli állapotban van, megfigyelhető, hogy nagyon elesett és a külvilág történéseivel kapcsolatban - még rokonokkal kapcsolatban is - érdektelen állapotba kerül.
Ez nem azért van, mert tudja, hogy meg fog halni - hiszen ilyenkor nem a fizikai halál a katasztrófa - hanem mert a szelleme halott állaptban van. Ez azt jelenti, hogy a teljes földi élete során, amely arra adatott, hogy megismerje az igazságot és megmenekülhessen, ez elmaradt, nem teljesedett be. Nem ismerte fel a létezésének az értelmét. A földi élete kudarccal fejeződik be. A szelleme ennek teljes tudatában van, ezért egy nyomasztó érzést közvetít az ember számára. Az ember, bár nem tudja pontosan, hogy mi fog következni, a szelleméből jövő inpulzusoknak köszönhetően tudja, hogy nem jó dolog vár rá.

Ilyenkor az ember szelleme tisztában van azzal, hogy amikor megkapja a "jelzést" arra, hogy eltávozzon az ember testéből, akkor a halál szelleme fog érte jönni, leviszi és átadja a pokol szellemének.....és onnan többé nincs visszaút.

Ezért mondta azt Jézus, hogy azok, akik Őbenne újjászületnek, nem fognak halált látni, amíg Ő vissza nem jön. Az apostolok éppen ezért először azt hitték, hogy Jézus visszajövetele, és mindannak a megvalósítása, amiről beszélt, az még a biológiai életükben fog bekövetkezni.
De Jézus nem erről beszélt.....

" És látám és íme, egy sárga színű ló; és aki rajta ül, annak a neve Halál és a Pokol követi azt...."
Jelenések 6:8.

Ebből kiderül, mit is mondott Jézus.
A halál nem csak a létezésétől megfosztott test állapotát jelzi, hanem egy személy is.....ahogy a pokol sem csupán egy földrajzi hely, hanem egy személy neve is.
Jézus ezzel azt mondta, hogy aki a fizikai életét el is veszti, de előtte igei módon megtért, nem fog találkozni a Halál és Pokol angyalaival, mert az ő szelleméért nem ezek jönnek, hanem Isten angyalai, akik a Mennybe viszik őket.
Én is egy ilyen ember vagyok, akiről Jézus Krisztus is beszélt.....olyan ember, aki - ha esetleg Jézus visszajövetele előtt el kellene hagynom ezt a látható világot -, akkor sem találkozom Halállal és Pokollal......

Vagyis az ember gondolkodását - annak ellenére, hogy a kor előrehaladtával esetleg veszít a lendületéből, tetterejéből - nem az éveinek a száma fogja megváltoztatni, hanem az, ha jogot formál arra, hogy megszabaduljon az életét leuraló sötétség erőinek a kontrollja alól, még mielőtt:

".....a por földdé lesz, mint azelőtt volt....."
Prédikátor 12:9.

Az emberek nincsenek tisztában azzal, milyen óriási hibát követnek el, amikor kizárják az Igét, az igazságnak a beszédét az életükből. Aki Istent elutasítja, az az életre mond nemet és a Halállal fog kezet, és ha ő egyszer már levitt, többé nem fog elengedni.......
Mosolygós Down-szindrómás gyerekeket tiltottak ki a francia televízióból, nehogy sértsék az abortusz után álló édesanyákat. A francia Conseil d’État (Államtanács) megerősítette a díjnyertes "Dear Mom" (Kedves Anya!) című videó kitiltását a francia televízióból, azzal az indoklással, hogy a boldog…..
Abdiás 2016.11.30 10:18:42
@Méra: Folyt.

A keresztnél Jézus mindenki számára hagyott egy csomagot, név szerint felcímkézve.
A csomag tartalma a következő:

- bűnbocsánat, mert a bűneink büntetését Jézus már elszenvedte
-egészség, mert a mi betegségeinket Ő már elhordozta
- megigazulás, igazságosság, mert Ő bűnné lett a mi bűnösségünkkel
- áldás, mert az átkainkat is elhordozta
-bővölködés, mert a kereszten a szegénységünket is elszenvedte
- dicsőség, mert a szégyenünket is elviselte
- elfogadottság, mert az elutasítottságunkat is magára vette
- és egy új ember, aki Jézus Krisztus életével és természetével van felruházva, mert a régi énünket, a bűnös, ádámi természetünket vele együtt feszítették meg.

Hogy mivel érdemeltük ki ezt a cserét?
Nem tudom, hogy valaha is megtudjuk-e, de az biztos, hogy Isten mérhetetlen szeretete válik nyilvánvalóvá ebben.

Szólj azoknak a szülőknek, akiknek down-szindrómás gyermekeik vannak, olvassák ezt el!.
Tegyenek azért, hogy ne így kelljen élniük, hiszen van megldás erre. Lehet, hogy az orvostudomány nem tudja őket sok jóval támogatni, de Jézus Krisztus igen.

Igei módon meg kell térni, és az a csomag, amelyről írtam, máris az ővék lesz.

Amikor megtértem a Hit Gyülekezetében, egy nagyon szimpatikus dolgot láttam.
Minden Istentisztelet alkalmával vannak fenntartott helyek a mozgáskorlátozottak és hátrányos helyzetűek számára, és az volt letéve a székekre:

Mozgásukban egyenlőre korlátozott emberek számára fenntartott hely! :-)

Ami ma down-szindróma, holnap már lehet, hogy egészség.....volt - nincs.

És mi lehet nagyobb boldogság egy anya számára, minthogy tudni azt, hogy a ma még beteg gyermeke egyszer egészséges lesz, nem lesz rászorulva mások segítségére, és ha ő el is költözik, Isten mindenben gondoskodni fog róla, az örökkévalóságban pedig hihetetlen boldog élete lesz a gyermekeinek és ennek ő is szemtanuja lehet.
Abdiás 2016.12.01 12:39:22
@Méra:

Amit írtam, nem hülyeség, hanem csupán nem érted, és nagyon sokan mások sem.
Ma minden rosszért az emberek Istent okolják. De miért?

Az emberek megtérés nélkül is elvárják, hogy Isten segítsen nekik, és ha nem jön a segítség, vádolják Őt. Számon kérik Istent!
Az ember nincs azon a szinten, hogy Istent jogosan felelősségre vonhatná.
Az emberek azt hiszik, hogy Isten azért van, hogy jót tegyen velünk.

Ha én odamegyek egy idegen emberhez azzal, hogy adja oda nekem a házát, a választ le sem kell írnom, hogy erre mi lesz. az emberek ma pontosan ilyen képtelen elvárást támasztanak Isten felé.
És ha én erre azt mondanám az embernek:
Hát ember vagy te? Hogy lehetsz ilyen szívtelen? Nem adod nekem ide az én kérésemre a te házadat. Én még ilyen gonosz embert nem is láttam!
Az emberek is pontosan így viszinyulnak Istenhez.

De miért is nem adja ide nekem a házát, és miért is gondoljuk azt, hogy ez teljesen helyénvaló így?
Mert nem állunk egymással szerződéses jogviszonyban a házvásárlás tekintetében.
Nincs közöttünk erről megállapodás......nincs szerződés!

Amikor Isten megteremtette az embert, szövetségben állt vele. Éppen ezért, mivel valós, szövetségi viszony volt közöttük, ez mindaddig élt, amíg valamelyik fél fel nem bontotta ezt.
A szövetség azt tartalmazta, hogy ha az ember Istennek való engedelmességben él, Ő mindenben gondoskodik róla, egy teljeskörű, exklúzív ellátásban részesíti. Mindent, amit megteremtett, annak az embert tette a fejévé, vagyis a földön a teljes növény és állatvilág felett uralmat kapott az ember.

De ez a szövetség megbomlott. Ádám és Éva, az engedetlenségüknek köszönhetően megszegték a szövetséget, ezért annak érvényessége is elveszett. Az ember magára maradt. Isten eltávozott tőle.
Ez olyan, mint amikor egy házasságban az egyik fél megcsalja a másikat, elválnak, majd az, aki miatt a szövetség megbomlott, - mert a házasságot is szövetségként értelmezi az Ige - később további követeléseket állít fel az elhagyott féllel szemben. Pl. elvárja, hogy továbbra is gondoskodjon róla, holott ő már egy másik kapcsolatban él. A követelése jogtalan, és amennyiben az elhagyott fél nem egy lúzer, akkor nem is fogja teljesíteni.
Isten nem lúzer!

" De ők, mint Ádám, áthágták a szövetséget....."
Hóseás 6:7.

A teljes emberiség Ádámban - mivel mindannyian egy vérből származunk - megszegte a szövetséget.
Mivel Ádámnak csak a bűnbeesés után született leszármazottja, ezért minden egyes ember, aki valaha élt, él és élni fog, a születése pillanatában is már szövetségen kívüli állapotban van. Eleve úgy születünk, hogy nem vagyunk jogosultak az Isteni ellátásban, és az, hogy Isten ennek ellenére még fenntartja ezt a világot, ez csakis az Ő kegyelmének és nem a mi érdemeinknek köszönhető.
Ez azt jelenti, hogy az, hogy Te még rendelkezel fizikai élettel - annak ellenére, hogy a Sátán mindent elkövet, hogy ettől az embert megfossza - az csakis Isten kegyelmének köszönheted, pedig semmi nem kötelezné erre.....elég csak megnézni, hogy nyilatkozol Róla.

Úgyhogy mindazért a kegyetlenségért, ami itt a Földön történik, nem Isten a felelős, hanem az ember, aki eladta magát a Sátánnak, azáltal, hogy Isten kérését - a kert minden fájának gyümölcséből ehettek, de amely a kert közepén van, abból ne egyél, mert meghalsz - hazugságnak minősítette, és a Sátán hazugságát - nyugodtan egyél belőle, nem halsz meg, sőt olyan leszel, mint Isten, jónak és rossznak tudója - igazságnak fogadta el.

A Sátán hazugságát Isten igazsága fölé helyezte.
Ezt játsza velünk a Sátán 6000 éve. Ahogy a mai emberek nem veszik ezt észre, úgy Ádámnak sem esett le, csak amikor már nyilvánvalóvá vált. És sajnos nagyon sok ember esetében is ez lesz a helyzet......csak a pokolban fognak szembesülni ezzel.
De én pontosan azért vagyok itt, hogy ez ne így legyen.

Ha az ember szülei kötnek valakivel egy megállapodást, amit egyébként nem tudtak megtartani és idővel elhaláloznak, az útódra marad annak a megállapodásnak a heyreállítása vagy éppne figyelmen kívül való hagyása.
Ez a mi feladatunk is Istennel szemben.....vagy helyreállítjuk vele a szövetséget, vagy elkárhozunk. Személyesen minden embernek meg kell hoznia ezt a döntést. Aki nem foglalkozik ezzel, automatikusan szövetségen kívül marad.

Mivel a bűnös ember nincs abban a helyzetben, hogy kezdeményezhetné ezt a helyreállítást - mivel a szövetségen kívüli ember nem tudja elérni Istent, semmilyen módon, még imával sem - ezért Isten nyitott az emberiség felé.

Biztosított számunkra egy olyan személyt, akire rávetette minden ember bűnét és lázadását, és Ő elszenvedte ennek a büntetését, vagyis az adósságunkat Isten felé kiegyenlítette.
Abdiás 2016.12.01 12:42:59
@Méra: Folyt.

" Az Isten majd gondoskodik az égő áldozatra való bárányról, fiam."
1 Mózes 22:8.

Isten gondoskodott arról az áldozatról, akinek a vére által megtisztulhatunk. Ő Jézus Krisztus.
Őbenne a szövetség helyre áll, és újra érvényes lesz.
Ha Te hajlandó vagy elfogadni Istennek a szövetség helyreállítására nyújtott segítségét, és igei módon megtérsz, akkor Ő többé nem hánytorgatja fel a lázadásunkat és bűneinket, amelyek elválasztottak tőle, a háta mögé veti őket és soha többé nem emlékezik meg róla.
A szövetség helyreáll, és az ember újra élvezheti Isten tökéletes ellátását és védelmét.
A szövetség keretein belül - ahogy Ádámnak és Évának -, nekünk is minden szükségünket bőséggel betölti. Gondoskodik rólunk, mert szövetségben állunk vele és az övéi vagyunk, nem pedig idegenek, akik jogtalan követelésekkel állnak elő.

" Ha megtérsz, én is visszatérítelek téged..."
Jeremiás 5:19.

" És azon a napon megszabadítalak téged, azt mondja az Úr, és nem adatol amaz emberek kezébe, akiktől félsz,
hanem bizonyára megszabadítalak téged, nem esel el fegyver miatt, és a te lelked zsákmányul lesz neked, mert reménységed volt bennem, azt mondja az Úr."
Jeremiás 39:17-18.

Aki szövetségben áll Istennel, annak a gyermekei áldottak és egészségesek lesznek - mert azok a bűnök, amiket mi vagy a felmenőink elkövettek, azok Jézus Krisztusban semmivé lesznek -, nincs kiszolgáltatva a kegyetlen gyilkossági szándékoknak, nem éri el a gonosz akarata és szándéka az ő életét.
Bizotnságban van.

Azok a kegyetlenségek, amiket Te felsoroltál, azokat nem Isten követte el, hanem az Ő és az emberiség ellensége, a Sátán. Miért Istent okolod ezért?
Állítsd helyre a szövetséget Istennel, és nem leszel kiszolgáltatva ezeknek a sötét erőknek.

Aki bejön a szövetségbe, annak a betegségei, átkai eltünnek. Ezért ha down-kórral is született a gyermeke, egészséges lesz.........
...és ezt leírom még egyszer, mert Te gúnyt űzöl Istenből, abból, akinek minden lázadásod ellenére a lézetésedet köszönheted!
Egészséges lesz!
És tudod miért lesz egészséges?
Mert Isten, Isten azt mondta: áldott lesz a te méhednek gyümölcse!

És Ő nem ember, hogy hazudjon és nem embernek fia, hogy megváltozzon!
A szövetség kötelezi!
A szövetség kötelezettségekkel jár, mindkét fél részéről.
Aki nem teljesíti a kötelezettségét, az felbontja a szövetséget.
Isten soha nem bontott fel szövetséget, mert Ő nem tud bűnt elkövetni, sem hazudni.

Éppen ezért nem az abortusz a megoldás, hanem a szövetség helyreállítása.
Mert akkor nincs betegség....nincs intézet....nincs elvegetálás......és halál sincs.
Amiről te írsz, az a szövetségen kívüli világ.
A világ - minden ember -, kikerült egy szövetségen kívüli senki földjére.....

Ha nem állsz valakivel szerződésben, nincs jogalapja a számonkérésednek.
Amire nem szerződtél, azt balgatagság lenne elvárni......
Neked nem Istennel van bajod, hanem a Sátánnal, csak erre még nem jöttél rá, ezért ne kárhoztastd Istent.......Ő az egyetlen egy olyan személy a világmindenségben, aki ezt egyáltalán nem érdemli meg.........

" Kihez hasonlíttok hát engem, hogy hasonló volnék, szól a Szent."
Ézsaiás 40:25.

Ezért amiket írtam, azok nem hülyeségek. A mi véleméynkülönbségünk egyetlen dolognak köszönhető:

Én szövetségben állok Istennel, Te pedig még nem.
„Kapcsoljátok ki a pornót, vessétek be az ágyatokat, sportoljatok, osszátok be jól az időtöket, ne nevezzétek k***knak a lányokat, és menjetek el szavazni!” – Ezzel a provokatív felszólítással zárta Philip Zimbardo, a Stanford Egyetem professzora nagy sikerű Nincs kapcsolat – Hová lettek a férfiak?…..
Abdiás 2016.11.28 11:07:38
@vörös gyilkos:

Egy ameikai férfi, aki kommunizmust csak hírekből ismeri és egy pszichológusnő, aki a kommunizmus utolsó éveiben a gimnáziumi éveit tölthette - nos, én őket nem sorolnám azok közé, akik a kommunizmusban felnőve, annak kifacsart értékrendjeivel azonosúlva osztják meg a jövő generációjával tapasztalataikat.

Az idősebb generáció sosem a prsztizsét félti, hanem azt, hogy a jövő generáció tud-e majd értéket képviselni. Ez a fajta szemlélet, ahogy te az idősebb generációkhoz viszonyulsz, számomra nem egészséges gondolkodás. A felnövekvő generáció mindig az elődeiből építkezik, és abból vonja le a ranúlságokat és következtetéseket. Ez jóra és rosszra egyaránt igaz.
Nem áll nagy jövő az előtt az ember előtt, aki az elődeinek a tapasztalatait nem hajlandó megfogadni.
Az, aki benne van a pornózásban, a mérhetetlen videójátékozásban, nem képes reálisan felmérni annak veszélyeit. Aki viszont nincs benne ezekben, sokkal józanabbul tudja látni ezek káros következményeit.

Igaz, hogy az elődök is tévednek és hoznak rossz döntéseket, de hidd, el a jövő generációja minden eddiginél rosszabb döntéssorozatok előtt áll........hiszen Isten ítéletét ezek a ma még nem ismert, nem kimondott, az emberiség számára mérhetetlenül káros döntések fogják kiváltani.

Hosszasan írhatnék arról, hogy miért is értek egyet a cikkben megjelent látásokkal, de a te eseetdben nagyon könnyű helyzetben vagyok, nincs szükség erre....elég csak megnézni a névválasztásodat.
A kommunizmus idejében nem hiszem, hogy valakinek is eszébe jutott volna ilyen néven nyilvánosan megjelenni........vagyis, a videójátékoknak valóban romboló hatása van az ember személyiségére, és ezzel az is bizonyságot nyert, hogy aki benne van, az ezt valóban nem is veszi észre.
Abdiás 2016.11.29 17:29:47
@Zolex__:

Az Ige azt mondja: Egyél mézet megelégedéssel, amyennyi jól esik, de túl sokat ne egyél, nehogy kihányjad azt.
Vagyis a jóból is megárt a sok.

Én ezt saját magamon tapasztaltam, amikor az egyetemi éveim alatt egy félévet többnyire a számítógép elött töltöttem. Nem olyan dolgokkal, amelyek egyébként elítélendőek- ezek többnyire fejlesztő játékok voltak, főleg fizikai törvényszerűségeken alapultak -, de odáig fajult a dolog, hogy néha azt vettem észre, hogy az egész éjszakát a gép elött töltöttem, és a nap első sugarai sokszor ébren találtak, jelezve, ideje lesz előadásra mennem.
Néhány hét allatt olyan mértékű szellemi, lelki, fizikai mélypontra kerültem, hogy én, aki egyébként a teljes 5 évet évfolyam elsőként végeztem el, igencsak visszavetett a teljesítőképességemben.

Ez - akkor még nem voltam képes belátni, de ma már igen, hogy nem vagyok már ennek a rabja - függőség.
A függőség pedig azt jelenti, hogy az ember meg van fosztva attól a szabad akaratától, hogy ha akarnám, akkor ne azzal töltsem az időmet, amivel egyébként töltöm. Ez egy megkötözöttség, megrögzöttség, és téves az a gondolkodás, hogy azt hisszük, hogy tudunk parancsolni az akaratunknak és ha akarnánk, bármikor abba tudnánk hagyni. Ez nem ilyen egyszerű.
Ezek a dolgok, amelyekről ebben a cikkben is szó volt, kikapcsolják az ember realitásérzékét.
A szervezet alapvető szükségigényeire az ember nem reagál.......nem eszik, nem iszik, nem alszik.....és ezeknek komoly következményei lesznek.

Mivel keresztény emberként tudom, hogy az ember akaratában sok esetben pontosan az ember akarata számít legkevésbé, ezért ezek a dolgok mértéktelenül veszélyesek tudnak lenni. Amennyiben az ember nem születik újjá, nem öltözi fel Jézus Krisztus természetét, óhatatlanul a gonosz erők akaratának van kitéve és észrevétlenül a hálózat és a játékok - és sok más -rabjává válik.

És hogy ennek mi lehet a vége? Amit most írok, az egy kivételes eset, de ettől függetlenül nagyon "tanulságos".
Néhány évvel ezelött azt a hírt olvastam, hogy egy fiatal házaspárnak, - akik mindketten a számítógép rabságában éltek - született egy gyermekük. De a gyerekre idő kell, nem is kevés. A gyerek sokat sírt....éhes is volt, meg talán félt is, szüksége lett volna a szüleinek a megnyugtató közelségére, de nekik erre nem volt idejük, ezért bezárták egy másik szobába és hagyták, hadd sírjon. Aztán egyszer már nem sírt tovább.....éhen halt.

" És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül."
Máté 24:12.

Nem egy idegenről volt szó, hanem a saját gyerekükről. És azt is el tudom képzelni, hogyha ezekkel a fiatalokkal elbeszélgetnénk, nem biztos hogy olyanoknak tűnnének, akik ilyenre egyébként képesek lennének. Egyszerűen bekerültek a sötétség erőinek a rabságába, és nem tudtak ebből megszabadulni. Minden más lényegtelenné vált.

Néhány hónappal ezelött a kocsim szervízben volt, ezért a tömegközlekedést vettem igénybe.
Valami olyannal szembesültem, amire nem számítottam. Kb. 15 évvel ezelött utaztam utoljára metron, de a mostani tapasztalataim megdöbentőek voltak. Az emberek 80%-a - korosztálytól függetlenül - az okostelefonját babrálta. Úgy hozták-vitték ezt a tárgyat, mint valami megkülönböztetett kincset. A mobiltelefon nem rossz dolog, mégis, valami hihetetlen rossz irányba vitte el az embereket. A gépek felértékelődtek az ember életében, miközben embertársaink és a velük való kapcsolat alulértékelődött.

Okozhat-e az okostelefon függőséget? Szerintem igen, hiszen ezt láttam.
De ha valakinek ez túlzásnak tünne, könnyen kiderítheti, van -e ilyen függősége vagy nincs.
Le kell tenni 24 órára a telefont...majd egy nap múlva megnézni, vannak- e elvonási tünetek.
Van- e még szabad választása az embernek arra, hogy ezt a kütyüt mindenfajta tünet nélkül mellőzni tudja. Na persze orvosoknak, és vezérigazgatóknak nem ajánlom, de talán itt nem mindenki esik bele ebbe a kategóriába.

Az emberek a technika vívmányainak köszönhetően már észre sem veszik, hogy nem mi irányítjuk a gépeket, hanem ők minket. Nem mi változtatjuk őket, hanem ők minket.
Csoda, hogy az emberi kapcsolatok - még családon belül is - válságba kerülnek?
Abdiás 2016.11.29 17:36:32
@Zolex__: Folyt.

" Megemlékezzél a szombatnapról..."

A szombat a Tórában egy olyan nap volt, amikor semmiféle munkát nem végezhettek az emberek. Pihenőnap volt.
Amikor a hét fárasztó munkája után ki lehetett engedni, meg lehetett nyugodni, az ember gondolata nem a munkája körül járt, és arra sem volt lehetősége, hogy amire hétközben nem maradt ideje, azt akkor pótolja. Mi ezt tesszük pihenés címén, pótoljuk az elmaradt dolgainkat.
Egy világi ember számára a sabbat rabszolgaság lenne, kibírhatatlan 24 óra, mert hogy nem lehetne TV-zni, mobilozni, számítógépezni.....helyette viszont lehetne kapcsolatokat ápolni és építeni....24 órát valóban a családdal eltölteni. Ez kb. 15 óra beszélgetést is jelenthet. Ma mennyi idő alatt tudunk a családtagjainkkal ennyit beszélgetni? Nem beszélni, beszélgetni! Lehet hogy 1 hónap alatt sem?
Isten törvénye jó, és abszolut figyelembe veszi az ember szükségeit, csak ezt ma az emberek nem képesek felismerni, mert rosszul viszonyulnak Isten igéjéhez.
Előítéletekkel nem lehet semmit sem a maga valóságában és igazságában megismerni.

Bár nem tartozik a témához, de ha már ezt szóba hoztam, hadd bizonyítsam is ezt!

A törvény kimondja, hogy az új házasok 1 évig mentesülnek minden közteherviselés alól.
Ez mai nyelven azt jelenti, hogy aki megházasodik, egy évig nem fizet semmilyen adót. A teljes fizetését megkapja. Ez nagyon jól hangzik, de a törvény itt még nem áll meg. Azt mondja ráadásul még dupla fizetést is kapsz!
Mondja valaki azt, hogy a törvény nem jó! Ki utasítaná ma ezt vissza?
De itt még mindig nincs vége.......
A héberben és az ógörögben - amely nyelveken a Biblia íródott -, a ház kifejezés hordozza a család fogalmát. Ez azt jelenti, hogy a fiatal házaspár alapból egy házzal indított. Egy mai fiatal párnak a ház csupán cél, vagy némely esetben álom és nem kiindulási alap. Ma nem kevés olyan ember van, aki hitelre vesz lakást - nem is házat -, és szinte élete végéig nyögi annak törlesztőrészleteit. Na ilyen, az Isteni rendtartásban nem volt. nem így éltek az emberek.
Mindaddig, amíg a lakás vagy ház a munka jövedelméből nem elérhető valaki számára, addig a család válságának nem csupán egyéni és személyes hibák lehetnek a kiváltó okai, hanem maga az állam és a pénzügyi rendszer is családellenes.
Ma ezt nehéz elképzelni, hogy Isten igéje szerint ez valamikor így működött, pedig működött, mert Isten törvényei nem család, nem élet és nem emberellenesek.
Ráadásul még azt is elmondhatjuk, ha megnézzük a mai átlagos bérszínvonalat, lakás és házárakat, hogy a rendszerváltás utáni köztársaság sokkal inkább családellenes, mint a kommunizmus vagy a II. világháború elötti rendszer.
Ráadásul Isten törvényei kimondják azt is, hogy egy frissen házasodott ember nem hívható be katonának.
Az I. és a II. világháború után hány fiatal nő özvegyült meg, és hány gyermek nőtt fel úgy, hogy csak fényképről ismerte az édesapját?
Isten törvénye ilyet nem engedett volna meg!

Isten törvényei mindig is az ember érdekeit szolgálták, sokkal inkább, mint bármilyen más ember alkotta törvény!