Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Újgyerektábor Bódvalenke

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A 2018-19-es tanév skype-élményei     Szemléltetésül álljon itt egy fénykép, amely a képernyőn Katit, az egyik önkéntesünket mutatja, amint a laptop előtt ülő kislánnyal tanulnak. Kati egész évben, heti 1-2 órában tanult a képen szereplő lánnyal, illetve egy másik kislánnyal, akik hol…..
Tanévzáró hétvége A június 14-i hétvége sok szempontból rendhagyó volt. Kora hajnali indulás után érkeztünk meg Edelénybe, ahol egyik bódvalenkei barátunk ballagásán vettünk részt. Megható élmény volt közösen ünnepelni a szakiskola elvégzését. Kora délután érkeztünk meg Bódvalenkére, ahol a…..
Egy nagyon személyes blogbejegyzés következik… Három éve foglalkozom a bódvalenkei gyerekekkel, nagyon fontos része lett az életemnek. Ezen a hétvégén nagyon fáradtan (az előző napi támogatói buli szervezése miatt) és némi kétséggel érkeztem, nyilván többek között amiatt, hogy első gyermekemet…..
Májusi hétvégénk nemcsak a “Fizika mindenkié” program miatt volt rendhagyó. Ez alkalommal az anyák napjára készültünk kézműves tevékenységgel. Délutáni érkezésünkkor napsütésben láttunk neki az anyák napi nyaklánc készítésének. A lánchoz saját gyártású gyöngyöket fabrikáltunk újság - és krepp papír,…..
Mint ismeretes, valamennyi bódvalenkei általános iskolás előtt két éve nyitva áll a skype-oktatás lehetősége. A Juszt-is teszünk Alapítvány folytatja az Új Gyerektábor Bódvalenkén kezdte felzárkóztató munkát a lenkei gyerekekkel. Ennek keretében a tanulni akaró gyerekeket a megbeszélt időre egy…..
  A májusi hétvégének legnagyobb különlegessége, hogy szombaton délután 4 órára érkezett meg a Fizika mindenkié 5.0 Lenkére. Ahogy aFizinfóból  ismert honlapon mindenki láthatta, április 26-t követően az ország különböző helyeire elment a fizika. Míg a tudomány fellegváraiban április 27-én komoly…..
Szerencsénkre pénteken március 15-e miatt a gyerekek nem voltak iskolába, így már reggel elindultunk Bódvalenkére és már kora délután mehettünk is játszani a gyerekekkel. A pénteki napunk hátralévő részét játékkal töltöttünk. A legmenőbb játékok továbbra is a Solo és Dobble voltak, de hatalmas…..
  Bódvalenke január 25-27 Ez a hétvége eltért a megszokottól. Két új projekt vette kezdetét. Az egyik egy kis videó készítés volt, amit Zita, Zsófi, Massih és Gyuri csinált. Sokat gondolkozunk azon, hogy hogyan lehet hatékonyan önkénteseket toborozni, hiszen minél több az önkéntes, annál…..
Ezen a hétvégén folytattuk a rajzos projektet, megjártuk a megszokott játékos/tanulós köröket. Továbbá közhírré tettük a tanulós félévi kihívást az általános iskolás (3-8. osztályos) gyerekek számára. A kihívás tartalma: a félévi eredményekhez képest 1 tantárgy érdemjegyének javítása + zéró bukás.…..
2019 januárja - Újult erővel, lelkesedéssel és újabb projekt ötletekkel felvértezve indultunk megszokott hétvégi játszós-tanulós bódvalenkei utunkra. Az ünnepek kavalkádja után, visszatérve a jól bevált rendszerhez, házról házra jártunk, s játszottunk a gyerekekkel, beszélgettünk a szülőkkel -…..
Hangulatosan és boldogan telt a karácsonyi hétvége Bódvalenkén. Ezen a hétvégén heten tudtunk menni, amire nagy szükség is volt, mivel elég nagy tervekkel készültünk az idei karácsonyi programra. Végre először logisztikai problémát okozott, hogy hogyan férjünk el. Ez örömteli gond volt, bárcsak…..
Ezen a hétvégén 6 önkéntes vett részt a bódvalenkei tevékenykedésben. A csapat egyik fele a karácsonyi ajándékok - azaz családi fotók - elkészítésében, másik fele pedig a fejlesztő játékos együttlétben segédkezett. Emellett jutott időnk egy kiscsoportos tanóra megtartására is. Sőt mi több...elindult…..
  Bár az idő sajnos nem volt a legkedvezőbb, mégis remek hétvégét töltöttünk Bódvalenkén!   Pénteken, miután meglátogattunk pár családot, áthívtuk a két helyi segítő fiút, akik az elsősökkel tanulnak. Új játékokat és feladatokat mutattunk nekik, remek hangulatban telt az este.   Szombaton egész…..
Szeptembertől az elsősök is tanulhatnak délutánonként Nagy változásokkal indítjuk az idei tanévet, ezért a rendszeres játszós-tanulós hétvége előtt eljöttünk ketten, hogy beindítsuk az elsősök tanulás segítő projekjét és újra elindítsuk a felsőbb éves általános iskolások skype korrepetálását. A…..
Most már eltelt néhány nap a tábor óta, ezért érkezik a rövid beszámoló. Idén a tábor időpontja egybeesett a sárkányos ünnepséggel, így legtöbb önkéntesünk egy hetet töltött Bódvalenkén. A tábor aktív napjai viszont a gyerekek számára 4 nap volt. Ismét négy korosztállyal foglalkoztunk külön, hogy…..
Bódvalenkén jártam   A július 21-i hétvége volt az első, amit önkéntesként Bódvalenkén töltöttem. Mindenképpen látni akartam a falut és a lakókat, mert úgy éreztem, hogy enélkül egyrészt nem leszek képes teljesen megérteni azokat a gyerekeket, akikkel tanulni fogok, másrészt értékes szakmai…..
Június közepén szalonnasütéssel zártuk az első „skype tanodás” tanévünket. Erre a szalonnasütésre annál a családnál került sor, akik befogadták lakókocsinkat, egész évben koordinálták, asszisztálták és lehetővé tették a tanulást.  Az év folyamán 18 gyermek fordult meg a skype tanodánkban, közülük…..
A májusi hétvégén egy rendhagyó látogatást tettünk a faluba. Pénteken a gyerekek nagy meglepetésére nem Bódvalenkén, hanem a bódvaszilasi iskolában találkozhattak az önkéntesekkel, akik bementek egy év végi konzultációra a tanárokkal. A faluba visszaérve  szokás szerint családokat látogattunk és…..
Ezen a hétvégén végre eljött az igazán jó idő! A gyerekekkel kint tudtunk játszani az udvaron.  Amikor odaértünk Lenkére az egyik asszony már megterített asztalnál várt bennünket. Vendégei voltunk egy isteni gombapörköltre! Utána teli hassal kezdtük a fogócskázást, tollasozást, biciklizést és a…..
A húsvét miatt nagyon furcsa módon szombat délután már haza is értünk. Most kivételesen már csütörtökön mentünk le Bódvalenkére.  Pénteken kicsit nehézkesen ment a családokhoz való bejutás, sok helyen éppen valami mást csináltak (aludtak a gyerekek, takarítottak, disznót vágtak stb) így volt ahol…..
A mostani hétvégén 5-en voltunk Bódvalenkén. A hideg ellenére nagyon szép időnk volt. ‌ Viszont nem fáztunk, mert Zsófi megtanult begyújtani. Viszont nagyon sok gyerekkel nem tudtunk játszani illetve tanulni, betegség miatt. Sajnos hó már nem volt, ezért az előző hétvégén elkezdett szánkózást nem…..
Kiwi hétvége   Nem, nem kiwit ettünk, hanem a kiwi nevű társasjátékkal játszottunk (Ez a reklám helye, Igazgyöngy által készített kitűnő figyelemfejlesztő játék). Most próbáltuk a gyerekekkel először és sokuknak nagyon tetszett. Ezen a hétvégén új dologgal is kísérleteztünk, “mozival” készültünk…..
Ami késik, nem múlik... Ennek a blogbejegyzésnek már legalább két hete meg kellett volna születnie, de nekünk is sűrű volt az év vége. Hála az adományozóinknak, akik a karácsonyi ajándékba valókat adták, vásárolták és eljuttatták hozzánk, valamint hála az önkénteseinknek, akik nyomtattak,…..
Talán a nyugalom szóval jellemezhető a legjobban ez a hétvége. Nagyon sok családnál kimondottan elmélyülten tudtunk játszani a gyerekekkel.  Sok-sok nagyon bensőséges pillanattal. Új eszközként vittünk egy nagy kinyomtatott világtérképet, amit nagy érdeklődéssel  nézegettek a gyerekek, ismerkedtek…..
Éppen ezekben a percekben avatja fel első bódvalenkei gyerekünk (helyi segítőnk segítségével) a lakókocsit. A lakókocsiba egyesével mennek majd tanulni a gyerekek, önkénteseink pedig a vonal másik végén segítik a gyerekeket. Ez talán már valami fajta mentorprogram???? Mindenesetre annak a kezdete.…..