Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bause

5 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utasszállító a vízen A kényszerleszállás minden légiutasnak és légi személyzetnek rettegett szó. Súlyosságától függően lehet könnyű, de végződhet sok száz áldozatot követelő tragédiával. Ennek speciális változata a vízen landolás. Legutóbb 2009-ben a Hudson-folyón landoló, amerikai US Airways…..
„Maga a tömegkommunikációs eszköz az üzenet, a tartalom csak a szelet hús, amit a betörő visz magával elménk házőrzőjének megtévesztésére...” -Marshall McLuhan- Marshall McLuhan szavai valamikor a 60-as években kerültek leírásra, korát kicsit meghaladó módon. Azokban…..
“Ha nem itt lakom, akkor szerencsém van, akkor járhat iskolába?”  – kérdezi Tomi anyukája. Mert a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek iskoláztatása ma főképpen szerencse dolga. Jogaik ugyanis alig vannak...
Bause 2012.10.10 08:58:34
@F.R.: Akinek pedig egészséges gyermeke van, nem szeretne mást, csak megadni neki a lehetőséget. A lehetőséget, hogy képességeinek megfelelő környezetben tanulhasson. A sérült gyermekek pedig ha kezelhetőek is, nagy többségében nem javítják az osztályátlagot...
Nem gyűlölködni akarok, csak arra rávilágítani, hogy a teljes integrációval is csorbulnak jogok, érdekek...
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Bause 2012.08.02 12:07:25
@NIL7: Azért az elmegyek mosogatni és ott tanulgatom a nyelvet stratégiával van egy nagy baj: más külföldiek is ezt csinálják. Ebből következően kicsi az esély arra, hogy helyes és értékes nyelvtudást szerezzen bárki. Akkor már sokkal jobb megoldás, ha keres az ember egy kinti nyelviskolát és azt finanszírozza itthoni spórolásból, vagy kinti "rossz" melóból. Persze a szabadidőt meglehetősen tönkreteszi...
Orbán Viktor csütörtökön kiszivárgott (kiszivárogtatott?) véleménye szerint a költségvetés rossz helyzete miatt jövőre és 2014-ben (a következő választások évében) "meg kellene szüntetni" a pártok állami támogatását. (Most ne menjünk abba bele, hogy mitől…..
Bause 2012.05.18 10:22:37
@belekotty: Való igaz, az én hozzászólásom minősége nagyságrendekkel lemarad a Tiédhez képest.

@_zulu_:
@Borenbukk:

Tehát akkor ha a költségvetésből kapnak a pártok pénzt, akkor a holdudvar illetve az illegális források nincsenek, vagy nem jelentősek. Én úgy emlékszem, hogy mindig is panaszkodnak a pártok, hogy kevés a támogatás.
Félreértés ne essék, egyáltalán nem támogatom a Fidesz és Orbán politikát, inkább hányok tőle. Csak a bejegyzés sikerült ugyanolyan demagógra, mint a javaslat szerintem.
Bause 2012.05.18 11:01:00
@Borenbukk: Igen, a két megoldás működhet, csak sajnos nincs hajlandóság megvalósítani ezeket, mert nyilván kevesebbet lehet törvényesen harácsolni, mint illegálisan.
Az első módszerben pedig az a hiba, hogy akik adják, azok számoltatják el saját magukat. Legalábbis a cikk szerint ez így ment ezidáig.
"A rendszerváltás óta rendezetlen terület a pártfinanszírozás ügye. Valahogy suba alatt konszenzus alakult ki abban, hogy maguk a pártok "megoldják okosba". Így maradt a képmutató, hamis szabályozás, amely szerint a pártok olyan mértékű legális forrásból tartják fenn magukat és valósítják meg választási kampányukat, amely összegek erre nyilvánvalóan nem nyújtanak fedezetet. (Persze szigorú elszámolási rendszer szerint, évenkénti ÁSZ-vizsgálat mellett...)"

Vagyis abban egyetértünk, hogy a jelenlegi rendszer nem jó. Mármint morális szempontból. Túlélésnek rendben van.
Az Orbán által javasolt megoldás pedig sem morálisan, sem az élni hagyni elv szerint nem jó. Azt leszámítva, hogy így az én adóforintjaimból nem a szélsőséges politikai nézeteket valló pártok is kapnak pénzt.
Rég nem kell azon gondolkodni, hogy bármelyik Fideszes törvényjavaslat konszenzuson és végig gondolt ok-okozati összefüggéseken alapulna. Végtelenül szomorú vagyok, hogy az előremutató változások helyett látszati és önsegélyező döntések születnek...
Régóta tervezem, hogy írni fogok a mai magyar vállalkozók gondolatairól, mindennapjairól. Egyszer majd írok egy bemutatkozót is. Sőt. Egyszer majd külalakot is kap a blog. Most azonban foglalkozzunk azzal, ami rákényszerített arra, hogy azonnal írjak. A Munkahelyi terror blog…..
Bause 2012.05.14 11:17:07
@OmegaMale: "Ez pedig nem a kormány dolga, hanem minden egyes ember saját felelőssége."

Pontosan ez a baj a hozzáállással. Kevés munkavállaló van, aki tisztában van vele, hogy az ő munkája a munkáltató renoméját építi/rombolja. Azt pedig már végképp nem látja át, hogy amennyiben a cég növekszik, mert ő jól végzi a munkáját, akkor van esély a fizetés emelésre, előrelépésre. Inkább minimumra törekszik, mert ennyi pénzért nem érdemel többet se a főnök, se a többi "köcsög" munkatárs.

Nyilván szükséges lenne ehhez a megfelelő munkáltatói hozzáállás is, de számomra úgy tűnik, hogy a magyarországi cégek fejlődése a rossz hozzállású alkalmazottakon bukik el először, majd ezt követi az állam korszerűtlen hozzáállása. A másodikból pedig következik a cégvezetés ugyeskedése és fusizása, aminek láttán az alkalmazott egyre kevésbé lesz érdekelt a növekedésben. Amolyan ördögi kör...

A jelenlegi helyzetben megoldást viszont nem látok ennek a csapdának a feloldására. Ehhez felülről jövő reformoknak kellene létrejönniük. Erre viszont nincs indíttatás ott, mert nekik így is bőven megéri...
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Bause 2011.05.23 15:14:26
Az a furcsa, hogy a sok fröcsögő elfelejti, hogy valaha ő is kezdő, rutintalan volt. Sokaknak frusztrációt okoz a közlekedés (nem mellesleg a türelmetlen autóstársak miatt) és örül, ha a saját kocsiját uralni tudja. Erre persze jön az újabb fröcsögés, hogy akkor nem vezessen, menjen busszal. Persze, mert mindenki jobban meg tudja ítélni, hogy a másik mit csináljon, mint ő maga. Ne feltételezzük már, hogy akinek nehéz a vezetés csak azért ül autóba, hogy másokat basztasson ezzel. Az esetek nagy többségében meg lesz rá az oka.
Az empátia teljes hiányát látom a cikk első részében, illetve a kommentekben is. Aki szerint a 90-es sebesség korlátozás tulajdonképpen minimálisan elvárható utazósebességet jelent, az sürgősen nézze meg a KRESZT, de szigorúan olyan nagykorú felügyeletével, aki nem bukott meg szövegértelmezésből. Kezdőként, ritkán vezető autósként igenis legyen meg mindenkinek a joga arra, hogy úgy közlekedjen, ahogy magát biztonságban érzi.
Szóval sokakban megfogalmazódott, hogy a lassúhajtás a balesetek valódi oka, mert a lassúhajtók késztetik gyorshajtásra a többieket. Hát ennél röhejesebb indoklást még életemben nem olvastam. Türelem kedves autóstársak! Nem olyan hatalmas az országunk, hogy mínusz 10-20 km/h sebesség csökkenés (addig amíg nincs tiszta helyzet előzésre) 10 percnél többet befolyásolna a megérkezés idején. Egy vérbeborult aggyal végrehajtott előzés azonban végtelenné is teheti ezt az időpontot. Nem csak az türelmetlen ember számára.
Belsőség Túl sok erőszak 2010.12.25 14:20:00
Rendes autóbuzi az alábbi képekkel úgy van, mint csemetéiket féltő szülők az akciófilmekkel. Ott indokolatlan mennyiségben ölnek embert, itt hasonlóan szívfájdító módon préselnek össze vadonatúj Toyotákat. Nem való ez rendes férfiember szemének.  Most kellene…..
Bause 2010.12.26 02:52:39
@pappito: Egyetértünk, sőt ugyanarról beszéltünk, csak én nem vagyok nagyon járatos a dologban...

Talán annyi tartozik még hozzá, hogy a megsemmisítés folyamán a környezetkárosító részek (folyadékok, akku, egyéb) kiszerelésre kerülnek, majd az összes többi megy a présbe. A keletkezett kockát később ledarálják, mágnesekkel és szitákkal, valamint más eljárásokkal szétválasztják a különböző anyagokat. Nagyságrendekkel gyorsabb és olcsóbb így, mint ha kézzel szétszerelnék őket egyesével...
Persze itthon ez idegen dolog, hiszen a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is inkább kommunális hulladéklerakónak használják a népek...
Először is, nem akarok vészmadár lenni, de nem leszek meglepve, ha az újfaja, útlezárás és forgalomelterelés nélkül megrendezett biciklis felvonulásnak halálos áldozatai is lesznek. Nem kívánok senkinek sem ilyet, természetesen. De ha ránézünk a 2007-es baleseti statisztikákra,…..
Bause 2008.09.22 00:57:45
Arra gondoltam, hogy nem szólok bele a vitába, mert nem bicajozom se a városban, se máshol, ellenben autózom. Nincs jogom, hogy vélemény formáljak az autós-bringás kapcsolatokról, csak és kizárólag autós szempontjából.
Általában előzékeny vagyok, figyelek a gyalogosokra, biciklisekre, motorosokra, autósokra, BKV-sokra, teherautósokra. Mert mindannyiukra kell.
Ha a gyalogos tiltott helyen kel át az úttesten, nem dudálok, hanem még lassítok is.
Jobbra kanyarodásnál, balra kanyarodásnál és egyébként is nézem a bicikliseket.
Ha a motoros gyorsabban tud haladni, akkor lehúzódom, méghozzá úgy, hogy a tükörbe is belenézek, mert a múltkor így mentettem meg egy robogóst, aki a nagymotorral egyszerre, csak a másik oldalról akart elhaladni mellettem a Hungárián.
Ha egy autós szemben balra akar kanyarodni, hajlandó vagyok megállni, hogy elengedjem, mert így a szembejövő oldalnak sem kell 5-10 percet egy helyben állni.
A buszt kiengedem, mert úgyis csak egy megállót megy előttem, ha van öböl akkor kiáll, ha meg nincs, és van rá lehetőség, akkor meg tudom előzni.
A teherautósok között pedig nem cikázok, mert onnan magasról nem lehet mindent látni. Talán múlt héten láttam egy ilyen balesetet a Könyves Kálmánon. Az autós be akart surranni a balra kanyarodó sávba egy kamion elé, mivel az ugye lassabban indul meg. Csak a kamionos ezt nem érzékelte, és úgy állt meg, hogy az autót nem számolta bele...
DE:
ha a tempó olyan, akkor gyorshajtok, néha lusta vagyok indexelni, tehát azért nem vagyok én se szent.
Amiért mindezt leírom:
Bringás kollégák panaszkodnak, hogy az életükért nem tartják be a KRESZt. Az, hogy lemondasz az elsőbbségedről, néha kényszerítve, nem mondható szabálysértésnek.
De, hogy az életedért tekersz a Szentendrein, ahol kint van a tábla, hogy tilos biciklizni, illetve az életedért gurulsz át teljes nyugalommal a piroson, azt nehezen hiszem el.
Amúgy van egy teljesen jó helyem, ahol a bringások élethez való jogukért nem tartják be a rendelkezéseket, majd csinálok videót unalmas óráimban, és felteszem a kérdést, hogy miért?
Hogy ne legyek ennyire titokzatos: Óbuda, Tímár utcai felüljáró. Bicikli út van odáig, és onnan. De a felüljáró felhatójához ki van téve egy kerek, piros szélű tábla, benne egy jól felismerhető biciklivel... Lehet tippelni, hogy hány bringás szelidült gyalogossá, és tolta át a bringáját. Hogy miért? Mert ott bizony veszélyes a gyalogosok miatt, akivel EGYÜTT kell a felüljárót használni...
Merengő Jogdíjak 2008.06.11 21:01:00
Ha már tegnap a kultúráról írtam, akkor van ám még egy téma, ami eléggé felborítja a rendes napi emésztésemet.Gondolom mindenki találkozott már írható CD-vel. És remélem azt is mindenki tudja, hogy amikor megveszi, akkor potenciális bűnözővé válik. De nem baj, mert a…..
A dolog úgy indult, hogy elolvastam egy másik blogot, egész pontosan ezt: http://mondj-nemet-az-internetadora.blog.hu/2008/04/23/kuldj_levelet_a_kepviselodnekA véleményemet pedig beposztoltam oda is, de annyira jól sikerült, hogy ide is beteszem :)Az odáig rendben van, hogy a…..
Merengő A jövő dolgai 2006.11.29 00:55:04
Némi fáziskésésben vagyok, úgy jó másfél héttel... Szóval hurrá, hurrá, felfedezték a láthatatlanná tévő anyagot. Nem megyek most bele, hogy milyen elven működik (valaki úgyis belekötne, hogy hülyeséget írok), annyi bőven elég, hogy az anyag mögül érkező fénysugarakat…..
Üdv!Meg is találtam az első témámat, amiről fogok írni. Mérges vagyok, értetlen vagyok, és egyébként is.Miután megírtam szívhez szóló első bejegyzésemet, nekiláttam, hogy egy csöppet a saját ízlésem szerintire formáljam az oldalt.Nekikezdtem, kiválasztottam egy sablont, ami…..
Merengő Első üdvözlet... 2006.11.22 19:00:00
Helló Kedves Olvasó!Sohhasenem gondoltam volna, hogy belevágom a fejszém egy ilyen blog-ba. Nem akarok egy lenni a sok közül! Mondogattam magamban. Aztán ahogy telt múlt az idő, szépen lassan szembetalálkoztam olyan blogokkal, amik némi kívánnivalót hagytak maguk után.Ergó, (tudok…..