Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annie86

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig 40 felettiként talán furcsán hangzik az ember szájából, hogy „a mai fiatalok”, de tanárként és a tizenéves korosztályok tagjai közt gyakran mozgó középkorú értelmiségiként, illetve korábbi munkahelyi vezetőként talán mégis megengedhető ennyi fraternizálás, ha valamiféle általános megállapításra…..
Annie86 2016.08.17 18:11:21
Hm, érdekes gondolatok. èn 86os vagyok, úgyhogy épp kicsúsztam a "mai fiatalok" közül.
Pár dolog azért nagyon furcsa számomra.

Már miért kellene annak a célnak a szemünk elött lebegnie hogy valakinek megfeleljünk? Most ez komolyan érdem? èn emlékszem hogy nekem a 20 éves tanulmányaim során (´mindenféle iskolával OKJ-s és 2 egyetem) elég csapnivaló tanáraim voltak. Az egyetemen javult a dolog, de azért ott is nagy volt a szórás. Most komolyan annak kellene lennie az érdemnek hogy egy vmilyen jöttmentnek meg akarjak felelni? Föleg az iskolás példánál. Az iskolákban pont nem érdekel senkit a tanárok részér´öl hogy ki miben jó és mi érdekli. Van kötelezö tananyag, azt kell visszaböfögni és ennyi. Még jó hogy nem írják elö hogy mindenki szeresse mindegyik (részben haszontalan) tárgyat.

Sztem ez egy rossz mentalitás hogy arra építenek h megfeleljünk, hogy elöléptessenek stb. Hát ilyen marhaságok engem sem érdekeltek és érdekelnek. Csak a teljesség kedvéért programozó vagyok freelancerként dolgozom az interneten keresztül, tehát nem kell bejárnom irodába, hanem maradhatok a spanyol tengerparton és dolgozhatok onnan.
Nem hiszem hogy a mai fiatalokat nem érdekelné semmi, vagyis biztos nem az érdekli ami mainstream. Dolgozz keményen, vegyél egy lakást hitelre és ne hagyd el soha a m´ókuskereket, sose éldd az álmaid.

Bennem sincs meg az alaposság, az alázat, nem érdekel a politika, de nem tartom magam se képzetlennek se egyéb negatív dolognak. Egyszerüen engem a saját életem érdekel és pont teszek rá hogy ki mit gondol.
Találékonyság és precizitás pedig akkor mutatkozik meg ha vkit vmi érdekel vagy nagyon nem (pl hogy lehet alóla kibújni, sztem itt akkor már csak felfedezel kreativitást nem? Gondolj a kifogásokra meg puskázási módszerekre)

Sztem nagyon helyes hogy ebbe az irányba indultak el a mai fiatalok, éljék az életüket, ha kell a facebook elött, az sem kevésbé hasznos mint napi 8-10 órában vmi papírhalmot jobbra meg balra tologatni aztán fáradtan haza menni majd másnap újra. Sztem ez az igazi pokol és ez a helytelen út.

Na abba hagyom ígyis túl hossz´ú lett....