Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szórády József

57 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Őszintén bevallom, nem készültem fel a találkozásra. Nem tudtam magam felkészíteni, mert szinte elviselhetetlen gyász ült a lelkemen Boni elvesztése miatt. Akkor még nem igazán tudtam elképzelni, hogy egy idegen kutyára olyan szeretettel tekintsek, mint egykori szőrös barátomra. Pedig néhány…..
2019 novemberében lezárult egy fejezet az életünkben. Már hónapokkal előtte próbáltuk lassítani az időt, vagyis inkább magunkat, de erőfeszítéseink ellenére eljött annak az ideje is, hogy megtegyük az utolsó lépéseket a nagy kék úton. Megértük, ami manapság nem kis szó, de számomra sokkal fontosabb…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ember. Ennek az embernek voltak szerettei, voltak barátai és persze volt egy kutyája. Ennek az embernek álmai is voltak. Ez az ember boldog volt, mert sok álmát meg tudta valósítani. Amit pedig nem, azt megkapta ajándékba... "-Semmi sem tökéletes -…..
A kék szép szín. Az egyik kedvencem. A szó azonban nemcsak egy szín meghatározására szolgál, hanem egy milliónyi értéket magában hordozó fogalom is, mely megszámlálhatatlan élménnyel gazdagított az elmúlt öt év során. Tulajdonképpen egy prizma, egy olyan eszköz (ha tárgyiasítani is akarom), melynek…..
Nem vagyunk teljesítménytúrázók. Szeretünk bámészkodni, néha megpihenni, túra közben enni-inni, de azért haladunk. Nem rohanunk, de a napi 20-25 (esetenként 30) km megtételéhez azért tartani kell a megfelelő ritmust. Vannak azonban a gyalogtúrás csapatnak nagyobb, illetve más kihívásokat kedvelő…..
Ígéretemhez híven közzéteszem Marci (Takács Márton) gyalogtúrázó csapattagunk nagy fákról szóló képes beszámolójának második részét is. Úgy érzem, most is lehet majd csemegézni...  Emlékeztetőül először a tanulmány bevezetőjét adom közre annak érdekében, hogy aki esetleg az első részt nem olvasta,…..
Gyalogtúráink leírásainak nagy részében szerepel Marci, a lassan egy éve csatlakozott kéktúrázó csapattag, de amellett, hogy Roxy nagy kedvence (párom szerint szerelme :-)), túl sok személyes dolgot nem tudhatott meg róla az olvasó. Emlékeztetőül két kép a sok közül, melyek bizonyítják a kettőjük…..
2016 szeptemberében beszámoltam egy Balaton-felvidéki túra élményeiről, mely bejegyzésben a Vén Bakter nevű söröző szerepelt az első képen, mint kirándulásunk kezdőpontja. Akkor Keszthelyről Tapolca felé indultunk, ezen a túrán, 2016 áprilisában viszont Sümeg volt a cél, a két napos gyaloglás végén.…..
Számomra is hihetetlen, de elérkeztünk a roxykalandok.blog.hu 50., jubileumi "adásához". Ahogy a legelső bejegyzésben is írtam, nem akarok okoskodni, nem akarom a tutit megmondani, egyszerűen az élményeimet/élményeinket szeretném megosztani. Mert élmények szerencsére vannak. Nem biztos, hogy mindig…..
2014 őszén ellenvetést nem tűrően határoztuk el, hogy az ünnepet - az egy évvel korábbi hagyományteremtő túra folytatásaként - nyeregben (utánfutóban) töltjük. Nem kellett volna... De, mégis, hiszen ez a bejegyzés nem jöhetett volna létre, ha nincs a Fertő tó, nincs a négy félőrült, na meg a…..
A háromnapos túránk első napjának leírásakor említettem, hogy a csapat csak két szálláson fért el, és mi a Körtefa Vendégházat bitoroltuk két éjszakára. Az utolsó szakasz befutója megint Alsópetény volt, a kiindulópontra, Becskére kisbusszal jutottunk el. Indulás előtt azonban Roxynak feltétlenül…..
Elérkeztünk eddigi leghosszabb, és talán legkalandosabb bringatúránk utolsó napjához, illetve annak leírásához. Ezt a napot igazából a hazatérésre és egy kis ünneplésre szántuk, nem várt ránk maratoni menet. Személy szerint örültem is ennek, és nem is, valószínűleg nem sokáig kellett volna győzködni…..
Beszéltem már arról, hogy szőrös kisasszony milyen módon került hozzám, beszéltem már arról is, hogy a túrákon, túrák előtt és után mennyire együttműködő, mennyire hálás, és mennyire élvezi a bringás és gyalogos kirándulások minden pillanatát. Az az igazság, hogy a csapattagokkal szemben nekem…..
Szórády József 2017.01.28 00:54:40
Első kéktúránk harmadik, egyben befejező napján nem túlságosan hosszú táv várt ránk, mindössze 15 km-t kellett megtennünk a nógrádi vasútállomásig, kiszálló pontunkig. Nógrádig majd’ egy km szintcsökkenést gyűrtünk le, de megindulásunkat a lejtőn megelőzte a Börzsöny legmagasabb pontjának…..
Nehéz szívvel, de meghoztuk a döntést: hárman (illetve négyen :-)) folytatjuk a túrát, amit éppen, hogy csak elkezdtünk. Stipi is erre biztatott bennünket. A bringája és csomagjai biztonságba helyezése után elbúcsúztunk tőle, de ígéretet tettünk, hogy rendszeresen jelentkezünk és küldjük a képeket.…..
Éjszaka talán nem esett, de reggel az égi áldás ismét megtisztelt bennünket jelenlétével. Az általunk bitorolt vendégház udvarán vártuk, hogy a csapat teljes létszámban megjelenjen, közben be kellett húzódnunk a fedett kocsibeállóba. Szerencsére az indulásra már szárazabb körülmények között került…..
Már jó ideje vágyam a karácsonyi ünnepeket Bakonyban, azon belül Magyarország egyik legszebb településén, Fenyőfőn tölteni. Gyermekkoromban számtalanszor megfordultam itt, ezért nem véletlen a vonzódásom. Idén, sok-sok év után, megvalósult az álom, így nem is kívánhatnék ennél alkalmasabb helyről…..
A túra utolsó közös fotója Horvátországban: A közös kép már a szállás elhagyását követően készült, de ne szaladjunk ennyire előre az időben! Almáson minden tökéletes volt, a ház, az udvar, a szobák, az ágyak, a vacsora, és nem utolsó sorban a hangulatunk… Csoda hát, ha reggel nem nagyon…..
A nagymarosi kempingben még egy meccset is megnéztünk a tv-ben, ha jól emlékszem, utána mindenki nyugovóra tért, ki a lefoglalt faházban, ki sátorban. Érdekes, valahogy mindig a sátorozók szunyókálnak tovább, pedig az ideiglenes lakhelyük szárítása és lebontása több időt vesz igénybe, mint a sima…..
A Roxy Bicycle Team 2013 nyarán: 2013 tavaszán – néhány egy- és kétnapos túra után – elhatároztuk, hogy nyárra megszervezzük első nagy közös kalandunkat, az addigi kirándulásoknál jóval hosszabb kerékpártúrát. Erre alapot adott Roxy sikeres beilleszkedése a csapatba és szállítókosarába. Ebben az…..
A változatosság kedvéért ebben a bejegyzésben nem egy régi gyalogtúra élményeit fogom közreadni, hanem a legközelebbi múltban, 2016. november elején teljesített – kalandokban gazdag – három nap történéseit osztom meg. Nógrádtól Becskéig tapostuk a sarat, illetve süllyedtünk el benne bokáig vagy még…..
A bejegyzés tényleges tartalmának kifejtése előtt kanyarodjunk vissza egy kicsit az időben. Arról már beszéltem, hogy Roxy a Győri Állatmenhely lakója volt, és 2013 januárjában onnan „költözött hozzám”. Azt azonban nem említettem, hogy ez a költözés milyen kalandos módon zajlott le… A menhely…..
A ROXY BICYCLE TEAM: A Gáti Tanya is minden igényt kielégítő szállás volt, mondhatnám, hogy ismét belehúztunk… Ébredés és pakolás után finom, meleg reggelit kaptunk, amit jóízűen fogyasztottunk el. Ezután nyeregbe pattantunk, kigurultunk a kapun, majd Drávaszabolcs felé vettük az irányt, hogy…..
2015 júniusában már jó pár gyalogtúrán túl voltunk, többször érintettük, illetve haladtunk az Országos Kéktúra jelzésén, de a pecsétgyűjtő mozgalomban addig nem vettünk részt. Korábban évente legalább kétszer megbeszéltem egy volt kollégámmal, hogy pártoló tagként beiratkozom a természetjáró…..
A remek szállás nagyon jó alkalmat adott arra, hogy kipihenjük magunkat és erőt merítsünk túránk utolsó napjára. Inkább lelki erőre volt szükségünk, ugyanis az előző este kezdődő eső nem csillapodott reggelre sem. A lehetőségekhez mérten vízhatlanná alakítva magunkat és felszerelésünket,…..