Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madame Fregoli

47 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Madame Fregoli Saját halott 2018.10.25 18:26:44
Azt hiszem, igazából nem az a dráma, amikor elhagyják az embert. Vagy amikor más módon törik össze a szívét. Még csak nem is az, amikor mi csinálunk effélét, pedig fájni az is tud, ebben az aktusban csak kevesek lelnek örömet. Ami igazán mellbevágó az nem az akut szívfájdalom, hanem az a pillanat,…..
Hát, haver, ezt elbasztad, baszod. Sanyi ritkán szólt, de ha mégis, akkor velősen fogalmazott. Karesszal sok évvel ezelőtt osztálytársak voltak egy zuglói általános iskolában. Persze amaz egy elitgimnáziumban folytatta a tanulmányait, ahogy az a tudós felmenők alapján előre sejthető volt, Sanyi…..
Madame Fregoli 2018.10.19 17:40:33
@Rita Kamélia: így igaz!!! <3
Madame Fregoli Nagypéntek 2018.03.31 12:04:31
Az asszony kapirgálja a spenótfoltokat a lábas aljáról. Odakapott kicsit a tej meg a liszt, de azért egész finom lett, a gyerekek is megették, ami azért nagy szó. A férje mondjuk nem volt túl lelkes, amikor hazaesett, felemelte a fedőt, és meglátta, hogy semmi hús, semmi tészta, csak ez a kis…..
Madame Fregoli Szabadstrand 2018.02.16 13:32:59
  A férfi idegesen nyomkodja a telefonját a vasúti átjáró előtt várakozva. - Be kellett volna ütni a címet, fingom sincs, merre kell menni… A lány mereszti a szemét, előredől, aztán oldalra tekereg, útban van a biztonsági öv, rángatja, de az egy kattanással befeszül, nem…..
Madame Fregoli A karácsony 2017.12.25 20:17:11
A karácsony ölben horkol - akinek kutyája van, nincs elektromos takarója. A karácsony elalszik a tévé előtt. Benyávogja magát a meleg szobába. Huszonötször egy délután. Leeszi a fáról a kókuszos szaloncukrot, de az űrt visszacsomagolja. Elmaszatolja a szemfestéket. Néha a rúzst is. Összerakja a…..
Madame Fregoli Ennyi?! 2017.12.17 13:14:42
Mosogatom a sok zsíros lábast így vasárnap reggel, a tegnapi főzés fosszíliáit kaparom le a fakanállal, utálom, nyűgös is vagyok, legszívesebben kidobnám az összes retkes fazekat a picsába. Tegnap délután hosszan telefonoztam egy mellrákos asszonnyal, egy riport kapcsán talált rám, én írtam, ő éli,…..
Madame Fregoli Krémes 2017.11.18 20:12:27
Az öreg a kórház kertre néző teraszán ült minden délután. Mindig ugyanoda tolták ki az ápolónők, az árnyékos szeglet morzsalékos cementkockáira, ne süsse meg a nap, de érje egy kis a levegő, a kórteremben fullasztó volt a július. A ventilátort nem merték bekapcsolni, pedig a lánya hozta, meg ne…..
Madame Fregoli Koccanás 2017.07.13 20:18:26
A róka meg egyszer csak ott volt, a pléd sarkára ült a csupasz lábamhoz, fejét kissé oldalra biccentve vigyorogott, esküszöm, észre se vesszük, ha nem harapdálja meg a nagylábujjamat, fiatal róka volt, talán nem látott még embert se, nemhogy lábujjakat. Na, ilyen csak a rossz filmekben van,…..
A családfők ma mifelénk kocsit tolnak. Lehet, hogy ez országos jelenség, de hétvégente én csak a Sashalom-Mátyásföld-Szentmihály háromszögben tanulmányozom szegény embertársaimat. Szóval minálunk a férfiak megnyerik a kölyköket valamikor késő délelőtt. ("Kelj már föl bazdmeg, vidd ki/le ma te őket.…..
Madame Fregoli Okos asszony! 2017.06.24 00:11:41
Csendben voltak majdnem hazáig. A férfi csak nézte merőn maguk előtt az utat, és még akkor se szólt, ha valaki bénázott előttük a pályán vagy túl agresszíven nyomult, akkor is csak ciccegett. Lola viszont folyton mocorgott, igyekezett felhívni magára a figyelmet, de nem tudta, mi a fenét…..
Március 21-én történt, a háború utolsó, csonka évében. Pestimrén - amelynek létéről, bár a főváros része, még a pestiek se igen tudnak, a budaiak meg pláne nem - a Kőbányáról, innen-onnan, ilyen-olyan ideiglenes szállásokról, óvóhelyekről hazaszédelgő, éhes, kifosztott emberek próbáltak valamit…..
Madame Fregoli Kasszapara 2017.06.09 13:37:25
Csak én adok elő minden alkalommal burleszkmutatványt a pénztárnál? Vagy úgy van kitalálva a rendszer, hogy minimum ketten kell vásárolni menni (egy rakodó, egy szedő a kasszánál) - és a kettőből egy se lehet gyerek, mert akkor az már nem burleszk, hanem görög tragédia, amelyben az elborult anya…..
Szóval az van, hogy az ember egy gyenge pillanatában úgy dönt, elmegy megnézni egy koncertet, amelyet egy nagyjából húsz évvel korábban – nagyjából húsz éves korában - kedvelt együttes ad. Persze előre tudható, hogy a dalokon kívül minden megváltozott, azok meg már józanul nem tetszenek neki,…..
Madame Fregoli Szöszi szeretlek 2017.05.29 10:37:36
A nagyanyám megérezte a halálát, bár orvoshoz sose járt, annak ellenére, hogy városi asszony volt világéletében, és a természetes gyógymódok se izgatták. A szabadság annál inkább, bár ezt a szót sose használta, és nem is jutott neki sok belőle soha. Talán épp ezért ragaszkodott hozzá, hogy ne…..
Madame Fregoli Tökmindegy 2017.05.27 22:26:37
Morog, visszamorogsz, de lehet, te kezdted a vitát úgy tíz éve, csak már nem emlékszel. Talán akkor is bal lábbal keltél föl, mint ma, és hiába nyíltak a terasz körül a rózsák, meg sütött a májusi nap, csak felrúgtad dühödben az asztalt. Van ilyen. Mert megint elfelejtette. Vagy épp ez az: nem…..
Madame Fregoli Hogyan csókolsz ma? 2017.05.22 20:13:04
Volt az ovis csók az asztal alatt. A pajti nevére nem emlékszel, de arra igen, hogy vödör volt a jele, és te beszélted rá, hogy bújjon be veled a műanyag abrosz alá. Persze utólag nem ezt mondtad a Magdi néninek, meg anyukának se. Aztán jött a tábori emlékezetes, az első, amennyiben az ovis volt a…..
Madame Fregoli Mi meg a Macronék 2017.05.18 17:29:48
Azt mondja a férjem, 93 százalék, hogy el fogunk válni. Mondjuk, bizonyos napokon én 100-nak gondolom a 93-t, de ma pont nem, úgyhogy rákérdezek, honnan veszi? Azt feleli, a tévében hallotta, hogy akkora korkülönbség esetén, mint a miénk, ez a statisztika, kész-passz. Az „akkora” az konkrétan húsz…..
Madame Fregoli Szintén zenész? 2017.05.12 17:03:48
- avagy alapszabályok, amelyekkel nem árt tisztában lenni, ha egy mikrofonbálvánnyal készülsz házasságra lépni Ha a színpadon ő az imádott frontember, nem valószínű, hogy otthon elviseli, hogy jobban szereted nála, például, a macskát. Vagy azt, hogy egyáltalán van macskád. Jó, ha gyorsan…..
Madame Fregoli Egy egész nap! 2017.04.01 20:33:13
Reggel a nő a csendre riad. Jesszusom, elaludtunk, gondolja, és pattan ki az ágyból, pedig negyven felett már nem kellene pattannia – a császármetszés után, egy évtizeddel korábban az éjszakás nővér nemcsak a katétertől szabadította meg végre-valahára, de azt is megtanította, hogyan kellene…..
Madame Fregoli 2017.04.03 10:01:29
Madame Fregoli Valentin 2017.02.11 20:30:25
Az asszony valamivel három után lép be a boltba. Ági először nem ismeri meg a félhomályban. A nap igazából nem kelt fel hetek óta, csak a köd dereng az utcán. A boltban meg megrekedt még november táján valami álmos, kuckószagú sötét, hiába gyújtja meg Ági az összes kis égőt a polcok felett, a…..
Madame Fregoli Mindig beesik valaki 2016.10.18 09:51:00
- Most mi legyen? - kérdezte a nő, és még kisebbre kucorodott a kanapén. - Semmi - válaszolta a férfi, és hozott neki egy papírzsepit. - Hogy-hogy semmi? Valaminek történni kell ezek után. - Miért?  - Mert különben begolyózok. - Elmúlik. - Ez nem...
Madame Fregoli Villamosozás 2016.09.27 15:46:40
Dopamin, szerotonin, oxitocin, mantrázza a nő a villamoson - most olvasta egy női magazinban, hogy ezek a hormonok gyártják a szerelmet. Dopamin, szerotonin, oxitocin. Eddig oké, morfondírozik, de mi aktiválja őket a leglehetetlenebb pillanatban? Az a jegenye, az a hülye fa, ugrik be a dal, és ettől…..
Madame Fregoli Mi a probléma? 2016.09.22 11:29:14
A pszichológus hatalmas, bödönszerű testben lakott. Angélának az jutott eszébe róla, hogy talán a panasztól hízik, és ha még ő is elmondja neki a baját, tán szétpukkan, mint a gömböc a mesében, és elég rosszul nézne ki ez a tüchtig kis rendelő, ha mindenféle cafatok borítanák, meg epe, meg könny,…..
Madame Fregoli Mese habbal 2016.09.20 18:04:29
- Beszélnünk kell! - Jaj, ne, mi van már megint? - Hát épp ez az. Hogy semmi sincs. - Ne kezdjük elölről! - De, kezdjük elölről! Bár lehetne…Átírhatnánk a mesét. Mindegy, késő. - Mi bajod megint? - Azt mondtad, megváltozol. De minden maradt a régiben. Úgy élünk egymás mellett mint két idegen...
Madame Fregoli Fagylalt 2016.09.17 15:41:26
Füzesi Brigitta 8324 napot várt a levélre, amely egy szeptemberi délután végre befutott. Valójában csak egy e-mail volt, nem egy ígéretesen vérvörös, puha, illatos boríték – talán már nem is árulnak ilyet - de Brigitta mégis megszédült, amikor meglátta a feladót. Meg se nyitotta rögtön a levelet,…..