Regisztráció Blogot indítok
Adatok
villars

167 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai nappal két éves lett a kisfiunk. És a mai nappal lejárt a blog címe.Hosszas tépelődés után úgy döntöttem, hogy nem írom át, hanem befejezem.Ezentúl az érdeklődők egy internetes fotóalbumon követhetik nyomon Vendel tevékenykedéseit. Partyboy..
Egyéves Vendel kalandjai Ünnepek 2010.03.15 22:14:00
Szombaton összegyűlt a család egyik fele, hogy megünnepeljük a márciusi születésnapokat.Ma a család másik felével tartottuk meg Vendel előszülinapi buliját.Virág és VendelJön a torta!Ezt most el kell fújni?Mi lehet benne?Ütős ajándék.Nagypapa új fűnyíró-segédje..
...miket beszél ez a gyerek.Például elkezdett meséket kitalálni magának, főleg evések után, pl. ilyeneket: Fölkelt a nap, mama is fölkelt.-Sziasztok gyerekek! Jó játékot találtatok?Aztán még folytatja hosszú monológokba bocsátkozva, ide-oda csapongva, mindenféle szereplőket…..
ÁkosPetraVígasztaljákSéta..
Végre Vendel is találkozhatott legifjabb unokatesójával, a találkozás pillanatáról persze nem készült kép, de Vendel emlékezetében biztos jól megmaradt ('Baba, sírt.') Azért itt van két kép a két idősebbik gyerekszereplőről (talán egyszer Villőt is sikerül…..
Alig hiszem el, de nálunk még mindig képes tragikomédiába fulladni az esti altatás. A szokásos esti meseolvasás, éneklés, hátsimogatás után otthagytam Vendelt azzal, hogy most már próbáljon meg elaludni. Egy órás hol halkabb, hol hangosabb dumálás (néha egyenesen…..
Két hónap kihagyás után újra az uszodában.Azóta megint náthásak vagyunk, bár nem hiszem, hogy az uszodában szedtük össze, mert először nekem kezdett fájni a torkom, és én bent sem voltam a vízben...
Hát ezt muszáj leírnom. Ilyet azért eddig még az én rosszalvó fiam sem csinált.Tegnap éjjel fél 1-től fél 4-ig nem volt hajlandó aludni. Nem nyüglődött, nem álmosan sirdogált. Egyszerűen pörgött, mintha délelőtti játszóidő lenne. Vagy még inkább. Állt az ágyban és…..
Ma délelőtt, amikor felugrottunk a nagyihoz, anyukám egy gyógyszertárt akart felhívni, hogy megjött-e a megrendelt gyógyszere, de nem tudta a számot. Hozzám fordulva kérdezte, hol lehetne utánanézni. Mire Vendel, aki ott sertepertélt a legnagyobb természetességgel mondja:…..
Bár az elsőről nem készült kép (a változékony időjárásnak köszönhetően amúgy is rövidéletű volt szegényke).Ez most szép nagy lett Levi és mamája hathatós közreműködésével.Levivel kettesben még a szánkóra is hajlandó volt felülni Vendel, egyedül ugyanis nem lehet…..
És önfeledt nevetés itt...
Persze ilyenkor az ember már tűkön ülve várja, hogy két éves legyen a kis lurkó, de azt fontosnak tartom leírni, hogy ami Vendel mostani korszakára a leginkább jellemző az a beszéd. Egész nap folyamatosan kommentálja az eseményeket, elmondja, hogy épp mit csinál, vagy mit akar…..
Egyéves Vendel kalandjai Kedvencek 2010.01.15 14:23:00
Kedvenc könyvekKedvenc alvós állatokKedvenc karácsonyi ajándék..
KukucskaAkkor indulhatunk!Majonézt készített magának (egy jellemző kép, amikor segít nekem a konyhában :-))..
Megszületett Petra öccse, aki Ákos, 55 cm, 3220 g, és inkább a vészkijáratot választotta.Üdvözöljük a fiúcsapat legújabb tagját!És még tavalyi hír, hogy Emesééknél is megszületett az óév utolsó előtti napján Dóra, aki sorban a negyedik és egy királykisasszony.…..
... így ültek a fiúk a lépcső tetején. Miután megérkezett Petra, kezdetét vette a játékok leosztásáért folytatott harc, amiben egy ideig a pénztárca volt a főszereplő,'Levi, add vissza!' majd szerepet kapott a fúrógép és a labdáskosár, és sajnos egy csörgő is ami…..
Elmentünk Vendellel egy bábelőadásra a Nagytétényi Kastélyba. Ahhoz képest, hogy több, mint egy órás volt, szinte egy moccanás nélkül ülte végig az ölemben (elég mozgalmas előadás volt, nem csak a paraván mögött zajlottak az események). Viszont hatalmas volt a tömeg, aminek…..
Ha nem hívtuk volna fel a figyelmét az ajándékokra, talán még most is a karácsonyfát bámulná.  Boldog Karácsonyt mindenkinek!..
Úgy látszik túl jól sikerült Vendelnek elmagyaráznunk a karácsonyi angyalok történetét. Ugyanis tegnap este jóval fektetés után, amikor már legalább fél órája csönd honolt a gyerekszobában, kimentem a konyhába és egyszer csak hallom, hogy nyílik a gyerekszoba ajta (a…..
... jelentette ki tegnap Vendel, miközben állt a mosogató előtt és az edényeket pakolgatta. És tényleg. Ha nem dumál, akkor énekel. Most már egyre többször keverednek a dalolásba különböző mondókákból népdalokból vett sorok. Persze egyedi feldolgozásban. Egy ilyen gyöngyszem…..
Egyéves Vendel kalandjai Itt van 2009.12.16 13:46:00
Ma reggel két jóhírre ébredtünk. Az egyik, hogy amikor kinéztünk minden fehér volt.És az első hóval ma hajnalban megérkezett közénk Vendel legújabb unokatesója, Villő, aki 52 cm és van haja. Éljen a legfiatalabb családtag!Képek később jönnek...
Vendel ha meglát valamin egy cimkét ráveti magát, elkezdi morzsolgatni, és ezzel egyidőben már szopja is a hüvelykujját. Ez a szokása még kisbaba korában alakult ki, már akkor is minden játékon egyből a cimkét kereste, de valamiért eddig még nem írtam róla. Hétvégén…..
A Mikulás jóvoltából Vendel vasárnap életében először kapott csokit. Nem hiába próbáltuk húzni-halasztani ezt a dolgot amíg lehet. Erősen sejtettük, hogy a csokiimádat kezdete az első kóstoló napja lesz. Ez így is lett. Először még nem nagyon tudta mit is kell kezdeni a…..